روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه 11 اردیبهشت 1399
6 رمضان 1441
30 آپریل 2020
سال بیست و چهارم شماره 6403
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
با یاد معلم شهید ، استاد مرتضی مطهری روز معلم را گرامی می داریم .
........عناوین این شماره...
تقدیر از تلاشهای کارکنان شاغل در مراکز تحت پوشش بهزیستی در مقابله با کرونا
افطار و سحر چه غذاهایی بخوریم؟
پویش مناسبسازی منابع اطلاعاتی مرتبط با ویروس کرونا برای معلولان
ورزش در قرنطینه خانگی ادامه مرور نرمش های عمومی
رشوه میلیاردی برای پنهان ماندن قتل
.......ویژه
* تقدیر از تلاشهای کارکنان شاغل در مراکز تحت پوشش بهزیستی در مقابله با کرونا، با مساعدت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی: رئیس سازمان بهزیستی کشور از آلودگی کمتر از ۱.۵ درصد کل مراکز شبانه روزی تحت پوشش بهزیستی در کشور به ویروس کرونا خبر داد. وحید قبادی دانا با بیان اینکه پرسنل زحمتکش و فداکار شاغل در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی از هفته اول بهمن ماه تاکنون، در حال تلاش و مجاهدت برای حفاظت از جان مددجویان سازمان در مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی کشور هستند، گفت: سالمندان، معلولان جسمی-حرکتی و ذهنی، بیماران روانی مزمن و همچنین فرزندانی که در مراکز نگهداری به سر می برند از جمله افرادی هستند که به شکل شبانه روزی در مراکز سازمان بهزیستی به سر میبرند. وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانهای که برای مقابله با شیوع کرونا انجام شده است، افزود: تاکنون کمتر از ۱.۵ درصد کل مراکز شبانه روزی تحت پوشش بهزیستی آلوده به ویروس کرونا شدهاند. با تلاش شبانه روزی بیش از ۲۰ هزار پرسنل این مراکز شامل پرستاران، بهیاران، مادریاران، پدریاران، مددکاران و تمام کسانی که در مراکز شبانه روزی سازمان بهزیستی کشور مشغول فعالیت هستند، شرایط مناسبی برای نگهداری بیش از ۵۰ هزار معلول و سالمند و ۱۰ هزار فرزند که در این مراکز، فراهم شود.رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: به پاس زحمات این عزیزان و جهت قدردانی از تلاشهای آنها با مساعدت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبلغ ۵۰۰ هزارتومان به هر یک از این پرسنل اختصاص داده و روی کارت آنها شارژ شد تا نشان دهیم ما قدردان زحمات آنها هستیم. این افراد از بهمن ماه تاکنون به شکل شبانهروزی جهت حفظ جان و سلامت مددجویان عزیزی که در مراکز شبانه روزی بهزیستی نگهداری میشوند تلاش کردند و فداکارانه جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند و شبانهروزی در خدمت آنها بودند. قبادیدانا ادامه داد: برخلاف آنچه در برخی از کشورها شاهد بودیم که کسانی که متولی نگهداری سالمندان و معلولان بودند، بعضا مراکز فعالیت خود را ترک کردند یا آمار بالای تلفات انسانی باعث تاسف و نگرانی شد، در کشور ما با همت و اهتمام ویژهای که مردم برای نگهداری و حفظ شان و منزلت سالمندان دارند تاکنون نتایج خوبی را شاهد بودیم. البته تلاش ما ادامه خواهد داشت تا این بیماری کنترل شود و تا زمانی که به طور کامل در مهار آن موفق شویم اجازه نمیدهیم این بیماری جان عزیران ما را تهدید کند. وی با اشاره به آغاز پویش «همدلی مـؤمنانه» به دعوت مقام معظم رهبری برای فعالیت جهادی برای بهبود وضعیت معیشتی مردمی که در بحران کرونا از نظر معیشتی دچار آسیب شدند، تصریح کرد: جهت بهبود وضعیت معیشتی مددجویان سازمان بهزیستی در سراسر کشور تمام همت و تلاش خودمان را صرف میکنیم و این پویش توسط بهزیستی در سراسر کشور فعال شده و مردم میتوانند جهت کمک به هم نوعان خود که تحت پوشش بهزیستی هستند، کمکها را به حساب سازمان بهزیستی واریز کنند تا به شکل شفاف به دست مددجویان بهزیستی برسد و گزارش این کمکها نیز سپس به سمع و نظر ملت ایران میرسد. گفتنی است پویش همدلی مؤمنانه در ماه ضیافت الهی با هدف گره گشایی از مشکلات نیازمندان، همچنین تهیه اقلام بهداشتی و ضدعفونی کنننده برای سالمندان، افراد دارای معلولیت، فرزندان بی سرپرست و سایر افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، راه اندازی شده است و با راه اندازی این پویش سازمان بهزیستی به کمک مردم خیر و نیکوکار برای رفع مشکلات جامعه هدف خود اقدام خواهد کرد.
* مسابقه خانواده پویا کودک شاد:
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی از اجرای پویش خانواده پویا،کودک شاد در سطح استان خبر داد. مهدی قاسمی پور افزود: از آنجا که در ایام شیوع بیماری کوید توجه به بعد پرورشی دانش آموزان نیز اهمیت ویژه ای دارد این پویش را برای رشد بعد عاطفی هیجانی دانش آموزان برنامه ریزی کردیم.همینطور با هدف زنده کردن فرهنگ و رسوم و بازیهای بومی محلی و بازیهای خانگی مقرر شد در محیط خانواده از جریان بازی با کودک با نیاز ویژه و برنامه هایی مثل اجرای استندآپ کمدی توسط دانش آموز برای اعضای خانواده و قصه گویی فیلمهایی یک دقیقه ای تهیه شود و برای داوری به دبیرخانه پویش فرستاده شود. ملاکهای داوری هم متناسب با تفاوتهای فردیو گروهی این دانش آموزان در نظر گرفته شده و لذا محدودیت سنی ،مقطع و پایه برای شرکت در این مسابقه نداریم. هدف نهایی ما افزایش نشاط و پویایی خانواده و توجه به سلامت روان و ارتقای سطح کیفی ارتباط والدین با فرزندان است که از طریق فعالیتهایی در قالب رفتار درمانی و توانبخشی می باشد. دانش آموزان می توانند آثار خود را تا پایان اردیبهشت با (هشتگ کودک شاد _ خانواده پویا) به آدرس @pooyeshest در روبیکا ارسال نمایند. تا بعد از داوری به 25 اثر جوایزی اهدا گردد. قاسمی پور ادامه داد: تا حال 160 اثر از سطح استان برای داوری ارسال شده است. بعد از پایان مسابقه نیز این آثار را برای مدارس و آموزش و پرورش استثنایی کشور ارسال خواهیم کرد تا مورد استفاده قرار گیرد.
.....اخبار روز
* این خلیج همیشه فارس است: دکتر روحانی در روز خلیج فارس و در جلسه هیات دولت گفت : آمریکاییها باید بدانند، این خلیج اسمش خلیج فارس است، خلیج نیویورک و واشنگتن نیست.
* دژپسند: دارندگان سهام عدالت از فروش شتابزده خودداری کنند: وزیر امور اقتصادی و دارایی:
امکان فروش سهام عدالت با موافقت مقام معظم رهبری فراهم شده است اما دارندگان این سهام توجه داشته باشند که این سهام ارزشمند است و از فروش شتابزده آن خودداری کنند. ارزش سهام بورسی نوسان خواهند داشت اما این نوسان مدیریت خواهد شدتا زیاد نشود به خصوص شرکت هایی که درسبد سهام عدالت هستند از شرکت های معتبر و قوی هستند بنابراین این سهام ارزش تاریخی دارد. با این ابلاغیه رهبری تحول اساسی در دارایی افراد انجام میشود که حدود پنجاه میلیون نفر را دربر میگیرد و ارزش بازار سرمایه هم افزایش مییابد/ ایرنا
* کمک ۴۵۰ میلیون تومانی رهبر انقلاب به زندانیان جرایم غیرعمد: مدیرعامل ستاد دیه کشور:
رهبر معظم انقلاب به سنت هر ساله به منظور حمایت از زندانیان جرایم غیرعمد مبلغی معادل ۴۵۰ میلیون تومان به ستاد دیه اهدا داشتند.
* جزئیات وام ۳ میلیونی به بازنشستگان تأمین اجتماعی: رئیس کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی:
سازمان تأمین اجتماعی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بازنشسته و مستمریبگیر دارد که هر ساله به ۴۰ هزار نفر وام ۳ میلیون تومانی داده میشود.
در صورت توافق تعداد وامها را از ۴۰ هزار تا ۴۰۰ هزار در سال جاری می رسانیم و به هر بازنشسته نیز ۳ تا ۴ میلیون تومان وام پرداخت خواهیم کرد.
* پیشنویس قطعنامه شورای امنیت برای آتشبس ۹۰ روزه در سراسر جهان:به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت قصد دارد جهت ایجاد فرصتی برای ارسال کمکهای انسانی با توجه به شیوع ویروس کرونا، پیشنویس قطعنامهای را به تصویب برساند که در آن برقراری آتشبس انسانی ۹۰ روزه در تمامی درگیریهای مسلحانه سراسر جهان خواسته شده است.
.......بهداشت و سلامت
* افطار و سحر چه غذاهایی بخوریم؟
عضو هیئت علمی گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص تغذیه و روزه داری ضمن تاکید بر اینکه وعده سحر را حذف نکنیم، نکاتی را درباره مواد غذایی مصرفی در وعده سحر و افطار مطرح کرد.
به نقل از ایسنا؛، غزاله اسلامیان درباره علت اهمیت تغذیه در روزهداری گفت: اگر ما یک برنامه غذایی سالم داشته باشیم میتوانیم دستگاه گوارش خود را که یکی از اجزای سیستم ایمنی بدن است، تقویت کنیم تا علاوه بر اینکه بتوانیم با بیماریهای مختلف مبارزه کنیم از طرف دیگر بتوانیم روزهداری راحتی را نیز داشته باشیم.
وی افزود: به دلیل اینکه روزهای ماه رمضان با زمان طولانیتر مصادف شده و افراد مدت زمان زیادی از روز را روزهدار هستند، لذا خیلی مهم است که سه وعده سحر، افطار و شام را داشته باشند و بتوانند از راهکارهای تغذیهای کمک بگیرند تا تشنگی را کنترل کنند و روزهداری خیلی خوبی داشته باشند.
اسلامیان خاطرنشان کرد: بر خلاف تصور بعضی از مردم، روزهداری باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن نمیشود و یک فرد سالم با رعایت رژیم غذایی صحیح و اصولی میتواند با روزه به عملکرد سیستم ایمنی بدنش کمک کند.
این استاد دانشگاه در مورد وعده افطار و شام اظهار داشت: بهتر است که افطار سبک باشد. 30 تا 45 دقیقه بعد از آن شام صرف شود و افراد اصلیترین گروههای غذایی خود را در شام استفاده کنند ؛چون زمان زیادی از روز را روزه بودند اگر بخواهند در لحظه افطار مواد غذایی زیاد با حجم بیشتر را وارد بدن کنند میتواند به دستگاه گوارش آنها آسیب بزند. بنابراین در افطار از آب و شیر ولرم، چند عدد خرما، میوه خشک، یک یا دو لقمه نان و پنیر به همراه سبزی یا خیاری که ضدعفونی شده استفاده کنند.
او ادامه داد: با صرف آش در هنگام افطار خیلی موافق نیستم مگر اینکه سبک باشد؛ چراکه آشها منبع زیادی از حبوبات و نفاخ هستند، میتواند دستگاه گوارش را اذیت کند اما اگر آش سبک و یا سوپ رقیق باشد بهتر است.
اسلامیان که دبه دلیل اینکه سیستم ایمنی بدن با دستگاه گوارش در ارتباط است و ما باید مخاط دستگاه گوارش خود را حفظ کنیم، لذا غذا خوردن در یک لحظه برای افراد مسن میتواند باعث سوء هاضمه شود، به مخاط دستگاه گوارش آسیب برساند یا روی میزان باکتریهای مفید دستگاه گوارش اثر منفی بگذارد. بنابراین هر وعده غذا خوردن به افراد این امکان را میدهد علاوه بر اینکه در دریافت مواد غذایی تنوع را رعایت میکنند، دستگاه گوارش شان نیز آرامش خاصی داشته باشد.
این استاد تغذیه در خصوص وعده سحری نیز تاکید کرد: وعده غذایی سحر را حذف نکنیم. اگر تنها وعده غذایی دریافتی ما افطار باشد در طول شب که کمترین فعالیت جسمی و مغزی را داریم بیشترین مقدار غذا را دریافت میکنیم و در طول روز که بیشترین فعالیت را داریم و به انرژی بیشتری نیاز داریم، با حذف سحر دچار مشکل میشویم.
وی افزود: در وعده سحر تا حد امکان از مواد غذایی شیرین استفاده نشود. چون دو ساعت بعد به دلیل افت شدید قند خون دچار مشکلاتی مثل سرگیجه، حالت تهوع و گرسنگی میشویم. خیلی مهم است که وعده غذایی سحر شبیه به وعده غذایی ناهار باشد؛ یعنی کمچرب و کمنمک؛ که نیمی از بشقاب سالم غذایی ما را نان، برنج و پروتئینها تشکیل دهند و نیم دیگر آن مخصوص میوهها و سبزیها باشد.
اسلامیان تصریح کرد: در وعده سحر اگر بیش از دو لیوان آب بخوریم فایدهای ندارد؛ چون کلیهها مازاد آن را دفع میکنند و در آن لحظه همان مقداری که بدن نیاز دارد برداشت میکنند، اما اگر از میوهها و سبزیها استفاده کنیم تشنگی ما در طول روز کنترل میشود؛ چراکه آنها آهسته جذب میشوند و در نتیجه آب کافی را در طول روز برای ما فراهم میکنند.
وی در پایان درباره رژیم غذایی افرادی که بیماری زمینهای مثل دیابت دارند نیز توضیح داد: این افراد حتما باید با متخصص غدد خود مشورت کنند؛ چراکه اگر قندشان کنترل نیست، ممکن است در فهرست کسانی باشند که نباید روزه بگیرند. اگر اجازه روزهداری داشتند خیلی مهم است که در طی روز قند خود را کنترل کنند و در وعدههای غذایی خود از سبزیجات، زیاد استفاده کنند.
.......از شش نقطه جهان
* پویش مناسبسازی منابع اطلاعاتی مرتبط با ویروس کرونا برای معلولان: اتحادیه جهانی نابینایان، «WBU»، به نمایندگی از نابینایان و کم بینایان دنیا، در طراحی و برگزاری پویشی با هدف ایجاد دسترسیپذیری در منابع اطلاعاتی مرتبط با ویروس کرونا، مشارکت کرده است. دو نهاد مشخصاً طراحی این پویش را به عهده داشتهاند. اولی، اتحادی جهانی معلولین است و دومی هم کنسرسیوم جهانی معلولیت و توسعه. این دو، با مشارکت نمایندگانی از گروههای مختلف معلولیتی، خواستار مناسبسازی محتوای تولید شده در حوزه بهداشت و سلامت و به طور خاص، محتوای مربوط به ویروس کرونا شدهاند.
موضوع دقیقاً از کجا آب میخورد؟ قصه از این قرار است که بر اساس بررسیهای انجام شده، اطلاعاتی که از سوی نهادهای جهانی رسمی در باره ویروس کرونا ارائه میشود، آنقدر که باید برای افراد دارای معلولیت قابل استفاده نیستند. به عنوان مثال، گزارشهای روزانهای که سازمان جهانی بهداشت «WHO» روی سایت منتشر میکند و همینطور مواردی که از طریق وبسایت سازمان ملل متحد در معرض مطالعه عموم قرار میگیرد، به خصوص آن دسته از گزارشهایی که دبیر کل به شخصه ارائه میکند، همگی فاقد مناسبسازیهای ویژه معلولین هستند. در ویدئوها و گرافها نه خبری از مترجم زبان اشاره برای ناشنوایان است و نه اثری از توضیحات مکتوب یا صوتی برای نابینایان. برای این ویدئوها حتی زیرنویس هم در نظر گرفته نشده تا ناشنوایان بتوانند از محتوای آنها مطلع شوند. همچنین لازم است گرافها و نمودارها به صورت متن ساده هم در دسترس عموم قرار گیرد تا محتوایشان برای همه قابل فهم باشد. مموارد بالا، باعث میشود معلولین نتوانند دسترسی برابر با سایر گروهها به اطلاعات منتشر شده در خصوص ویروس کرونا داشته باشند.
هدف از این پویش به گفته اتحادیه جهانی نابینایان این است که سازمانهای جهانی را مجاب کنند اطلاعاتشان را به شکلی دسترسیپذیر برای اقشار مختلف معلولین تولید کنند. از نهادهای بینالمللی نظیر سازمان ملل انتظار میرود در زمینه مناسبسازی و دسترسیپذیری، برای دولتها و نهادهای ملی الگو باشند. این انتظارات، بر اساس ماده هفت از کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت شکل گرفته است. همچنین این خواسته، در راستای راهبردهای فراگیرسازی سازمان ملل به وجود آمده است.
طراحان این پویش، از نهادّای بینالمللی مرتبط با بهداشت عمومی میخواند تا دسترسپذیر بودن محتوای تولید شده در خصوص کووید ۱۹ را تضمین کنند. مشارکت کنندگان در این پویش، از سازمان ملل میخواهد گزارشهای روزانه خود را مناسبسازی کند. آنها این خواسته را علاوه بر سازمان ملل، از تمامی نهادهای تابعه این سازمان هم دارند که در طراحی منابع آگاهیبخش در زمینه کرونا، استانداردهای دسترسی افراد دارای معلولیت را رعایت کنند. آنها میخواهند همه متون به گونهای نوشته شود که برای صفحهخوانها قابل خواندن باشد. علاوه بر این، نابینایان باید بتوانند به این منابع به شکل بریل یا صوتی هم دسترسی داشته باشند. همچنین، تمام عکسها، ویدئوها و جداول هم برای همه گروههای معلولیتی مناسب باشد. این استانداردها نه تنها در نهادهای بینالمللی، که باید در سطح ملی در دولتها هم لازمالاجرا باشد. شایسته است دولتها با تعامل با مؤسسات متولی امور معلولین، نسبت به مناسبسازی محتوای تولید شده در زمینه ویروس کرونا، تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
.......ورزشی
* ورزش در قرنطینه خانگی ادامه مرور نرمش های عمومی
روز گذشته نرمش های عمومی را از زبان ابراهیم کربلایی به شما معرفی کردیم. امروز نیز این تمرینات را پی میگیریم.
3- حرکت پروانه پایین: پاها را دو برابر عرض شانه باز کنید، از کمر مانند رکوع نماز به جلو خم شوید، دست ها را از طرفین باز کنید، اینک با شماره یک، بالاتنه از قسمت کمر می چرخد، به طوری که دست راست نزدیک مچ پای چپ قرار گیرد و دست چپ پشت و به سمت هوا باشد. با شماره دو، در حالی که همچنان دست ها از هم بازند، کف دست چپ به مچ پای راست می رسد و این بار دست راست بالا و به سمت هوا قرار دارد. هر شماره یک و دو با هم یک تکرار محسوب می شود. معمولاً مکث زیادی بین شماره های یک و دو و تکرارهای آنها وجود ندارد فقط باید حواسمان باشد که چرخش از ناحیه کمر و شکم همراه با چرخش سر و دست ها تا پایان نرمش از هم باز و به صورت زاویه نیم صفحه قرار گرفته باشند. ده بار تکرار هم این نرمش را انجام دهید.
4- چمباتمه نشستن: با فاصله کمی از دیوار و پشت به آن بایستید، دست ها را مستقیم جلوی سینه دراز کنید به طوری که کف دست ها رو به زمین باشد و در همین وضعیت استوار بمانید. با شماره یک باید زانوها را خم کنید و باسن را پایین بیاورید. در حدی که انگار بر روی صندلی نشسته اید، با شماره دو زانوها را صاف و به حالت اولیه می ایستیم. ده بار تکرار این نشستن و ایستادن را هم انجام می دهیم فقط حواسمان باشد که موقع نشستن، دست ها همچنان جلوی سینه کشیده است و بدن عمود به زمین و نه خمیده به جلو باشد. نکته مهم دیگر زیاد خم نکردن زانوهاست، یعنی حتما مواظب باشید تا در شماره یک، باسن از ارتفاع صندلی پایین تر نیاید که مجبور به خم کردن بیش از اندازه زانوها نشوید.
5- چرخش پهلوها و کمر: در فاصله نیم متری دیوار بایستید، دست ها را از آرنج خم کرده کنار پهلوها قرار دهید، مثل ایستادن داش مشتی ها. با سه شماره بالاتنه را از ناحیه کمر و پهلو ها به سمت چپ بچرخانید به طوری که در هر شماره مقداری چرخش بیشتر از شماره قبل باشد، سپس سه شماره هم حرکت عکس آن یعنی چرخش به سمت راست انجام گیرد. سه شماره چپ و سه شماره راست با هم یک حرکت محسوب می شود که باید آن را ده بار انجام دهید.
امیر سرمدی
.......حوادث
* رشوه میلیاردی برای پنهان ماندن قتل:
روزنامه جوان نوشت: ۱۳آبانسال۹۷ کارکنان یکی از بانکهای تهران به پلیس خبر دادند که مردی یک فقره چک از مردی مرده برای نقد کردن به بانک ارائه کرده که مأموران در محل حاضر شدند و آن مرد را که رامین نام داشت، بازداشت کردند. رامین وقتی مورد تحقیق قرار گرفت حرفهای متناقضی مطرح کرد، اما سرانجام راز یک جنایت را هم بر ملا کرد. او گفت که چک را به عنوان حق السکوت از زنی به نام پریناز گرفته است. او توضیح داد: مدتی قبل یکی از دوستانم را دیدم. او که پویان نام دارد با من درد دل کرد و اظهارات عجیبی را مطرح کرد. از حرفهایش شوکه شدم. او میگفت با همدستی زن جوانی به نام پریناز و شوهرش فرهاد، پدر پریناز را به قتل رسانده است. ابتدا حرفهایش را باور نکردم و تصمیم گرفتم او را تعقیب کنم تا اینکه روزی او را سر مزار پدر پریناز دیدم که نشسته بود و گریه میکرد. از او فیلم گرفتم. بعد از آن بار دیگر با پویان صحبت کردم که گفت عذاب وجدان دارد و میخواهد به اداره پلیس برود. آنجا بود که فیلم را به زن جوان و شوهرش نشان دادم و بعد گفتم من هم قصد دارم ماجرا را به پلیس بگویم به همین خاطر آنها حاضر شدند برای اینکه این راز فاش نشود به من رشوه بدهند.
مرد جوان ادامه داد: آن زوج یکبار ۳۲سکه طلا و بار دیگر ۹۶ سکه و بار سوم ۱۱۰ سکه طلا به عنوان حق السکوت دادند. آخرین بار هم ۱۳۰میلیون تومان پول به من پرداخت کردند. آنها به پویان هم یکبار ۵۰میلیون تومان و بار دیگر ۲۰میلیون تومان و آخرین بار یک خودروی سمند صفر دادند.
با ثبت این اظهارات زوج جوان بازداشت شدند و در همان بازجوییهای اولیه به جرمشان اقرار کردند. پریناز در اظهاراتش گفت: یکماه قبل از حادثه مادرم فوت کرد. پدرم وضع مالی خوبی داشت. او در یک خانه ویلایی در شهرک تنها زندگی میکرد. ما مستأجر بودیم به همین خاطر از پدرم خواستم تا سهم الارثم را بدهد و ما را از مستأجری نجات دهد، اما قبول نکرد. پدرم میگفت باید شوهرم خرج زندگیام را بدهد. سپس از من خواست تا در خانههای مسکن مهر ساکن شویم. توقع شنیدن این حرفها را نداشتم تا اینکه وسوسه شدم و برای تصاحب اموال پدرم نقشه قتل او را با همدستی شوهرم و دوستش پویان کشیدم.
زن جوان در خصوص قتل گفت: طبق نقشه به پدرم داروی خواب آور دادم. وقتی پدرم با خوردن دارو بیهوش شد، شوهرم و پویان او را خفه کردند. سپس برای گمراه کردن پلیس عکسهای مادرم را در اتاق خواب پدرم کنار هم چیدیم تا همه فکر کنند پدرم بهخاطر فوت مادرم و دوری او سکته کرده است.
بعد از این توضیحات، شوهر او و پویان نیز بازداشت شدند و به قتل اقرار کردند.
تحقیقات در این زمینه ادامه داشت و در حالیکه هنوز علت مرگ از سوی پزشکی قانونی اعلام نشدهبود، کیفرخواست علیه پویان و فرهاد به اتهام قتل عمد و برای پریناز به اتهام معاونت در قتل صادر شد، اما پویان به قرار بازداشت اعتراض کرد و در اظهارات بعدی جرمش را انکار کرد.
تحقیقات در این زمینه ادامه داشت تا اینکه یکی از دوستان رامین به اداره پلیس رفت و اظهارات عجیبی را مطرح کرد. او به مأموران گفت: مدتی است مادر رامین ناپدید شدهاست و رامین نیز در چند نوبت طلاهای مادرش را فروخته است. در حالی که فرضیه حادثه دیگری در دستور کار مأموران قرار گرفتهبود، پرونده به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد تا اعتراض پویان به قرار بازداشت بررسی شود و بعد از کامل شدن تحقیقات متهمان در شعبه تعیین شده محاکمه شوند.
........چاردیواری
* با سلام و درود به خوانندگان عزیز روزنامه ایران سپید و با تبریک مجدد فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی عبادات روزه داران گرامی. با توجه به اکثریت تماس های شما عزیزان که در مورد زمان مجدد انتشارروزنامه بریل پرسیده بودید در آغاز مژده میدهم که پس از وقفه ناشی از بحران کرونا بلافاصله پس از پایان ماه مبارک رمضان و بعد از عید فطر شاهد انتشار مجدد روزنامه بریل ایران سپید خواهیم بود. همانطور که قبلاً توضیح داده بودیم علت این وقفه رعایت شاخص های سلامت ضروری برای خوانندگان محترم بود به دلیل شرایط ویژه خواندن بریل که مستلزم لمس مداوم روزنامه است و همچنین شرایط ویژه توزیع روزنامه که تحت کنترل کامل روزنامه ایران سپید نبوده و نیست و ایجاب میکرد که این شرایط ویژه را در نظر بگیریم. به هرحال این دوران فراغ به پایان رسیده و به زودی شاهد لمس خطوط بریل روزنامه ایران سپید زیر انگشتان عزیز شما خواهیم بود. برخی از دوستان همچنین درباره پادکست ایران سپید پرسیده اند و اظهار ناآگاهی کرده اند. پادکست ایران سپید از روز 17 فروردین و در جبران کمبود روزنامه بریل تولید و منتشر شده و در کنار روزنامه آنلاین ایران سپید که هر روز در سایت و خروجی های روزنامه قرار می گرفت کمک جدیدی بود به توزیع اطلاعات صحیح و مورد نیاز نابینایان و کم بینایان عزیزکه تلاش می کنیم تداوم و توسعه پیدا کند. در این مدت دوستان دیگر خواننده از بسته های کمکی سازمان بهزیستی در دوران کرونا پرس و جو کرده اند که در پاسخ به آنها به زودی گزارش کاملی را در روزنامه تهیه و منتشر می کنیم و همچنین میتوانند این دوستان فایل صوتی این گزارش را در پادکست ایران سپید دریافت کنند. در خصوص آن دسته از دوستانی که در مورد پلاک ویژه خودرو برای افراد نابینا پیگیری کرده بودند به اطلاع می رسانیم که بزودی یعنی نهایتاً ظرف دو هفته آینده جلسه ای را جهت جمع بندی نظرات مختلف در این خصوص در سازمان بهزیستی برگزار خواهیم کرد که متعاقب آن گزارش این جلسه منتشر خواهد شد. با تشکر نظر به اختصاص اکثریت پرسش های شما عزیزان درخصوص موارد گفته شده این دفتر را میبندم و امیدوارم در دفتر آینده با خبرهای خوبی در جنبه های مختلف زندگی افراد معلول بویژه نابینایان عزیز به سراغ شما بیایم. مراقب سلامت خودتون باشید و بیش از گذشته با رعایت دستورالعمل های بهداشتی کرونا از سلامت خود و خانواده هاتون مراقبت کنید.