روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه 20 فروردین 1399
14 شعبان 1441
8 آپریل 2020
سال بیست و چهارم شماره 6385
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
میلاد مهدی(عج)، تصنیف سرخ ترانه های انتظار،بر عموم مسلمین جهان مبارک باد
........عناوین این شماره...
ابتلای ۱۳۰ نفر از مددجویان بهزیستی استان تهران به کرونا
وزیر بهداشت:تا پایان اردیبهشت کرونا را مهار می کنیم
واکاوی آموزش مجازی دانش آموزان اسنثنایی
پایداری خدمات فرهنگی به نابینایان
.......یادداشت
* لذت انتظار
انتظار دیدن تو, نه دیگر جمعه می شناسد و نه شعبان؛ چه, هر روز و ساعت و هر لحظه, لحظه ی انتظار توست؛ انتظاری به اندازه 12 قرن. 12 قرن در ظاهر یک عدد زمانیست؛ اما برای درک آن, باید تاریخ ها نوشته شود, بلکه چیزی به نام «درک» را بشر بفهمد. «درک» انتظاری با قامتی نزدیک به 1200 سال, در حد و اندازه ی انسان عادی نیست؛ اما برای منتظر واقعی دور از ذهن نیست؛ چه, پشت این قد و قامت, نفس های منتظر که در اعماق تاریخ حفظ شده اند, دم به دم با نفس منتظران امروز, استغاثه و ندبه ی «العجل» را سر می دهند و می پرسند: تا کی باید در انتظار قیامت موعودت بنشینیم؟ آیا وقت آن نیست که باز آیی و برهانی انسان های در بند ظلم و جور دژخیمان و مستکبران عالم را؟ اما بعد از گریه ها و ناله های «العجل» و «الساعه», آنچه منتظران واقعی تو را تسلی می دهد, لذت انتظار است؛ لذتی دائمی که جوان می کند هر پیردل را. اینجاست که منتظران خار طولانی شدن زمان دیدارت را, با بوییدن عطر گل لذتبخش انتظار, نادیده می گیرند و این لذت را به امید پیوند دادن به حظ نامیرای زیارت تو, همچنان عزیز و حقیقی می دارند.
.......ویژه
* ابتلای ۱۳۰ نفر از مددجویان بهزیستی استان تهران به کرونا: مدیر کل بهزیستی استان تهران گفت: از مجموعه ۲۴۵ هزار مددجوی بهزیستی استان تهران شامل سالمندان، بیماران اعصاب و روان، معلولان جسمی گزارش ابتلای ۱۳۰ نفر به ویروس کرونا دریافت شده است.امین شاهرخی با اشاره به اقدامات انجام شده توسط بهزیستی استان تهران در پی شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: در این زمینه ابتدا باید به مسئلهای اشاره کنم و اینکه سازمان بهزیستی در این زمینه چند قدم جلوتر بوده است و در واقع پیش از ورود این ویروس در کشور اقداماتی را در مراکز نگهداری سالمندان، معلولان و... انجام داده است. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مراکز بهزیستی تجمعی است و معلولان، سالمندان و سایر گروهها در این مراکز نگهداری میشوند، مرتباً با یکسری از بیماریهای واگیردار مواجه هستیم و بر همین اساس ذیل معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی کمیتهای تحت عنوان کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیردار شکل گرفته و فعالیت این کمیته پیش از ورود ویروس کرونا در کشور بوده است و از سالها قبل در سازمان فعالیت داشته است.مدیرکل بهزیستی استان تهران افزود: بر همین اساس پیش از ورود ویروس به کشور، تمهیداتی در مراکز بهزیستی در نظر گرفته شد که بر اساس آن دستورالعملهای بهداشتی به تمام مراکز بهزیستی ابلاغ شد، همچنین تمام مراکز زیر مجموعه بهزیستی در تهران بر اساس تدابیر در نظر گرفته شده در ستاد مبارزه با ویروس در تهران عمل کردند و مراکز توانبخشی روزانه و همچنین مهدهای کودک تعطیل شدند. علاوه بر این از پذیرش معتادان برای گذراندن فرایند درمانی در کمپها ممانعت به عمل آمد.
شاهرخی در ادامه به پرداخت اعتبارات در چندین نوبت به مراکز نگهداری و همچنین مراکز کمپ اعتیاد در سطح استان اشاره کرد و گفت: در همین زمینه مبلغ ۳۰ هزار تومان به هر فرد در مراکز نگهداری برای تهیه اقلام بهداشتی به صورت متمرکز به مراکز تحت نظارت بهزیستی واریز شد. همچنین با مساعدت بنیاد مستضعفان نیز مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به سازمان بهزیستی کشور تخصیص داده شد که از این رقم، سهم بهزیستی استان تهران ۷۰۰ میلیون تومان بود که این رقم به مددجویان ضایع نخاعی به میزان ۲۵۰ هزار تومان پرداخت شد.وی به مسئله کودکان کار و خیابانی در تهران اشاره کرد و افزود: در این بخش نیز که هر ساله از ۱۵ اسفند طرح جمع آوری و ساماندهی کودکان کار و خیابانی انجام میشود به دلیل شیوع ویروس کرونا متوقف شد و براساس بخشنامه ابلاغ شده هرگونه جمع آوری و ساماندهی این کودکان تا اطلاع ثانونی متوقف شده است.مدیرکل بهزیستی استان تهران اضافه کرد: همچنین برنامه ویژهای برای آموزش و آگاهسازی کودکان کار و خیابانی از ویروس کرونا در نظر گرفته شد به طوری که علاوه بر آموزش، بستههای بهداشتی شامل مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش در اختیار این افراد قرار گرفت که در این بخش هم سازمان بهزیستی کشور مبلغ ۳ میلیارد تومان برای تهیه این اقلام در نظر گرفت که سهم بهزیستی استان تهران از این رقم ۵۰۰ میلیون تومان بود.
* تشریح سیاست های دوازده گانه سازمان آموزش و پرورش استثنایی: به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور دکتر سید جواد حسینی با تقدیر از زحمات همکاران آموزش و پرورش استثنایی در ایام قرنطیه اظهار داشت: همکاران درمدارس در وضعیت بحران کرونا، با استفاده از بستر فضای مجازی مدرسه را به خانه دانش آموزان بردند و وقفه ای در آموزش دانش آموزان با نیاز ویژه ایجاد نشد. وی تاکید کرد: باید فرصتی را که ایجاد شده ادامه دهیم و آموزشهای مجازی به عنوان آموزش های مکمل ادامه یابد. رئیس سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشوربا بیان اینکه نظام برنامه ریزی باید منتج به اجرای برنامه وبهبود عملکرد شود اظهار داشت: طرح و برنامه مطلوب، اجرای مطلوب وارزیابی مطلوب، زمینه ساز بهبود عملکرد و رویه ها می شود.وی گفت: سه بسته تحولی در سازمان تدوین شده است که مشتمل بر مدرسه انطباقی، مداخلات بهنگام طلایی ونظام برنامه ریزی مشارکت محور است و در این برنامه های تحولی، نوآوری، نیازسازمان و آموزش وپرورش دانش آموزان با نیاز ویژه مدنظر قرار گرفته است.حسینی افزود: دو مورد ازبرنامه های تحولی در شورای معاونین وزارتخانه مصوب و برنامه نظام مشارکت محور نیز به زودی ارائه خواهد شد.رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه برنامه های سازمان تا 20 فروردین نهایی می شود اظهار داشت: با استقرار نظام جامع برنامه ریزی و تدوین برش استانی، این برنامه ها به استانها ومدارس تسری خواهد یافت. وی افزود: درراستای نظام برنامه ریزی ده کاربرگ،4 برنامه و18 فعالیت تعریف شده است که باید با پایش و ارزیابی مستمر، این برنامه ها اجرایی شوند.معاون وزیر با تشریح سیاست های دوازده گانه سازمان آموزش و پرورش استثنایی اظهار داشت: توسعه، تثبیت وتعمیق عدالت آموزشی، توسعه رویکردهای فراگیرسازی آموزش وپرورش دانش آموزان با نیازهای ویژه، مناسب سازی آموزش وپرورش دانش آموزان با نیاز ویژه، توسعه مشارکت وارتباطات در ابعاد درون وبرون سازمانی در سطوح منطقه ای، ملی وبین المللی از جمله این سیاست ها می باشد.وی افزود: جامعه پذیری واجتماعی شدن سازمان آموزش وپرورش استثنایی، روانسازی خدمات و فعالیت ها بااستفاده از فناوری نوین واطلاعاتی به منظور تحقق حقوق شهروندی وتکریم ارباب رجوع، و ارتقاء کمی وکیفی خدمات ارائه شده توسط سازمان در ابعاد آموزش وپرورش از دیگر سیاست ها می باشد.حسینی تصریح کرد: ارتقای کیفیت منابع انسانی در حوزه های جذب، نگهداشت، سازماندهی، سنجش، استفاده از فناوری های نوین اطلاعاتی ودیجیتالی درتحقق اهداف سازمانی، کاهش تمرکز سازمانی وتفویض اختیار در سطوح استانی، منطقه ای به ویژه مدرسه ای ،نگاه دانش بنیان وپژوهش محور به برنامه ریزی ها درنظام تصمیم گیری وتوسعه آموزش های فنی وحرفه ای از دیگر اهداف سازمان اموزش و پرورش استثنایی می باشد
......سیاسی
* وزیر بهداشت: تا پایان اردیبهشت کرونا را مهار می کنیم. «نمکی» در نشست مجلس گفت: انشالله تا آخر اردیبهشت ماه به مهار ویروس کرونا خواهیم رسید. امروز، روز ریشهیابی منشأ بیماری کرونا نیست بلکه روز مبارزه تمام عیار با این ویروس است. برای ما از قبل مشخص بود که یک ویروس کشور و مردم ما را گرفتار خواهد کرد.
* جهان هرگز به روال عادی قبل از کرونا بازنمیگردد:
دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا گفت:
جهان هرگز به روال عادلی و نرمال قبل از شیوع ویروس کرونا بازنخواهد گشت زیرا این ویروس حتی بعد از کشف واکسن و درمان نیز همچنان باقی خواهد ماند.
* سخنگوی قوه قضائیه: محمدعلی نجفی مشمول مرخصی نمی شود: غلامحسین اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت اعطای مرخصی به محمدعلی نجفی گفت: چون رأی محکومیت نجفی قطعی صادر نشده است مشمول مرخصی نمیشود و بعد از قطعی شدن رأی صادره در مورد ایشان نسبت به مرخصی این فرد تصمیم گرفته میشود و اگر رأی قطعی میشد چه بسا از مرخصی استفاده میکرد.
.......گزارش ویژه
*واکاوی آموزش مجازی دانش آموزان استثنایی : سال تحصیلی 98-99 با شیوع کرونا شرایط ناپایداری ایجاد کرده است در گفتگو با مجید حداوند معاون آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور درباره آموزش مجازی دانش آموزان استثنایی سوالات خوانندگان روزنامه را مطرح کردیم: تعطیلی مدارس تا چه زمانی ادامه دارد؟ تصمیم گیری در مورد ادامه کلاسها و مدارس با ستاد ملی مبارزه با کرونا است، در واقع آموزش و پرورش و مراکز استثنایی تصمیم گیرنده نیستند و ما اجرا کننده مصوبات این ستاد هستیم. با توجه به شیوع ویروس و از زمانی که مدارس تعطیل شدند، ما چند دستورالعمل را جهت آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه ارسال کردیم که دستورالعمل آموزشی- پرورشی و توانبخشی بود که متناسب با شرایط و ویژگیهایی که دانش آموزان ما دارند و با استفاده از فضای مجازی و صدا و سیما و رسانه های تصویری بتوانند آموزش را ادامه دهند و وقفه ای را در ارائه خدمات آموزشی و پرورشی دانش آموزان بوجود نیاید. اقدامات ما شامل:
- اطلاع رسانی والدین و کودکان و دانش آموزان با نیاز ویژه بوده است که حتما از برنامه های آموزشی صدا و سیما استفاده کنند.
– بهره گیری از درس افزارها و لوح های فشرده ای که از طرف سازمان آموزش و پرورش که قبلاً برای مدارس ارسال شده است.
- تشکیل گروه های مجازی شبکه های پیام رسان داخلی که به منظور ارسال فایل های صوتی و تصویری از خدمات آموزشی و توانبخشی در مدارس توسط همکاران بعد از تایید مدیر مدارس صورت میگیرد.
- دانش آموزان ناشنوا گلایه دارند که چرا از رابط زبان اشاره در شبکه آموزش استفاده نشده است؟ البته ما هم تاکید کرده بودیم انتقال مفاهیم آموزشی از طرف شبکه آموزش حتماً با زبان اشاره باشد و رییس سازمان نیز دو و سه مکاتبه با رییس سازمان صدا و سیما داشتند که حتما از رابط آموزش ناشنوایان در کلاس های آموزشی شبکه آموزش استفاده شود که متاسفانه تاکنون استفاده نشده است. چرا این اتفاق نیوفتاد؟ صدا و سیما علت این امر را مشکلات فنی اعلام کرده است. اقدامات دیگر ما عبارت است از: استفاده از فایلهای کتب صوتی که در پایگاه اطلاع رسانی سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای دانش آموزان آسیب دیده بینایی و معلولین جسمی و حرکتی بارگذاری شده است، ارئه فایل پی دی اف راهنمای معلمان ،ویژه دانش آموزان با اسیب شنوایی معلولان جسمی حرکتی و آسیب دیده بینایی به والدین از طریق گروه های مجازی تا بتوانند به دانش آموزان کمک کنند، معلمان مراکز مشکلات ویژه یادگیری ما بوده که جهت استمرار برنامه آموزشی و توانبخشی مداخله ای فعالیت هایی را در قالب بازی براساس پروتکلهایی که قبلا از طریق سازمان طراحی شده است با تایید مدیر در بستر فضای مجازی در اختیار والدین قرار گیرد. تاکید شده است که حضور والدین در زمان پخش برنامه ها از شبکه آموزش همراه با فرزندانشان باشند تا بتوانند کار را به سهولت انتقال دهند. توصیه به اینکه اگر امکان داشته باشد برنامه های آموزشی شبکه آموزش جهت استفاده مجدد توسط والدین ضبط شود. ارائه درس افزار زبان اشاره فارسی پایه اول جهت دانش آموزان با آسیب دیده شنوایی که از بستر شبکه های پیام رسان داخلی و گروه های مجازی جهت انتقال اطلاعات استفاده شود، استفاده از فیلمهای کوتاه اثر بخش از فرایند تدریس مفاهیم آموزشی و ارائه به والدین با نظر و تایید مدارس و تاکید بر تکالیف مهارت محور و نمونه تمرین بر اساس برنامه درسی مصوب توسط معلمان برای دانش آموزان و پی دی اف کتاب های راهنمای معلم و جزوات بارگذاری شده گروه کم توان را از پایگاه اطلاع رسانی سازمان به تمام والدین گروه های دانش آموزان کم توان ذهنی ارائه دهند. نرم افزار تعاملی آمادگی مقدماتی و تکمیلی که قبلا از طریق سازمان ارسال شده است. در مورد کودکان کم توان ذهنی توصیه شده است با استفاده از فیلمهای کوتاه و امکانات موجود کار آموزش و تثبیت مهارتها انجام شود.
پیام رسانهای داخلی برای معلمان و دانش آموزان نابینا دسترس پذیر نیستند با توجه به تاکید اموزش و پروش برای استفاده از پیام رسان داخلی این مشکل چگونه حل میشود؟ بله این مسئله از طرف مدیران مدارس به ما اعلام شده است و آن را به بخش فنی آموزش وپروزش اعلام کردیم تا حد امکان برای استفاده نابینایان مناسب سازی شود.
برای دانش اموزانی که به اینترنت و تلفن همراه دسترسی ندارند چه تمهیداتی دارید؟ سعی داریم آموزشهای مکتوبی که معلمان این گروه تهیه میکنند یا لوح های فشرده آمورشی را از طریق مدرسه در اختیار این گروه قرار دهیم وبه هر طریق اجازه نمیدهیم به آموزش این گروه لطمه ای وارد شود.
.........بهداشت و سلامت
* بیماران سر کار نروند: به نقل از وبدا، معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: افرادی که بیماری زمینه ای دارند، سالمندان،بیماران تنفسی ،قلبی_عروقی، بیماران سرطانی، دیالیزی ، مبتلایان به فشارخون بالا، فعلا نباید شروع به کار کنند. دکتر رئیسی افزود: سایر افراد نیز باید در سایت سلامت وضعیت سلامتی خود را ثبت کنند . هر کارمندی که دو یا سه علامت چون تب، سرفه، بدن درد و گلو درد را داشته باشد باید در خانه بماند و به پزشک مراجعه و گواهی بگیرد. سایر کارمندان نیز می توانند از خانه دور کاری انجام دهند و به صورت نوبتی و شیفتی سر کار بروند
آغاز کارآزمایی بالینی داروی فاویپیراویر: با توجه به اینکه برخی از تحقیقات اثرگذاری داروی فاویپیراویر را بر روی بیماری کووید 19 تایید کرده است تلاش محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از روز یکشنبه کارآزمایی بالینی این دارو آغاز شد. به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی این دارو در سال 2011توسط یک شرکت ژاپنی برای درمان آنفولانزای نوع ب معرفی شد و اینک برای درمان کرونا ویروس جدید نیز مصرف میشود. هرچند هنوز داروی نجات بخشی برای این بیماری معرفی نشده است اما اثرات درمانی این دارو بر کرونا اثبات شده است. البته این دارو باید در فاز اولیه و متوسط بیماری مصرف شود. به همین دلیل از روزهای آخر اسفندماه کار ساخت آغاز شده است. و کارآزمایی بالینی آن با قرصهای 200 میلی گرمی طی مراحل قانونی با استفاده از داروهای چینی از روز یکشنبه در بیمارستان مسیح دانشوری و چند بیمارستان دیگر آغاز شد نتایج این دارو برای تایید یا عدم تایید در اختیار ستاد مقابله با کرونا قرار خواهد گرفت. در صورت تایید این دارو امکان تولید آن در داخل کشور وجود دارد.
*آمار کرونا در تهران همچنان بالا می رود: به نقل از ایرنا دکتر زالی ، فرمانده ستاد مبارزه با کرونا در تهران گفت: شیب بیماری کرونای جدید در تهران همچنان صعودی است و باید بسیار هوشمندانه عمل کرد. در تهران درپنج تا نه روز آینده با مبتلایان بیشتری روبروه خواهیم بود. و حضور پرشمار شهروندان در روزهای گذشته آثار خود را نشان خواهد داد. و تلافات آن تا دو هفته آینده معلوم میشود. و نباید گفت شلوغی دو روز پایتخت هیچ اثری ندارد. تا حال مجموع مرگ و میر در تهران دو دهم درصد بوده که این رقم مطلوبی است.
.........ورزشی
* ورزش در قرنطینه خانگی
با وجود محدودیت تردد در یک و نیم ماه گذشته و تعطیلی اماکن ورزشی از جمله مجموعه های تخصصی ورزش نابینایان، ضرورت انجام فعالیتهای جسمانی در منزل نیز بیشتر شده است.
به گزارش ایران سپید: عدم تحرک این روزها باعث افزایش وزن، بی انگیزگی و بعضاً افسردگی شده، لذا انجام ورزش و نرمشهای خانگی می تواند برخی از این مشکلات را برطرف کند. البته تحرک و ورزش در خانه می تواند شامل: راه رفتن و نرم دویدن، استفاده از دستگاه های ورزشی ثابت مثل تردمیل و بازی های ایستا نیز باشد. پیش و حین فعالیت های ورزشی می بایست نکاتی را رعایت کنیم که ابراهیم کربلایی مربی و معلم پیشکسوت ورزش نابینایان به این نکات اشاره می کند.
1- با برنامه ریزی قبلی و طراحی ذهنی خود را برای فعالیت های ورزشی آماده کنید.
2- فضای مناسب و محدودی را برای انجام حرکات ورزشی در نظر بگیرید و نیازی به جابجا کردن وسایل در منزل نیست.
3- برای شروع فعالیت، بهتر از پنجره های نزدیک شما بسته باشد. این کار باعث گرم شدن بهتر و انعطاف پذیری بدن شما می شود. در صورت باز بودن پنجره ها، وزش باد و سرما می تواند باعث بدندرد و احتمالاً سرما خوردگی شود.
4- زمان مشخصی را برای انجام فعالیت های ورزشی اختصاص دهید. اگر سابقه فعالیت ورزشی قبلی را ندارید، با 15 دقیقه شروع کنید. بعد از یک هفته یا ده روز، سه یا پنج دقیقه در روز به آن اضافه کنید.
5- اگر سن شما بالای 50 سال است، تعداد تکرار حرکات ورزشی را سه تا 5 ثانیه و مکث میان حرکات کششی را پنج تا هفت ثانیه در نظر بگیرید. چنانچه زیر 50 سال هستید، تعداد تکرار حرکات پنج تا ده و مکث ها را هفت تا دوازده ثانیه در نظر بگیرید. هر چه سن جوانتر و بدن آماده تر باشد، تعداد تکرار حرکات نیز باید افزایش یابد.
6- در زمان انجام فعالیت ها چنانچه گرمکن ندارید، لباس راحت و آزاد بپوشید و پس از اتمام نرمش، دوش آب گرم یا ولرم بگیرید.
7- هنگامی که در حمام هستید، فرد دیگری پنجره ها را برای تهویه و ایجاد جریان هوا باز کند. پس از خشک کردن خود، می توانید در کنار پنجره از تنفس در هوای تمیز لذت ببرید.
8- در کنار فعالیت های ورزشی، باید به تغذیه و کنترل خورد و خوراک خود نیز توجه داشته باشید.
امیر سرمدی
.........فرهنگ و هنر
* پایداری خدمات فرهنگی به نابینایان
ظهور ذره ای ناچیز به نام ویروس «کوید 19» (کرونا-ویروس), عملاً زندگی بشر را مختل ساخته؛ اما از آنجا که بنی بشر عادت به یکجا ماندن ندارد, همآره به دنبال ادامه ی جریان زندگیست. به همین علت است که تمام اصناف –از کلان تا خورد- و گروه های مختلف فعال, در چنین بحرانی به دنبال یافتن راه های تازه برای ارائه ی خدمات یا تسهیلات خود هستند.
فعالان عرصه ی فرهنگ و علم هم از جمله ی همین گروه ها و اصناف هستند که از امکانات موجود بهترین استفاده را می کنند تا خدماتشان را پایدار نگهدارند.
مراکز فرهنگی خدمات رسان به معلولان, به منظور جلوگیری از انفعال جامعه ی هدف, دست به کار شده اند تا چیزی به نام تعطیلی وجود نداشته باشد و جامعه ی هدف همچنان بتواند خدمات سابق را دریافت کند.
مرکز نابینایان رودکی, با سابقه ای نزدیک به نیم قرن, از جمله ی این مراکز است که همچنان بعنوان یک منبع و مرجع فرهنگی نابینایان, کار خود را ادامه می دهد. محمد خوانین زاده, مدیر این مرکز در یک گفت و گوی کوتاه با ایران سپید, خبر از شروع کار مرکز متبوعش از پنجم فروردین داده و تأکید کرده, پرسنل این مرکز با رعایت شئون بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی, همچنان پذیرای نابینایان است. وی بر این نکته هم تأکید کرده که کتابخانه های عمومی در این ایام تعطیلند, اما مرکز رودکی کار خود را ادامه می دهد.
در این میان, نهاد کتابخانه های عمومی ایران تلاش کرده خدمات خود به نابینایان را به شکلی متمرکز ارائه دهد. روح الله ساعی, دبیر کارگروه نابینایان نهاد کتابخانه های عمومی ایران در گفت و گو با ایران سپید, این خدمات را چنین تشریح کرده است: «حدود 58 کتابخانه عمومی در سراسر کشور, به نابینایان خدمات فرهنگی ارائه می دهند. خوشبختانه این مجموعه ها از منابع خوبی در حوزه ی کتاب های بریل و گویا و همچنین کتاب های الکترونیک برخوردارند. با توجه به شرایط پیش آمده, ما خدماتمان را به صورت غیر حضوری ارائه می دهیم؛ البته تا قبل از این شرایط, در کنار خدمات حضوری, خدمات غیر حضوری مثل ارسال منابع به صورت مرسوله های پستی یا اینترنتی را داشتیم؛ منتها شرایط موجود ما را بر آن داشت تا خدماتمان را فعلاً به صورت غیر حضوری ارائه دهیم.»
ساعی در ادامه به نحوه ی دریافت خدمات اشاره کرده: «با توجه به رعایت فاصله گذاری فیزیکی, ما کتابخانه ی ولیعصر اصفهان را با مسئولیت آقایان رضایی و رئیسی در نظر گرفتیم. این کتابخانه خوشبختانه منابع گویا و الکترونیکی قابل توجهی دارد و نابینایان می توانند ضمن تماس با این کتابخانه, منابع مد نظرشان را تهیه کنند.»
.......حوادث
* زندان مجازات خواستگار خشن
زن جوان که از سوی خواستگار سابقش تا پای مرگ پیش رفته بود، وقتی از حکم مجازات متهم باخبر شد به آن اعتراض کرد.
این زن جوان که با اطلاع از صدور حکم خفیف برای متهم ابراز تعجب کرده بود به خبرنگار «ایران» گفت: من 15 سال قبل با مرد میانسالی که ۱۲ سال از خودم بزرگتر بود ازدواج کردم. اما این زندگی ۶ ماه بیشتر طول نکشید و به خاطر اخلاق بد همسرم از او جدا شدم. به خانه پدری ام آمدم و ۱۲ سال آنجا زندگی کردم. در این مدت به عنوان منشی کار می کردم و خرج خودم را تأمین می کردم اما بعد از مدتی توانستم خانه ای برای خودم بگیرم.
مریم گفت: دی سال ۹۴ به خانه برادرم رفته بودم که زمان برگشت، مرد جوانی مرا به عنوان مسافر سوار کرد. در راه سر صحبت را باز کرد و از علاقه اش به من گفت. فهمیدم مسافرکش نیست بلکه از مدتی قبل مرا زیر نظر داشته است. او درنهایت شماره تلفن همراهش را به من داد و گفت قصد ازدواج دارد. مدتی با سیروس در ارتباط بودم اما بعد از مدتی متوجه شدم تصمیمش ازدواج نیست و به پول و درآمد من چشم دارد به همین خاطر رابطه ام را قطع کردم، اما سیروس همچنان خواهان این رابطه بود . گه گاهی او را می دیدم تا اینکه برای عروسی خواهرم مجبور شدم از او مقداری پول قرض بگیرم و به او گفتم که این پول را پس می دهم . اما ای کاش زنگ نزده بودم از همان موقع تهدیدات سیروس شروع شد. می گفت اگر با من نباشی ماجرا را به برادرت می گویم. درگیری ها و تهدیدها ادامه داشت تا اینکه یک هفته بعد دوست سیروس با من تماس گرفت و گفت او می خواهد خودکشی کند. بعد راضی ام کرد تا به دیدار سیروس بروم، وقتی سوار خودرواش شدم مرا به بیابان های اطراف آزادگان برد. ترسیده بودم با فریاد های من خودرو را نگه داشت می خواستم فرار کنم که اسپری به صورتم پاشید. با این حال شروع به دویدن کردم از دور مردی را دیدم و کمک خواستم اما سیروس از پشت مرا گرفت و با چاقو زد آن قدر که بیهوش شدم و او هم سوار خودرواش شد و از محل فرار کرد.
مریم ادامه داد: مرا به بیمارستان بردند مدتی در آنجا بستری بودم. یک کلیه ام را از دست دادم بخشی از صورتم فلج شده و آسیب شدیدی دیده ام که تا آخر عمر با من است. او می خواست مرا بکشد. اگر آن روز آن کارگر افغانستانی من را نمی دید و به کمکم نمی آمد الان زنده نبودم. با شکایت من سه ماه بعد سیروس بازداشت شد. در مدتی که فراری بود خانواده اش چندین بار به سراغم آمدند تا رضایت بگیرند اما رضایت ندادم. دادسرای جنایی تهران برای سیروس اتهام آدم ربایی، شروع به قتل و ضرب و جرح گرفت. اما دادگاه کیفری تمام اتهامات را رد کرد و تنها به خاطر ضرب و جرح او را به ۵ سال حبس و پرداخت دیه محکوم کرد. در حالی که مجازات آدم ربایی و شروع به قتل به ترتیب ۱۵ و ۱۰ سال حبس است . من چندین بار به این حکم اعتراض کردم اما بی فایده بود. الان پرونده ام برای اجرای حکم به دادسرا آمده است ولی من باز هم به حکم اعتراض زده ام.
.......اطلاعرسانی
* کار گروه نابینایان کتابخانه های عمومی کشور قصد دارد با توجه به شرایط فاصله گذاری اجتماعی پیش آمده، تعطیلی کتابخانه های عمومی سراسر کشور و تمامی بخش های نابینایان و در راستای خدمات رسانی به اعضای خود، خدمات خود را به صورت مجازی و از طریق بستر های اینترنتی ادامه دهد. از این رو کارگروه فوق الذکر، کتابخانه عمومی نابینایان اصفهان که آرشیوی غنی از کتب گویا و الکترونیکی در اختیار دارد را در نظر گرفته تا متقاضیان بتوانند کتاب های مورد نظرشان را از روش های زیر درخواست داده و کتاب یا لینک دانلود آن را از این مرکز دریافت نمایند. راه های ارتباطی با کتابخانه عمومی نابینایان اصفهان: کتابخانه عمومی نابینایان اصفهان: 03132261090 رسول رضایی مسئول کتابخانه: 09225675469 پست الکترونیکی: ble1386@gmail.com روابط عمومی کارگروه نابینایان کتابخانه های عمومی کشور.