کد خبر: 20266
روزنامه پنجشنبه 1 اسفند 1398
همه باهم رأی میدهیم - تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد معلول پشت در دولت - حضور پر شور و انتخاب خوب برای تشکیل مجلس قوی - تهدیدات تبلیغات سلامت توسط غیر متخصصان در فضای مجازی - نگاهی به مناسبسازی ماشینهای رأیگیری در آمریکا برای نابینایان - اعزام فوتبال نابینایان به توکیو در گروی کرونا - اعتراف زن مستأجر به قتل پیرمرد صاحبخانه - چاردیواری

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه 1 اسفند 1398

25 جمادی الثانی 1441

20 فوریه 2020

سال بیست و چهارم شماره 6361

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

همه باهم رأی میدهیم 2

تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد معلول پشت در دولت 3

حضور پر شور و انتخاب خوب برای تشکیل مجلس قوی 5

تهدیدات تبلیغات سلامت توسط غیر متخصصان در فضای مجازی 7

نگاهی به مناسبسازی ماشینهای رأیگیری در آمریکا برای نابینایان 10

اعزام فوتبال نابینایان به توکیو در گروی کرونا 13

اعتراف زن مستأجر به قتل پیرمرد صاحبخانه

چاردیواری

......همه باهم رأی میدهیم

* دوباره فصل حماسه ملت ایران فرا رسید؛ حماسه ای دیگر، برای نشان دادن استقلال، آزادی در سایه جمهوری اسلامی. حماسه ای که جهان را همچنان شگفتزده نگاه میدارد؛ جهانی که شاهد حضور میلیونی و دندان شکن ملت متعهدِ صاحب حکومت مقتدریست که چهل و یکمین سال پیروزی خون بر شمشیر را شکوهمندانه گرامی داشت؛ ملتی که سوگوار شهادت سردار دلهاست، برای پاسداشت او و دیگر شهیدان قهرمان سالهای نبرد حق علیه باطل، باز در فکر خلق حماسه ای شور انگیز است تا جهان بداند که این ملت، با تنوع عقیده و اندیشه، در وقت جهاد، یکصدا ندای استقلال و آزادی خود را، با انتخابی درست، تحت رهبریِ پیرِ فرزانه اش سر خواهد داد. آری! جمعه دوم اسفند ۹۸ برای همیشه در تاریخ ثبت میشود که در این روز مردم ایران گرد هم آمدند تا بهترینها را برای حفظ اقتدار، امنیت و عزت ایران اسلامی انتخاب کنند.

.............ویژه

* تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد معلول پشت در دولت. قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور از تصویب آیین نامه اجرایی تشکیل صندوق حمایت از فرصتهای شغلی افراد معلول در کمیسیون اجتماعی دولت خبر داد. به این ترتیب گام نهایی تشکیل این صندوق، تصویب آیین نامه آن در هیئت دولت است که پیشبینی میشود تا پایان سال صورت پذیرد. تشکیل صندوق مذکور حکم ماده 10 قانون حمایت از حقوق افراد معلول است که با هدف حمایت همه جانبه از کارآفرینی برای افراد معلول صورت میپذیرد.

* بازدید تیم بازرسان تشکلهای معلولان از مجموعه های ورزشی مناسبسازی شده شهر تهران. پس از اعلام مناسبسازی شدن 20 ورزشگاه شهر تهران بوسیله سازمان ورزشی شهرداری تهران، مقرر شد با حمایت اداره کل سلامت شهرداری تهران تیمی متشکل از افراد معلول مسلط به ضوابط دسترس پذیری اماکن برای افراد معلول، از این ورزشگاهها بازدید کرده و تطبیق اقدامات صورت پذیرفته در این ورزشگاهها را با معیارهای فنی مناسبسازی برای افراد معلول بررسی کنند. پیشبینی شده است در مرحله نخست 9 ورزشگاه، از جمله ورزشگاههای تخصصی افراد معلول مورد بازدید قرار گیرند. این بازدیدها در راستای گزارشها و شکایت تشکلهای فعال افراد معلول در حوزه دسترس پذیری در خصوص عدم اجرای کامل ضوابط دسترس پذیری محیطی برای افراد معلول در اماکنی صورت میپذیرد که دستگاههای رسمی از مناسبسازی کامل آنها خبر داده بودند. اخیراً ستاد مناسبسازی فضاهای شهری شهرداری تهران تصویب کرد کلیه پروژه های مناسبسازی شهری باید بوسیله انجمنهای معلولان مسلط به معیارهای فنی دسترس پذیری  بازدید و تطبیق آنها با این ضوابط به تأیید این انجمنها برسد.

* گلواژه: مهم این نیست که قشنگ باشی، قشنگ این است که مهم باشی! حتی برای یک نفر. نلسون ماندلا

...........سیاسی

* حضور پر شور و انتخاب خوب برای تشکیل مجلس قوی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی، حضور در انتخابات مجلس را وظیفه شرعی، ملی، انقلابی و حق مدنی آحاد مردم برشمردند و با اشاره به دو رکن مهم «حضور پر شور» و «انتخاب خوب» گفتند: انتخابات یک جهاد عمومی و نعمت و امتحان الهی است که اگر با حضور حد اکثری مردم همراه شود، مایه آبروی نظام اسلامی و تقویت کشور و مصونیتبخش در برابر توطئه ها و زمینه ساز ایران قوی خواهد بود. ایشان انتخابات بسیار مهم روز جمعه، دوم اسفند را از مصادیق میدانهای نیاز به حضور بهنگام دانستند و افزودند: انتخابات، جهاد عمومی، مایه تقویت کشور و آبروی نظام اسلامی است و حضور گسترده و پر شور مردم در پای صندوقهای رأی، به توفیق الهی مایه برکت و تأثیرات تحولآفرین در کشور خواهد شد.

* آیت ا... مکارم شیرازی، از مراجع تقلید، از همگان برای حضور گسترده در پای صندوقهای رأی دعوت کرد و گفت: عقل میگوید که باید در انتخابات حضوری گسترده و پر شور داشته باشیم و ثابت کنیم ایران کشوری مستقل و نظام اسلامی، نظامی پایدار و باصلابت است.

* ژاپن «خطر سفر به ایران» را برداشت: وزارت خارجه ژاپن هشدار «خطر سفر به ایران» را حذف و نقشه امنیتی ایران را از حالت اخطارآمیز خارج کرد. به گزارش ایسنا، ژاپن پس از پاسخ نظامی ایران به امریکا و سرنگونی هواپیمای اوکراینی، شهروندانش را از سفر به ایران منع و به اتباعش که در ایران حضور داشتند، توصیه کرده بود سفر به ایران را متوقف کنند و در اسرع وقت به کشور برگردند. روز دوشنبه هم سفیر اتریش در ایران از کاهش ریسک سفر به ایران برای اتباع کشورش خبر داد. اشتفان شولتز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: اتریش پس از ارزیابی مجدد و اساسی شرایط امنیتی، تذکرهای سفر به ایران را کاهش داده و هشدارهای عمومی برای اجتناب از سفرهای کم اهمیت به ایران را لغو کرده است.

.............بهداشت و سلامت

* تهدیدات تبلیغات سلامت توسط غیر متخصصان در فضای مجازی: بسیاری از خدمات تبلیغ شده در فضای مجازی از سوی افراد سودجو و غیر متخصصی انجام میشود که میتواند افراد سالم را به ورطه بیماری بکشاند و فرد بیمار را بیمارتر کند. عباس محمودی، کارشناس حوزه سلامت میگوید: حجم بسیار زیادی از تبلیغات آنلاین محصولات و خدمات سلامت، به محصولات و خدمات تناسب اندام ارتباط دارد؛ زیرا یکی از جذابترین حیطه ها، بخصوص برای نوجوانان و جوانان است. بازار ارائه خدمات چاقی و لاغری، بخصوص رژیمهای غذایی بسیار داغ است. زمانی که مثلاً متخصص آی تی که مهارت تخصصی خود در فضای مجازی و در جذب مخاطب را به ارائه رژیمهای درمانی که در آن هیچ دانشی ندارد، اختصاص داده، ضمن سوء استفاده از  دانش تخصصی خود، مسئول صدمات جبران ناپذیری است که به سلامت مخاطبان خود وارد میسازد یا دیگر مربی ورزشی که هیچ تخصص و اطلاعی از الفبای رژیم و برنامه غذایی ندارد و برای مراجعانی که به صفحه او آمده اند، برنامه غذایی و مکمل تجویز میکند، در بروز آسیب به سلامت این افراد مقصر  است و افراد محبوب در شبکه های اجتماعی هم که اصولاً در این  حراج سلامت، جای خود را  دارند. در غیبت آگاهی بخشی متخصصان، این فعالیتها گسترش مییابد. محمودی می افزاید: نوجوانان و جوانان، بیشتر از سایر گروههای جامعه در معرض تبلیغات پزشکی در فضای مجازی قرار دارند. علاوه بر فضای مجازی، در شبکه های ماهواره ای نیز انواع فرآورده های دارویی و خدمات پزشکی تبلیغ میشود و هیچ برخوردی با این تبلیغات صورت نمیگیرد. فربد رهنما، مدیر کل نظارت سازمان نظام پزشکی نیز در این زمینه میگوید: فقط شاغلان حرفه پزشکی و وابسته میتوانند با مراجعه به سازمان نظام پزشکی و اخذ مجوزهای قانونی، نسبت به تبلیغ در فضای مجازی بویژه در اینستاگرام اقدام کنند. در حال حاضر دغدغه اصلی نظارتی ما، تبلیغات غیر مجاز امور پزشکی در فضای مجازی است که البته بخشی از آن بوسیله افراد و مراکز فاقد صلاحیت انجام میشود و میتواند موجب بروز مشکلات عدیده ای از جمله القای خدمات شود. فضای مجازی تحت شمول دستور العمل تبلیغات سازمان نظام پزشکی است؛ به این معنی که اگر فردی بخواهد در فضای مجازی اقدام به تبلیغات کند، موظف به اخذ مجوز از سازمان نظام پزشکی است.

* کرونا-ویروس، پشت مرزهای ایران: معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بر خلاف تمامی شایعات منتشر شده در برخی شبکه های اجتماعی، تا کنون موردی از ابتلا به کرونا-ویروس در کشور مشاهده نشده است. بخش زیادی از موفقیت ایران در کنترل کرونا-ویروس ناشی از تجارب برگزاری مراسمی چون اربعین حسینی، حج، راهیان نور و پیشگیری فراگیر از بیماریها در سیل ابتدای سال جاری است. البته کرونا-ویروس جدید که سازمان بهداشت جهانی آن را کوید ۲۰۱۹ نامیده، یک بیماری تنفسی است و نمیتوان برای شیوع آن مرزی قائل شد.

............از شش نقطه جهان

* نگاهی به مناسبسازی ماشینهای رأیگیری در آمریکا برای نابینایان: همه ما نابینایان حتماً تجربیاتی از دشواریهای رأی دادن داریم. حال بد نیست ببینیم در گوشه دیگری از جهان پهناور، چه تمهیدی برای آسانتر شدن مشارکت افراد دارای معلولیت در انتخابات اندیشیده اند. به دنبال تصویب قانون موسوم به «قانون آمریکاییهای دچار معلولیت» در آغاز دهه ۹۰ میلادی و با توجه به ضمانت اجرایی این مجموعه قوانین، معلولین آمریکایی سالها است تأثیر وجود این قوانین حمایتی را با پوست و گوشت حس میکنند. کمتر طرح و قانون تازه ای هست که تصویب یا اجرایی شود و در آن خبری از رعایت منافع و حقوق افراد دارای معلولیت نباشد. نمونه بارز احترام به حقوق معلولان را میتوان در قانونی یافت که در سال ۲۰۰۲ و به منظور تسهیل شرکت آمریکاییها در انتخابات به امضای بوشِ پسر رسید. قانونی با نام «Help Americans Vote ActK» که مختصراً آن را «HAVA» هم میخوانند. قانونی که ناظر بر الکترونیکی شدن انتخابات است و بر این نکته تأکید دارد که انتخابات الکترونیکی باید به گونه ای برگزار شود که همه با هر شرایطی بتوانند در آن مشارکت کنند. در بخشی از این قانون، مشخصاً در باره معلولین و بطور خاص در مورد نابینایان هم توصیه هایی در اختیار مجریان انتخابات قرار گرفته است. این قانون تأکید میکند در محلهای رأیگیری حتماً باید حد اقل یکی از دستگاههای ثبت رأی به امکانات ویژه افراد دارای معلولیت مجهز باشد. امکاناتی که بخصوص به رأی دهندگان نابینا و کمبینا کمک کند بتوانند رأیشان را به شکل مستقل و کاملاً مخفی، ثبت کنند. در طول ۱۸ سالی که از امضای این قانون میگذرد، کمپانیهای مختلفی سعی کرده اند دستگاهها را به انحاء مختلف مناسبسازی کنند و روشهای گوناگونی هم برای این کار ابداع کرده اند. دستگاههایی که در حال حاضر در حوزه های رأیگیری ایالات متحده برای اخذ رأی نابینایان نصب شده، عموماً از یک صفحه قابل لمس و سیستم صوتی برخوردار است. در این دستگاهها امکانی در نظر گرفته شده که افراد کمبینا بتوانند نوشته ها را درشت کنند یا با ایجاد تضاد رنگ، آنها را آسانتر بخوانند. برای نابینایان هم یک گوشی و صفحه کلید به دستگاه متصل شده و افراد میتوانند به وسیله موتور صوتی نصب شده بر روی دستگاه، روی گزینه های مختلف حرکت کنند و فرم را پر کنند. امکان تغییر میزان صدا و سرعت خواندن هم از دیگر قابلیتهایی است که در این دستگاه گنجانده شده است. با وجود تمام این امکانات، نابینایانی که به هر دلیل قادر نباشند از دستگاه مناسبسازی شده رأیگیری استفاده کنند، میتوانند از شعبه اخذ رأی درخواست کنند تا یک نفر، برگ رأی را برایشان بنویسد. همچنین برای معلولینی که امکان حرکت نداشته باشند، این تمهید اندیشیده شده که برگ رأی از طریق پست در منزل فرد دارای معلولیت به او تحویل شود و پس از تکمیل، دوباره از همان طریق به محل شعبه برگردانده شود.

.............ورزشی

* اعزام فوتبال نابینایان به توکیو در گروی کرونا: سرمربی تیم ملی فوتبال پنج نفره ایران گفت: اعزام این تیم به پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو به ویروس کرونا گره خورده است. اگر این ویروس ریشه کن نشود و تیم چین از حضور در توکیو انصراف دهد، ایران به پارالمپیک اعزام خواهد شد. جواد فلفلی با اشاره به تصمیم دیر هنگام کمیته پارالمپیک برای اعزام تیم فوتبال پنج نفره به توکیو 2020 گفت: نمیدانم چه توجیهی برای اعزام نشدن تیم فوتبال پنج نفره ایران به پارالمپیک وجود دارد. اینکه تیم ایران در ریو یک مدعی جدی بود و در فینال به برزیل میزبان باخت، حقیقتی انکار ناپذیر است. در آن سال در رده هشتم جدول برترین تیمهای جهان بودیم و اکنون در رده ششم قرار داریم. وی در ادامه عنوان کرد: «هادی رضایی» دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک باید پاسخگو باشد که چرا تیمی که سهمیه مستقیم کسب کرده، اکنون در لیست رزرو قرار دارد؟ چرا باید تیم تایلند به عنوان نماینده چهارم آسیا جایگزین ایران شود که نایب قهرمان آسیا است؟ سهمیه تیم ایران و پارالمپیک فدای سیاستهای کیفیگرایی شد؛ سیاستهایی که پایدار نبود و در کمتر از یک هفته لغو شد. لغو این سیاست دردی از مشکلات اعزام تیم به توکیو را درمان نمیکند؛ زیرا باید منتظر ادامه ویروس کرونا در چین باشیم و شرایط اعزام ورزشکاران این کشور به توکیو ۲۰۲۰ حاد باشد تا ما اعزام شویم. سرمربی فوتبال پنج نفره گفت: فوتبال ورزش لحظه ها است و نمیشود پیشبینی قطعی کرد. در مسابقه اتفاقات تحت شرایط مختلف شکل میگیرد و کسب نتیجه بستگی به روز مسابقه دارد. در ریو چه کسی انتظار مدال نقره از فوتبال پنج نفره ایران داشت؟! با وجود آنکه شانس زیادی نداشتیم، اما به سکوی دوم رسیدیم و تنها با اختلاف یک گل به میزبان قدرتمند باختیم. تصمیمگیری غلط پارالمپیک فوتبال نابینایان ایران را در آستانه نابودی قرار داده است. حال چه کسی پاسخگو است؟

............حوادث

* اعتراف زن مستأجر به قتل پیرمرد صاحبخانه: شامگاه 23 آذر مرد جوانی از خانه اش بیرون آمد تا در کوچه کمی هوا بخورد؛ اما ناگهان با بدن نیمه جان و خونین پیرمرد همسایه جلوی در خانه اش رو به رو شد. وی بلافاصله موضوع را به اورژانس و پلیس خبر داد. در تحقیقات اولیه مشخص شد که مرد 82 ساله بنام شاهرخ سه بار ازدواج کرده است؛ دو همسرش فوت کرده اند و او از مدتی قبل با زن میانسالی که یک پسر بزرگ هم داشته ازدواج کرده و در این خانه زندگی میکردند. در ابتدا همسر سوم و پسرش مدعی بودند که پیرمرد دست به خودکشی زده است، اما لکه های خون روی دیوار و کف اتاق خانه که در طبقه اول بود، نشان از یک درگیری خونین داشت. تحقیقات درباره این حادثه ادامه داشت تا اینکه شاهرخ 10 روز پس از این حادثه تسلیم مرگ شد. در بررسیهای اولیه، همسر سوم این مرد که یکی از مظنونان اصلی پرونده بود، گفت: همسایه طبقه بالای خانه مان یک سگ دارد که خیلی سر و صدا میکرد. از طرفی، از کف آشپزخانه شان هم آب به خانه مان چکه میکرد و شوهرم بارها سر موضوع نشتی آب و سر و صدای سگ با زن همسایه بحث کرده بودند و حتی کارشان به شکایت رسید و احتمال میدهم این زن با اجیر کردن یک قاتل دست به قتل شوهرم زده است. بدین ترتیب زن جوان بنام شبنم بازداشت شد، اما ادعا کرد که در جنایت نقشی ندارد و احتمال میدهد که قتل از سوی همسر پیرمرد صورت گرفته باشد. بررسیها ادامه داشت تا اینکه شامگاه دوشنبه 28 بهمن، شبنم، مستأجر قربانی به قتل اعتراف کرد و مدعی شد که همسر سوم مقتول در این جنایت با او همدست است. گفتوگو با زن مستأجر: چرا پیرمرد را کشتی؟ شاهرخ خیلی بد اخلاق بود و مرا اذیت میکرد. حدود دو هفته قبل به همسرش گفتم میخواهم او را بکشم. اما شیوا، همسر مقتول به من گفت فعلاً دست نگهدار تا من بگویم کی این کار را انجام دهی. چه کار میکرد که آن قدر از دستش عصبانی بودی؟ حدود 8 ماه قبل از جنایت بعنوان مستأجر به خانه اش آمدم. از ماه دوم آزارهایش شروع شد. او یک صندلی قدیمی داخل راهرو و رو به روی در ورودی گذاشته بود و رفت و آمدها را کنترل میکرد. همسر مقتول چرا با تو همدستی کرد؟ شاهرخ برای اموالش به دامادش وکالت داده بود و شیوا ناراحت بود. شب حادثه چه اتفاقی افتاد؟ آن شب میدانستم که کسی داخل ساختمان نیست. شیوا به دنبالم آمد و گفت الان وقتش است. به خانه شاهرخ رفتم؛ هنوز بیدار بود. چون دستکش نداشتم، شیوا گفت بهتر است الان این کار را انجام ندهی. من به طبقه دوم رفتم و دستکش و کاتر برداشتم و به پایین رفتم. برای کشتنش مردد شده بودم، اما یاد آزارهایش که افتادم با کاتر ضربه اول را به او زدم. اما شاهرخ بلند شد و با عصایش شروع به کتک زدن من کرد. من هم ضربه میزدم بعد از یک مدت دیدم که دیگر ضربه ای به من وارد نمیشود. متوجه شدم که شاهرخ از اتاق فرار کرده و خودش را به سمت در خروجی رسانده است. تو چکار کردی؟ ترسیده بودم. از خانه بیرون رفتم و 4 ساعت بعد برگشتم.

...........چاردیواری

* با سلام و درود، گذشته از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری که فردا شاهد آن خواهیم بود، مناسبت مذهبی پیش رو، ولادت امام محمد باقر (ع) در روز سه شنبه است و نیز شهادت امام علی النقی الهادی (ع) که با شماره آینده چاردیواری مصادف است. به تدریج به روزهای پایانی سال نزدیک میشویم که بدون تردید و از هر زاویه سالی پر تلاطم و پرفشار است و امید است در سال پیش رو شاهد حوادثی تلخ همچون رویدادهای سال جاری نباشیم و در نهایت حتی در شرایط فشارهای تحریمی مردم ما، بویژه اقشار آسیب پذیر فشارهای کمتری را متحمل باشند. به هر حال امید، موتور محرک زندگی است. اما تماسها و پیامکهای شما: آقای حیدر همرنگ از گزارش پلاک ویژه تشکر کردند و اظهار امیدواری برای حل قطعی این مشکل برای نابینایان و در راستای همین موضوع، خانم اسدی از کرج با اشاره به اینکه نابینایان فاقد ایمنی در تردد شهری هستند، بر ضرورت شمول نابینایان به دریافت پلاک ویژه تأکید کردند. در این مورد به زودی نشستی را با پلیس راهور و سازمان بهزیستی خواهیم داشت و تا حصول نتیجه این امر را پیگیر هستیم. نابینایان یا باید پلاک ویژه دریافت کنند یا باید مشمول امتیازهای آن شوند. قطعاً راه سوم که محرومیت آنها از امتیازهای پلاک است، قابل قبول نیست و تبعیض است. آقای اکبری نسب و مجتهدی، هر دو از مشکلات دریافت رمز پویای تراکنش بانکی برای نابینایان گله کردند. قطعاً این مسئله درست است و شیوه کار با این رمز برای همگان مشکل ساز شده است؛ چه برسد به نابینایان که باید برای کار با این رمز موانع نرم افزاری را نیز پشت سر بگذارند. دیگر تکلیف افراد بیسواد یا کمسواد یا فاقد گوشی هوشمند روشن است؛ اما حل این موضوع را نیز پیگیر هستیم. آقای محمدرضا رضایی از عدم توجه مأموران ایستگاههای مترو به نابینایان و عدم کمک به آنها گله کردند و برای حل این مشکل با سامانه 1888 نیز تماس گرفتند. به اطلاع ایشان و سایر دوستان میرساند که هنگام استفاده از مترو اگر مامور مترو به طرف آنها نیامد، حتماً به گیت یا درگاه کنترل ایستگاه مراجعه کنند و از مأمور مستقر خواهان کمک شوند. در تمام جلسات با مدیریت مترو مسئولان این سامانه بر وظیفه مأموران برای همراهی با نابینایان تأکید کردند اگر آنها بیتوجهی کردند، شما خواهان کمک شوید. خانم الوندی از قزوین بر ضرورت نشاندار شدن اسکناسها برای تشخیص نابینایان تأکید کردند که کاملاً درست است و بسیاری از کشورها اقدام به آن کرده اند؛ اما برای تشخیص در شرایط فعلی میتوانید از نرم افزارهای تشخیص اسکناس با گوشی همراه استفاده کنید. آقای خادمی از خراسان رضوی از بهبود کیفیت چاپ و کاغذ تشکر کردند. آقای شریعتی از اصفهان از عدم اجرایی شدن قانون حمایت از حقوق معلولان گفتند که به این شکل درست نیست. قانون اجرایی شده است؛ اما برخی مفاد آن نیازمند بودجه است که با شرایط سخت کشور توأم شده است. میماند بدرود و آرزوی دیدار مجدد در هفته آینده.

 

Page Generated in 0/0052 sec