روزنامه «ایران سپید»
چهارشنبه 2 بهمن 1398
26 جمادی الاول 1441
22 ژانویه 2020
سال بیست و چهارم شماره 6338
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
........عناوین این شماره......
واریز مبالغی به حساب مددجویان آسیبدیده از سیل استان سیستان و بلوچستان 2
عصبانیت آمریکا از ایستادگی ملت 5
جزئیات بیشتر در خصوص دریافت کارت سوخت/ کارت سوخت شما صادر شد 6
با استوری و کمپین، سیاست ما تغییر نمیکند 14
* واریز مبالغی به حساب مددجویان آسیبدیده از سیل استان سیستان و بلوچستان: قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کل کشور در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده استان سیستان و بلوچستان به شهرستانهای آسیبدیده از سیل استان اشاره کرد و گفت: بیشترین آسیب سیل به منطقه بلوچستان این استان وارد شده است که شهرستانهای چابهار، کنارک، فنوج، دلگان، نیکشهر و قصر قند از این جمله هستند. وی افزود: بر روی کارت بانکی ۵ هزار و ۵۰۰ خانوار روستایی در این شهرستانها که مددجوی سازمان بهزیستی هستند، مبلغی معادل دو ماه مستمری شارژ شده که از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال تا ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار ریال و بر اساس بعد خانوار، تعیین شده و قابل برداشت است. دکتر قبادی دانا همچنین از برقراری مستمری برای ۲۷۰۰ خانوار پشت نوبت ساکن در مناطق درگیر سیل استان خبر داد و افزود: این خانوارها علاوه بر شارژ مبلغ معادل دو ماه مستمری، از دی امسال مشمول دریافت مستمری ماهانه شدند و این در حالی است که ۷۸ درصد از این خانوارها در دهک ۱ درآمدی قرار دارند و از فقیرترین اقشار جامعه محسوب میشوند. رئیس سازمان بهزیستی کشور، همچنین از کمک بلاعوض سازمان بهزیستی به مددجویان سرپرست خانوار که منزل آنها دچار تخریب کامل شده است، خبر داد و افزود: علاوه بر کمکهای دولتی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال در مناطق روستایی و ۲۰۰ میلیون ریال در مناطق شهری از سوی سازمان بهزیستی و به عنوان کمک بلاعوض برای ساخت مسکن مددجویانی که منزلشان بطور کامل تخریب شده است، پرداخت خواهد شد. به گفته قبادی دانا، بر اساس گزارشهای اعلام شده، وسایل کمک توانبخشی ۳۰۰ خانوار از مددجویان سازمان بهزیستی، در جریان سیل اخیر از بین رفته است که در اسرع وقت تأمین و جایگزین خواهد شد. رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به تخریب مراکز زیر ساختی بهزیستی در مناطق آسیبدیده از سیل گفت: با توجه به آسیبدیدگی برخی مراکز بهزیستی استان، در خصوص ساخت یک مرکز شبانه روزی سالمندان در شهرستان چابهار و یک مرکز شبانه روزی بیماران روانی مزمن در شهرستان ایرانشهر، رایزنی و تصمیمهایی اخذ شده است. وی افزود: همچنین اقلام غیر نقدی شامل ۲ هزار تخته پتو، ۳ هزار قلم پوشاک گرم، ۴ هزار متر مربع موکت، ۴۲۰ عدد چادر، ۴۰۰ وسیله گرمایشی، ۷ هزار بسته مواد غذایی، ۲۰ هزار قوطی کنسرو، ۲۰ هزار بسته بهداشتی، ۴ هزار بسته پوشینه برای افراد دچار ضایعه نخاعی، ۹۰۰ عدد فانوس، در حدود ۲۰ هزار کیلوگرم برنج، ۳۹۰۰ کیلوگرم روغن و همچنین بسته های حاوی گوشت مرغ، قند، خرما، شیر خشک و... در میان عزیزان آسیبدیده از سیل توزیع شده است. قبادی دانا افزود: مجموع کمکهای غیر نقدی توزیع شده در میان افراد آسیبدیده از سیل مبلغی معادل ۲ میلیارد و ۴۷۰ میلیون تومان برآورد شده است.
* عصبانیت آمریکا از ایستادگی ملت. رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان حج فرمودند: علت عصبانیت آمریکاییها از ملت ایران، جذابیت ناشی از تصویر ایستادگی یک نظام مستقل در مقابل یک قلدر سر گردنه است که باید از این جاذبه برای نشر و توسعه حقیقت اسلام و ملت ایران استفاده کرد. * محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا گفت: متوسط ماندگاری نمایندگان در مجلس ۱.۵ دوره بوده و در نتیجه افرادی که جدیداً وارد مجلس میشوند، تا بخواهند با برنامه های قبلی آشنا شوند و با آنها کنار بیایند، زمان زیادی میگذرد. وی اظهار داشت: در این دوره مجلس فکر میکنم این مقدار به ۸۰ درصد برسد؛ چون نمایندگانی که حضور داشتند، برنامه هایی را میخواستند اجرایی کنند که نشدنی بود. * رسول منتجبنیا، فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: خدمت رهبری شهادت میدهم اکثر رد صلاحیت شدگان طرفدار نظام هستند و من معتقدم در رد صلاحیتها حقکشی شده است.
* جزئیات بیشتر در خصوص دریافت کارت سوخت/ کارت سوخت شما صادر شد: بعد از اطلاعیه شرکت پخش ملی فرآورده های نفتی ایران در خصوص صدور کارت سوخت جدید برای دارندگان خودرو پلاک «ژ» و ابطال کارتهای سوخت فعلی این خودروها بسیاری دچار مشکل شدند؛ چرا که باید تا رسیدن کارت سوخت جدید از سهمیه آزاد، یعنی لیتری سه هزار تومان استفاده کنند. البته طبق گفته مسئولان شرکت ملی نفت ایران، کارتها در حال صدور هستند و تا 10 بهمن به دست صاحبان خودرو خواهند رسید. در این میان هستند معلولانی که کارت سوخت خودرویشان با پلاک ماشین که «ژ» است همخوانی ندارد و این افراد نگران آن هستند که سهمیه سوخت معلولان به علت این تناقض در مدارک خودرو به آنها تعلق نگیرد. در پیگیری ایران سپید در این خصوص، افرادی که پلاک خودروی آنها «ژ» است، میتوانند برای آگاهی از شرایط صدور کارت سوخت جدید با شماره تلفن 09627 و داخلی 4 تماس حاصل نمایند و با کارشناس شرکت ملی نفت صحبت کنند تا از روند صدور یا عدم صدور کارت سوخت جدیدشان اطلاعاتی را کسب نمایند. ما در تماس با این شماره و ارائه شماره پلاک ویژه یکی از دوستان نابینا این جواب را دریافت کردیم: «شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برای همه پلاکهای ویژه معلولان و جانبازان در حال صدور کارت جدید است.» کارشناس مربوطه در ادامه پلاک خودرو را از شما جویا خواهد شد تا روند صدور کارت را به شما اطلاع دهد. جوابی که به ما گفته شد این است: «کارت سوخت جدید شما مطابق پلاک «ژ» صادر شده است و تا چند روز آینده به دستتان خواهد رسید. کارت قبلی هم در حال حاضر ابطال شده است.» شهروندان دارای معلولیتی که سؤالهایی در خصوص کارت سوخت جدید دارند و میخواهند از وضعیت کارت جدیدشان مطلع شوند، با شماره ذکر شده تماس گرفته و از روند صدور کارتشان اطمینان حاصل نمایند.
* علائم اصلی افسردگی: علامت اصلی افسردگی، احساس غمگینی مداوم و عدم علاقه به انجام اموری است که فرد پیش از این به راحتی انجام میداده است. در صورتی که این علائم بیش از دو هفته طول کشد و در عملکرد روزانه فرد اختلال ایجاد کند، به آن افسردگی اساسی گفته میشود. علائم دیگر افسردگی عبارتست از کاهش سطح انرژی، کاهش یا افزایش اشتها و خواب، احساس اضطراب و بیقراری، تحریک پذیری و زود از کوره در رفتن، کاهش توان تمرکز و قدرت تصمیمگیری، احساس بی ارزشی یا پوچی، نا امیدی، احساس گناه و افکار خودکشی و آسیب به خود. افسردگی ممکن است برای هر کس پیش آید. افسردگی نشانه ضعف نیست. افسردگی را میتوان به کمک داروهای ضد افسردگی، درمانهای روانشناختی یا ترکیبی از این دو، درمان کرد. در صورت احساس افسردگی چه کنیم؟ با فردی که به او اعتماد دارید درباره احساسات خودتان حرف بزنید. بیشتر افراد پس از حرف زدن با فردی که به احساسات آنها توجه میکند، احساس بهتری پیدا میکنند. همچنین دنبال درمان افسردگی خود باشید. مراجعه به پزشک یا روانشناس، قدم اول شروع درمان است. تلاش کنید به سمت انجام کارهایی بروید که قبلاً آنها را دوست داشته اید. ارتباطات اجتماعی خودتان را قطع نکنید. با دوستان و اعضای خانواده تان در تماس و ارتباط بمانید. سعی کنید بپذیرید که شما نیز ممکن است دچار افسردگی شده باشید؛ پس بهتر است انتظاراتتان را از خودتان کاهش دهید. طبیعی است زمانی که افسرده اید، بازده کاری شما به خوبی سابق نباشد. همچنین سعی کنید حتی اگر در حد یک پیاده روی کوتاه هم باشد، بطور منظم ورزش کنید. به الگوی غذا خوردن و خواب شبانه روزی خود نظم دهید. مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و داروهای غیر مجاز، افسردگی را تشدید میکنند. فرد افسرده ممکن است افکار خودکشی یا آسیب به خود داشته باشد. در این صورت فرد باید فوراً به پزشک مراجعه کند.
* بلیتها تمام شد. حسین کلهر در برنامه «سلام صبح بخیر» دیروز سه شنبه، با مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر گفتگو کرد تا برخی نکات مبهم درباره فروش بلیت و معرفی داوران جشنواره را شفاف کند. نجفی در ابتدا درباره آخرین وضعیت بلیت فروشی جشنواره فجر توضیح داد: دیروز ساعت 12 سامانه بلیت فروشی جشنواره باز شد و در همان 11 دقیقه ابتدایی 80 هزار قطعه بلیت فروش رفت. ساعت 18 بود که با تأکید دبیر جشنواره بلیتها شارژ شد و بخشی از بلیتی که به سازمانها و ارگانها اختصاص داده شده بود، به مردم اختصاص پیدا کرد. وی افزود: ساعت 2 شب قبل از خروج از دفتر جشنواره از همکاران آمار گرفتم؛ مشخص شد از 119 هزار بلیت 105 هزار بلیت فروش رفته و ظرفیت بخش زیادی از سینماها، بویژه سینماهای تهران به پایان رسیده و تعداد محدودی هنوز ظرفیت دارند. تا دو بهمن سامانه فعال خواهد بود. مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر در پاسخ به اینکه آیا سهم فروش بلیتها بین جشنواره، تهیه کننده و سینمادار تقسیم میشود، توضیح داد: با تدبیری که سال گذشته آقای داروغه زاده، دبیر جشنواره داشته، سهم بلیت بین تهیه کننده و سینما تقسیم خواهد شد و جشنواره سهمی نخواهد داشت. هزینه دی سی پی تا سال گذشته به عهده جشنواره بود، اما از امسال به عهده تهیه کننده است. نجفی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: در همه استانهای کشور جشنواره برپاست و بلیت فروشی هر استان توسط ارشاد هر استان برنامه ریزی خواهد شد. وی درباره دلیل انحصار خرید بلیت در یک اپلیکیشن تأکید کرد: به هر حال این سامانه طی ایام سال هم بلیت فروشی سینماها را بر عهده دارد و با توجه به تعداد بالای مخاطبانی که در لحظات اول به اپلیکیشن ورود میکنند، باید سامانه ای باشد که در طول سال امتحان خود را پس داده است. در دوره 35 با سامانه دیگری تجربه داشتیم که نزدیک به دو روز بلیت فروشی متوقف شد. بنا بر این با توجه به سیل علاقمندان، باید سامانه ای باشد که از پس تقاضاها بربیاید و در دو سال گذشته مشکلی نداشته ایم. وی در پاسخ به اینکه چرا لیست نهایی هیئت داوران اعلام نمیشود، گفت: ما با مدل جشنواره فیلم فجر هر ساله پیش رفته ایم و معمولاً در روزهای اول بهمن هیئت داوران معرفی میشوند. در چند روز آینده گزینه های مورد نظر نهایی و معرفی خواهند شد. نجفی در پاسخ به اینکه آیا فیلمهای «خورشید» و «روز صفر» به جشنواره میرسند، اظهار کرد: أِن شاء ا... دیده میشود. طی آخرین پیگیریها جدول برنامه نمایش فیلمها هم در سینماهای مردمی و هم در سینمای رسانه طبق برنامه ریزی جلو خواهد رفت. وی درباره فیلم جواد نوروزبیگی هم گفت: ایشان فیلم آقای کیمیایی را داشتند که در جشنواره هست. مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر همچنین اعلام کرد: امسال برای اولین بار چهار فیلمی که رده بندی سنی دارند، در بلیتها قید میشود و برای اولین بار علیرغم سالهای گذشته که اسم گروه فیلمها میخورد، اسم خود فیلم و توصیه سنی در بلیت درج میشود.
نجفی در پایان در این باره که آیا امکان افزایش ظرفیت بلیتها وجود دارد؟ گفت: بعید میدانم؛ چون ظرفیت کامل اختصاص پیدا کرده است. «سلام صبح بخیر» به تهیه کنندگی ابو الفضل صفری شنبه تا پنجشنبه از ساعت 7 تا 9:30 روی آنتن میرود. - با اعلام روابط عمومی جشنواره فجر، فیلم سینمایی «آن شب» ساخته کورش آهاری با بازی شهاب حسینی، «سه کام حبس»؛ سامان سالور و «خون شد»؛ مسعود کیمیایی با رده بندی ۱۲+ و فیلم سینمایی «شنای پروانه»؛ محمد کارت، با محدودیت سنی ۱۵+ در جشنواره فجر نمایش داده میشوند. – محسن شریفیان، سرپرست گروه بوشهری «لیان» در آغاز کنسرت سی ام دی که در تالار وحدت اجرا شد، به یاد جانباختگان سقوط هواپیمای اکراین مرثیه سرایی آیینی بوشهر را اجرا کرد. در متنی که برای این اجرا نوشته شده بود، آمده بود که: برای جانباختگان اجرا میکنیم؛ به سبک خودمان اجرا میکنیم.
* با استوری و کمپین سیاست ما تغییر نمیکند: بعد از اعلام حذف سهمیه پارالمپیک فوتبال ۵ نفره و بسکتبال با ویلچر، برخی ملی پوشان تیم المپیکی بسکتبال هم معترض شده اند. در روزهایی که کمیته ملی المپیک با حمایت از ورزشکاران و فدراسیونها شدیداً به دنبال افزایش تعداد سهمیه های ایران در المپیک ٢٠٢٠ است، کمیته پارالمپیک با سیاستی کاملاً متفاوت حتی ورزشکارانی را که دارای سهمیه حضور در پارالمپیک ٢٠٢٠ هستند، هم از کاروان حذف میکند. این سیاست پارالمپیکی وقتی به گوش برخی ورزشکاران و تیمهای حذف شده رسیده، با اعتراض شدید آنها مواجه شده و کار تا جایی پیش رفته که برای حمایت از اعضای تیم ملی بسکتبال با ویلچر و فوتبال نابینایان، کمپین تشکیل شده است. از مدتها قبل کمیته پارالمپیک از سیاست خود برای صرفه جویی در اعزام به توکیو خبر داده و با ارائه طرحی، یک چارچوب برای اعزام ورزشکاران به پارالمپیک ٢٠٢٠ مشخص کرد. بر این اساس، دارندگان مدال طلا، نقره و برنز جهان و طلای آسیا در صورت کسب سهمیه در فهرست اعزامی کاروان ایران قرار میگیرند. بر اساس چنین معیاری، از ٧٣ سهمیه کسب شده ایران برای پارالمپیک 2020، ٣٤ سهمیه توسط کمیته پارالمپیک ایران حذف شده است. در این میان، علاوه بر ورزشکارانی در رشته های دو و میدانی، تیر و کمان، شنا، وزنه برداری و تیر اندازی، تیمهای بسکتبال با ویلچر و فوتبال نابینایان نیز جزو سهمیه های حذف پارالمپیکی ایران محسوب میشوند. بعد از انتشار خبر لغو اعزام تیمهای فوتبال نابینایان و بسکتبال با ویلچر، در فضای مجازی کمپینهایی برای حمایت از این دو تیم تشکیل شد. حتی کار به جایی رسید که حامد حدادی، ستاره بسکتبال ایران به حمایت از اعضای تیم ملی بسکتبال با ویلچر پرداخت. هادی رضایی، سرپرست کاروان ایران در پارالمپیک ٢٠٢٠ در واکنش به اعتراضهای صورت گرفته توسط اعضای تیمهای بسکتبال با ویلچر و فوتبال پنج نفره میگوید: ما یک سال است که این چارچوب را تعیین کردیم و اتفاق جدیدی رخ نداده است. اعضای همه تیمها و مسئولان فدراسیونها هم از این موضوع با خبر بودند. این تصمیم توسط ستاد بازیهای پارالمپیک توکیو اتخاذ شده و تحت تأثیر فشار یا ایجاد کمپین تغییری نخواهد کرد. ما بارها در این یک سال توضیح دادیم و اعلام کردیم که چه ورزشکاران و تیمهایی در فهرست نفرات اعزامی قرار میگیرند. این دو تیم هم با توجه به اینکه قهرمان آسیا نیستند، در گروه اعزامی نمیگنجند. رضایی در پاسخ به این سؤال که بهتر نبود برای رشته های تیمی سیاست جداگانه ای در نظر گرفته میشد؟ گفت: چرا باید برای تیمها استثنا قائل شویم؟ برای ما رشته های تیمی یا انفرادی تفاوتی ندارد. الآن میدانیم که تیم والیبال نشسته زنان به مسابقات کسب سهمیه اعزام نشده؛ چون میداند اگر سهمیه هم بگیرد، اعزام نمیشود. چطور دوستان در رشته های دیگر خبر از چارچوبها نداشتند؟ ما سیاست کیفی را در نظر داریم و معتقدیم اگر ٤٠ ورزشکار اعزام کنیم، ٢٧ تا ٣٠ مدال میگیریم و اگر ١٢٠ ورزشکار هم اعزام کنیم، همین تعداد مدال را به دست میآوریم. رضایی در پایان میگوید: این دوستان از سال قبل چرا اعتراض نکردند؟ شخصاً بارها این معیارها را برای اعزام توضیح دادم. البته پاسخ سؤالم را خودم میدانم؛ چون آن موقع فکر میکردند میتوانند در سطح آسیا قهرمان شوند. نمیدانم چطور برخی میگویند این تصمیمها شتابزده است! ما از آذر سال ٩٧ و بعد از اینکه از بازیهای پارا آسیایی جاکارتا برگشتیم، این تصمیم را اعلام کردیم و روی سایت گذاشتیم. ما به کمپین، هشتگ یا استوری فلان بازیکن کاری نداریم. روی سیاستی که اتخاذ کردیم، هستیم. البته این هفته هیأت اجرایی جلسه خواهد داشت و من این موضوع را مطرح میکنم. اگر دوستان رأی به تغییر سیاست پارالمپیک دادند، شاید چارچوبهای خود را برای اعزام تغییر دهیم.
* گلواژه: برای هر کسی در مال او دو شریک است: وارث، و حوادث. حضرت علی(ع)
* پرداخت دیه برای قتل همکار زن: کارمند شرکت خودروسازی که همکار زن خود را در جریان یک درگیری خفه کرده بود، با رضایت خانواده مقتول به پرداخت دیه محکوم و از زندان آزاد شد. اواخر سال 92 خبر قتل زنی جوان در خانه اش به پلیس اعلام شد. با شروع تحقیقات مشخص شد وی کارمند یک شرکت خودروسازی بوده است. همسر وی به پلیس گفت: امروز وقتی دخترم را به مدرسه بردم، خودم نیز به محل کارم رفتم؛ اما وقتی با تلفن همراه همسرم تماس گرفتم، جواب نداد. به محل کارش نیز نرفته بود. نگران شدم، به خانه برگشتم که جسد او را دیدم. همسرم را با پیچاندن سیم تلفن به گردنش خفه کرده بودند. در ادامه مشخص شد این زن 30 ساله با یکی از همکارانش به نام پیمان بارها تماس تلفنی داشته است. وقتی او را برای تحقیق و بازجویی احضار کردند، وی منکر ارتباط پنهانی شد و گفت: من از شیرین 5 میلیون تومان پول قرض کرده بودم؛ 4 میلیون را مدتی بعد پس دادم، اما قرار بود یک میلیون بقیه را وقتی پول دستم آمد پس بدهم که شیرین مدام به من اعتراض میکرد و میگفت پولش را پس بدهم. روز حادثه هم به خانه اش رفتم تا با او صحبت کنم که دعوایمان شد و او را خفه کردم. در حالی که متهم با درخواست قصاص از سوی پدر و مادر مقتول رو به رو شده بود، پرونده اش به دادگاه کیفری رفت و پس از محاکمه، قضات دادگاه او را به قصاص محکوم کردند. اما متهم گفت: من و شیرین ارتباط پنهانی داشتیم؛ او همکارم بود و به من گفته بود که طلاق گرفته و تنها زندگی میکند؛ اما من همسر و فرزند داشتم. مدتی بعد تصمیم گرفتم به ارتباطم با شیرین خاتمه دهم؛ اما او مخالفت کرد و روز حادثه از من خواست تا برای صحبت به خانه اش بروم. وقتی به آنجا رفتم، تازه متوجه شدم متأهل است که با هم درگیر شدیم و خفه اش کردم. در حالی که این مرد یک قدم تا چوبه دار فاصله داشت، خانواده مقتول پذیرفتند که با دریافت دیه از قصاص وی صرف نظر کنند. در جلسه ای که صبح دوشنبه با حضور متهم و اولیای دم در شعبه دهم دادگاه برگزار شد، مادر متهم گفت: ما برای پرداخت دیه به این خانواده مجبور به فروش خانه و زندگیمان شدیم و دیگر هیچ پول یا وسیله ای که قابل فروش باشد نداریم. از قضات دادگاه میخواهم که حد اقل اجازه بدهند پسرمان آزاد شود و بتواند کار کند و زن و بچه اش را سر و سامان دهد. بنا بر این قضات دادگاه نیز با احتساب ایام بازداشت متهم که بیش از 5 سال بود، وی را مستحق آزادی تشخیص داده و حکم آزادی او را صادر کردند.
* به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در 9 ماهه امسال 436 نفر بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در کشور جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 12.4 درصد بیشتر شده است. در این مدت استانهای تهران با 84، آذربایجان شرقی با 43 و اصفهان با 39 فوتی، بیشترین آمار تلفات مسمومیت با گاز منوکسیدکربن را داشته اند. آمار تلفات گازگرفتگی در استان قم صفر گزارش شده است.