دکتر «زهرا عبداللهی» به مناسبت هفته ملی بسیج آموزش همگانی تغذیه(14 تا 20 دی ماه) افزود: بیماری های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ ومیر در دنیا است؛ 40 درصد از مرگ ومیرها در کشورهای پیشرفته و 25 درصد مرگ ومیرها در کشورهای در حال توسعه ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است.
وی گفت: عـوامل زیادی در بروز بیماری های قلبی و عروقی موثر هستند که از مهمترین آنها می توان اختلال در چربی های خون، فشار خون بالا، چاقی، کم تحرکی، استرس، فشارهای روحی، روانی، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد روغن و چربی را نام برد.
رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف زیاد روغن و چربی در برنامه غذایی روزانه علاوه بر اینکه خطر بروز بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد، با افزایش دریافت کالری که در بدن بصورت چربی ذخیره می شود، در نهایت اضافه وزن و چاقی را بدنبال دارد.
عبداللهی گفت: اضافه وزن و چاقی، زمینه را برای ابتلا به سایر بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت و انواع سرطان ها فراهم می کند.
وی تاکید کرد: کاهش مصرف روغن و چربی و استفاده درست از روغن ها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها دارد.