حمید جعفری روز دوشنبه در مراسم رونمایی از دو محصول خانه نور ایرانیان بصیر افزود: خانه نور ایرانیان بصیر با گرفتن ایده و بدون تهیه نمونه ای از آن با مهندسان داخلی وارد مذاکره شد و طی جلسات متعدد به طراحی و تولید دستگاه مکان یاب اقدام کرد.
وی با بیان اینکه از مشکلات مهم و جدی نابینایان در محیط شهری و خیابان ها پیدا کردن اماکن مورد نظر آن ها است، گفت: نابینایانی که به تنهایی و با عصا برای پیگیری کارهای شخصی در سطح شهر حاضر می شوند، محل مورد نظر خود را به راحتی پیدا نمی کنند.
جعفری اظهار داشت: گاهی این افراد با سووالات متعدد از دیگران که دربرخی موارد با بی مهری همراه است به سختی محل مورد نظر خود را پیدا می کنند.
به گفته وی این دستگاه از دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل شده که قطعه سخت افزاری آن بر سردر اماکن و معابر مورد نظر نصب می شود و توسط نرم افزاری که بر روی تلفن همراه نابینا نصب می شود به وسیله بلوتوث حداکثر تا فاصله 35 تا 40 متری بایکدیگر ارتباط برقرار می کنند.
مدیر عامل خانه نور ایرانیان بصیر در مورد روش کار این دستگاه گفت: هنگامی که نابینا به مکان مورد نظر خود که به دستگاه سخت افزار در درب ورودی مجهز است، نزدیک می شود صدای زنگ پیامکی را از طریق گوشی همراه خود می شنود که با فشار دادن دکمه انتخاب گوشی همراه، پیام صوتی نام محل را اعلام می کند.
جعفری که جانباز 70 درصد و نابینا است، افزود: اگر مکان همان محل مورد نظر نابینا باشد با فشار دکمه بر روی گوشی همراه، دستگاه سخت افزار فعال شده و با پخش آهنگ ملایم، نابینا را به سمت درب محل مورد نظر هدایت می کند.
وی با بیان اینکه نرم افزار این دستگاه بر روی تمام گوشی ها با سیستم عامل ویژه ای قابل نصب است، گفت: این دستگاه را می توان در تمام اماکن عمومی مثل مترو، بیمارستان و غیره که نابینا ممکن است با آن سروکار داشته باشد، نصب کرد.
به گفته وی این دستگاه مشابه خارجی ندارد و توسط مهندسین داخلی تولید شده است.