کد خبر: 14827
روزنامه شنبه 19 آبان 1397
مشکل ابلاغ قانون، خوان آخر اجرای قوانین حمایت از حقوق معلولان - نویسندگانی که تحصیل را رها کردند - معرفی افزونه ای مفید برای NVDA - جدول کلاسیک/ از ضمیر ناخودآگاه خود برای حل مشکلات کمک بگیرید/ کشورهایی که بیشترین بیلیونرهای دنیا را دارد/ اصطلاحات رایج فارسی در انگلیسی - اطلاعرسانی

روزنامه «ایران سپید»

شنبه 19 آبان 1397

2 ربیع الاول 1440

10 نوامبر 2018

سال بیست و دوم شماره 5994

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین این شماره.......

مشکل ابلاغ قانون، خوان آخر اجرای قوانین حمایت از حقوق معلولان 2

نویسندگانی که تحصیل را رها کردند 5

معرفی افزونه ای مفید برای NVDA 10

جدول کلاسیک/ از ضمیر ناخودآگاه خود برای حل مشکلات کمک بگیرید/ کشورهایی که بیشترین بیلیونرهای دنیا را دارد/ اصطلاحات رایج فارسی در انگلیسی 13

اطلاعرسانی

............سخن هفته

* مشکل ابلاغ قانون، خوان آخر اجرای قوانین حمایت از حقوق معلولان: گذشته از روند چند ساله تدوین قانون حمایت از حقوق معلولان که پس از 6 سال در اسفند ماه سال گذشته در مجلس تصویب شد و فراز و نشیبهای بسیار، مسیر تدوین و تصویب این قانون مشکل دیگری که سر راه اجرای این قانون و سایر قوانین یا مقررات مربوط به حقوق افراد معلول است، مشکل چگونگی ابلاغ این قوانین به دستگاههای اجرایی است. البته این مشکل صرفاً معطوف به قوانین حمایت از حقوق شهروندان معلول نیست، بلکه از قرار، مشکل جدی در نظام اداری کشور است که موجب میشود حتی پس از تدوین و تصویب قوانین، مشکل دیگری در راه اجرای قوانین و حل مشکل گروههای مختلف مردم خودنمایی کند و آن، چگونگی ابلاغ قوانین یا به عبارتی دیگر آگاه شدن دستگاههای اجرایی از قوانینی است که برای دستگاهها تکالیف قانونی مشخص کردند. در حوزه افراد دارای معلولیت ذکر دو مثال گویا و مصداق این امر است؛ با وجود ابلاغ قانون حمایت از حقوق معلولان در اردیبهشت ماه از سوی رئیس جمهوری و درج آن در روزنامه رسمی و با وجود گذشت حدود شش ماه از این ابلاغ، هنوز بسیاری از وزارتخانه ها یا دستگاههای اجرایی ویژه در سطح استانها ابراز ناآگاهی از ابلاغ این قانون میکنند. برخی مواد قانون بلافاصله پس از ابلاغ قابلیت اجرایی دارند و برخی دیگر مستلزم پیشبینی بودجه برای سال آینده. در هر دو بعد، چه برای اجرای تکالیف محوله به هر وزارتخانه، دستگاه اجرایی و نهاد، باید این مجریان قانون از وجود آن و تکالیف خود آگاه باشند و در مورد موادی که مستلزم پیشبینی بودجه است، با این دستگاهها باید با آگاهی از تکالیف خود تعیین دقیق گروه هدف تحت پوشش و آمار خدمات تکلیفی، به موقع بودجه آن را پیشبینی و در قالب بودجه دستگاه یا وزارتخانه تابعه آن را پیشبینی و به هیئت دولت بفرستند. اما تجاهل به آگاهی از قانون یا در عمل واقعاً عدم آگاهی آنها، سد راه اجرای عملی حقوق افراد معلول است. مصداق دیگر تصویبنامه هیئت دولت در زمینه حقوق افراد معلول که شامل 28 ماده است که با وجود ابلاغ دولت به دستگاههای اجرای، از شهریور 1394 وزارتخانه ها و دستگاههای مشمول از وجود آن اظهار بی خبری کرده و حتی با استعلام از تشکلهای فعال افراد معلول خواهان ارسال نسخه ای از این تصویبنامه برای دستگاههای خود شدند. سؤال اینجاست که شیوه ابلاغ قوانین و آگاهی دستگاههای مشمول از این قوانین چیست که بسیاری از آنها در پاسخ به گزارش عملکرد خود از وجود قانون و تکالیف خود ابراز ناآگاهی میکنند؟ مگر نه این است که وجود معاونتهای حقوقی و تشکیلات تخصصی حقوقی در وزارتخانه ها مسئول دریافت قوانین و ابلاغ آن به مدیریت وزارتخانه ها و دستگاههای تابعه و در صورت لزوم صدور بخشنامه های لازم جهت آگاهی کارکنان آن دستگاه از وجود تکالیف خود در چهار چوب قوانین است؟ واقعاً چه پاسخ منطقی برای این مشکل غیر قابل توجیه میتوان داشت؟

..........چوب الف

* نویسندگانی که تحصیل را رها کردند. خیلی از پدر و مادرها و حتی بسیاری از معلمها و اولیای مدرسه فکر میکنند که اگر دانشآموزان کتاب بخوانند و زیاد اهل مطالعه باشند، از درس و مشقشان عقب می افتند. به باور همین گروه، تنها راه سعادت و موفقیت همین دانشآموزان که فقط باید وقتشان را برای خواندن کتابهای درسی و کمک درسیشان اختصاص بدهند، این است که بلافاصله بعد از مدرسه بروند دانشگاه و بالاخره در یک رشته دانشگاهی، هرچه که باشد و با هر کیفیتی که آموخته شود، مدرک بگیرند و... خلاصه این نوع تفکر قالبی، چنان غیر خلاقانه و محدود است که آدم گاهی وسوسه میشود به جد یا به طنز آنرا به چالش بکشد و باورمندان به آن را کمی به تردید و تفکر وا دارد. در شماره حاضر بنا داریم به همین منظور به سراغ برخی نویسندگان موفق و صاحبنامی برویم که تحصیلات رسمی خود را ناتمام گذاشته یا از مدرسه و دانشگاه اخراج شده اند. نویسندگان مشهوری همچون مارک تواین، ویلیام فاکنر، جک لندن، ادوارد فیتز جرالد و... اما حالا به سراغ چند نویسنده معاصر میرویم که به نقل از نشریه لیتهاب و با ترجمه مهرناز زاوه منتشر شده است.

- شرلی جکسون

جکسون در دانشگاه روچستر پذیرفته شد و در سال دوم ترک تحصیل کرد. شاید ترک تحصیل واژه درستی نباشد؛ در واقع نمراتش آن قدر بد بود که از او خواستند آنجا را ترک کند. راث فرنکلین در بیوگرافی جکسون مینویسد که این نویسنده میگوید بیرون انداخته شده؛ چون به کلاسها نمیرفته؛ چون از آنها متنفر بوده. او سال بعد را به نوشتن گذرانده و خودش را مجبور کرده که روزی حد اقل هزار کلمه بنویسد و وقتی برای پذیرش در دانشگاه سیراکیوس اقدام کرد، این کار را با هدف تبدیل نوشتن به حرفه اش انجام داد. او در سپتامبر ۱۹۳۷ در دانشگاه پذیرفته شد، خیلی سریع راهش را پیدا کرد، کارهایش را منتشر کرد و در ۱۹۴۰ فارغ التحصیل شد.

 - ساموئل آر. دیلنی

یکی از بهترین نمونه های نویسندگانی که کالج را پس از تنها یک نیم سال تحصیلی ترک کرد و البته بعد به عنوان یک استاد دانشگاه برای درس دادن در چندین مدرسه خوب از جمله دانشگاه ماساچوست، کورنل و تمپل بازگشت. وقتی در سال ۲۰۱۱ مصاحبه کننده از او پرسید چرا تحصیل را ترک کرد؟ دیلنی پاسخ داد: «به اندازه کافی باهوش نبودم.» اما مطمئناً با در نظر گرفتن استعداد او در نویسندگی این حقیقت نداشت. او این طور ادامه داد: «منظورم این است که من فاقد یک نظم یا استعداد سازمان یافته بودم. من مطالعه را در چنته داشتم. حقایق و تاریخها را جمع میکردم. اما برای خوب بودن در کالج باید بتوانی زمانت را مدیریت کنی که من نتوانستم این کار را بکنم تا خودم را نجات دهم. من یک چیز را شروع میکردم و بیست دقیقه بعد روی موضوع دیگری بودم. مدتی طول کشید تا فهمیدم اگر یک معلم مرا میکشید کنار و میگفت: «بیا حرف بزنیم، این جوری باید این کار را بکنی» شاید یاد میگرفتم که چطور از این مسأله به سلامت عبور کنم. اما هیچ کس این کار را نکرد.»

- فرن لبوویتز

فرن لبوویتزِ بامزه یک دانشآموز افتضاح بود. او در مصاحبه اش با رادیو سی بی سی گفت یکی از دلایلی که تکالیفش را در دبیرستان انجام نمیداد، این بود که خیلی سرگرم خواندن بود و اغلب به این خاطر از کلاس بیرون انداخته میشد. «کتابی که داشتم میخواندم را پشت کتاب درسی میگذاشتم... در مدرسه  گرامر بارها از کلاس بیرون انداخته شدم، چون داشتم جیمز تربر میخواندم و نمیتوانستم نخندم. نمیتوان جیمز تربر را پنهانی خواند.»

- کورمک مک کارتی

اگر حتی یکی از رمانهای مک کارتی را خوانده باشید، میدانید که او کاری را نصفه انجام نمیدهد، بلکه بیشتر احتمال دارد آن کار را دو برابر انجام دهد. پس شاید تعجب نکنید اگر بفهمید او تنها یک بار از دانشگاه تنسی ترک تحصیل نکرد، بلکه دو بار این کار را کرد. دفعه اول سال ۱۹۵۳ برای پیوستن به نیروی هوایی که چهار سال بعد از آنجا اخراج شد و بار دوم که برای تحصیل فیزیک و مهندسی به دانشگاه رفت و تنها دو سال بعد بیرون آمد. بر اساس «خواندنِ کورمک مک کارتی» نوشته ویلارد گرین وود، در طول همین دومین حضورش در کالج بود که مک کارتی سبک نقطه گذاری متمایز خود را توسعه داد.

- دوریس لسینگ

دوریس لسینگ، برنده جایزه نوبل، به زحمت حتی دوره دبیرستان را شروع کرد. او در یک مدرسه دخترانه مذهبی کاتولیک حاضر شد که از آن متنفر بود و سر آخر اجازه داده شد که در سیزده سالگی به خانه برگردد تا به یک مدرسه شبانه روزی برود. این یکی بهتر بود، اما لسینگ از آن هم متنفر بود و بعد از ابتلا به بیماری فرساینده التهاب ملتحمه از ادامه تحصیل اجتناب کرد. در چهارده سالگی او برای همیشه ترک تحصیل کرد.

«پرستو ولدخان»

 

........فناوریهای امیدبخش

* معرفی افزونه ای مفید برای NVDA: صفحه خوان NVDA به عنوان تنها صفحه خوان متنباز یا open source که برای سیستم عامل ویندوز در نظر گرفته شده هر روز در حال پیشرفت است و یکی از مظاهر این پیشرفت هر روزه هم، افزونه های کاربردی و جالبی است که برای این صفحه خوان تولید و منتشر میشود. افزونه هایی که هر کدامشان یا قابلیتی را به این صفحه خوان اضافه میکند یا تسهیلگر انجام کاری در نرم افزار یا محیطی خاص میشود. توسعه دهندگان این صفحه خوان، وبسایتی را راه اندازی کرده اند و افزونه هایی را که به شکل رسمی مورد تأییدشان است، در این وبسایت عرضه میکنند. از جمله آخرین مشکلاتی که به واسطه افزونه های منتشر شده در این وبسایت حل شده، شکل دسترسی کاربران نابینا به قسمت «نوار ابزار» در نرم افزارها یا پنجره های مختلف است. تا پیش از انتشار افزونه «toolbars explorer»، کاربران برای دسترسی به نوار ابزار مجبور بودند از هزار شیوه و ترفند استفاده کنند، اما حالا با انتشار این افزونه که «Alberto Buffolino»، از توسعه دهندگان شناخته شده NVDA طراح آن است، کاربران از این امکان برخوردار شده اند که به سادگی هرچه تمامتر و تنها با فشردن چند کلید ساده، به نوار ابزار موجود در صفحات، دست پیدا کنند. برای استفاده از این افزونه فقط کافی است بعد از دانلود و نصب، در هر پنجره ای که نیازمند مشاهده نوار ابزارش هستیم، کلیدهای ترکیبی Alt + Applications را فشار دهیم. در این صورت، گزینه های نوار ابزار در اختیارمان قرار میگیرد. در این موقعیت میتوانیم با کمک کلیدهای جهتنمای چپ و راست، بر روی گزینه های نوار ابزار حرکت کنیم. چنانچه گزینه ای، دارای زیرگزینه های دیگری باشد، میتوانیم با جهتنماهای بالا و پایین آنها را مشاهده کنیم. با Enter، یک گزینه یا آیتمهای مربوط به آن فعال میشود. اگر به جای Enter از Space استفاده کنیم، انگار که بر روی آن گزینه با موس کلیک چپ کرده باشیم. طبیعتاً کلید applications هم کار کلیک راست را برایمان انجام میدهد. در انتها هم قابل پیشبینی است که فشردن Escape، از حالت مرور ابزارها خارجمان خواهد کرد. نکته این که برخی کاربران گزارش کرده اند این افزونه در مواجهه با محصولات Mozilla دچار مشکل میشود، اما آن طور که طراحانش میگویند، این مشکل بعد از یک بار باز و بسته کردن NVDA و نرم افزاری که مشکل در آن پیش آمده حل میشود. برای نصب این افزونه کافی است بعد از ورود به نشانی Addons.nvda-project.org با استفاده از حرف H بر روی سرنوشتارها حرکت کنید و گزینه Toolbars explorer را پیدا کرده و با Enter وارد صفحه دانلود شوید. بعد از دانلود افزونه هم با زدن Enter و پی گرفتن راهنمای نصب خواهید توانست آن را نصب و از امکاناتش استفاده کنید.

* گلواژه: انسان باید متوجه این واقعیت باشد که نوع معاشرت با همسایگان، در روح و روانش اثر میگذارد. امام سجاد (ع)

 

...........کشکول

* جدول کلاسیک: برای پیدا کردن رمز 25 حرفی ما باید به 25 سؤال پاسخ دهید و حروف اول پاسخها را پشت هم بچینید که رمز جدول که بیتی از مولانا است بدست میآید. سؤالات: 1. شاهرگ بازو (شش) 2. بتها (پنج) 3. بدرود (هفت) 4. بررسی (پنج) 5. برد معروف (پنج) 6. آمپریال (هشت) 7. شلاق (هفت) 8. گرسنه (پنج) 9. شاعر مثنوی نینامه (شش) 10. وسیله در ژیمناستیک (سه) 11. تورم ورید (پنج) 12. واحد پول توگاندا (شش) 13. ورزش شمشیربازی (شش) 14. ترکیب گوگرد و فلز (شش) 15. تشک جودو (شش) 16. آنی (سه) 17. وسیله احتیاطی (سه) 18. درخت انار (پنج) 19. ورم خودمانی (دو) 20. شهر زادگاه ارشمیدس (هفت) 21. دریاچه آلمان (شش) 22. گلی آبزی و خاکی (شش) 23. عاشق عذرا (چهار) 24. کاخ تاریخی فرانسه (پنج) 25. سازمان فضایی آمریکا (چهار). برنده این هفته آقای سپهر باقری از ساری است. شما تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارید رمز جدول را با شماره پیامک 3000465040 به ما اعلام کنید. رمز جدول هفته گذشته: بخشش بهترین شکل عشق است؛ عذرخواهی انسانی قوی میطلبد و انسانی قویتر برای اینکه او را ببخشد.

* جدی نگیرید: بالاخره یه روز صبح از خواب پا میشم صبحونه آب پرتقال میخورم! - میخوام از این به بعد از هندزفریم به عنوان بند کفش استفاده کنم که خودش خود به خود گره بخوره وقت و بی وقت باز نشه. - گوشیم زنگ میخورد؛ برداشتم گفتم بلو اله! طرفم قاطی کرد گفت سلو الام! - یه مصاحبه از استیو جابز خونده بودم، ازش پرسیده بودن صبح قهوه میخوری یا چایی؟ جواب داد: صبحها قهوه، عصر چای. از اون روز به بعد من هم همین کار رو دارم میکنم، ولی اصلاً تغییری تو وضعیت مالی و کاریم ایجاد نشد. - من اول فکر میکردم مادرخرج یه فحشه؛ بعد یه بار رفتیم بیرون؛ من مادرخرج شدم فهمیدم از صدتا فحش بدتره.

* از ضمیر ناخودآگاه خود برای حل مشکلات کمک بگیرید: تا الآن برایتان پیش آمده که با گوش کردن به ندای درونی خود تصمیم درست را بگیرید؟ متوجه شده اید که این کار گاهی بهتر از مراجعه به منطقی عمل میکند که برای خودمان تعریف کرده ایم؟ این ندای درونی چیست یا کیست؟ در واقع ضمیر ناخودآگاه ماست؛ شریک پنهان در اعماق وجودمان که برای همه مسایل زندگی پاسخی در آستین دارد. ناخودآگاهی که ظاهرا به آن دسترسی نداریم اما در واقع آن است که فعالیتهای ما را کنترل میکند. وقتی شما قدرت گوش کردن به احساسات درونی و قوه ذهنی خود را بدست بیاورید میتوانید در همه شرایط زندگی خود بهترین تصمیمات را اتخاذ کنید. وقتی به یک خودمشاهده گر تبدیل میشوید، یاد میگیرید چگونه علائم هشدار دهنده در درون خود و محیط اطراف را تشخیص داده و از بروز رفتارهای خشن، هیجانی و مملو از عصبانیت که تبعات منفی زیادی دارند، دوری کنید. تا پیش از کشف و شناسایی این سیگنالها، متوجه حضورشان نخواهید شد. - گام اول: باور کردن؛ چه چیزی را باید باور کرد؟ اینکه شما درون خود شریک عاقل و قدرتمندی دارید که میتواند راه درست برای اتمام کارها و رسیدن به اهداف را به شما نشان بدهد و اطلاعات و علم لازم را در اختیارتان بگذارد. باید استفاده از ذهن ناهشیار خود را بیاموزید. برای این منظور، باید به طور مداوم خود را برای پذیرفتن قدرت ضمیر ناخودآگاه آماده کنید و از تفکرات فلسفی و منطقی بگذرید و بیشتر به سمت درک احساسی و قبول آن پیش بروید. وقتی به این مرحله از هیجان و انگیزه رسیدید، با درک ناخودآگاه خود، احتمالات و پتانسیلهای واقعی زندگی خود را ستایش کنید. سپس، در ذهن خود به این فکر کنید به دنبال چه چیزی هستید و به چه اطلاعات یا بینشی نیاز دارید تا با کمک ضمیر درونی خود به اهداف خود دست پیدا کنید؟ با تمرکز فکری روی این مسئله، ضمیر ناخودآگاه آغاز به کار میکند و شما میتوانید در این مسیر به او کمک کنید. چگونه؟ بیش از ۲۰ مرتبه، مثلاً هنگام خواب با خود تکرار کنید: «ضمیر ناخودآگاه من راه درست را به من نشان خواهد داد»،

«اکنون درون یافت من راهکار درستی به من میدهد.» سپس اجازه دهید تا راهکارهای مناسب در ذهن شما نقش ببندند. - گام دوم: تمرین کردن؛ نباید فقط متکی به ضمیر ناخودآگاه باشید. خودتان هم در این مسیر باید به آن کمک کنید تا بهترین پاسخ را پیدا کنید. کاری که در این مرحله انجام میدهید، جذب اطلاعات ذهنی بیشتر است که جنبه های مختلف آن موضوع به طور جالبی شروع به بازی در مقابل یکدیگر میکنند. در حالت آگاهی ممکن است به احساسات پیچیده خاتمه بدهید، اما ضمیر ناخودآگاه شروع به یافتن پاسخها و راهکارها میکند و خیلی زود آن را به ذهن شما مخابره خواهد کرد. سپس اجازه دهید تا اطلاعات به دست آمده در ذهن شما بنشینند. برای یافتن پاسخهای فوری عجله یا هیجان نداشته باشید و مطمئن باشید که ضمیر ناخودآگاه شما در وقت مشخص خود پاسخ و راهکار درست را به شما ارائه خواهد داد. جمعبندی: برای اینکه بهترین استفاده را از ضمیر ناخودآگاه خود داشته باشید، باید سه روش زیر را مد نظر بگیرید: باور کردن نیروهای درونی و رسیدن به ادراک احساسی؛ تلاش برای جذب اطلاعات بیشتر در مورد سؤال یا مشکل؛ تکرار جملات الهام بخش به طور منظم. خیلی وقتها به طور ناخودآگاه پاسخ سؤالات خود را میدانیم و فقط باید آن را بیدار و کشف کنیم. این کار هم فقط با تمرین به دست میآید.

* کشورهایی که بیشترین بیلیونرهای دنیا را دارند: تعداد بیلیونرها در دنیا بسیار چشمگیر است، اما مدتهاست که شروع به رشد کرده است. طبق آمار به دست آمده در سایت PwC و UBS تعداد ۲۱۵۸ نفر در کلوپ ثروتمندان شرکت کردند که ۱۱ درصد آنها زن بودند. رشد کشور چین در ثروت بسیار چشمگیر بوده است. در سال گذشته رشد کشور چین ۳۹ درصد بوده، در حالی که رشد ثروت در آمریکا ۱۲ درصد و در اروپا ۱۹ درصد بوده است. در ادامه با کشورهایی که بیشترین بیلیونرهای دنیا را دارند آشنا شوید. تایلند: ۳۰ بیلیونر؛ سوئد: ۳۲ بیلیونر؛ تایوان: ۳۵ بیلیونر؛ ژاپن: ۳۵ بیلیونر؛ ترکیه: ۳۶ بیلیونر؛ سوئیس: ۳۶ بیلیونر؛ فرانسه: ۴۰ بیلیونر؛ برزیل: ۴۲ بیلیونر؛ ایتالیا: ۴۳ بیلیونر؛ استرالیا: ۴۳ بیلیونر؛ کره جنوبی: ۴۴ بیلیونر؛ کانادا: ۴۶ بیلیونر؛ انگلیس: ۵۴ بیلیونر؛ هنگ کنگ: ۶۷ بیلیونر؛ روسیه: ۱۰۱ بیلیونر؛ هندوستان: ۱۱۹ بیلیونر؛ آلمان: ۱۲۳ بیلیونر؛ چین: ۳۷۳ بیلیونر؛ ایالات متحده آمریکا: ۵۸۵ بیلیونر.

* جملات رایج فارسی در انگلیسی: Not a peep out of you!: نفست در نیاد - huff and puff: هارت و پورت کردن - you should have fought him back! باید جوابشو میدادی - to get some attention: جلب توجه کردن - He is loaded: خیلی پولدار  - peanut money: پول بخور و نمیر - on the other hand: به بیان دیگر - Stop aging! پیر نشی.

* پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته: 1. وقوع 2. شبستان 3. شقایق 4. ذره بین 5. عطارد 6. خوشبختی 7. کاریکاتور 8. خلبان 9. شیشه 10. سایه بان 11. نیل 12. سیاه 13. نو 14. تم.

...........اطلاعرسانی

* انجمن روشنبین اصفهان در تداوم پیگیریهای خود در ارتباط با مناسبسازی محیط در جهت دسترسی و استفاده معلولین، به ویژه معلولین بینایی، اخیراً مکاتبه ای را با مسئولین بانک مرکزی و دیگر بانکهای کشور پیرامون اولویت بخشی به مناسبسازی خدمات بانکداری الکترونیک انجام داده است. علاقه مندانی که مایل به مطالعه متن نامه این انجمن هستند، میتوانند به وبسایت انجمن روشنبین اصفهان به نشانی

www.roshanbinan.ir

مراجعه نمایند.

* بدین وسیله به اطلاع کلیه نابینایان شهرستان تهران میرساند: نظر به اینکه قرار است در هفته اول آذر ماه نمایشگاهی از هنرهای دستی یا کالاهایی که عزیزان نابینا بعنوان دستفروش میفروشند، در شهرداری ناحیه 5 برگزار گردد، از علاقمندان شرکت در این نمایشگاه دعوت بعمل میآید تا تاریخ 23 آبان ماه با شماره تلفن انجمن نابینایان، ۲۲۵۶۰۰۶۰ (داخلی 115) تماس حاصل فرمایند.

 

 

Page Generated in 0/0053 sec