دانه کتان ماده غذایی جدیدی نیست بلکه قدیمی است و به دلیل دارا بودن خاصیت درمانی از آن استفاده می شود.
از آن جا که این روغن عمر مصرف کوتاهی دارد و هزینه تولید، حمل و انبارکردن آن نسبت به روغن های دیگر سنگین تر است، تولیدکنندگان از تولید آن صرف نظر می کنند.
** روغن کتان برای بیماران مبتلا به پروستات مفید است. کتان غنی از امگا۳ می باشد که در درمان ناراحتی های قلبی و لوپوس موثر است.
** دانه کتان توانایی آن را دارد که تاثیر باکتری و قارچ ها را در بدن خنثی کند. باکتری و قارچ ها بیماری های مختلف را در بدن شما به وجود می آورند که بهتر است خیلی زود درمان شود.
** یمی از مهمترین بیماری های امروزی فشار خون است. دانه کتان فشار خون بالا را کنترل می کند.
**در کاهش کلسترول خون موثر است. از بدن در برابر آنژین محافظت می کند و مانع از بروز حمله قلبی دوم می شود.
**بعد از ورزش های سخت و طاقت فرسا درد بدن را تسخیر می کند ولی دانه کتان شدت درد مفصل و ورم مفصل را کاهش می دهد.
** از دیگر خواص دانه کتان به اختصار می توانیم این موارد را یاد کنیم: به طور موثر یبوست را کنترل می کند. امگا۳ آن برای سلامت مو، ناخن و پوست موثر است. روند پیری را به تاخیر می اندازد. ماده ای به نام لیگنانز موجود در آن با سرطان مقابله می کند.