کد خبر: 12910
افزایش 25 درصدی امید به زندگی در چهار دهه
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: : رتبه امید به زندگی در ایران طی سالهای دهه های گذشته در مقایسه با کشورهای دیگر، بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ بوده است که هم اکنون به ۶۳ صعود کرده است

به نقل از مهر، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: مهمترین هدف نظام سلامت، افزایش امید به زندگی و امید به زندگی سالم است. امید به زندگی در بدو تولد یعنی میانگین سالهایی که انتظار می رود یک نوزاد زنده بماند. امید به زندگی در سالهای قبل از انقلاب ۵۴ سال بوده و حتی در دهه ۴۰ شمسی بین ۴۵ تا ۵۰ سال بوده است اما هم اکنون امید به زندگی در زنان ایرانی ۷۸.۴ سال و در مردان ایرانی به ۷۳.۸ سال افزایش یافته است.

وی افزود: افزایش ۲۵ سال امید به زندگی در طی بیش از چهار دهه، پیشرفت بسیار چشمگیر و شاخص خیره کننده ای است که ناشی از بهبود زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی و نیز اقدامات حوزه سلامت در چند دهه گذشته بوده است.

حریرچی یادآور شد: قابل توجه این است که شاخص امید به زندگی سالم ایرانیان یعنی امید به زندگی با سلامت خوب حدود ۶۵ سال است و این بدین معنی است که ما انسان سالم که محور توسعه و پیشرفت کشور است در بازه زمانی طولانی تری به صورت مولد و کارآ در دسترس داریم. البته این سن امید به زندگی سالم در تصمیمات کشوری بر سن بازنشستگی و فراغت از کار هم تاثیر قابل ملاحظه ای دارد.

به گفته وی، رتبه ما در امید به زندگی در طی سالهای دهه های گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ در مقایسه با دیگر کشورهای جهان بوده است که هم اکنون به رتبه ۶۳ صعود کرده است

حریرچی گفت: یک هدف بسیار مهم دیگر حوزه سلامت، کاهش مرگ و میر زودرس است تا همین اواخر مرگ قبل از ۵۰ سالگی مرگ زودرس تعریف می شد. تا دهه هفتاد شمسی و قبل از آن بیش از  ۸۰ درصد  موارد مرگ ایرانیان در زیر ۷۰ سالگی بود و حدود ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد ایرانیان تا بالای ۷۰ سال عمر می کردند.

وی افزود: با پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی و بهداشتی درمانی اخیر در کشور، هم اکنون نزدیک به ۵۰ درصد ایرانیان (یعنی ۴۷درصد کل) یا ۵۱ درصد زنان و ۴۳ درصد مردان ایرانی بیش از ۷۰ سال عمر می کنند. البته این شاخص از طرف دیگر هم قابل بررسی است، در سال ۱۳۹۵ از ۳۶۰ هزار مرگ و میر اتفاق افتاده در کشور، ۲۱۹ هزار در مردان و ۱۴۱ هزار در زنان ایرانی رخ داده است که ۱۹۳ هزار یا ۵۳ درصد کل مرگها قبل از ۷۰ سالگی رخ داده است که ۱۲۴ هزار مرگ مربوط به مردان و ۶۹ هزار مرگ مربوط به زنان در زیر ۷۰ سالگی بوده است و این بدین معنی است که همه باید تلاش کنیم تا موارد مرگ و میر زودرس قبل از ۷۰ سالگی را کاهش دهیم.

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: بیش از ۵۰ درصد از خانوارهای ایرانی، بیشتر از میزان مورد نیاز، غذا مصرف و کالری دریافت می کنند. حدود ۲۰ درصد از خانوارها، مصرف غذا و دریافت انرژی و کالری مناسبی دارند اما بیشتر از ۲۰ درصد از خانوارهای ایرانی، غذای کمتری استفاده و کالری کمتری دریافت می کنند و یا ترکیب غذایی آنها نامناسب است.

 

Page Generated in 0/0048 sec