به نقل از مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه همایش «شیرینی در زندگی سالم» در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: ۸ هزار و ۳۰۰ واحد صنفی شیرینی فروشی در کشور داریم که ۹۵ درصد از آنها عملکرد مطلوبی دارند و تنها ۵ درصد تخلف در این صنف دیده شده است.
وی افزود: ذائقه مردم به مرور زمان تغییر کرده است و شیرینی چرب تر و شیرین تر و شوری زیاد در تنقلات را بیشتر می پسندند و این موضوع جای کار دارد. در جلسه شورای عالی سلامت صحبت هایی انجام شد تا نظارت های بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
وزیر بهداشت گفت: مصرف شکر ۸۰ گرم در روز است و می بایست این مقدار را تا ۳۵ گرم کاهش دهیم که به متوسط جهانی یعنی ۶۵ گرم در روز برسد.
هاشمی ادامه داد: به تدریج در کنار صنف ها باید به سمت مصرف کمتر شکر و کیفیت بهتر مواد اولیه در قنادی ها برویم.
وی تصریح کرد: باید تبلیغ کنیم که در نقاط مختلف تهران و سایر شهرها دسته بندی و امتیازدهی شیرینی فروش ها اجرایی شود و با انتخاب شرینی درجه اول، دوم، محصولات را از نظر کیفی و سلامت تبلیغ کرده و محصولات بی کیفیت را از گردونه حذف کنیم.
وزیر بهداشت گفت: آسیب مصرف بی رویه شیرینی فقط خراب شدن دندان ها نیست، بلکه به کل بدن آسیب می زدند. طبق قانون، وظیفه وزارت بهداشت نظارت است و باید بر کیفیت مواد غذایی نظارت کند که مرجع این نظارت شماره ۱۹۰ است که با ثبت شکایت در حوزه درمان، دارو و غذا قابل گزارش است.
هاشمی گفت: اگر اصناف خوب کار کنند و شاهد رضایتمندی مردم باشیم، می توانیم با تشکیل دفاتر خدمات سلامت با کمک اتحادیه، نظارت بیشتری بر قنادی ها داشته باشیم.
وی افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که وظیفه خود می دانیم توسعه دفاتر خدمات سلامت است که با رضایتمندی اتحادیه ها انجام خواهد شد.