کد خبر: 12363
روزنامه سه شنبه 21 شهریور 1396
سرویس دهی به ۶۰ مدرسه استثنایی در آستانه مهر ماه - خشونتها را تمام کنید! - حذف خودرو پراید با راننده مرد از سرویس مدارس تهران - موضوعی به نام طب اسلامی نداریم - گشتی در میان سبکهای موسیقی هنری - قهرمانی آبادان در شطرنج شهرهای کشور - پایان خونین رابطه عاشقانه

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 21 شهریور 1396

21 ذی الحجه 1438

12 سپتامبر 2017

سال بیست و یکم شماره 5666

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین این شماره.......

سرویس دهی به ۶۰ مدرسه استثنایی در آستانه مهر ماه 2

خشونتها را تمام کنید! 6

حذف خودرو پراید با راننده مرد از سرویس مدارس تهران 8

موضوعی به نام طب اسلامی نداریم 10

گشتی در میان سبکهای موسیقی هنری 12

قهرمانی آبادان در شطرنج شهرهای کشور 16

پایان خونین رابطه عاشقانه

اطلاع رسانی

 

 

........ویژه

* سرویس دهی به ۶۰ مدرسه استثنایی در آستانه مهر ماه: مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با اشاره به برنامه های مجموعه متبوعش برای استقبال از مهر، از بهره برداری از ۳۵ دستگاه اتوبوس برقی باز سازی شده همزمان با بازگشایی مدارس خبر داد. سنندجی با اشاره به دیگر برنامه های شرکت واحد اتوبوسرانی در خطوط ویژه جانبازان و معلولان برای سال تحصیلی جدید عنوان کرد: سرویس رسانی به ۶۰ مدرسه استثنایی، تقویت سرویس رسانی به جانبازان و معلولان با خودروی ون بصورت روزانه و از طریق درخواست پیامکی ۶۳۰۵، سرویس رسانی به ۱۶۹ مرکز آموزشی و درمانی از جمله اقداماتی است که در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ صورت میگیرد.

* تحصیل 130 هزار دانشآموز استثنایی در کشور: رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: هم اکنون حدود 130 هزار دانشآموز استثنایی در 10 هزار و 570 مدرسه زیر نظر 23 هزار نیروی انسانی تحصیل میکنند. مجید قدمی با بیان این که بودجه سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نسبت به چهار سال گذشته حدود چهار برابر شده است، اظهار داشت: بیشترین گروهی را که تحت پوشش داریم، دانشآموزان آسیبدیده ذهنی هستند و ناشنوایان و نابینایان در رتبه های بعدی قرار دارند. گروههای چند معلولیتی و اوتیسم هم از جمله این دسته افراد هستند. حدود 2 هزار دانشآموز اوتیسم داریم و برنامه های آموزشی برای این دسته از دانشآموزان طراحی و اجرایی شده و در این رابطه، معلمان گروه اوتیسم هم دوره های آموزشی ویژه را گذرانده اند. رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: در کشور، به خصوص در مناطق دور افتاده و روستایی که مدرسه نداریم، همچنان خانواده هایی بسر میبرند که اعتقادی به ادامه تحصیل فرزندان خود ندارند و از این رو نمیتوان عدد سریع و صحیح از دانشآموزان بازمانده از تحصیل اعلام کرد. قدمی تصریح کرد: پدیده پنهان کاری فرزندان برای جلوگیری از ادامه تحصیل که در برخی مناطق دور افتاده و روستایی وجود دارد، امری ناپسند و به دور از دستورات دین و شرع است. وی با بیان این که اکنون 110 مرکز شبانه روزی در سطح کشور به طور رایگان آماده ارائه خدمت به دانشآموزان بازمانده از تحصیل وجود دارد، افزود: عدد تحت پوشش سازمان مدارس استثنایی به خوبی نشان میدهد که این سازمان با مسائل و مشکلات عدیده ای از جمله ممانعت برخی خانواده ها، به خصوص مناطق دور افتاده با حضور فرزندانشان در مدرسه و مهمتر از آن، پدیده پنهان کاری فرزندان مواجه است. وی گفت: به طور کلی در زمینه جذب و تحت پوشش قرار دادن فرزندان واجب التعلیم در کشور با مشکل مواجه هستیم و با استاندارد جهانی فاصله داریم و از خانواده هایی که تا کنون نسبت به ثبت نام فرزندان خود اقدام نکرده اند، درخواست داریم به مراکز آموزش و پرورش مناطق خود مراجعه و از امکانات رایگانی که فراهم شده برای آینده بهتر فرزندان خود، بهره برداری کنند. قدمی با بیان این که آمار پوشش دانشآموزان استثنائی طی سالهای اخیر از سوی این سازمان از لحاظ کمی و آموزش مربیان از لحاظ کیفی، گویای سطح فعالیت سازمان مدارس استثنایی است، افزود: در سال 92 دانشآموزان تحت پوشش این سازمان 110 هزار نفر بود که در سال جاری به حدود 130 هزار نفر افزایش یافته است و از نظر محتوای آموزش، مربیان رشد چشمگیری داشته اند تا دانشآموز آسیبدیده و چند معلولیتی بازمانده از تحصیل به حد اقل کاهش یابد. وی با بیان این که رشد افزایش تحت پوشش دانشآموزان استثنائی طی این مدت، به خاطر فرهنگ سازی، تشخیص به موقع کارشناسان، ایجاد مدارس شبانه روزی از سوی دولت و همچنین مشارکت خانواده ها در امر تحصیل فرزندان است، خاطرنشان کرد: در این رابطه هیچ گونه افزایش معلولیت نداشته ایم، بلکه همکاری مردم در این زمینه، پوشش دانشآموزان معلول را افزایش داده است.

 

......سیاسی

* خشونتها را تمام کنید! سران شرکت کننده در نشست علم و فناوری سازمان همکاریهای اسلامی در بیانیه ای بر ضرورت پایان بخشیدن به خشونتها، ارسال کمکهای انسان دوستانه و همچنین رسیدگی به وضعیت آسیبدیدگان و آوارگان میانماری تأکید کردند.

* دکتر روحانی، رئیس جمهوری در دیدار الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، روابط ایران و جمهوری آذربایجان را صمیمی و رو به توسعه دانست و تأکید کرد: دو کشور برای گسترش روابط و تعاملات در عرصه های اقتصادی، علمی، فناوری، تحقیقاتی و تجاری ظرفیتهای فراوانی دارند که باید از تمامی آنها به نفع دو ملت بهره گرفت.

* جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری بر ضرورت انجام اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت ایمنی جاده های کشور تأکید کرد و جهت تهیه نقشه راه بهبود ایمنی جاده های کشور و پیشگیری از حوادث جاده ای دستور ویژه داد.

* یائیر گولان، معاون پیشین رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی شنبه شب گفت که این رژیم بدون کمک و حمایت آمریکا نمیتواند وارد درگیری نظامی با ایران شود.

* شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیر کل حزب الله لبنان، آزاد سازی دیر الزور سوریه را پیروزی نهایی بر گروه تروریستی داعش خواند. وی همچنین با تمجید عملکرد «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان، گفت که او برای حمایت از ثبات لبنان با عقلانیت رفتار میکند.

* دکتر مقیمی، رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و عضو انجمن مخاطره شناسی ایران با بیان این که طوفان «ایرما» تا 15 سپتامبر (24 شهریور) کل جنوب شرق آمریکا را در بر خواهد گرفت، گفت: این طوفان از پدیده های جوی مخاطره آمیز است که از شمال شرقی آمریکای جنوبی و از روی اقیانوس آتلانتیک آغاز و در رشته کوه «آپالاش» از بین میرود و اثری بر روی آب و هوای سایر کشورها ندارد.

 

 

.......اجتماعی

* حذف خودرو پراید با راننده مرد از سرویس مدارس تهران: باقری، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: خودرو پراید با راننده مرد از مجموعه خودروهای سرویس مدارس پایتخت حذف شد و تنها رانندگان زن به دلیل شرایط مالی مجاز به استفاده از این خودرو برای فعالیت در این مجموعه هستند. رانندگان مرد باید خودروهایی غیر از پراید را برای عضویت در مجموعه سرویس مدارس بکار گرفته و در اختیار داشته باشند.
وی افزود: بانوان برای سرویس دانشآموزان ابتدایی گزینه های مناسب و مطلوبی هم از نظر اولیا و هم از نظر مدیران مدارس هستند و بر همین اساس قصد حذف این گروه از چرخه سرویس مدارس تهران را نداریم.

* یونیسف: از هر پنج کودک در شمال آفریقا یک کودک نیاز به کمک فوری دارد: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد که از هر پنج کودک در خاور میانه و شمال آفریقا یک کودک نیاز به کمکهای بشر دوستانه فوری دارد. جنگ علیه تروریستها در کشورهای شمال آفریقا مثل لیبی و حمله به یمن، از جمله عوامل مهم خشونتها در منطقه خاور میانه و شمال آفریقا است.

* سوء استفاده از سیم کارتها با هویت جعلی: یکی از مهمترین پرونده های قضایی کشور در سالهای اخیر، مربوط به جرائم مرتبط با سوء استفاده از سیم کارتهای دائمی و اعتباری تلفن همراه، آن هم بدون اطلاع مالکان اصلی است. مالکان سیم کارتها میتوانند با ارسال کدملی به سامانه 3000150 از تعداد سیم کارتهایی که به نام آنها ثبت شده مطلع شوند.

* آغاز توزیع کتب درسی: زواره، معاون پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی از توزیع کتب دانشآموزان دوره های متوسطه اول و دوم به استثناء استانهای تهران، البرز و شهرستانهای استان تهران از دوشنبه در کتابفروشیها خبر داد. کتابهای درسی دانشآموزان مقاطع یاد شده در استانهای تهران، البرز و شهرستانهای استان تهران از 25 شهریور در کتابفروشیها توزیع میشود.

.......بهداشت و سلامت

* موضوعی به نام طب اسلامی نداریم: مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت گفت: ما برای تعیین تکلیف این موضوع به مراجع تقلید و حدیث شناسان  پژوهشکده علوم قرآنی مراجعه کردیم. نتیجه تمام این بررسیها این بود که موضوعی به نام طب اسلامی نداریم. دکتر محمود خدادوست افزود: روایات زیادی در حوزه بهداشت و برخی توصیه های درمانی در اسلام داریم که البته باید از نگاه علم رجال و علم دلالت بررسی شوند. پس از اثبات سندیت یک روایت، برای تعمیم آن نیاز به کار تحقیقاتی و پژوهشی داریم. وی تصریح کرد: ما میتوانیم از ظرفیت دین اسلام به عنوان کاملترین دین برای توسعه ابعاد فرشتگی و روحی انسان کمک بگیریم، اما این موضوع غیر از آن است که به نام و سوء استفاده از دین به مردم داروی امام کاظم (ع)، بخور حضرت مریم (س) و داروی امام رضا (ع) تجویز کنیم؛ این کار به معنی مداخله جسمانی است. چندی پیش نیز انجمن علمی طب سنتی  با انتشار بیانیه ای از جریاناتی که با سوء استفاده از نام اسلام و ائمه معصومین (ع)، به حوزه طبابت و طب سنتی ایرانی وارد شده و سلامت شهروندان و اعتقادات دینی آنان را به مخاطره انداخته اند، اعلام برائت کرد. در این بیانیه آمده: به نام دین، انواع بیماران قلبی، سرطانی و... را از کلیه درمانهای ثابت شده محروم میسازند و ادعا میکنند که بیماریهای مذکور و انواع سرطانها را با داروهای اهل بیت سریعاً درمان قطعی میکنند و البته در صورت عدم توفیق در درمان، ریشه را به ضعف ایمان نسبت میدهند.

* فواید استفاده از قهوه در کاهش ریسک ابتلا به دیابت: محققان موفق به شناسایی ترکیبی در نوشیدنی قهوه شده اند که ممکن است ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. یکی از ترکیبات موجود در قهوه موجب بهبود عملکرد سلول و حساسیت انسولین در موشهای آزمایشگاهی شده است. این یافته میتواند توسعه داروهای جدید را برای درمان یا حتی پیشگیری از بیماری به همراه داشته باشد.

.......آهنگ و درنگ

* گشتی در میان سبکهای موسیقی هنری: در سفرمان در دنیای نواها و آواها تا به حال از مفاهیم و اصطلاحات مختلفی سخن گفته ایم. واژگان مصطلح موسیقی را کاویده ایم و سراغی از دوره های مختلف موسیقی کلاسیک گرفته ایم و سری هم به دنیای سازها زده ایم و خانواده های مختلف سازی را مرور کرده ایم. بد نیست از این پس قدم در دنیای بی سر و ته سبکهای مختلف موسیقی بگذاریم. حتماً شما هم در مکالمه های روزمره خود و اطرافیانتان در باره موسیقی، بارها با اصطلاحاتی نظیر «پاپ»، «سنتی»، «محلی»، «راک»، «رپ»، «هیپهاپ» و... مواجه شده اید. هر کدام از اینها نام سبکی در موسیقی هستند که احتمالاً در بیشتر مواقع میتوانیم آنها را از هم متمایز کنیم، اما خیلی وقتها دقیقاً نمیدانیم کدام فاکتور یا عامل، وجه تمایز یک سبک از سبک دیگر موسیقی به حساب میآید. در ادامه سلسله مطالبمان درباره سبکشناسی موسیقی، به چگونگی شکلگیری سبکهای مختلف موسیقایی و وجوه اشتراک و افتراق سبکها خواهیم پرداخت. البته این مجموعه مطالب مصرف عمومی دارند و به همین دلیل، قصدی برای واکاوی تخصصی هر سبک وجود ندارد و تلاش خواهد شد فقط در حدی که برای یک شنونده جدی موسیقی لازم است، به چنین مباحثی پرداخته شود. از آنجا که تعداد سبکهای موسیقی زیاد است، سعی خواهیم کرد برای داشتن مسیری مشخص در حوزه سبکشناسی، سبکها را به چهار خانواده اصلی تقسیمبندی و هر خانواده را به صورت مستقل بررسی کنیم. در این تقسیمبندی، چهار خانواده اصلی «موسیقی هنری»، «موسیقی مذهبی»، «موسیقی عامه پسند» و «موسیقی سنتی و محلی» در نظر گرفته شده است که طی سلسله مطالبی به معرفی سبکهایی که در هر کدام از خانواده ها طبقه بندی میشوند، خواهیم پرداخت. وقتی از سبک یا ژانر «موسیقی هنری» حرف میزنیم، به نوعی از موسیقی اشاره داریم که با هدفی غیر از بازار و برای تجربه دنیاهای تازه در خلق آثار موسیقایی پدید آمده اند. سبکهای مختلفی زیر این عنوان طبقه بندی میشود که خواهیم کوشید طی مطالبی به آنها بپردازیم. «بالاد» نام نخستین سبک از زیرشاخه خانواده «موسیقی هنری» است که قصد پرداختن به آن را داریم. تصنیف یا افسانه سرایی (به انگلیسی: Ballad) قالبی منظوم و معمولاً روایتگونه در ادبیات جهان است که از شعرها و آهنگهای انگلیسی و ایرلندی اواخر قرون وسطی است که تا قرن نوزدهم در سراسر اروپا و بعد از آن در آمریکا، استرالیا و شمال آفریقا مورد استفاده قرار میگیرد. این قالب از قرن هجدهم توسط شاعران و آهنگسازان برای ساخت اشعار و تصانیف بزمی به کار برده میشد، اما در انتهای قرن نوزدهم بیشتر به عنوان قالبی برای اشعار عاشقانه عامه پسند به کار میرفت و اکنون نیز مترادفی برای هر نوع شعر و آهنگ عاشقانه در موسیقی عامه پسند است. در ایران نیز علی اکبر شیدا و عارف قزوینی از پیشگامان تصنیفسازی هستند. تصنیف که ژوکوفسکی، شرقشناس روس از آن به نام نثر ساده ضربی یاد میکند، برخلاف شعر به معنای ادبی آن که بر اساس اوزان عروضی ساخته میشود و خاص خواص است، تعلق به طبقات عامه دارد و قواعد دستوری شعر عروضی میتواند در آن به اقتضای تبعیت از آهنگ رعایت نشود. «بالاد» یا آن طور که در ایران به کار میرود «تصنیف»، از محبوبیت زیادی نزد ایرانیان برخوردار است. گذشته از مباحثی که درباره تصنیفسازی و تصنیفخانی در دوره ایران پیش از اسلام و ایران اسلامی مطرح میشود، بسیاری از پژوهشگران، با وجود اندک تصانیفی که از اوایل دوره قاجار به جا مانده، «علی اکبر خان شیدا» را نخستین تصنیفساز ایرانی در دوره معاصر  به حساب میآورند. شیدا در زمان حکمرانی محمد شاه قاجار به دنیا آمد و دوران ناصر الدین و مظفر الدین را هم تجربه کرد. درباره شیدا و تأثیرش بر تصنیف ایرانی بیشتر خواهیم نوشت. میتوانید تصنیف «بت چین» ساخته شیدا را که از مشهورترین تصانیف ایرانی است را بر روی سایت دانلود و گوش کنید. تصنیفی در «بیات اصفهان» که استاد شجریان به زیبایی آن را اجرا کرده است.

.......ورزشی

* قهرمانی آبادان در شطرنج شهرهای کشور: در پایان رقابتهای شطرنج نابینایان شهرهای کشور که با حضور 5 تیم و به میزبانی استان البرز برگزار شد، در بخش تیمی، آبادان با 10 امتیاز اول شد، کرج با 7 امتیاز در جایگاه دوم قرار گرفت و منتخب بانوان با 6 امتیاز عنوان سومی را از آن خود کرد. در بخش انفرادی، علی سلطانآبادی در میز 1، مهدی رومیفرد در میز 2، علیرضا قورچیبیگی در میز 3 و فرزاد علیزاده در میز 4، عنوان قهرمانی را از آن خود کردند. در پایان جوایز نقدی، مدال، کاپ قهرمانی و احکام با حضور زورقی، رئیس هیأت نابینایان البرز و مسئولین محلی به برندگان اهدا شد. علی اکبر هدهدی به عنوان سرپرست و فریدون اسکندری نیز به عنوان سرداور، برگزاری این مسابقات را بر عهده داشتند.

* اندرو پارسونز رئیس جدید کمیته بین المللی پارالمپیک شد: پارسونز برزیلی، سومین رئیس کمیته بین المللی پارالمپیک است که پس از ۱۶ سال، جانشین «سر فیلیپ کریون» در پست ریاست شد. وی با کسب 84 رأی در انتخابات ریاست کمیته بین المللی پارالمپیک که در ابوظبی امارات برگزار شد، برای چهار سال آینده، به عنوان رئیس جدید انتخاب شد. هایدی ژانگ از کشور چین با ۴۷ رأی، جان پترسون دانمارکی با ۱۹ رأی و پاتریک یارویس از کانادا با ۱۲ رأی نتوانستند کرسی ریاست IPC را به دست آورند. دواین کیل از نیوزلند نیز با ۸۱ رأی و دو رأی بالاتر از «جان پترسون» دانمارکی، به عنوان نایب رئیس جدید کمیته بین المللی پارالمپیک برگزیده شد. پارسونز پس از کسب این عنوان گفت: هم اکنون توفانی در ذهن دارم. شاید بتوانم بگویم امروز بهترین روز زندگی من پس از تولد دخترم و روز ازدواجم است. پس از ۲۰ سال حضور در جنبش پارالمپیک، اکنون بسیار فوق العاده است که رئیس نهادی میشوم که عملکردی باورنکردنی داشته است. سازمانی که راه درازی را پیموده و با مشکلات فراوانی مواجه بوده است.

 

 

.......حوادث

* پایان خونین رابطه عاشقانه: پسر جوان که با شنیدن پاسخ منفی دختر مورد علاقه اش برای ازدواج، او را با ضربات چاقو به قتل رسانده بود، با اظهار ندامت از جنایت و رضایت خانواده مقتول، از چوبه دار نجات یافت.

در این جنایت که سال 90 در بوستان طالقانی تهران رخ داد، دختر جوانی با ضربه چاقو به قتل رسید. با آغاز تحقیقات درباره این قتل، کارآگاهان پس از ردیابیها دریافتند قربانی جنایت با پسری 35 ساله به نام «فریبرز» در ارتباط بوده و روز جنایت نیز چند بار با او تماس داشته است. به این ترتیب او به عنوان مظنون پرونده دستگیر شد و در بازجوییها به قتل اعتراف کرد. با تکمیل تحقیقات و باز سازی صحنه، پرونده قتل برای رسیدگی به دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد و روز یکشنبه متهم را محاکمه کردند. در ابتدای جلسه اولیای دم برای عامل قتل دخترشان تقاضای قصاص کردند. سپس متهم برای دفاع در جایگاه ایستاد و گفت: «چند ماهی بود که با سیمین آشنا شده بودم. او را دوست داشتم، اما وقتی از او درخواست ازدواج کردم جواب رد داد. من که تحمل این پاسخ را نداشتم خشمگین شدم و در یک لحظه با چاقویی که همراهم بود ضربه ای به او زدم و فرار کردم، اما تنها چند روز بعد دستگیر شدم. قبول دارم او را کشتم، ولی من عاشقش بودم و حالا هم بشدت پشیمانم و خود را مستحق مرگ میدانم.» پس از پایان اظهارات متهم و ابراز ندامت او، قضات دادگاه با خانواده دختر جوان به گفتگو پرداختند تا این که سر انجام آنها از قصاص گذشتند.

* سوسکهای جواهرنشان مکزیک: برخی مردمان مکزیک از سوسکها به عنوان حیوان خانگی استفاده میکنند و روی آنها جواهر نصب کرده و به این وسیله آنها را از سایر حشرات موذی خانه باز میشناسند. این حیوان یا بهتر بگوییم حشره خانگی بیشتر مورد علاقه سرکرده های باندهای قاچاق مواد مخدر نیز هست. برخی از این سوسکها با جواهرات بیش از یک میلیون دلار ارزش داشته و بدون جواهرات نیز ممکن است صاحب آن تا 100 هزار دلار برایش پول بپردازد.

.......اطلاع رسانی

* کتابخانه گویای آی نور ارائه میدهد: ضبط انواع کتب گویا، آموزش و رفع اشکالات سخت افزاری و نرم افزاری رایانه، آموزش کار با گوشیهای همراه. شماره تلفنهای تماس: 02133072978-09361659773

* بدین وسیله به استحضار میرساند: کانال ”سه پرسشنامه برای یک پژوهش“ جهت جمعآوری داده های لازم، از مادران ارجمند دارای فرزند با آسیب بینایی، سنین مدرسه، ترجیحاً ساکن شهرهای تهران و کرج دعوت میگردد تا با تکمیل سه پرسشنامه ما را در نیل به اهداف آن یاری فرمایند. به منظور قدردانی از حسن نظر، حوصله و زمانی که مادران ارجمند در انجام این پژوهش داشته اند، در پایان پاسخ دهی 3 پرسشنامه، با ارسال screenshot از پاسخها به pv مدیریت کانال (از همان ID که به سؤالات پاسخ داده اند)، کارت شارژ تلفن حضورشان تقدیم میشود.

https://t.me/q03r01 تلفن: 09016048784

 

Page Generated in 0/0047 sec