به گزارش ایران سپید زهرا نوع پرست در نشست خبری با خبرنگاران،از فعالیت هزار و ۱۴۰ مرکز توانبخشی در سطح کشور خبر داد و گفت: در این مراکز ۹ نوع معلولیت تحت پوشش قرار می گیرد و هدف از این مراکز آموزش، توانمندسازی و پیوند با خانواده است و ۳۰ شهرستان محروم در کشور وجود دارد که گسترش مراکز توانبخشی در دستور کار است.
وی از وجود یک میلیون و ۳۰۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی در سطح کشور خبر دادو اظهار کرد: معلولیت ذهنی و جسمی و حرکتی به ترتیب بیشترین آمار معلولیت در کشور دارند و بیشترین معلولیتها مربوط به معلولیت ذهنی و پس از آن معلولیتهای جسمی و حرکتی است و ۱۲ درصد از معلولان دارای اختلالات شنوایی و ۱۰ درصد از معلولان نیز دارای اختلالات بینایی هستند.
مدیر کل دفتر توانبخشی و توانپزشکی بهزیستی کشور گفت: ۲۰ هزار معلول ضایعه نخاعی در سطح کشور تحت پوشش بهزیستی هستند و یکی از سیاست های اصلی سازمان پیشگیری از معلولیت است که غربالگری اوتیسم، تنبلی چشم، مشاوره ژنتیک یکی از اقداماتی است که در این حوزه انجام می شود و باتوجه به متوسط جمعیت ضایع نخاعی استان زنجان سرانه ای اختصاص یافته واصلاحیه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان در صحن علنی مجلس تصویب خواهد شد که با تصویب آن گام بزرگی در عرصه حمایت از معلولان برداشته می شود.
نوع پرست تاکید کرد: هزینه های کاردرمانی، گفتار درمانی و شنوایی سنجی هزینه های بالایی دارد که توسط خود معلول پرداخت می شود و در اصلاحیه قانون جامع حمایت از معلولان، بسته بیمه خدمات توانبخشی لحاظ شده است.
وی افزود: مربیان در کنار متخصصان کمک می کنند تا افراد بازتوان شود و مهارت های زندگی را یاد بگیرند.
مدیرکل دفتر توانبخشی و توانپزشکی بهزیستی کشور به آموزش های فراگیر در مراکز توانبخشی اشاره کرد و گفت: هنردرمانی و بازی درمانی در مراکز توانبخشی استان زنجان هم انجام می شود.
نوع پرست از فعالیت ۳۰۰ مرکز توانبخشی حرفه ای در کشور خبر داد و افزود: ارائه آموزش های خاص برای آماده کردن معلولان جهت اشتغال در جامعه از اهداف تشکیل این مراکز است.
مدیرکل دفتر توانبخشی و توانپزشکی بهزیستی کشور از راه اندازی مرکز پشتیبانی شغلی در استان نجان طی سال آینده خبر داد.
نوع پرست به ضرورت بهره مندی وسایل کمک توانبخشی برطبق مصوبه دولت در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: این سازمان برای افراد معلول نیازمند وسیله کمک توانبخشی مدنظر قرار داده و امسال استان زنجان برای نخستین بار بودجه وسایل کمک توانبخشی برای اندام های مصنوعی دریافت خواهد کرد.
مدیرکل دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی به برخی باورهای اشتباه در مورد استفاده وسائل کمک آموزشی اشاره کردو افزود: قرار نیست همه معلولان ویلچر برقی داشته باشندو فرهنگسازی در راستای برخورد با تواناییها و محدودیتهای معلولان خود از جمله موضوعات مورد توجه در زمینه توانمندسازی معلولان است.
نوع پرست ابراز کرد: توانمندسازی معلولان در مناطق روستایی با توجه به اجرای طرح CBR اتفاق میافتد و باید محیطها و بسترها برای حضور معلولان در جامعه فراهم باشد و معلولان نباید از جامعه رانده شوند و این افراد باید در جامعه و از سنین پایین با دیگران تعامل داشته باشند.
وی تاکید کرد: بهزیستی تنها دستگاه در راستای فعالیتهای معلولان نیست و باید دستگاههای فرهنگی در راستای ایجاد فرهنگ نحوه تعامل با معلولان فعالیت کنند.
مدیر کل دفتر توانبخشی و توانپزشکی بهزیستی کشور به لزوم پیشگیری از معلولیت تاکید کرد و افزود: مشاوره یکی از راهکاری پیشگیری از تولد کودکان دارای معلولیت است و در این میان ۵۰ درصد معلولیت ها ژنتیک است ودر این برنامه های مشاوره ژنتیک اجباری است.
نوع پرست به شناسایی و توانبخشی در سنین پایین اشاره کرد و گفت: اگر معلولیتها در سنین پایین شناسایی شود، امکان تکلم افراد از طریق آموزش وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال مهر در خصوص صدور کارت معلولیت افزود: تاکنون برای ۵۰ درصد از معلولین کارت معلولین صادر شده است.
مدیرکل دفتر توانبخشی و توانپزشکی بهزیستی کشور به بیماری اتیسم اشاره کرد و افزود:از سال گذشته تاکنون ۱۰۰ هزار نفر به بیماران اتیسم اضافه شده است.