کد خبر: 12127
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد
سرانه پایین مصرف شیر در کشور/ کمبود کلسیم در ایرانی‌ها
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور گفت: این امر باعث شده کلسیم رتبه دوم کمبود ماده مغذی را در رژیم غذایی افراد جامعه از آن خود کند.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا دکتر زهرا عبدالهی با بیان این که شیر کامل‌ترین غذا و سر شار از مواد مغذی است که عمده نیازهای بدن انسان را از کودکی تا کهنسالی تامین می‌کند، گفت: این نوشیدنی حیات بخش منبع غنی از پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامین‌های گروه B و A، قند، چربی و انرژی است و دانشمندان هر روز ابعاد تازه‌ای از اسرار این غذای کامل را کشف و به جوامع ارائه می‌دهند.وی ادامه داد: امروزه میزان مصرف سرانه شیر و فرآورده‌های آن در هر جامعه یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه فرهنگی بشمار می‌آید. بر اساس آخرین یافته‌های علمی در بررسی ارزش غذایی شیر و فرآورده‌های آن، مصرف سالیانه ۲۰۰ لیتر از این ماده غذایی ارزشمند علاوه بر افزایش رشد و تضمین سلامت جسمی افراد موجب ارتقای هوش و قدرت فراگیری آنان می‌شود. افزایش توان کاری، طول عمر و پیشگیری و به تاخیر انداختن از کار افتادگی زود هنگام از دیگر مزایای مصرف روزانه آن است. این ویژگی‌ها زمانی تحقق خواهد یافت که مصرف شیر در تمام طول زندگی تداوم داشته باشد و مصرف آن در هیچ مقطع سنی قطع نشود.عبدالهی تاکید کرد: شیر با ارزش‌ترین ماده غذائی است که تقریبا حاوی تمامی مواد لازم و ضروری جهت رشد و ادامه حیات است. میزان مصرف سرانه این کالا با سطح درآمد خانوارها ارتباط مستقیم دارد. اهمیت مصرف شیر به حدی است که میزان مصرف روزانه آن در یک کشور تا حدی می‌تواند وضعیت تغذیه، بهداشت و سلامت افراد یک جامعه را نشان دهد.وی با تاکید بر این که متاسفانه مصرف سرانه شیر در کشور ما بسیار کمتر از میزان مطلوب و استاندارد موجود است، افزود: نتایج مطالعات مصرف غذایی خانوارهای ایرانی بیانگر آن است که سرانه مصرف از ۱۳۰گرم در روز به ۱۹۰ گرم افزایش یافته است، ولی همچنان از مقدار توصیه شده در سبد مطلوب غذایی کمتر است. با توجه به پیامدهای ناشی از عدم مصرف کافی شیر و لبنیات از جمله پوکی استخوان، سوء تغذیه، کندی رشد، کاهش بهره هوشی، بیماری‌های لثه و دندان و کوتاهی قد و ناراحتی‌های پوستی و... ضرورت تبیین ارزش غذایی شیر و ترویج فرهنگ مصرف آن تا نیل به استانداردی مطلوب (متوسط سرانه جهانی ۱۶۵ کیلوگرم در سال) حائز اهمیت است.بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عبدالهی اظهار داشت: اهمیت مصرف مواد لبنی وقتی بیشتر آشکار می‌شود که بدانیم کلسیم پس از آهن دومین ماده‌ای است که در ایران کمبود آن در رژیم غذایی افراد مشاهده شده است. همچنین شیر به لحاظ ارزش پروتئینی از اهمیت ویژه‌ای در بین موادغذایی برخوردار است و به لحاظ اقتصادی نیز جهت تأمین پروتئین مورد نیاز بدن استفاده از شیر مقرون به صرفه است.وی خاطر نشان کرد: قابل ذکر است میزان ارزش غذایی یک لیتر شیر به لحاظ وجود مواد مغذی درآن بیشتر از ۲۰۰ گرم گوشت است.

Page Generated in 0/0047 sec