کد خبر: 1179
قرص برنج از قاصدک مرگ تا تلاش طب سنتی برای نجات انسان‌ها
طب سنتی اگرچه گفته می‌شود به صورت افراطی از سوی برخی تبلیغات می‌شود اما از اصالت و پیشینه‌ای کهن در ایران برخوردار است که توجه به افراد متخصص و ماهر در این زمینه می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، آمار میزان مسمومیت با قرص برنج در استان مازندران و نیز استان‌های شمالی بی‌شک بیش از سایر مناطق است.

اگر چه امروز مراکز عرضه این قرص به ویژه عطاری‌ها تلاش می‌کنند وجود این قرص در واحد کسبی خود را پنهان کنند اما آمار بالای مسمومیت با این قرص نشان می‌دهد که میزان دسترسی به آن هنوز وجود دارد.

در این میان با نبودن راهکار درمانی در بیمارستان‌ها برای نجات بیماران، میزان مرگ و میر ناشی از آن افزایش یافته هرچند که مسئولان پزشکی از اعلام میزان آمار خودداری می‌کنند چون قرار بود عرضه این قرص کمتر شود.

نکته حائز اهمیت در این موضوع کشف راهکاری برای درمان مسمومیت با قرص برنج از سوی یک پزشک طب سنتی در آمل است.

در ادامه مصاحبه سال گذشته با دکتر کریم فلاح پزشک بیمارستان امام رضا(ع) آمل و عضو موسسه حجامت ایران اگر چه کشف این راهکار ارائه شد و نیز با راه‌اندازی معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت انتظار می‌رفت راهکارهای طب سنتی برای درمان برخی بیماری‌ها که درمانی در طب نوین ندارند بیشتر حمایت شود اما هنوز این امر نیاز به اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی دارد که خبرنگار فارس در آمل امروز نیز در گفت‌وگویی دوباره این مسئله را از کارشناسان مربوطه جویا شده است.

طب سنتی اگر چه گفته می‌شود به صورت افراطی از سوی برخی تبلیغات می‌شود اما از اصالت و پیشینه‌ای کهن در ایران برخوردار است که توجه به افراد متخصص و ماهر در این زمینه می‌تواند جان انسان‌ها را نجات دهد.

*فارس: چرا طب سنتی از اهمیت برخوردار شده است؟

فلاح: ﺳﺨﻦ از طﺐ ﺳﻨﺘﯽ، طﺐ اﯾﺮاﻧﯽ، طﺐ ﭘﺎﯾﻪ ﺳﺎل‌ھﺎ اﺳﺖ ﮐﻪ ذھﻦ اﻧﺪﯾﺸﻤﻨﺪان را ﺑﻪ ﺧﻮد ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺳﺎﺧﺘﻪ اﺳﺖ.

ﺷﺎﯾﺪ دو دھـﻪ ﭘـﯿﺶ اﯾﻨﻘﺪر ﺿـﺮورت طـﺮح ﻣﺴـﺌﻠﻪ اﺣﯿـﺎی طـﺐ سنتی اسلامی ایرانی اﺣﺴﺎس ﻧﻤﯽ‌ﺷﺪ.

رﺷﺪ روز اﻓﺰون ﺑﯿﻤﺎری‌ها آﻧﭽﻨﺎن ﻧﮕﺮان ﮐﻨﻨﺪه ﺑﻮده ﮐﻪ ﺑﻪ طﻮر ﺧﻮدﺟﻮش اﻣـﻮاج اﻧﺴـﺎﻧﯽ را در راﺳﺘﺎی ﭘﺮﮐﺮدن خلأ ﺑﺮاﻧﮕﯿﺨﺘﻪ اﺳﺖ.

در آفرینش موجودات عالم خلقت گیاه یک معجزه شگرف است همانطوری که نظامی گنجوی فرموده‌اند در زمین هیچ گیاهی آفریده نشده مگر در فطرت آن اثر شفابخشی نهفته باشد، این سخن پایه تمام تحقیقات جهان در مورد گیاه درمانی است و هر روز که اثر جدیدی از شفابخشی گیاهان کشف می‌شود ارزش این بیت زیبا بیشتر می‌شود.

نقش ایران به عنوان مهد طب سنتی جهان در رویش گیاهان دارویی بسیار پررنگ و مشهود است.

در ایران بیش از 10 هزار گیاه دارویی شناسایی شده که بیش از 3 هزار نوع آن بومی ایران است و از طرفی ایران یکی از بزرگ‌ترین مراکز تحقیقات گیاه درمانی و طب سنتی در 2 تا 3 هزار سال اخیر بوده است.

فارس: آیا گرایش به طب سنتی در دنیا تغییر کرده یا در ایران فقط این تغییرات احساس می‌شود؟

فلاح: امروز جهان با سرعتی باور نکردنی به سمت استفاده از گیاه درمانی و روش‌های دیگر طب سنتی پیش می‌رود و از طرفی عوارض داروهای شیمیایی مردم سراسر جهان را به ستوه آورده تا جائیکه در بین مردم عام هم سخن از عوارض خطرناک بسیاری از داروهای شیمیایی است که براحتی توسط پزشکان مدرن برای مردم تجویز می‌شود.

حال امروز ما در ایران همه آنچه را برای نجات بشریت در طب لازم است داریم ما باید همچون گذشته که صدها سال کتاب معتبر طب سنتی و گیاهان دارویی طب سنتی ایران در کشورهای معتبر جهان همچون فرانسه منبع درسی دانشگاهی بود و سلامت جهان را تضمین می‌کرد باید دوباره این سرمایه عظیم را احیاء کنیم.

ما نیازی به تحقیق و تجربه در استفاده از گیاهان دارویی نداریم چون این کار در طول چند هزار سال توسط انبیای الهی و تکمیل آن توسط اطبای ایرانی و یونانی انجام شده و گیاهانی که امروز برای درمان در اختیار داریم جزو مجرب‌ترین گیاهانی است که جان میلیون‌ها انسان را در قرون متمادی نجات داده است.

*فارس: چطور شد به سمت طب سنتی رفتید؟

فلاح: چندی قبل بعد از مطالعه گسترده و تحقیق در طول دوران طبابت و درمان بیماران لاعلاج بوسیله گیاهان دارویی و سایر روش‌های طب سنتی اسلامی ایرانی، این مطلب در ذهنم جرقه زد که آیا می‌شود به خط قرمز پزشکی روز یعنی مسمومیت با قرص برنج و مرگ ناشی از آن خاتمه داد. بعد از تفکر بسیار در میان انبوه گیاهان معجزه‌گر و توصیه‌های مکرر بزرگان دین این امر محقق شد، تا اینکه چند نفر از مسمومان قرص برنج با عنایت حضرت حق از مرگ حتمی نجات و شفا یافتند.

*فارس: اثرات قرص برنج در بدن انسان چگونه است؟

فلاح: مسمومیت با آلومینیوم فسفید معضلی بزرگ در جهان است.

آلومینیوم فسفید که از آن به وفور در ایران به ویژه در شمال برای ضدعفونی و کشتن جونده‌ها و حشرات موجود در انبارهای برنج و حفاظت از دانه‌های غلات استفاده می‌شود (با نام‌های تجاری‌ همچون کویک‌فوس (QuickPhos)، سلفوس (Celphos) و در ایران با نام قرص برنج می‌توان آنرا یافت، سمی بسیار مهلک است. ب

این قرص یکی ازمرگ‌آورترین مسمومیت‌هایی است که مرگ حتمی را به دنبال دارد و تاکنون راهکاری برای نجات جان بیماران یافت نشده است.

این قرص هم از راه استنشاق، هم از راه تماس پوستی وهم به صورت خوراکی مسمومیت ایجاد می‌کند.

هر قرص برنج حاوی سه گرم  فسفید آلومینیم است و مصرف حتی نیمی از قرص می‌تواند پس از مدتی یک فرد بالغ را بکشد.

در مسمومیت با قرص برنج 99 بیماران جان خود را ازدست می‌دهند ولی در مسمومیت با سایر قرص‌ها 99 درصد بیماران زنده می‌مانند.

*فارس: قرص برنج در طب مدرن درمانی دارد؟

فلاح: تاکنون در طب مدرن هیچ پادزهر و درمان اصلی برای نجات جان این بیماران وجود ندارد، فقط اقدامات حمایتی شامل باز نگهداشتن راه‌های هوایی، اکسیژناسیون و تهویه کافی، شست‌وشوی معده با محلول پرمنگنات پتاسیم، سرم‌تراپی و تجویز بی‌کربنات سدیم و در صورت نیاز احیای  قلبی-ریوی و در صورت اختلال تنفسی یا کاهش سطح هوشیاری انتوباسیون تراشه، نهایتا با مرگ این موضوع خاتمه می‌یابد.

* فارس: روشی که شما به آن دست یافتید بر چه مبنایی است؟

فلاح: از رواﯾﺎت متعدد ﻣﯽ‌ﺗﻮان ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﺮﻓﺖ ﮐﻪ ﺣﺠﺎﻣﺖ ﺑﺎﻋﺚ ﭘﺎﮐﺴﺎزی ﺳﺮﯾﻊ ﺧﻮن از ﻣﻮاد سمی و ﺗﺴﺮﯾﻊ در درﻣﺎن ﻣﯽ‌ﺷﻮد، بیشترین کاربرد حجامت در بُعد پیشگیری از تخریب سریع سلول‌هاست و با مکانیسم‌های مختلفی از جمله تنظیم سیستم ایمنی، تنظیم ترکیبات بیوشیمی ‌و هورمونی خون و تنظیم سیستم اعصاب خودکار بدن (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) موجب پیشگیری از تسریع تخریب سلول‌ها و درمان می‌شود.

سیر درمان گیاهی این مسمومیت از طریق خوراندن گیاهان دارویی مانند لیموترش، زعفران، آویشن،گلاب، بیدمشک، عسل و انجام عمل ماساژ می‌توان این بیماران را نجات داد.

و سخن آخر:

فلاح: تنها اطلاع‌رسانی به مردم است که می‌تواند ضمن اینکه جان بیماران‌شان را نجات ‌می‌دهد به احیای این طب اصیل ایرانی کمک کند.

به عنوان مثال پس از خبر شما از استان‌های مختلف کشور تماس‌هایی با بنده گرفته شد و بیمارانی که مسموم شده بودند از طریق این روش در استان‌های دیگر نجات یافتند.

این نشان می‌دهد اگر چه طب نوین در برابر این شیوه‌ها مقاومت می‌کند اما نجات جان انسان‌ها از هر چیزی اهمیتش بیشتر است و از سویی نیز معتقدیم طب سنتی نباید از سوی هر فردی ارائه شود و افراد تحصیل کرده و آموزش دیده باید پیشگام توسعه این طب و فراگیری آن شوند.

------------------------

گفت‌وگو از الناز پاک‌نیا

Page Generated in 0/0059 sec