به گزارش ایران سپید به نقل از ایران آنلاین اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که از هدفون به صورت طولانی مدت استفاده میکنید، شما را به مطالعه عوارض ناشی از استفاده از هدفون، دعوت میکنیم. به خصوص که اخیرا استفاده از هدفون، در میان نوجوانان گستردگی بیشتری پیدا کرده است.اگر شما نیز از آن دسته از افرادی هستید که از هدفون به صورت طولانی مدت استفاده میکنید، شما را به مطالعه عوارض ناشی از استفاده از هدفون، دعوت میکنیم.
۱- افزایش ریسک تصادف حین عبور از خیابان
زمانی که مشغول گوش دادن به موزیک هستید و از خیابان و معابر عمومی عبور میکنید، کاملا از دنیای اطراف خود بیخبر میشوید و متوجه هشدارهای رانندگان مختلف هنگام عبور از خیابان نمیشوید.
توصیه میشود هیچگاه هنگام عبور ازخیابان، از هدفون استفاده نکنید.
۲- احتمال تصادف در ریل قطار
نمونه دیگر از خطرات استفاده از هندزفری، گوش دادن به موزیک با هدفون و حرکت در مسیر ریل قطار است. بد نیست بدانید هر ساله هزاران نفر به همین دلیل در ایستگاههای راه آهن قربانی میشوند.
۳- تجمع باکتریها در سری هدفون و ابتلا به بیماری
بعد از استفاده مداوم از هدفونها، سری هدفون بهخصوص اگر اسفنجی باشند، باکتریهای گوش و تمام مواد زائدی که به واسطه تصفیه هوا در گوش خارجی تجمع یافته است، به داخل گوش منتقل میکند که تنها یک مورد از مضرات هندزفری برای گوش میباشد، بنابراین توصیه میشود سری هدفون هر دو ماه یک بار عوض شود.
۴- افزایش عفونتهای گوش حین استفاده مشترک از هدفون
شاید گوش دادن به موزیک با یک هدفون و به صورت مشترک با دوستان و همراهانتان، لذت بخشتر باشد؛ اما این کار، احتمال انتقال باکتری و عفونتهای گوش میانی را افزایش میدهد و بهتر است اگر مجبورید از یک هدفون به صورت مشترک استفاده کنید، حتما سری هدفون را با دستمال کاغذی یا هر چیز مشابه بپوشانید و سپس از آن استفاده کنید.
۵- کاهش سطح شنوایی گوش و ایجاد مزاحمت!
گوش دادن به صدای بلند به موزیک و با استفاده از هدفون، به صورت طولانی مدت، سبب عارضههای مختلفی از جمله کاهش سطح شنوایی گوش به صورت موقت یا دائم میشود.
همچنین بعد از مدتی برای گوش دادن به هرچیز حتی بدون هدفون، مجبور به افزایش ولوم یا صدا هستید و این برای افرادی که در مجاورت شما هستند، آزار آور است.
۶- استفاده از هدفون در هواپیما و آسیب به بخشهای دیگر بدن
مطالعات ثابت کرده است که استفاده از هدفون یا مطالعه کردن در وسایل نقلیهای نظیر هواپیما و یا اتوبوس که آلودگی صوتی اطراف آن ممکن است زیاد باشد، نه تنها برای گوش، بلکه برای سایر ارگانهای بدن مضر است.
آلودگی صوتی سطح دسیبل در گوش را افزایش میدهند و سبب میشوند که شما با صدای بلندتری به گوش دادن موزیک بپردازید.
۷- تاثیر منفی روی گوش و حلق در صورت استفاده مداوم
در صورتی که از هدفون به صورت مداوم استفاده میکنید و معمولا فیلم و برنامههای دلخواه خود را با صدای بلندتر و به وسیله هدفون تماشا میکنید، هر ۱ ساعت، حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه به گوشهای خود استراحت بدهید.
هدفون به دلیل انتقال صدا به صورت مستقیم و بیواسطه، روی سیستم شنوایی و حلق تاثیر گذار است.
در صورتی که از هدفون روی کامپیوتر استفاده میکنید، میتوانید از تمرینهای کاهش خستگی چشم که قبلا در ازنل وب معرفی کردهایم نیز استفاده کنید.
۸-آسیب به عصب شنوایی با هدفونهای توگوشی
هدفون یا هندزفریهای توگوشی که تمرکز صدا را روی مجرای شنوایی بیشتر میکنند، عوارض بیشتری نسبت به سایر هدفونها دارند و عصب شنوایی را تحت تاثیر قرار میدهند.
۹- صرف مدت زمان زیاد جهت بازکردن گره هدفون
یکی دیگر از مصائب و مضرات استفاده از هندزفری یا هدفون، گره خوردن سیمهای آن میباشد.
وسایل جانبی زیادی وجود دارد که میتوانید سیمهای هندزفری را دور تا دور صفحاتی ببندید و مدت زمان کمتری مشغول بازکردن سیمهای آن باشید!
۱۰- سردردهای مزمن با استفاده از هدفونهای ساده
هدفونهای ساده به دلیل تمرکز صدا روی مجرای گوش، با بالاترین کیفیت، موزیک را منتقل میکنند و بعد از مدتی، این امواج صوتی سردرد را تشدید میکنند. توصیه میشود که برای جلوگیری از سردردهای مزمن، از هدفونهای صداگیر استفاده کنید که صداهای اضافی اطراف را حذف میکنند.
۱۱- ایجاد سرگیجه حین استفاده از هدفون
برخی از افراد به صورت عجیبی با قرار دادن هدفون داخل گوش، دچار سرگیجه میشوند و افراد معمولی نیز بعد از استفاده مکرر و طولانی مدت از هدفون، این سرگیجهها را تجربه خواهند کرد.
۱۲- کاهش تمرکز روی کار و فعالیتهای روزانه
تحقیقات انجام شده نشان میدهد افرادی که عادت به گوش دادن به موزیک حین کار کردن، مطالعه و درس خواندن دارند، تمرکز کمتری روی کار دارند و دچار حواس پرتی بیشتری میشوند، این یکی از خطرات خاموش استفاده از هندزفری است.
۱۳- افزایش خطرات احتمالی حین راه رفتن
هنگام راه رفتن تنها چیزی که باید توسط یک فرد عادی شنیده شود، صدای راه رفتن و قدم گذاشتن خود و اطرافیان است.
استفاده از هدفون، شما را از اطراف غافل میکند و گاهی سبب سواستفاده سارقین میشود.
در نهایت توصیه میکنیم برای جلوگیری از بیماریهای گوش و آسیبهایی که هدفون و هدست به بدن شما میزنند، آنها را به شکل زیر داخل گوش خود قرار دهید و اگر تا به حال نحوه قرار دادن هدفون داخل گوش شما تفاوت داشته است، طرز استفاده خود را از هدفون اصلاح کنید.