کد خبر: 11285
ارکستر ملی ویژه معلولان ذهنی ایران"لگاتو" کار خود را آغاز کرد
مدیرکل بهزیستی استان گلستان گفت: ارکستر ملی ویژه معلولان ذهنی ایران"لگاتو" با ۱۸ عضو از معلولان ذهنی، در مرکز آموزشی و رفاهی بهزستی گرگان کار خود را آغاز کرد.

به گزارش ایران سپید به نقل از تسنیم ابراهیم غفاری در گردهمایی ارکستر ویژه ایران " لگاتو" اظهار داشت: یکی از وظایف بهزیستی توجه به معلولان است، در گذشته نه چندان دور معلولان مشکلاتی داشتند و از جامعه زدوده شده بودند.

وی تصریح کرد: در چند سال اخیر شاهد برچیده شدن این مراکز هستیم و تنها این مراکز برای معلولان ایزوله در نظر گرفته شده و بقیه معلولان ما از خدمات بهزستی استفاده می‎کنند و در خانواده‎ها نگهداری می‎شوند.

مدیر کل بهزیستی گلستان با بیان اینکه امروز به سمت یک‎پارچه‎سازی حرکت کردیم، گفت: یکپارچه‎سازی را تنها در آموزش ندیدم و با بکارگیری از مختصصان درصدد این هستیم از همه امکانات جامعه بتوانیم برای معلولان استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد:  تفاوت یک فرد عادی با عقب‎مانده در این است که افراد عقب‎مانده ذهنی نیاز به تکرار بیشتر دارند.

مدیر کل بهزیستی گلستان با بیان اینکه خدمت به معلولان و شکوفایی استعدادها نیاز به عشق و علاقه دارد، افزود: امروز براساس این عشق و علاقه در مرکز بهکوش توسط خانم گیلاسیان شاهد شکوفایی استعدادهای معلولان ذهنی هستیم.

غفاری یادآور شد: امید داریم نگاه محدودیت به معلولان در جامعه برداشته شود تا این معلولان بتوانند به راحتی به زندگی خود ادامه دهند.

وی گفت: تاکنون معلولان تحت پوشش بهزیستی استان گلستان در 5 جشنواره تئاتر معلولان منطقه‎ای و یک جشنواره تئاتر معلولان کشوری شرکت کردند و توانستند مقام نیز کسب کنند.

مدیر کل بهزیستی گلستان افزود: در راستای این اهداف امروز با تلاش مرکز بهکوش نخستین ارکستر ملی ویژه ایران با نام "لگاتو" متشکل از معلولان سطح کشور تشکیل و به ثبت رسیده است.

غفاری بیان داشت: امشب نخستین گردهمایی اعضای این ارکستر با حمایت اداره کل بهزیستی گلستان به مدت 4 روز در اردوگاه توسکستان اداره بهزیستی استان گلستان با هدف گروه‎نوازی و کارگاه‎های آموزش در حال برگزاری است.

وی یادآور شد: از 6 استان کشور استان فارس، مازندران، تهران، گیلان، گلستان و خراسان رضوی این ارکستر ملی تشکیل شده و 18 نفر عضو دارد.

مدیر کل بهزیستی گلستان تاکید کرد: تقریبا یک سال مقدمات تشکیل این ارکستر ملی  انجام شده و امروز نخستین اجرای آن  رونمایی می‎شود.

غفاری افزود: این گروه ارکستر در حال ثبت ملی است و از آنجایی که تلاش داریم با استفاده از این کودکان توانمند آنها را در کشور یک زنجیره کنیم نام آن را "لگوتو" نهادیم.

وی یادآور شد: خانم گیلاسیان مسئول فنی و صاحب امتیاز مرکز حرفه‎آموزی و کارگاه حمایت شده معلولان ذهنی پسر بالای 15 سال بهکوش گرگان مسئولیت این گروه لگاتو را برعهده گرفته است.

مدیر کل بهزیستی گلستان بیان داشت: در هر فصل 5 تا 6 موسیقی را این ارکستر اجرا می‎کند و امید داریم تا پایان سال 20 مورد اجرای موسیقی را انجام دهیم.

غفاری افزود: امروز یک‌هزار و 200 نفر از معلولان استان تحت پوشش 20 مرکز توان‎بخشی روزانه ذهنی و مرکز توانبخشی اوتیسم  در استان گلستان قرار دارند و یکی از وظایف این مراکز ایجاد واحد هنر درمانی است.

وی گفت: در سال 1394 با هدف گسترش هنر درمانی به مربیان شاغل در این مرکز آموزش نقاشی درمانی و نیز در سال 1395 آموزش مربوط به موسیقی درمانی انجام شده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان: استعدادهای نهفته کم‎توانان ذهنی را کشف کنیم

حجت الاسلام علی‎اصغر فضیلت مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان هم در این همایش کم‎توانایی یک پدیده نسبی دانست و اظهار داشت: هر یک از ما وقتی خود را بادیگران مقایسه می‎کنیم اگر از دایره انصاف دور نشویم متوجه می‎شویم نسبت به برخی افراد کم‎توان و نسبت به برخی دیگر از توانایی بیشتری برخوردار هستیم.

وی تصریح کرد: به جایی ترهم افرادی با کم‎توانایی ذهنی باید استعدادهای نهفته در آنها را کشف کنیم و این استعداد را در راستای شکوفایی این کودکان بکارگیریم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان ادامه داد: در هیچ انسانی همه مزیت‎ها یکجا جمع نمی‎شود و مکرر دیدیم که نابینایانی از قدرت شنوایی بالایی برخودار بودند و یا افراد معلولی با بکارگیری از توانایی‎های خود بر معلولیت فائق آمدند.

فضیلت تاکید کرد: ما بیش از 3 هزار سال تمدن داریم و فرهنگ دینی ما نیز مسیر شاخصه‎های خوشبختی و سعادت را نشان داده است.

وی با بیان اینکه برخی افراد توانمندی‎های‌شان سبب دردسرشان شده، افزود: بسیاری از رهبران جرم و جنایت جزء توانمندترین افراد هستند اما این توانمندی را به جایی خدمت به جامعه  به زیان جامعه بکار گرفتند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان خاطرنشان کرد: هزینه‎های زیادی در جامعه صرف جرم و جنایتی می‎شود که بر اساس توانمندی این جنایت‎ها به وجود آمده است.

فضیات یادآور شد: از شاخصه‎های خوشبختی این است که افراد توانمند از توانمند‎ دیگر افراد در راستای سعادت و پیشرفت در زندگی استفاده کنند.

Page Generated in 0/0044 sec