printlogo


کد خبر: 7501تاریخ: 1394/8/13 13:17
۶۰۰ سقط درمانی سال گذشته از طریق مشاوره‌های ژنتیک در کشور انجام شده است
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور:
۶۰۰ سقط درمانی سال گذشته از طریق مشاوره‌های ژنتیک در کشور انجام شده است
رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به اهمیت مشاوره‌های ژنتیک و آزمایشات آن، اظهار گفت: سال گذشته ۶۰۰ سقط درمانی از طریق مشاوره‌های ژنتیک انجام شد و در صورت عدم این کار هزینه‌های زیادی به جامعه وارد می‌شد.

به گزارش ایران سپید به نقل از فارس، مجید رضازاده در سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و پیشگیری از معلولیت‌ها که صبح امروز در مجموعه فرهنگی، ورزشی تلاش برگزار شد، اظهار داشت: سال گذشته 600 سقط درمانی از طریق مشاوره‌های ژنتیک در کشور انجام شد و در صورتی که این امر صورت نمی‌پذیرفت، هزینه‌های بسیار زیادی به جامعه تحمیل می‌شد. ما توانستیم با پیشگیری به‌موقع از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنیم.

وی با تأکید بر اینکه هزینه‌فایده مشاوره ژنتیک، یک به صد است، بیان داشت: هم‌اکنون 250 مرکز مشاوره ژنتیک در کشور فعال هستند که از این تعداد 200  مرکز خصوصی و مابقی دولتی هستند و درواقع کم‌تر از 10 درصد از مراکز مشاوره ژنتیک دولتی هستند.

رضازاده اضافه کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده از سوی سازمان بهزیستی کشور در صورتی که افراد بی‌بضاعت توان پرداخت هزینه مشاوره ژنتیک و حتی آزمایشات را نداشته باشد، می‌تواند از یارانه در نظر گرفته‌شده در این بخش استفاده کند و به‌صورت رایگان پذیرش شود.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: حدود 17 سال است که سازمان بهزیستی در امر مشاوره ژنتیک خدمات گسترده‌ای را در سطح کشور آغاز کرده است و در این مسیر به موفقیت‌های چشم‌گیری دست پیدا کرده است.

وی با اشاره به برگزاری سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و پیشگیری از معلولیت‌ها، خاطرنشان کرد: در این سمینار دو روزه با حضور پزشکان، مشاوران و متخصصین ژنتیک تلاش می‌شود که از آخرین دستاوردهای علمی در امر مشاوره ژنتیک و پیشگیری استفاده شود.

رضازاده اظهار امیدواری کرد: با تلاش بخش‌های مختلف اعم از رسانه‌های نوشتاری و تصویری، سطح آگاهی خانواده‌ها نسبت مسائل ژنتیکی و مشاوره افزایش یابد.

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، به اجرای دو طرح پایلوت در حوزه ژنتیک اشاره کرد و گفت: در سال گذشته طرح غربالگری افراد 15 تا 25 سال، در خصوص اختلالات ژنتیکی با همکاری آموزش و پرورش در 4 شهر برگزار شد که در نهایت 5 هزار و 500 فرد مشکوک به اختلالات ژنتیکی شناسایی شدند که بنا داریم این طرح را امسال در 31 شهر، اجرا کنیم.

وی اظهار داشت: مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج طرح دیگری بود که در سال گذشته به‌صورت پایلوت در 4 شهر اجرا شد که امسال نیز این طرح در 31 شهر اجرا می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه بهترین زمان تشخیص و مشاوره ژنتیک زمانی است که فرد هنوز تصمیم به ازدواج نگرفته است، تصریح کرد: درحالی این زمان از دست می‌رود که افراد در زمان بارداری به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند،

رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در پایان خاطرنشان کرد: مشاور ژنتیک مانع ازدواج نیست و هشدارهای لازم را در خصوص فرزندآوری می‌دهد.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/7501.html
Page Generated in 0/0054 sec