printlogo


کد خبر: 4398تاریخ: 1393/5/1 08:59
ضیافت جان روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
ضیافت جان روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان
نگاهی به آیینهای رمضانی لرستانیها

مردم لرستان در ماه مبارک آیینهای جالب و دوست داشتنی و ساده ای دارند؛ یکی از آنها «کاسم سا» است و قصه آن هم از این قرار است که بسیاری از لرها عادت دارند هنگام سحر یا افطار قسمتی از غذاهای خود را به منزل همسایگان میفرستند و در اصطلاح خودشان به این کار «کاسم سا» میگویند که خلاصه ای از ترکیب «کاسه همسایه» است؛ یعنی «این ظرف غذا مال همسایه است» و به این دلیل بر سر سفره لرها گاه پنج، شش رقم غذا مشاهده میشود و از این طریق هم از وضع و حال همسایگان خود باخبر میشوند. زنان لرستانی هم در این ماه با پختن انواع آش، شله زرد، فرنی، حلوا و شیربرنج سعی میکنند سفره های خودشان را رنگینتر کنند و به این خاطر است که نذری دادن هم در این ماه بین مردم لرستان رواج دارد، بویژه که در شبهای قدر و عزاداری برای امیر المؤمنین علی (ع) حلوای نذری میپزند و بنا به سنت دیرینه مردم خرمآباد و ازنا و دورود، مقداری از این حلوای نذری را به عنوان شیرینی برای روز عید فطر نگه میدارند و معتقدند که این حلوا مقدس و خوشیمن است. چزنک رغو: یکی از غذاهای سنتی مردم استان لرستان که معمولاً در ماه مبارک در سر سفره افطاری آنها به چشم میخورد «چزنک رغو» است که یک نوع فطیر نازک و روغنی است که در کنار «سغدو» تناول میشود. «سغدو» هم برنج یا کته مخصوصی است که با آلو مخلوط میشود و در درون شکمبه گوسفند پخته میشود و مزه هوس انگیز سیرابی و شیردون هم به خود میگیرد و لرها خیلی به آن علاقه دارند.

* سؤال مسابقه: جریان گفتگوی مستقیم خداوند با حضرت موسی (ع) در کدام سوره آمده است؟

دعای روز بیست و پنجم ماه مبارک رمضان

اَللّهُمَّ اجْعَلْنى فیهِ مُحِبَّاً

 خدایا قرارم ده در این ماه دوستدار

لاِوْلِیاَّئِکَ وَمُعادِیاً لاِعْداَّئِکَ مُسْتَنّاً بِسُنَّةِ خاتَِمِ اَنْبِیاَّئِکَ یا عاصِمَ قُلُوبِ النَّبِیّینَ

دوستانت و دشمن دارنده دشمنانت و پیرو راه و روش خاتم پیمبرانت اى نگهدارنده دلهاى پیمبران


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/4398.html
Page Generated in 0/0047 sec