printlogo


کد خبر: 3486تاریخ: 1393/2/1 15:38
شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان و دانشجویان بالاست
معاون ستاد مبارزه با موادمخدر:
شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان و دانشجویان بالاست
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت:‌ روزانه 7 تا 8 درصد از افراد کشور به دلیل اعتیاد به مواد مخدر فوت می‌شوند.

به گزارش ایران سپید بابک دین‌پرست در جلسه کمیته تخصصی فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در ستاد مبارزه با مواد مخدر اولین سندی که تهیه شده سند جامع پیشگیری از اعتیاد است که سال گذشته سند درمان نیز ابلاغ شد.

دین‌پرست کاهش بار اعتیاد را از اهداف ستاد مبارزه با مواد مخدر دانست و افزود: 40 درصد از جامعه سالم باید تحت پوشش برنامه‌های استاندارد پیشگیری قرار گیرند.

وی با اشاره به این که در تمامی کارها نباید منتظر اعتبارات بود، تاکید کرد: از تمام ظرفیت‌های علمی و تخصصی موجود با کم‌ترین اعتبارات می‌توان بیشترین استفاده را کرد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اظهار کرد: بر اساس سند جامع پیشگیری از اعتیاد 20 درصد از اعتبارات این سند را دستگاه‌های مربوطه باید جذب کنند.

دین‌پرست ادامه داد: در صورتی که دستگاهی همکاری لازم را با ستاد نداشته باشد در تخصیص اعتبارات این دستگاه تجدید نظر خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر در تمامی دستگاه‌ها اعتقاد لازم برای مقابله با اعتیاد وجود دارد اما اهتمام لازم وجود ندارد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، تاهل، اشتغال و تحصیل را از عوامل بازدارنده اعتیاد دانست و افزود: در حال حاضر شیوع اعتیاد در دانش آموزان و دانشجویان بالا است.

دین‌پرست گفت: تاکنون نتوانسته‌ایم این باور را در دانش‌آموزان و دانشجویان به وجود آوریم که مصرف مواد مخدر دارای مضرات زیادی است.

وی با شاره به این که در کشورها با تغییر الگوی مصرف مواجه هستیم تصریح کرد: در گذشته بیشترین گرایش افراد به مواد مخدر صنعتی از قبیل تریاک بود که امروزه با تغییر الگوی مصرف افراد به مواد مخدر صنعتی که دارای مضراست زیادی است گرایش دارند.

دین‌پرست با اشاره به بازدید از چند روستای استان که دارای بیشترین آمار معتادین در استان بودند، گفت: طرح پیشگیری و فرهنگی باید در این روستاها با هدف شناسایی افراد در معرض خطر انجام شود.

وی شناسایی بچه‌های در معرض خطر برگزاری دوره‌های آموزش برای افراد برگزاری دوره‌های مهارت‌های زندگی را از جمله اقدامات لازم برای این افراد دانست و افزود: باید با انجام این اقدامات مانع گرایش افراد به مواد مخدر صنعتی شد.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به این که در حال حاضر باید نوجوانان و جوانان را در اولویت قرار داد گفت: با پر کردن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان تقویت باورهای دینی افراد مانع از گرایش آنان به مواد مخدر شد.

دین‌پرست گفت: در حال حاضر 4000 معتاد در سربیشه وجود دارد که از این تعداد 400 نفر تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد هستند و 5 هزار معتاد در درمیان وجود دارد که تنها 300 نفر از خدمات مراکز ترک اعتیاد استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به این که افراد به دلیل مشکلات اقتصادی از استفاده خدمات مراکز ترک اعتیاد محرووم هستند تاکید کرد: خدمات پیشگیری و درمان اعتیاد باید در محل انجام شود.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: آموزش و پرورش طرح معظلات آموزشی و روانی اجتماعی را برای دانش آموزان در معرض خطر و طرح مداخلات روانی و اجتماعی را برای دانش آموزان مصرف کننده اجرا می‌کند.

دین پرست اظهار کرد: سوء مصرف مواد مخدر دومین عامل مرگ و میر بعد از تصادفات است.

وی افزود: در سال 91 در خراسان جنوی 16 نفر به دلیل مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند که از این تعداد 11 نفر مرد و 5 نفر زن بوده است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطر نشان کرد: خراسان جنوبی در زمینه مصرف مواد مخدر رتبه 30را در کشور دارد.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/3486.html
Page Generated in 0/0047 sec