printlogo


کد خبر: 22299تاریخ: 1399/9/1 23:20
روزنامه یکشنبه 2 آذر ۱۳۹۹
روزنامه یکشنبه 2 آذر ۱۳۹۹
عناوین امروز: مناسب سازی اپلیکیشن شاد برای نابینایان در دستور کار قرار گرفت - رئیس جمهور: دورهمی ها و جمع شدن ها و حتی حرف زدن که افشانه های تنفسی را ترشح میکند باعث ابتلای همه خواهد شد - تست PCR کرونا تا چه زمانی مثبت می‌ماند؟ - یک نفر در جان من اما غزل خوان می رود بالا - گزارشی از نشست خبری دبیر پارالمپیک و سرپرست کاروان اعزامی به توکیو - زن سارق: نه شوهر دارم نه باردارم؛ برای جلب ترحم این دروغ را گفتم

روزنامه «ایران سپید»

یکشنبه 2 آذر ۱۳۹۹

6 ربیع الثانی ۱۴۴۲

22 نوامبر 2020

سال بیست و پنجم شماره 6567

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

مناسب سازی اپلیکیشن شاد برای نابینایان در دستور کار قرار گرفت

رئیس جمهور: دورهمی ها و جمع شدن ها  و حتی حرف زدن که افشانه های تنفسی را ترشح میکند باعث ابتلای همه خواهد شد

تست PCR کرونا تا چه زمانی مثبت می‌ماند؟

یک نفر در جان من اما غزل خوان می رود بالا

گزارشی از نشست خبری دبیر پارالمپیک و سرپرست کاروان اعزامی به توکیو

زن سارق: نه شوهر دارم نه باردارم؛ برای جلب ترحم این دروغ را گفتم

..........ویژه

* مناسب سازی اپلیکیشن شاد برای نابینایان در دستور کار قرار گرفت/ مناسب سازی مدارس و ساختمان های آموزش و پرورش برای معلولان

رئیس سازمان بهزیستی از مصوباتی برای دسترس پذیری آموزش های مجازی معلولان خبر داد و گفت: «طیق مصوبات آموزش و پرورش باید مجموعه شاد و آموزش های مجازی را برای بهره مندی دانش آموزان نابینا و ناشنوا به طور کامل مناسب سازی کند.»

چهاردهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور اولین روز آذر ماه در ساختمان آموزش و پرورش با حضور وزیر آموزش و پرورش، معاونین وزارتخانه عضو این ستاد اعم از وزارتخانه های تعاون، راه و شهرسازی، وزارت کشور، آموزش و پرورش، صدا و سیما، بنیاد شهید و امور ایثارگران، نمایندگان شهرداری ها، نماینده تشکلهای افراد دارای معلولیت و جانبازان تشکیل شد.

 وحید قبادی دانا معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص مصوبات این جلسه در جمع مجازی خبرنگاران گفت: « در این جلسه مصوباتی درخصوص وظایف آموزش و پرورش در مناسب سازی شرایط محیطی مدارس و ساختمان های آموزش و پرورش طبق ماده 2 قانون حمایت از حقوق  افراد دارای معلولیت به تصویب رسید.»

وی ادامه داد: « مقرر شد شرایط لازم برای سازمان نوسازی و تجهیز مدارس برای ساختمان های جدید در دست احداث و همچنین شرایط مناسب برای تلفیق اجتماعی افراد دارای معلولیت و عدم ایزوله کردن آنها فراهم شود. آموزش فرهنگ مناسب سازی در آموزش و پرورش، استفاده از امکانات آموزشی و تکنولوژی های نوین برای افراد دارای معلولیت نیز از مصوبات این جلسه بود.»

قبادی با اشاره به گزارش رئیس سازمان آموزش پرورش استثنایی در باره فعالیت های مناسب سازی و دسترس پذیری برای گروه های مختلف افراد دارای معلولیت اعم از نابینایان، ناشنوایان، افرادی که دارای اختالات ذهنی و یا اتیسم هستند بیان کرد: « مباحثی در خصوص محتوای آموزشی، استفاده از تکنولوژی های آموزشی و همچنین مناسب سازی محیطی، فضای آموزشی و منابع انسانی برای معلولان و اشتغال افراد دارای معلولیت در وزارت آموزش پرورش مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. همچنین سازمان آموزش پرورش پیشنهادی برای نهضت مشارکت توان افزایی در تأمین اقلام مورد نیاز دانش آموزان دارای معلولیت که در مدارس استثنایی تحصیل می کنند توسط خیرین را ارائه کرد.»

رئیس سازمان بهزیستی افزود: «  در این جلسه گزارشی از فعالیت های سازمان نو سازی، توسعه و تجهیزات مدارس توسط معاونت وزیر و رئیس این سازمان در ارتباط با مناسب سازی ساختمان ها و مدارس برای دانش آموزان به تفصیل ارائه شد 12 مصوبه به همراه داشت.»

وی با اشاره به یکی از این مصوبات گفت: « ایجاد کارگروه مشترک متشکل از نمایندگان آموزش وپرورش، سازمان بهزیستی، دبیرخانه ستاد مناسب سازی کشور، بنیاد امور ایثارگران و تشکل های غیر دولتی معلولان و جانبازان برای تدوین سرفصل و مطالب آموزشی در محتوای آموزشی کتب درسی دانش آموزان تشکیل شود. موضوع دوم مرتبط با دانشگاه فرهنگیان است که پیشنهاد شد که مباحث مناسب سازی در سرفصل های محتوایی دروس دانشجویان گنجانده شده و برخی از سرفصل های تحقیقاتی و پایان نامه های دانشجویان به این موضوع اختصاص یابد.»

قبادی در ادامه صحبت هایش بیان کرد: « در این جلسه به سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس توصیه شد که با رعایت ضابطه 246 نظام فنی و اجرایی مشاورین و پیمانکاران را در کلیه فعالیت های عمرانی اعم از احداث و یا انجام تعمیرات از محل اعتبارات دولتی یا مشارکت خیرین را الزامی کند و بر حسن اجرای ضوابط مناسب سازی نظارت داشته باشد. همچنین کلیه مدارس دولتی  غیر دولتی در یک برنامه زمان بندی کوتاه مدت و میان مدت کلاس ها، کارگاه ها، حیاط مدرسه و سرویس های بهداشتی را جهت دسترس پذیری معلو لان مناسب سازی کنند.»

وی افزود: « با تأکید وزیر آموزش و پرورش اردوگاه فرهنگی، آموزشی و تربیتی تحت پوشش این وزارتخانه هم برای دسترس پذیر بودن دانش آموزان معلول مناسب سازی شوند.»

قبادی با اشاره به تشویق مولفین و نویسندگان  در خصوص محتوای آموزشی مرتبط به معلولان هم بیان کرد: « از نویسندگان می خواهیم محتوایی در  رابطه با موضوعات مرتبط به معلولان، سالمندان و جانبازان و حضورشان در محیط های اجتماعی و تکریم انها را در اثارشان داشته باشند.»

قبادی با بیان مناسب سازی مجموعه شاد برای نابینایان و ناشنوایان هم گفت: «این در جلسه تأکید شد مجموعه شاد و آموزش های مجازی برای بهره مندی دانش آموزان نابینا و ناشنوا به طور کامل مناسب سازی شود و با همکاری سازمان صدا و سیما برای بهره مندی این افراد از مدرسه تلویزیونی شبکه آموزش با زیرنویس مطالب و استقرار رابط ناشنوایان برای دانش آموزان شرایط بهتری را ایجاد کنند. »

قبادی بیان کرد: « وزیر آموزش و پرورش ضمن همراهی و همگامی با مصوبات قبلی، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی را به نمایندگی از خود برای پیگیری و اجرای مصوبات منصوب کردند تا شرایط بهتری در آموزش و پرورش و در مدارس ایجاد شود.»

قبادی دانا در پایان در خصوص مصوبات مربوط به شهرداری ها نیز گفت: «شهرداری تهران مکلف شد که تمام معابر منتهی به مدارس استثنایی را مناسب سازی کند که البته معاون عمران شهرداری اعلام کرد که بیشتر این معابر مناسب سازی شده است و برای تکمیل این فرآیند تکلیف را پذیرفت و مقرر شد شهرداری های سراسر کشور نیز در سایر شهرها این مهم را پیگیری کنند.»

* جزئیات اطلس یادگیری دانش آموزان استثنایی در ایام کرونا

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی به تبیین اطلس آموزشی دانش آموزان استثنایی در این ایام پرداخت و گفت: در حال حاضر ۷۱.۷ درصد اولویت اول انتخاب مدارس استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه، آموزش در فضای مجازی است.

سید جواد حسینی با اشاره به هدف گذاری برای پوشش حداکثری آموزش دانش آموزان با نیازهای ویژه در دوران کرونا، به تبیین اطلس آموزشی دانش آموزان استثنایی در این ایام پرداخت و اظهار کرد: تمام مدارس، ۷۴ درصد معلمان و ۵۱ درصد دانش آموزان استثنایی تا پایان خرداد ۹۹ عضو شبکه شاد شده بودند و ۸۴ درصد کلاس ها در شاد تشکیل شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۷۱.۷ درصد اولویت اول انتخاب مدارس استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه، آموزش در فضای مجازی است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش  استثنایی با بیان اینکه ۱۸.۱ درصد اولویت اول انتخاب مدارس استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه آموزش از طریق بسته های یادگیری و درسنامه است گفت: ۵.۹ درصد اولویت اول انتخاب مدارس استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه آموزش از طریق استفاده از ظرفیت خانواده و بستگان است.

حسینی ادامه داد: همچنین ۳.۲ درصد اولویت اول انتخاب مدارس استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه آموزش از طریق مدرسه تلویزیونی است. ۱.۱درصد اولویت اول انتخاب مدارس استثنایی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز آموزش خودخوان و خودآموز است.

وی با اشاره به  ایجاد ۸۵۰ کانال محتوای رسمی آموزش و پرورش استثنایی در پنج گروه استثنایی و شاخه های بهداشت، پرورشی، مشاوره و توان بخشی در شبکه شاد گفت: تاکنون ۱۱۴۱ محتوای آموزشی استاندارد شامل ۶۴ محتوای آموزشی ویژه پیش دبستانی ها، ۳۴۰ محتوی  آموزشی ویژه دانش آموزان ابتدایی، ۱۹۴ محتوای آموزشی ویژه دانش آموزان متوسطه اول، ۱۷۸ محتوای آموزشی ویژه  متوسطه پیش حرفه ای و حرفه ای و  ۴۵۰ محتوای آموزشی برای مشاوره و توان بخشی در این کانال ها بارگذاری شده است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی راه اندازی ۳۲ استودیوی تولید محتوا و هفت پایگاه مجازی آموزش و آموزش مجازی دانش آموزان معلول جسمی - حرکتی شدید که قادر به حضور در مدرسه نیستند را از دیگر فعالیت ها در زیست بوم کرونا دانست.

به گفته حسینی در حال حاضر  ۱۵۲ هزار و ۴۰۹ دانش آموز با نیازهای ویژه در هفت گروه آسیب شنوایی، آسیب دیدگی بینایی، کم توانی ذهنی، چند معلولیتی، معلولیت جسمی- حرکتی، اختلالات رفتاری – هیجانی، طیف اتیسم  و دارای مشکلات ویژه یادگیری  تحت پوشش قرار دارند.

وی اضافه کرد: از این تعداد ۸۰ هزار و ۵۵۶ نفر در مدارس خاص استثنایی و ۷۱ هزار و ۸۵۳ نفر در قالب طرح تلفیقی در مدارس پذیرا و در کنار دانش آموزان عادی تحصیل می کنند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه  ۱۶۰۰  مدرسه استثنایی و ۲۰ هزار مدرسه پذیرا داریم گفت:  ۸۰۵ مدرسه نیز به عنوان مدارس پشتیبان یاری دهنده مدارس پذیرا مشغول فعالیت هستند. از این تعداد،۳۴ مدرسه شبانه روزی، ۴۸ مدرسه ویژه دانش آموزان طیف اتیسم، ۲۳ مدرسه ویژه دانش آموزان نابینا، ۲۶ مدرسه ویژه دانش آموزان معلول جسمی - حرکتی و ۱۰۰ مدرسه نیز ویژه دانش آموزان آسیب دیده شنوایی هستند.

وی با اشاره به اینکه میانگین تراکم مدارس استثنایی ۵۳ نفر، میانگین نرم کلاسی ۶.۴ نفر و نسبت دانش آموز به معلم یک به ۶  است عنوان کرد: ۴۳ مرکز مشاوره و راهنمایی خانواده دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز مشغول ارائه خدمت به اولیا و دانش آموزان استثنایی هستند. ۹ مرکز مشاوره در  در سال ۱۳۹۸ افتتاح شده است و ۱۵ مرکز نیز در سال جاری و همزمان با بحران کرونا به بهره برداری رسیده اند.

* کل هزینه دانشجویان واجد شرایط تحت پوشش بهزیستی پرداخت می‌شود

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان بهزیستی کشور گفت: کل هزینه دانشجویان واجد شرایط تحت پوشش بهزیستی پرداخت می‌شود، این دانشجویان دارای معلولیت متوسط، شدید و خیلی شدید و جزء هفت دهک پایین جامعه هستند.

مجید رضازاده افزود: سازمان بهزیستی طبق قانون و شرح وظایف موظف است که به دانشجویان تحت‌پوشش، کمک هزینه‌ای را اعطا کند؛ این کمک‌ها مشمول دانشجویان تحت‌پوشش که در دانشگاه‌های غیردولتی شهریه‌بگیر تحصیل می‌کنند، می‌شود. این دانشگاه‌ها، شامل دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور یا دانشگاه‌های دارای مجوز وزارت علوم یا وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد: همچنین بهزیستی، شهریه دانشگاه فرزندان بهزیستی در مراکز شبه‌خانواده، فرزندان انتقال‌یافته به خانواده‌های امداد بگیر و انتقال‌یافته به زندگی مستقل را نیز پرداخت می‌کند. علاوه ‌بر این بخشی یا همه شهریه فرزندان معلولین شدید یا خیلی شدید، سرپرستمعلول شدید و خیلی شدید یا زنان سرپرست خانوار یا فرزندان آنها در صورت تأمین بودجه، بسته به شرایط پرداخت خواهد شد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: برای مدیریت بهینه پرداخت کمک‌هزینه ها و شناسایی گروه هدف، سامانه‌ای به آدرس http://students.behzisti.net/  راه اندازی کردیم که البته از سایت سازمان بهزیستی همدسترسی به این سامانه وجود دارد.

رضازاده افزود: برای دانشجوی پیشین و نیز دانشجوی جدیدالورود، این امکان وجود دارد که وارد سامانه شده و اطلاعات خود را ثبت کند و به پرونده متصل می شوند.وی ادامه داد: دانشجویان مشمول اجازه پیدا می‌کنند بقیه اطلاعات را تکمیل می‌کند و در نهایت پرداخت شهریه در همان ترم برای خود این افراد انجام می‌شود یا اینکه اگر بتوانیم با دانشگاه‌ها ارتباط اینترنتی برقرار کنیم و بابت همان فرد به دانشگاه، شهریه پرداخت می‌کنیم.

رضازاده یادآور شد: روال تا پیش از این اینطور مرسوم بود که دانشجو از دانشگاه معرفی‌نامه می‌گرفت و براساس صورت هزینه دانشگاه، ثبت‌نام دانشگاه صورت می‌گرفت که راستی‌آزمایی و تاخیرها از مشکلات آن بود اما اکنون همه چیز مشخص است و پرداخت ها هم سر وقتخودانجام می‌شود و در این زمینه مدیریت بودجه هم خواهیم داشت و از سوی دیگر رضایتمندی خوبی برای دانشجویان ایجاد می‌شود.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان بهزیستی کشور گفت: به جای اینکه بهزیستی، پول را به طور عمومی و یک‌جا به طور مثال 30 میلیارد تومان به دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت کند که بخواهد در حساب دانشگاه بنشیند و واحد استانی اعلام کند که شهریه پرداخت نشده است درحالیکه پرداخت شده، سامانه‌ای ایجاد کردیم و شهریه دقیقا برای فرد پرداخت می‌شود.

رضازاده با بیان اینکه این سامانه در درجه نخست به نفع دانشجو است، تأکید کرد: پرداخت شهریه تحصیلی علاوه بر شرایط فوق، شامل دانشجویانی می‌شود که در دانشگاه دارای مجوز وزارت علوم یا وزارت بهداشت تحصیل کنند و تحصیل آنها حتما باید منتهی به اخذ مدرک تحصیلی رسمی شود و کلمه معادل برای ما قابل قبول نیست. وی ادامه داد: از سال گذشته نیز به دانشجویانی که در دانشگاه‌های دولتی قبول می‌شوند، کمک‌هزینه تشویقی می پردازیم.

.........اخبار روز

* رئیس جمهور: دورهمی ها و جمع شدن ها  و حتی حرف زدن که افشانه های تنفسی را ترشح میکند باعث ابتلای همه خواهد شد. روحانی: خوشبختانه بیش از صدهزار تست سریع صورت میگیرد / البته تعداد مبتلایان بالا خواهد رفت ولی با ادامه این روند تعداد مرگ ومیر کاهش خواهد یافت.  رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: پیشنهاد الزام به همراه داشتن کارت ملی یا کارت شناسایی معتبر که حاوی شماره ملی افراد است برای حضور در اجتماع، مطرح و قرار شد در قرارگاه بررسی شود.

همچنین رئیس جمهور گفت: از روز شنبه تصویب شد برای حدود سی میلیون نفر ماهانه برای ۴ ماه تا پایان امسال در هر ماه ۱۰۰ هزار تومان بلاعوض بدهیم. برای ده میلیون خانواده یک وام یک میلیون تومانی در نظر گرفته شد.

* تصمیمات ستاد ملی کرونا برای کمک به کسب و کارها

معاون اقتصادی رئیس‌جمهور:  مهلت تسلیم اظهار نامه مالیاتی یک ماه تمدید می‌شود؛ مهلت اعتراض به مالیات‌ها یک ماه و نیم تمدید شد.

همچنین هر مجوزی که هر دستگاهی لازم باشد صادر کند، به صورت خودکار دو ماه تمدید می‌‍شود. کسب و کارهای شدیداً آسیب‌دیده، مهلت پرداخت اقساطشان یک ماه تنفس خواهد داشت. اگر با چک برکشتی مواجه شدند با مراجعه به بانک با آثار چک برگشتی روبرو نمی‌شوند.

همچنین پرداخت قبض گاز آذر تا دی، دو ماه تنفس دارد

.........بهداشت و سلامت

* تست PCR کرونا تا چه زمانی مثبت می‌ماند؟

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: معمولا پس از دو تا سه هفته بعد از بهبودی، تست PCR باید منفی شود ولی در برخی افراد حتی پس از ۶ هفته از ابتلا باز هم تست PCR مثبت می‌شود که این افراد آلوده کننده نیستند، در این افراد عمدتا لاشه‌های ویروس در دستگاه تنفسی باقی می‌ماند و چون لاشه‌ها حاوی DNA هستند، در این روش تشخیص داده می‌شوند.

به نقل از ایسنا، دکتر مسعود مردانی افزود: سیاست فعلی وزارت بهداشت انجام تست بیشتر و کشف موارد بیماری و جداسازی افراد کرونا مثبت برای جلوگیری از انتقال بیماری به سایرین است. این موضوع عملی نمی‌شود مگر آنکه مکانی در نظر بگیریم برای افرادی که ممکن است دیگران را آلوده کنند و خود امکانات کافی برای رفتن به قرنطینه را ندارند.

وی افزود: از طرف دیگر تجربه سه ماه اخیر به ما نشان می‌دهد بیمارانی که به خانه می‌فرستیم نه تنها به درستی مسائل بهداشت فردی را برای عدم انتقال بیماری رعایت نمی‌کنند، بلکه کلیه‌ اعضای خانواده را هم درگیر می‌کنند. به همین دلیل استفاده از ظرفیت نقاهتگاه‌ها، هتل‌ها و مسافرخانه‌ها برای بیماران یک راهکار اساسی است. ما زمانی می‌توانیم موفق باشیم که پس از شناسایی فرد کرونا مثبت، پیگیری مناسبی هم انجام دهیم؛ وگرنه اینکه تست فرد مثبت شود و به رفتن به سر کار و حضور در جامعه ادامه دهد، فایده‌ای ندارد؛ زیرا همچنان گردش ویروس در جامعه ادامه دارد.

مردانی تصریح کرد: بیماران پس از بهبودی شکایات غیر اختصاصی متعددی از کمر درد، گزگز دست‌ها، افسردگی، عدم تمرکز، اضطراب، بی‌خوابی، بی‌اشتهایی و ریزش مو دارند که از عوارض طولانی مدت کرونا است و چندی قبل دکتر فائوچی این عوارض را تحت عنوان کووید مزمن نام برد. یکی از مهم‌ترین علامت این افراد سندرم خستگی مزمن است؛ یعنی بعد از ابتلا به بیماری دچار خستگی می‌شوند که به مدت طولانی با آنها همراه است.جهشی که حدودا دو ماه پیش در ویروس اتفاق افتاد، آلوده کنندگی ویروس را ۳تا ۹ برابر افزایش داد و بعد از آن جهش جدیدی اتفاق نیفتاده است.

* تست تشخیص سریع کرونا در مراکز درمانی توزیع می‌شود: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تست‌های تشخیص سریع تولید داخلی بین همه مراکز درمانی توزیع می‌شود و انتظار این است که در این هفته و هفته آینده میزان تست‌ها را به ۸۰ هزار و در دو هفته آینده به صد هزار تست روزانه برسانیم. این تست‌های تشخیص سریع در مراکز بهداشتی و درمانی به صورت رایگان انجام می‌شود.

به نقل از ایرنا، علی رضا رئیسی افزود: مهم‌ترین عامل ابتلا به کرونا دورهمی‌های خانوادگی است.محدودیتهایی که از امروز شروع شد برای ۱۶۰ شهر قرمز کرونا و ۲۰۸ شهر نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد اعمال می‌شود.

رئیسی گفت: کسب و کارها متأسفانه تعطیل شده و باید کاملا مراقب باشیم که اگر پروتکل‌ها اجرا نشود، زحمات ما به هدر می‌رود و از مردم می‌خواهیم که پروتکل‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

* واکسن کرونای چینی به یک میلیون نفر تزریق شد: مدیرعامل شرکت چینی سینوفارم اعلام کرد حدود یک میلیون نفر واکسن مقابله با کووید ۱۹ را دریافت کرده اند.

به نقل از مهر، به گفته لیوجینگ ژن مدیرعامل این شرکت چینی، هیچ عارضه جانبی شدیدی در دریافت کنندگان واکسن دیده نشده است و فقط علائمی معتدل در بدن دریافت کنندگان مشاهده شد.

سینوفارم دو واکسن بالقوه برای مقابله با کووید ۱۹ توسعه داده و مشخص نیست کدامیک از آنها به یک میلیون نفر تزریق شده است.

..........دُریافت

* یک نفر در جان من اما غزل خوان می رود بالا

تا امروز سعی داشتیم در ستون دُریافت، به فراخور مناسبت ها و حتی در حوزه ی محتوا، پیرامون شاعران مطرح ایران زمین، از گذشته تا امروز سخن بگوییم. این روال همچنان پابرجاست: با این تفاوت که از امروز، یکشنبه های اول هر ماه را به معرفی شعر شعرای امروز اختصاص می دهیم تا مخاطبان ارجمند –هرچند مختصر-، با فضای کنونی شعر و زبان امروز رایج در شعر فارسی آشنا شوند.

اولین چراغ این تغییر کوچک را به حسین جنتی، شاعر ورامینی اختصاص می دهیم. ۲۳ اسفند امسال حسین جنتی ۴۰ ساله می شود.

علاقه مندان به شعر و ادب، این شاعر را بیشتر از زمانی که در ضیافت رهبری در شهریور ۸۹ شعر خوانی کرد، می شناسند. در آن ضیافت، جنتی اشعاری با مضامین نقد اجتماعی خواند که مورد توجه رهبری قرار گرفت.

جنتی در شعرش، از سعدی، سایه و شفیعی کدکنی تأثیر پذیرفته است. از این شاعر جوان، ۴ کتاب با نام های مجموعه غزل «ن»، مجموعه غزل «ی»، از مقدمه ها و از دست خودم ناله نی ام ناله ز خود نی روانه ی بازار شده است.

در اینجا نمونه هایی از شعر جنتی را می خوانیم:

(غزلی که شهریور ۸۹ در محضر رهبری خواند و مورد توجه ایشان قرار گرفت)

“چتر ها در شرشر دلگیر باران می رود بالا،

فکر من آرام از طول خیابان می رود بالا؛

من تماشا می کنم غمگین و با حسرت خیابان را،

یک نفر در جان من مست و غزل خوان می رود بالا؛

گشته ام میدان به میدان شهر را هر گوشه دردی هست،

ارتفاع دردها از پیچ شمران می رود بالا؛

خواجه در رویای خود از پای بست خانه می گوید،

ناگهان صدها ترک از نقش ایوان می رود بالا؛

درد من هر چند درد خانه و پوشاک ارزان نیست،

با بهای سکه در بازار تهران می رود بالا؛

گاه شب ها بعد کار سخت و ارزان خواب می بینم،

پول خان با چکمه اش از دوش دهقان می رود بالا؛

جوجه های اعتقادم را کجا پنهان کنم ، وقتی،

شک شبیه گربه از دیوار ایمان می رود بالا؛

فکر من آرام از طول خیابان می رود پایین،

یک نفر در جان من اما غزل خوان می رود بالا” ؛

* نگرد بیهده! یک سکه ی سیاه ندارم،

به کاهدان زده ای ! هیچ غیر کاه ندارم؛

جز اینکه هیچ ثوابی تمامِ عمر نکردم،،

دگر  - به صاحب قرآن قسم - گناه ندارم!؛

خیالِ خیر مبر، من سرم به سنگ نخورده ست،

زِ توبه خسته شدم، حالِ اشتباه ندارم!؛

اگر به کشتنِ من آمدی چراغ نیاور،

که سالهاست به جز سایه ام سپاه ندارم؛

دو دست، دورِ چراغم گرفته ام شبِ توفان،

خوشا خودم! که سری دارم و کلاه ندارم!؛

نه خورده ام زِ کسی لقمه ای ، نه بُرده ام از کس،

که خُرده بُرده ای از خیلِ شیخ و شاه ندارم.

* باید که ز داغم خبری داشته باشد،

هر مرد که با خود جگری داشته باشد؛

حالم چو دلیری ست که از بخت بد خویش،

در لشکر دشمن پسری داشته باشد !؛

حالم چو درختی است که یک شاخه نا اهل،

بازیچه ی دست تبری داشته باشد؛

سخت است پیمبر شده باشی و ببینی،

فرزند تو دین دگری داشته باشد !؛

آویخته از گردن من شاه کلیدی،

این کاخ کهن بی که دری داشته باشد؛

سردرگمی ام داد گره در گره اندوه،

خوشبخت کلافی که سری داشته باشد !.

* پی یک اشتباه ناجورم! باغ ممنوع سیب می خواهم!

تا بفهمند نازنین منی، قد زلفت رقیب می خواهم!

مادرم گفت: دل نبند و برو، هرکجا روی نازنینی هست،

آه مادر، دلم ز دستم رفت، ختم امن یجیب می خواهم!

پدرم گفت: بچه جان بس کن! حرفهای عجیب می شنوم!

آه آری پدر، عجیب، عجیب، خاطرش را عجیب می خواهم!!

باز فر می خورند دور سرم، این قوافی: حبیب، عجیب، غریب...

آه مادر، پدر، مریض شدم، به گمانم طبیب می خواهم!

بعد ازین عاشقانه خواهم گفت، بعد ازین قهوه خانه خواهم رفت!

باغ ممنوع سیب پیشکشم! دود نعنا دو سیب می خواهم!!!

..........ورزشی

* گزارشی از نشست خبری دبیر پارالمپیک و سرپرست کاروان اعزامی به توکیو

نشست خبری محمد تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک و هادی رضایی، سرپرست کاروان جمهوری اسلامی ایران در پارالمپیک توکیو ۲۰۲1 به صورت وبیناری برگزار شد

تابع، دبیر اجرایی کمیته ملی پارالمپیک با اشاره به جلسه ستاد توکیو اظهار داشت: نحوه برگزاری اردوها بررسی شد تا پیگیری صدور مجوز ستاد کرونا برای اردوها توسط فدراسیون های ذیربط باشیم.

طبق مصوبات ستاد کرونا دو هفته در شرایط قرمز و تعطیل هستیم. امیدواریم از ۱۵ آذر به بعد وضعیت بهتر شود. وی افزود: از مصوبات ستاد کرونا تبعیت می کنیم. اولویت همه ما سلامتی ورزشکاران است. در برخی شهرها وضعیت قرمز نیست و راحت تر هستیم البته اتاق تک نفری و خرید بلیط هواپیما حتی ۲ صندلی برای یک نفر و امکانات وی آی پی را لحاظ خواهیم کرد.

تابع ضمن تأکید بر اینکه مصوبات قبلی ستاد پابرجاست، ادامه داد: گروه بندی های مصوب نقض نشده است. صرف کسب سهمیه، ملاک اعزام نیست. یکی از اولویت های ۴ گانه مصوب کمیته باید لحاظ گردد. با شرایط فنی رشته های مختلف، رنک ۱ شایسته طلا، رنک ۲ نقره  و رنک ۳ برنز و چهارم طلایی های پاراآسیایی که شانس طلای پارا آسیایی بعدی باشند اعزام می شوند.

اکنون در ۹ رشته تیر و کمان، تیراندازی، وزنه برداری، والیبال نشسته مردان، بسکتبال باویلچر مردان، قایقرانی(کانو)، جودوی نابینایان، پارا دو و میدانی و  پارا تکواندو کسب سهمیه شده است. به دلیل شرایط رنکینگ و کلاس بندی، پارا دو و میدانی هنوز شانس سهمیه های بیشتر را دارد.

تابع در خصوص تجهیزات برخی ورزشکاران گفت: بسیاری از موارد، خریداری و توزیع شده ولی برای برخی در مسیر گمرک یا به دلیل تحریم ها مشکلاتی ایجاد شده  است. قایق خانم بهروزی راد نیز از مرداد تا حالا از گمرک تهران ترخیص نشده است. چون از سالها پیش، فدراسیون به گمرک بدهی دارد لذا تقاضای عاجل از مراجع دارم که با کمک به فدراسیون، مشکل این ورزشکار طلایی ما را حل کنند.

دبیر اجرایی در پاسخ به چرایی تکرار در رکوردگیری دو و میدانی گفت: طبق قرارداد باید ورزشکاران هر چند ماه یکبار سنجش شوند. آمادگی بدنی و رکورد با هم رصد می شود. افت یا روبه جلو بودن ورزشکاران کنترل و بررسی می شود.

نسبت به مسابقات جهانی امارات، متأسفانه افت زیادی داشتیم. لذا این روند رکوردگیری و رصد ادامه دارد. در رشته های دیگر هم همینطور است. آماده ترین ورزشکار برای اعزام، نهایی می شود. نکته دیگر اینکه کلاس بندی تأیید شده بین المللی نیاز است لذا موقع ثبت نام باید رکوردشان ثبت شود. در پارادو و میدانی نیمه اول فروردین باید اسامی قطعی توکیو اعلام شود.

تابع درخصوص حقوق ورزشکاران گفت: حمایت ها با مصوبات ستاد برای رنک ۱ ۵۰درصدی بوده وبرای رنک های بعدی هم از شش ماهه دوم است. طبق گزارش تمرین و اردویی که از فدراسیون واصل می شود، پرداخت در دستور کار قرار می گیرد. ضمنا چون به دلیل کرونا از برگزاری اردوها منع شده بودیم، حق الزحمه ورزشکاران تا ۵۰ درصد پرداخت می شد که در ستاد تصویب شد تا در سه ماهه آخر سال به طور کامل پرداخت گردد.

هادی رضایی، سرپرست کاروان جمهوری اسلامی ایران در پارالمپیک توکیو ۲۰۲1 نیز در این نشست مجازی گفت: قوانین سال قبل برای توکیو از طرف ما و کمیته بین المللی پارالمپیک پابرجاست. جلسه مشترک مجازی پارالمپیک کشورها با دست اندرکاران کمیته بین المللی پارالمپیک و ستاد برگزاری توکیو ۲۰۲۰ نیز برگزار شد. بعضی کشورها علاقمند بودند زودتر وارد توکیو بشوند.

ما ۲۴ آپارتمان داریم که می توانیم حتی بازدید کنیم. نحوه ورود، شرایط ورود به دهکده و ... هر ۲ ماه یکبار با جلسه وبیناری منجر به بروزرسانی اطلاعات می شود. چنانچه تغییری در تصمیمات حاصل شود با هر رشته هم هماهنگ می شویم. محدودیت تعداد همراه در توکیو برای کرونا داریم. ۹ ماه فرصت داریم. نگران کاهش مدال ها هم هستیم. از کاروان اعزامی ۳ روز قبل تست می گیرند، در فرودگاه هم تست می گیرند و شرایطی را تعبیه کرده اند که سلامتی جمعی حفظ شود.

وی افزود: سیاست کیفی گرایی از ۲ سال قبل ادامه دارد و توکیو برای کسب تجربه نیست. ادامه سیاستهای ستاد را خواهیم داشت. برگزاری اردوها با رعایت ابلاغ های ستاد کرونا میسر می شود.

هادی رضایی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایران سپید مبنی بر اینکه آیا امکان تمرین جودوکاران رده سنی جوانان در اردو های بزرگسالان جهت آمادگی بیشتر وجود دارد یا خیر و همچنین اعزام شناگران نابینا به پارالمپیک گفت: در جودوی نابینایان، سال گذشته برای حریف تمرینی مجوز داشته اند. تمام هزینه ها هم با پارالمپیک است و در ادامه سال نیز می توانند از هر حریف تمرینی که بخواهند استفاده کنند. شناگران نابینا و معلول هم به طور قطع به پارالمپیک اعزام نخواهند شد.

وی افزود: بعضی رشته ها حتی امکان اضافه شدن به لحاظ قوانین کمیته بین المللی پارالمپیک را ندارند. چون زمانش گذشته که رشته یا ماده ای را به اعزام افزود. به عنوان نمونه، شنا هیچ مسابقات ندارد و بنابر این اعزامی هم نداریم.

سرپرست کاروان ایران در توکیو اظهار داشت: شرایط پزشکی افراد در توکیو از طریق کمیته در حال رصد است. خود اظهاری هم در دستور کار قرار دارد. هر مشکلی هم برای ورزشکار به وجود بیاید پارالمپیک با کمک فدراسیون پزشکی در خدمت ورزشکار است.

وی درخصوص اعزام فوتبال ۵ نفره اظهار امیدواری کرد که یک تیم انصراف دهد تا فوتبال ۵ نفره ایران جایگزین شود و بتواند در پارالمپیک حضور یابد.

.........حوادث

* زن سارق: نه شوهردارم نه باردارم؛ برای جلب ترحم این دروغ را گفتم

ایران نوشت: چند روز قبل زن جوانی با تلفن همراه مادرش تماس گرفت تا حالش را جویا شود اما پس از چندین تماس وقتی مادرش جوابگو نشد با محل کارش که یک مرکز خیریه بود تماس گرفت اما زن میانسال به محل کارش نیز نرفته بود

  همین مسأله دخترش را بیشتر نگران کرد و او به خانه مادرش رفت. زن جوان وقتی وارد خانه شد با دیدن وسایل به هم ریخته خانه و مادرش که بیهوش روی زمین افتاده بود موضوع را به اورژانس و پلیس خبر داد.
آشپز سارق
زن میانسال که بلقیس نام داشت وقتی به هوش آمد به مأموران گفت: من مدیر یک انجمن خیریه مردم نهاد هستم. مدتی قبل زن جوانی به‌نام کبری که باردار بود نزد من آمد. او در حالی که گریه می‌کرد گفت که شوهرش به زندان افتاده و او با دو بچه کوچک و در حالی که باردار است تنها مانده و از پس مخارج زندگی‌اش بر نمی‌آید. او از من درخواست کمک کرد. 

کبری گفت برای تأمین هزینه زندگی‌اش نیاز به کار دارد و حاضر است در خانه‌های مردم کارگری کند. من هم دلم برایش سوخت و او را به‌عنوان آشپز به خانه‌ام بردم. حتی کبری را به سه نفر از دوستانم که آنها هم شاغل هستند معرفی کردم. گاهی اوقات هم برای خودش یا بچه‌هایش لباس و مواد غذایی می‌خریدم. تا اینکه دو روز قبل کبری برای ناهار قورمه سبزی درست کرد و وقتی غذا را خوردم بیهوش شدم. الان هم فهمیدم پول و طلاهایم را سرقت کرده است.
 بارداری دروغی
در حالی که تحقیقات برای دستگیری کبری به دستور بازپرس ویژه سرقت ادامه داشت مأموران با سه شکایت سرقت مشابه دیگر مواجه شدند. شاکی‌ها همان دوستان بلقیس بودند که کبری به‌عنوان آشپز و کارگر به آنها معرفی شده بود. زمانی که مأموران عکس کبری را به این سه زن نشان دادند همگی وی را به‌عنوان آشپز خانه‌شان شناسایی کرده و مدعی شدند: او کبری است و مدتی قبل بلقیس یکی از آشنایانمان او را به ما معرفی کرد. 

در ادامه بررسی‌ها، تیم تحقیق موفق شدند زن جوان را دستگیر کنند. زمانی که کبری دستگیر شد کارآگاهان دریافتند وی اصلاً باردار نیست و همه ادعاهایش در مورد شوهر زندانی و دو بچه کوچکش نیز دروغ بوده است. بدین ترتیب به دستور بازپرس دادسرای ویژه سرقت، کبری در اختیار تیم کارآگاهان آگاهی قرار گرفت و تحقیقات از او ادامه دارد.

گفت‌وگو با متهم

چرا به دروغ گفتی باردار هستی؟ من اصلاً ازدواج نکرده ام. فقط برای جلب ترحم یک شکم بند بارداری خریدم و ادای زنان باردار را درآوردم.
بلقیس را از کجا می‌شناختی؟ نمی شناختم. مدتی قبل یک پیامک کمک به افراد نیازمند از سوی دفتر خیریه برایم آمد و همان زمان بود که ایده سرقت به ذهنم رسید. به سراغ رئیس این خیریه رفتم که بلقیس بود. به دروغ گفتم نیازمندم و او دلش برایم سوخت و مرا به‌عنوان آشپز در خانه خودش و دوستانش استخدام کرد.
شگرد سرقت هایت چه بود؟بلقیس را با ریختن داروی بیهوشی در غذایش بیهوش کردم. اما 3 شاکی دیگر کارمند بودند و صبح‌ها در خانه نبودند. کلید خانه‌شان را برداشتم و از رویش ساختم. وقتی در خانه نبودند وارد می‌شدم و سرقت می‌کردم.

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22299.html
Page Generated in 0/0090 sec