printlogo


کد خبر: 22253تاریخ: 1399/8/25 23:49
روزنامه دوشنبه 26 آبان ۱۳۹۹
روزنامه دوشنبه 26 آبان ۱۳۹۹
عناوین امرور: تشکیل گروه مشاورین، رصد و محیط شناسی آموزش و پرورش استثنایی - آزمایش فاز انسانی دو واکسن کرونای ایرانی آغاز شد/ ۶۵۰۰ بیمار در تهران بستری هستند - اما و اگرهای پرداخت شهریه دانشجویان دارای معلولیت - بهترین زمان مراجعه مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی - یک سریال الف ویژه و چالش های تولید آن - دعوت از دو بانوی کرمانی به اردوی تیم ملی گلبال جوانان - معمای مرگ ۳ بیمار کرونایی در یک بیمارستان

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه 26 آبان ۱۳۹۹

30 ربیع الاول ۱۴۴۲

16 نوامبر 2020

سال بیست و چهارم شماره 6562

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

تشکیل گروه مشاورین، رصد و محیط شناسی آموزش و پرورش استثنایی

آزمایش فاز انسانی دو واکسن کرونای ایرانی آغاز شد/ ۶۵۰۰ بیمار در تهران بستری هستند

اما و اگرهای پرداخت شهریه دانشجویان دارای معلولیت

بهترین زمان مراجعه مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی

یک سریال الف ویژه و چالش های تولید آن

دعوت از دو بانوی کرمانی به اردوی تیم ملی گلبال جوانان

معمای مرگ ۳ بیمار کرونایی در یک بیمارستان

..........ویژه

* تشکیل گروه مشاورین، رصد و محیط شناسی آموزش و پرورش استثنایی

 معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در نشست با مشاورین سازمان از تشکیل گروه مشاورین، رصد و محیط شناسی اموزش و پرورش استثنایی خبر داد.

سید جواد حسینی در این نشست با بیان اینکه ارزیابی های محیط شناسانه شامل واکنش های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و آموزشی در محیط های مختلف باید مورد شناسایی و رصد قرار گیرد اظهار کرد: با تشکیل کارگروه رصد و محیط شناسی آموزش و پرورش استثنایی و ارزیابی های این کارگروه از محیط پیرامون، می توان موضع گیری های مناسب در حوزه مهندسی اطلاع رسانی، اصلاح، تبدیل، تکمیل و تعدیل سیاست ها و اطلاع رسانی ها را سامان داد.

معاون وزیر یکی از خلأهای سازمانی را فاصله بین مجریان و محققین دانست و اظهار کرد: پر کردن این خلاء مستلزم ارتباط نظام مند با دانشگاه ها و مراکز علمی است.

وی افزود: استفاده تمامی کارگروه های سازمانی از تجربیات و نظرات دانشگاهیان و صاحبنظران، ارتباط نظام مند کارگروه ها با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی، دعوت از صاحبنظران جهت حضور در کارگروه های سازمان و حضور کارشناسان سازمان در دانشگاه ها از جمله راه های ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی است.

حسینی خواستار برگزاری جلسات مستمر هفتگی مشاورین شد و افزود: برگزاری این جلسات و ارائه خروجی های آن می توان الگوی مناسبی از همگرایی، نواندیشی و وحدت سازمانی را به نمایش بگذارد.

وی افزود: پیگیری طرح جام، نظام تصمیم گیری از مدرسه تا ستاد، تشکیل شورای کاربست مطالعات ملی و بین‌المللی، بررسی علمی برنامه سنجش، بررسی بسته تحولی مداخلات بهنگام طلایی، مطالعه در خصوص افزایش گروه های تحت پوشش آموزش و پرورش استثنایی و تهیه اطلاعات به روز و علمی برای جلسات و کارگروه های مختلف از جمله مواردی است که مشاورین سازمان می توانند بر روی آنها تمرکز داشته باشند.

........اخبار روز

* آزمایش فاز انسانی دو واکسن کرونای ایرانی آغاز شد/ ۶۵۰۰ بیمار در تهران بستری هستند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران: در حال حاضر واکسن وارد فاز انسانی و بخش آزمایش انسانی شده و در دانشگاه علوم پزشکی ایران میزبان دو تریال در بحث انسانی هستیم. در حال حاضر بالای ۶۵۰۰ نفر در مجموعه بیمارستان‌های خصوصی و دولتی استان تهران بستری هستند.

یک سوم از این افراد وضعیت ویژه‌ای دارند، مشکل اصلی‌مان مراقبت‌های ویژه است، از ۱۷۵ بیمارستان دولتی و خصوصی استان تهران،  ۱۰۵ بیمارستان بیمار کرونایی بستری می‌کنند.

* عضویت رایگان در کتابخانه ملی با اهدای کتاب

مدیرکل اطلاع‌رسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همزمان با بیست‌وهشتمین دوره «هفته کتاب» از طرح «عضویت رایگان در ازای اهدای کتاب‌های فارسی منتشرشده تا پیش از دهه ۵۰ شمسی» خبر داد./ ایسنا

* مخالفت رئیس جمهور با تعطیلی تهران کذب محض است

علیرضا رئیسی - سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا 

این خبر از اساس کذب محض است ایشان نه تنها با این طرح مخالفت نکردند بلکه با حمایت این طرح تأکید کردند این طرح روز شنبه در ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شود تا سایر اعضا هم نظر بدهند.

در جلسه روز گذشته نیز این طرح مطرح و سایر اعضا نظرات اصلاحی خود را دادند. مثلاً ستاد نیروهای مسلح نظری داشت که اصلاح شد، دادستان کل کشور نظری داشتند که در طرح لحاظ شد.

بعد از آن نیز کلیات طرح پذیرفته شد و براساس آن نه تنها تهران بلکه بیش از ۱۰۰ شهر در هفته آینده و از روز شنبه مشمول محدودیت خیلی شدید خواهند شد.

ایشان نه تنها با تعطیلی تهران بلکه با ۱۰۰ شهر که بیش از ۲۰ مرکز استان مثل مشهد، تبریز، ارومیه، شیراز و اصفهان را شامل می شود هم موافقت کردند./خبرآنلاین

* واعظى: اگر کمک نمى‌کنند، با حاشیه سازی تمرکز دستگاه‌هاى مسئول را بهم نزنند

واکنش رییس دفتر رییس جمهور به فضاسازى علیه روحانى و ادعاى مخالفت او با تعطیلی تهران

عده اى مسئله سلامت مردم را دستمایه رقابت‌ها و بگومگوهاى سیاسى نابجا مى کنند.

از ابتداى شیوع کرونا در کشور، اولین کسى که به صورت علی‌الدوام مسئله سلامت مردم را مورد توجه قرار داده و همواره به این موضوع اهتمام جدی داشته شخص رئیس‌جمهور بوده است.

با این حال اما برخی تریبون‌داران و چهره‌هاى سیاسى از همان ابتداى شیوع کرونا دائم سعى می‌کنند در قالب یک پروژه سیاسى، در مسئله مدیریت کرونا رئیس‌جمهور را در مقابل مردم قرار دهند، این در حالى است که مرجع تصمیم‌گیرى این مسئله ستاد ملى مبارزه با کروناست که در آنجا نیز تصمیمات با تصویب و اجماع اعضای جلسه که از دستگاه‌های و ارگان‌هاى مختلف حضور دارند، اتخاذ مى شود .

در ترکیب ستاد ملى مبارزه با کرونا مدیران ارشد و متخصصان وزارت بهداشت محوریت دارند . مبناى همه تصمیمات فنى ستاد، همواره نظرات متخصصان بوده و در هیچ مسئله‌اى آنطور که بعضى آقایان و رسانه‌ها ادعا مى کنند، رئیس‌جمهور راسا تصمیم نگرفته است.

رسانه‌ها، مردم و گروه‌های سیاسى به فیلم‌هاى جلسات ستاد ملى مبارزه با کرونا که بخش اعظمی از آن در هفته‌ها و ماههای گذشته منتشر شده، توجه کنند.

تاکنون اهتمام جدی در برگزاری جلسات ستاد ملی بر این بوده که با شفافیت صورت مذاکرات و مصوبات چه از طریق صداوسیما و چه از طریق فضای مجازی به سمع و نظر ملت شریف ایران برسد، با اندکى توجه در این فیلم‌ها، کاملاً روشن خواهد بود که سازوکار اتخاذ تصمیمات در ستاد چگونه و ادعاى تصمیم‌گیرى فردى رئیس‌جمهور در این جلسات چقدر بى مبناست.

ادعاى مخالفت رئیس‌جمهور با موضوع تعطیلى تهران و همچنین شایعه استعفای وزیر بهداشت کذب است. از سیاسیون و رسانه‌ها انتظار می‌رود که در بحبوحه نبرد سرنوشت‌ساز کشور با بیمارى کرونا که از قضا با تحریم‌های بسیار دشوار و ظالمانه خارجى  نیز همراه است، با توجه به منافع ملى، از حاشیه‌سازی و دامن زدن به برخی مباحث بی‌اساس بپرهیزند و اگر کمک نمى کنند، حداقل اجازه دهند دستگاه‌های مسئول با تمرکز کافى کار خودشان را انجام دهند.

* روایت معزی از پروژه‌های سیاسی برای قرار دادن روحانی مقابل مردم

معاون دفتر رئیس‌جمهوری:

تجربه‌ی موفق ایران در رویارویی با موج نخست کرونا، محصول باور به «ائتلاف ملی برای زندگی» بود نباید آن باور پیشین جای خود را به اولویت یافتن پروژه‌های سیاسی بدهد.

تا پیش از این، با کلیدواژه‌ی «گروگانگیری معیشت» و امروز با کلیدواژه‌ی «مخالفت با تعطیلی» تلاش کرده‌اند در پروژه‌هایی سیاسی، روحانی را مقابل مردم قرار دهند اما همان طور که رئیس‌جمهور بارها یادآور شده، اولویت نخست دولت، سلامت شهروندان است.

* منعی برای گسترش تاکسی های هوایی وجود ندارد

واکنش محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی به برخی شیطنت ها در فضای مجازی:

شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی زیادی داریم که هواپیماهای دو نفره و چهار نفره می‌سازند و کسانی هم هستند که این هواپیماها را در اختیار دارند.

تا جایی که سازمان هواپیمایی کشوری اجازه می‌دهد و تزاحمی با پروازهای دیگر نداشته باشیم مشکلی درباره ایرتاکسی و هوانوردی عمومی نداریم.

* نمکی: اجرای محدودیت‌های جدید از اول آذر، گرچه دیر است اما مغتنم است

وزیر بهداشت:

 اجرای محدودیت‌ها از اول آذرماه، گرچه دیر است اما مغتنم است که این وضعیت اورژانسی را هرچه زودتر دریابیم.

 اگر قرار است محدودیت‌ها درست اجراشود اما با تاخیر، ما ترجیح می‌دهیم تا اینکه با عجله و شکسته و نیم‌بند اجرا شود.

........گزارش ویژه

* اما و اگرهای پرداخت شهریه دانشجویان دارای معلولیت

حدود ۵ سال قبل سازمان بهزیستی برای رفاه حال دانشجویان تحت پوشش تفاهمنامه ای را با دانشگاه آزاد اسلامی منعقد کرد تا طی این تفاهمنامه رابطه مالی دانشجویان با دانشگاه قطع و شهریه ها را بهزیستی مستقیم به حساب دانشگاه واریز نماید. این تصمیم و تفاهمنامه سبب شد بسیاری از دانشجویان دارای معلولیت که بضاعت مالی پایینی دارند و توان پرداخت شهریه دانشگاه های شهریه دار را ندارند به سمت این دانشگاه کشیده شده و تحصیلات خود را در این دانشگاه آغاز یا ادامه دهند.

 طی پنج سال گذشته مشکلات بسیاری گریبان دانشجویان را گرفت و هر زمان که به اول مهر یا فصل امتحانات نزدیک میشدیم مشکلات بسیاری گریبان دانشجویان را می گرفت چرا که بهزیستی شهریه دانشجویان را در موعد مقرر تسویه نمی کرد و دانشجویان اجازه شرکت در امتحانات را نداشتند. چندی پیش سازمان بهزیستی سامانه جامع دانشجویان را راه اندازی کرد و از همه دانشجویان خواست اطلاعاتشان را در این سامانه ثبت کنند.

طی شنیده های اخیرمان دریافتیم که دانشجویان بعد از ثبت نام باید فیش های واریزی به دانشگاه را در این سامانه بارگزاری نمایند و این امر شامل همه دانشجویان و دانشگاه ها میشود حتی دانشگاه آزاد اسلامی. به طوری که دانشجویان باید ابتدا شهریه دانشگاه را خودشان به حساب دانشگاه واریز نمایند و بعد هزینه آن را از سازمان بهزیستی دریافت کنند. این امر گلایه ها و شکایتهای بسیاری را روانه ایران سپید کرد چرا که بیشتر دانشجویانی که معاف از پرداخت شهریه هستند، بضاعت مالی پرداخت شهریه دانشگاه را ندارند. در همین رابطه با دو تن از دانشجویان دارای معلولیت به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید.

سرگردانی دانشجویان معلول

یکی از این دانشجویان به مشکلات ثبت نام در این سامانه اشاره می کند و می گوید: «زمان ثبت نام مشکلی پیش آمد و ثبت اطلاعاتم با اشتباهاتی همراه شد هنگامی که میخواستم اطلاعات ثبت شده را ویرایش کنم دریافتم این سامانه گزینه ویرایش اطاعات را ندارد. از مسئولان بهزیستی درخواست میکنم این گزینه را در سامانه جانمایی کنند چرا که امکان ثبت اطاعات اشتباه وجود دارد و عدم وجود این گزینه مشکلات بیشتری را برای دانشجویان دارای معلولیت ایجاد خواهد کرد.»

وی با اشاره به ثبت فیش واریزی دانشگاه بیان می کند: «دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی هستم و طبق تفاهمنامه نباید به دانشگاه شهریه پرداخت کنم. اما چرا این گزینه برای همه دانشجویان فعال است و تا زمانی که فیش را بارگزاری نکنیم نمیتوانیم ادامه روند ثبت نام را انجام دهیم. مگر قرار نبود رابطه مالی دانشجو با دانشگاه قطع گردد.!؟»

در ادامه دانشجوی ترم هفت رشته حقوق از شهر مقدس مشهد به ایران سپید می گوید: «بعد از تفاهم نامه خیالمان راحت بود که دیگر نیازی نیست خودمان شهریه ای پرداخت کنیم. البته ناگفته نماند همان زمان هم مشکلاتی با دانشگاه و بهزیستی داشتیم. چرا که بهزیستی به موقع شهریه ها را واریز نمی کرد و دانشجویان اجازه شرکت در امتحانات و یا انتخاب واحد را نداشتند و برای این کار باید روزها دوندگی می کردند و با استرس نامه هایی را از بهزیستی به دانشگاه می بردند.»

وی ادامه می دهد: «در برخی از مواقع هم مجبور میشدیم خودمان شهریه ثابت را واریز کنیم تا از زمان انتخاب واحد عقب نمانیم. اما هنوز هم تکلیف این پرداختی ها از سوی بهزیستی مشخص نشده که چه زمانی این پول را به ما باز پس میدهند.  اکنون دوباره به دوران قبل تفاهم نامه بازگشتیم و باید خودمان شهریه را در ابتدا واریز کنیم تا بعد بهزیستی پرداخت نماید.»

این دانشجوی مشهدی با اشاره به ایرادات سامانه دانشجویی هم می گوید: «هنگامی که برای ثبت اطلاعات به سامانه مراجعه کردم ثبت اطاعاتم با مشکلاتی همراه بود وقتی با شماره های پشتیبانی درج شده در سامانه تماس گرفتم کسی پاسخگو نبود. طی دو روزی که با شماره ها تماس گرفتم علیرغم بوق آزاد خطوط کسی تلفن را جواب نداد. زمانی که سامانه ای طراحی میشود مسئولان امر در شهرستان ها به هیچ عنوان از کار کرد و کارایی آن آگاه نیستند و نمی توانند مددجویان را به درستی راهنمایی کنند.»

وی می افزاید: «بسیاری از ما نمی توانیم مبلغ یک میلیون و 800 هزار تومان شهریه را به دانشگاه پرداخت کنیم چرا که به خاطر تفاهمنامه به سمت دانشگاه آزاد کشیده شدیم و توان مالی پرداخت چنین شهریه ای را نداریم. حال تکلیفمان چیست؟!»

پرداخت صد در صد شهریه به معلولان

برای پیگیری بیشتر این موضوع با مجید رضازاده رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان بهزیستی کشور به گفتگو پرداختیم.

وی در این خصوص میگوید: «سازمان بهزیستی موظف است شهریه دانشجویان دارای معلولیت را پرداخت نماید. طبق قانون معلولان متوسط، شدید و خیلی شدید که جزو ۷ دهک پایین جامعه هستند از پرداخت شهریه معاف بوده و سازمان صد در صد شهریه را به آنان پرداخت می کند.»

رضازاده ادامه می دهد: « هدف از ایجاد سامانه جامع دانشجویی مدیریت بهینه در پرداختی ها به دانشجویان، شناسایی بهتر گروه هدف و پرداخت به موقع شهریه است. دانشجویان باید اطلاعاتشان را در این سامانا ثبت نمایند تا مشمول پرداخت شهریه شوند. اصرار ما بر این نیست که شهریه را حتماً به خود دانشجو پرداخت کنیم اگر زیرساخت های لازم فراهم شود و بتوانیم با دانشگاه آزاد وب سرویسی را طراحی کنیم که مبادلات دانشجویان را از طریق آن انجام دهیم میتوانیم دوباره با دانشگاه رابطه مستقیم مالی برقرار سازیم.»

وی می افزاید: «در گذشته دانشجویان برای ثبت نام باید نامه ای از بهزیستی دریافت می کردند و ما نیز شهریه را به دانشگاه مستقیم بر اساس تفاهم نامه پرداخت می کردیم. در این روش هم در پرداختی های بهزیستی تاخیر صورت می گرفت هم راستی آزمایی اطلاعاتی که دانشگاه به ما می داد دشوار بود. این تاخیر در پرداختی ها از سوی سازمان مشکلات فراوانی را در انتخاب واحد دانشجویان یا امتحانات آنها به وجود می آورد. با راه اندازی این سامانه جامع اطلاعات دانشجویی همه چیز به روز مشخص شده و پرداختی ها سر وقت به دانشجویان صورت خواهد گرفت. با این روش می توانیم مدیریت بودجه داشته باشیم و از پرت منابع جلوگیری کنیم.»

رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان بهزیستی می گوید: «این سامانه در جهت تسهیلگری ایجاد شده است و بهینه سازی بودجه  و حفظ کرامت انسانی دانشجویان دارای معلولیت را در پی خواهد داشت. کاری انجام نمی دهیم که سختی برای دانشجویان ایجاد کند چرا که به این شکل نیست که به دانشجو بگویم خودتان شهریه را پرداخت کنید و بعد از بهزیستی دریافت نماید البته نا گفته نماند در ترم اول به علت جدید بودن سامانه و راه افتادن آن در ابتدا دانشجویان باید شهریه این ترم را خودشان واریز نمایند و ما بعد از بارگذاری اطلاعات شهریه را به حساب دانشجو در کمترین زمان و طی سه هفته کاری واریز می کنیم.»

وی با اشاره به پرداخت صد در صد شهریه به دانشجویان بیان می کند: « در صورت وجود بودجه کافی می توانیم 60 تا 70 درصد شهریه پرداختی دانشجویان فرزندان افراد دارای معلولیت را هم پرداخت کنیم.»

رضازاده در پاسخ به سوال ایران سپید در مورد مشکلات ثبت اطلاعات در سامانه و عدم پاسخگویی شماره های پشتیبانی هم می گوید: «اگر مشکلی در سامانه وجود دارد آن را حتما به پشتیبانی اطلاع دهند تا رفع گردد. در مورد عدم پاسخگویی هم این احتمال وجود دارد ان زمان که دوستانتان تماس گرفتند و کارشناسان جوابگو نبودند مشکلی رخ داده است که حتماً پیگیری خواهم کرد.»

رضازاده در پایان صحبت هایش به پرداخت کمک هزینه تشویقی هم اشاره می کند و میگوید: «از سال گذشته  برای تشویق دانشجویان به شرکت در کنکو و حضور در دانشگاه های دولتی و به نوعی قدردانی از این افراد کمک هزینه تشویقی که از محل مدیریت منابع صورت می گیرد را برای آنها در نظر گرفتیم و به حساب هایشان واریز می کنیم.»

پرداخت شهریه برای معلولان دشوار است

بعد از صحبت های این مسئول سازمان بهزیستی به سراغ مدیرعامل شبکه تشکل های نابینایان چاووش رفتیم تا از پیگیری های این شبکه در خصوص مشکلات دانشجویان با خبر شویم.

سهیل معینی در رابطه با مشکلات پرداخت شهریه از سوی خود دانشجویان دارای معلولیت می گوید: «مشکل آنجاست که میان سیستم پرداخت شهریه از بهزیستی به دانشگاه ارتباط بروز و آنلاینی وجود نداشته است. سازمان بهزیستی مبالغی را به دانشگاه پرداخت است اما دانشگاه به علت نبود ارتباط بر خط میان واحد های آموزشی اش این واریزی را به آنها اطلاع نمی دهد و در پی آن مشکلات بسیاری گریبان دانشجویان را میگیرد.»

وی ادامه میدهد: «علی رغم پرداخت 18 میلیارد از سوی بهزیستی به حساب دانشگاه آزاد سلامی متاسفانه این پرداختی به واحد های تابع دانشگاه اطلاعرسانی نشده بود. این درحالی است که دانشگاه 11 میلیارد درخواست کرده بود و بهزیستی هفت و نیم میلیارد هم بیشتر از درخواست دانشگاه به حساب شان واریز کرده بود. با توجه به پرداختی سازمان دانشگاه های آزاد از ثبت نام دانشجویان تحت پوشش بهزیستی امتنا می کردند و مشکلات بسیاری را برای آنها رقم زدند.»

معینی با بیان انکه این مشکلات سبب شده مسئولان سازمان تصمیمات جدید را بگیرند بیان می کند: «طبق گفته مسئولان بهزیستی 50 درصد دانشجویانی که خودشان شهریه را پرداخت می کنند مشکلی ندارند و بیشتر مشکلات برای دانشجویان دانشگاه آزاد است و البته دانشجویانی که در واحد های شهرستانی تحصیل می کنند. چرا که سیستم پرداخت متمرکز برای پایتخت جواب داده اما در شهرستان های کارایی نداشته است. به همین علت مسئولان تصمیم گرفتند پرداخت شهریه را به خود دانشجویان داشته باشند تا مشکلات کمتری ایجاد شود.»

معینی با اشاره به ایرادی که دراین تصمیم وجود دارد می گوید: «با این روش دوباره دانشجویان درگیر جور کردن هزینه شهریه هایشان خواهند شد و تعداد بسیاری از آنها توان پرداخت این شهریه ها را ندارند. فعلا بحث بر سر آن است که سازمان باید حداقل شهریه ثابت را در ابتدا به حساب دانشجو واریز کند تا دانشجو برای انتخاب واحد مشکلی نداشته باشد و بعد از آن هم شهریه دورس را بر اساس تعداد واحدهای انتخابی در هرترم به حساب دانشجو واریز کند. در غیر این صورت هر تمهیدی ایجاد شود و دانشجو درگیر فشارمالی گردد ما این روش را نخواهیم پذیرفت.»

مدیرعامل شبکه تشکل ها در پایان صحبت هایش می گوید: «در حال حاضر 30 میلیارد تومان برای تعیین تکلیف بدهی های قبلی سازمان به دانشگاه وازیر شده است و بهزیستی معتقد است که اعتباری بیش از بدهی اش به دانشگاه واریز کرده است. به طور کلی دانشگاه آزاد در این ترم نباید مانع ثبت نام دانشجویان شود.»

.........آموزشی

* بهترین زمان مراجعه مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی

دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران معتقد است که مراجعه دیرهنگام مبتلایان به مراکز درمانی یکی از مهمترین دلایل افزایش تعداد بیماران بدحال در هنگام مراجعه به مراکز درمانی بوده و بخشی از مبتلایان نیز به مراکز غیردولتی مراجعه می‌کنند و تا رسیدن به مراکز ارجاعی تخصصی درمانی کرونا مدت بیشتری زمان می‌برند.

مدت اقامت بیماران در بیمارستان‌ها نسبت به پیک اول و دوم،نیز  حداقل بین ۱ تا ۲ روز افزایش یافته است.

به گفته زالی، همچنین تعداد بیمارانی که از اورژانس مستقیماً وارد بخش مراقبت‌های ویژه می‌شوند، نسبت به دوره‌های قبل افزایش بیشتری داشته، به گونه‌ای که تقریبا حدود ۲۰ تا ۲۵  درصد مراجعین روزانه به مراکز درمانی استان تهران نیازمند دریافت خدمات مراقبت‌های ویژه در هنگام مراجعه هستند.

از اینرو افراد به محض شروع علایم باید به پزشک و یا مراکز درمانی مراجعه کنند، متاسفانه بیماری کووید ۱۹ بیماری بسیار پیچیده و فریبنده‌ای است، لذا پزشک باید در رابطه با سیر درمان بیماری، بستری و یا ادامه درمان در منزل تصمیم‌گیری کند.

علایم بیماری معمولا بین ۳ تا ۵ روز بعد از تماس با ویروس بروز پیدا می‌کند. شروع علائم در ابتدا ممکن است خفیف باشد، ولی اگر بین بازه زمانی ۵ تا ۱۰ روز بعد از استقرار علائم بیماری تخفیف پیدا کرده،  ثابت بماند و یا تشدید نشود، تقریبا می‌توان پیش‌بینی کرد که بعد از روز دهم امکان بدحال شدن بیمار محتمل نیست.

بر خلاف بیماری آنفولانزا که شروع ناگهانی دارد، معمولا علایم کووید ۱۹ به صورت تدریجی بروز می‌یابد. اکثر علایم این بیماری از اوایل هفته دوم شروع می‌شود و فرق آن با بیماری آنفولانزا نیز همین است، بنابراین اگر در آغاز هفته دوم علایم تشدید شده و افزایش سطح علائم بالینی به خصوص تنگی نفس و علائم تنفسی ایجاد شود، احتمال دارد که در هفته دوم بیمار نیاز به بستری داشته باشد.

بهتر است بیماران با بروز هرگونه علائم بالینی جدید به پزشک مراجعه کنند و در این میان بهترین مکان برای مراجعه مراکز جامع سلامت است، چراکه در صورت مراجعه به این مراکز امکان تماس مستمر با بیمار فراهم می‌شود و مراقبین سلامت بیمار را مورد ارزیابی و پیگیری قرار می‌دهند و اگر احتمالا بیمار بدحال شود از طریق مراکز جامع سلامت امکان ارائه تخت و بستری برای بیمار فراهم می‌شود.

دکتر نادر توکلی - معاون درمان ستاد کرونای تهران نیز گفت: توصیه ما این است که بیماران به محض بروز علایم به مراکز درمانی و پزشک معالج مراجعه کرده و در صورت عدم نیاز به بستری، حداکثر هر ۴۸ ساعت یکبار وضعیت خود را از طریق پزشک معالج پیگیری کنند، به عبارت دیگر ارزیابی روزانه وضعیت بیمار در این بیماری اهمیت بالایی دارد و در صورت بروز هرگونه تغییر در وضعیت بالینی باید مجددا به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: وضعیت و شدت بیماری باید توسط پزشک قضاوت شود و حتی اگر علایم خفیف است، ارزیابی و مانیتورینگ بیمار در فواصل ۴۸ ساعته اهمیت زیادی دارد. به عبارت دیگر پزشک معالج بر اساس شرایط بیمار در خصوص انجام تست، سی تی اسکن ریه، تجویز دارو و یا نیاز به بستری و یا ادامه درمان در منزل تصمیم می‌گیرد.

همچنین دکتر محمدرضا هاشمیان - فوق تخصص مراقبت‌های ویژه در بیمارستان مسیح دانشوری گفت: توصیه جدی این است که به محض شروع علایم تنفسی به پزشک مراجعه کرده و به صورت جدی پیگیر وضعیت خود باشید و به کوچکترین علایم تنفسی دقت کنید.

وی با تأکید بر اینکه سرفه و تنگی نفس اصلا شوخی بردار نیست، گفت: خیلی از بیمارانی که الان در بخش‌های ویژه بستری هستند با پای خودشان وارد بیمارستان شده‌اند و پیش از این نسبت به علایم خود بی‌توجهی کرده‌اند.

هاشمیان با اشاره به اهمیت علایم تنفسی در بیماران دارای مشکلات زمینه‌ای، ‌ اظهار کرد: این دسته از بیماران نباید تا زمان بهبودی کامل رها شوند، باید به طور مرتب تحت نظر بوده و شرایطشان پیگیری شود، چراکه درگیری ریوی در بیماران دارای مشکلات زمینه‌ای و نقص ایمنی می‌تواند بسیار خطرناک باشد، بنابراین توصیه جدی این است که افراد به خصوص بیماران با ریسک بالا و دارای بیماری زمینه‌ای، مشکلات ریوی، کلیوی، فشار خون و دیابت، سالمندان و افراد چاق، با مشاهده کوچکترین علایم تنفسی سریع به پزشک مراجعه کرده و پیگیر وضعیت خود باشند.

این عضو هیات علمی دانشگاه گفت: بسیاری از مبتلایان از بیماری‌های زمینه‌ای خود همچون فشار خون، دیابت و غیره بی اطلاعند، این افراد با مشاهده درگیری ریوی پایین پس از سی تی اسکن به منزل رفته و خیلی پیگیر وضعیت خود نیستند؛ در حالیکه درگیری ریوی در این افراد به سرعت افزایش یافته و زمانی متوجه می‌شوند که دیگر کار از کار گذشته، این مساله بخصوص در دوران کرونا مشهودتر شده و خیلی از بیماران پیش از مراجعه به بیمارستان از وضعیت و بیماری‌های زمینه‌ای خود اطلاع ندارند، همین مساله اهمیت مراجعه به مراکز درمانی به محض شروع علایم را دوچندان می‌کند. توصیه اکید ما این است که به خصوص افراد دارای بیماری زمینه‌ای به محض اطلاع از بیماری خود حتی اگر علایم تنفسی ندارند، حتما تحت نظر پزشک قرار گرفته و با دستور پزشک روند بیماری را طی کنند.

مبتلایان دارای بیماری زمینه‌ای باید سریعا سی تی اسکن انجام دهند، البته این مساله به این معنا نیست که هر بیمار بدون مشکل زمینه‌ای هم با کمترین علایم سی تی اسکن کند؛ چراکه همچنان ۹۰ درصد مبتلایان با درمان‌های علامتی و استراحت در منزل خوب می‌شوند، ولی حتما باید پیگیر شرایط خود بوده و اصول قرنطینه خانگی را جدی و واقعی رعایت کنند؛ چراکه هم بیمار و هم ناقل هستند.

دکتر علیرضا فاطمی - متخصص عفونی بیمارستان شهدای تجریش نیز گفت: کماکان تب، بدن درد، سردرد، سرفه و علایم گوارشی از اصلی‌ترین علایم این بیماری است. البته یکی از علایمی که از انتهای بهار شایع‌تر شد، اختلال در حس بویایی و چشایی مبتلایان است که به افتراق کرونا از سایر بیماری‌های تنفسی کمک زیادی می‌کند.

ادامه تب تا بیش از ۵ روز، بروز سرفه به صورت مستمر و مداوم و بروز تنگی نفس چه در حال استراحت و چه در هنگام فعالیت از مهمترین علایم هشدار این بیماری است که در این موارد توصیه نمی‌شود که فرد همچنان به خود درمانی و درمان‌های علامتی ادامه دهد.

شاید پزشک بعد از بررسی و معاینه بیمار، همچنان به ادامه درمان قبلی و استراحت در منزل توصیه کند، ولی در این موارد حتما باید پزشک در مورد ادامه درمان در بیمارستان و یا منزل تصمیم‌گیری کند.

فاطمی در پایان یکی از چالش‌های بیماری کووید ۱۹ را غیرقابل پیش بینی بودن روند و سیر بیماری در افراد دانست و گفت: معمولا علایم و آثار بیماری در هفته اول ناشی از تکثیر ویروس بوده و در هفته دوم علایم به دنبال پاسخ شدید سیستم ایمنی بدن بروز می‌کند. لذا معمولاً درمان بیمارانی که در هفته دوم بدحال می‌شوند، با چالش بیشتری مواجه است؛ چراکه پزشک علاوه بر ویروس باید با سیستم ایمنی بدن فرد هم جنگیده و واکنش‌های خیلی شدید آن را مهار کند.

.......فرهنگ و هنر

* یک سریال الف ویژه و چالش های تولید آن

این روز ها خبر تغییر کارگردان سریال «حضرت موسی» در صدر اخبار فرهنگی رسانه ها قرار گرفته و سر صدا درست کرده است. اول هفته ی جاری به شکلی غیر رسمی اعلام شد که به علت بیماری جمال شورجه, کارگردان این سریال که جزو پروژه های الف ویژه ی تلویزیون است, کارگردان دیگری این سریال را می سازد.

زمزمه ها ادامه یافت تا اینکه اعلام شد کارگردان برگزیده برای ساخت سریال حضرت موسی, ابراهیم حاتمی کیاست و ساعاتی بعد این خبر از سوی رسانه ملی به شکلی رسمی اعلام شد.

سریال حضرت موسی را فرج الله سلحشور کلید زد و نگارش اولیه ی فیلمنامه اش را شروع کرد؛ اما فوت این کارگردان کار ساخت سریال را معلق ساخت تا اینکه قرار شد جمال شورجه, مشاور سلحشور در سریال های مذهبیش ساخت سریال را ادامه دهد.

عطیه مؤذن, خبرنگار خبرگزاری مهر در این رسانه نگاهی به مراحل پیش تولید این سریال, از زمان سلحشور تا امروز و تغییر کارگردان هایش انداخته است. او در بخشی از مطلب خود, به انتخاب جمال شورجه اشاره کرده و نوشته: «حدود ۲ سال پیش در آذر ۹۷ بود که در نشست مشترک رئیس صداوسیما با عوامل اصلی سریال از جمله احمد میرعلایی تهیه‌کننده و جمال شورجه کارگردان، قرارداد تولید سریال «موسی (ع)» امضا شد تا رسماً وارد مرحله پیش تولید شود.

در همان جلسه به نهایی شدن نگارش ۴۴ قسمت از این سریال ۵۲ قسمتی اشاره و حجت‌الاسلام سعید بهمن‌پور به‌عنوان نویسنده متن فیلمنامه معرفی شد.

جمال شورجه بعد از آن بود که در مصاحبه‌ای درباره جزییات بیشتر سریال موسی (ع) اعلام کرد: این مجموعه تلویزیونی در ۵۲ قسمت تولید می‌شود که متن اولیه آن توسط مرحوم فرج‌الله سلحشور به‌طور کامل نوشته و در ادامه توسط حجت‌الاسلام سعید بهمن‌پور به‌طور کامل بازنویسی شد. این متن اکنون آماده ساخت است. طبق پیش‌بینی‌های انجام‌شده یک سال زمان برای پیش‌تولید، سه سال تولید و یک سال برای پس‌تولید «موسی (ع)» زمان لازم است.

بعد از عقد قرارداد تولید، کارگردان و تهیه‌کننده به دنبال ساخت این سریال و فراهم شدن بودجه برای این پروژه عظیم به راه افتادند که فرایندی طولانی هم برای آن سپری شد. اما یک سال پیش بود که شورجه در پی ابتلا به بیماری بستری و بنا شد تیمی با سرپرستی یک کارگردان دیگر ادامه کار را بر عهده بگیرد و شورجه به عنوان مشاور پروژه، نظارت نهایی را بر سریال داشته باشد.

از دیگر سو میرعلایی تهیه‌کننده سریال هم در حال مذاکراتی برای پیش برد فرآیند پیش‌تولید شامل ساخت لوکیشن، نهایی شدن فیلمنامه، انتخاب بازیگر و باقی جزییات بود تا اینکه به طور رسمی و در گفتگویی رسانه‌ای اعلام کرد که مذاکرات با کارگردان دیگر، در حال انجام است.

اما به یکباره نام ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان غیرمنتظره‌ترین گزینه برای کارگردانی این سریال مطرح شد. امیر ابیلی روزنامه‌نگار سینمایی که اخیراً به عنوان مشاور با عوامل تولید سریال «نجلا» مشغول به کار بود، در صفحه اینستاگرام این خبر را مطرح کرد و با توصیف عجیب بودن این اتفاق یادآور شد «پس از فوت فرج الله سلحشور و بیماری شورجه حالا ابراهیم حاتمی‌کیا برای ساخت سریال حضرت موسی (ع) اعلام آمادگی کرده است. او این روزها مشغول پژوهش و نگارش مجدد فیلمنامه سریال موسی (ع) است تا این سریال در ۵۰ قسمت تولید شود.»

به فاصله چند ساعت از انتشار اولیه خبر، بالاخره خبر رسمی کارگردانی حاتمی‌کیا در پروژه «موسی (ع)» روی خروجی سایت روابط عمومی صداوسیما هم قرار گرفت. خبری که طی آن حاتمی‌کیا از ادای دین به فرج‌الله سلحشور با قبول کارگردانی این سریال گفت. اما سوال کلیدی این بود که قبول این همکاری برای پروژه موسی (ع) و شخص ابراهیم حاتمی‌کیا چه چالش‌هایی را به همراه خواهد داشت؟»

* هفت سال از توقیف سریال «سرزمین کهن» می گذرد. سریالی که از 24 دی 92 به روی آنتن شبکه ی 3 رفت, اما بعد از چهار هفته, پخش آن توقیف شد.

سریال «سرزمین کهن» راوی تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران از 1320 تا انقلاب اسلامی در 1357 در قالب زندگی یک پسر بچه است که بعد از چهار هفته که پنج شنبه ها از شبکه ی 3 پخش می شد, به علت اعتراض گسترده ی بختیاری ها پخش آن توقیف شد و بعد از مدتی, مدیران تلویزیون برای دوری از هر حاشیه و جنجال, فکر پخش مجدد این سریال حتی با اعمال ممیزی ها را تا امروز از سر به در کردند.

نرگس آشوری با کمال تبریزی, کارگردان این سریال گفت و گوی مفصلی در روزنامه ی اعتماد انجام داده که در ادامه, بخشی از توضیحات تبریزی را از این گفت و گو می خوانیم:

«.....در این سال‌ها برای توقیف سریال مسائل مختلفی مطرح شده از اعتراض بختیاری‌ها به خدشه‌دار شدن چهره علی‌قلی‌خان سردار اسعد بختیاری و پسرش جعفرقلی‌خان از رهبران مشروطه‌خواه ایران و بختیاری نامیده شدن خانواده منفی، نوکیسه، سلطنت‌طلب و فاسد تا دیالوگ پرجنجال «نذار بگم بختیاری چه جور بختیاری شد» و ماجرای عکس اشتباه در تیتراژ سریال. شما به عنوان سازنده سریال بگویید از میان دلایل گوناگونی که برای توقیف سریال مطرح شد کدام به واقعیت نزدیک‌تر است؟ یا اینکه اساسا خودتان در جریان واقعی چرایی این توقیف هستید؟

تمام مواردی که ذکر کردید عمدتا ناشی از شایعات غلطی هستند که زمان پخش سریال بر سر زبان‌ها افتاد و مثل همه شایعات دروغی که معمولا در فضای مجازی از سوی کانال‌های خبری معتبر و غیر معتبر برای جلب‌توجه بیشتر مطرح می‌شوند، منتشر شد. واقعیت مطلب این است که خانواده بختیاری در سریال هیچ ربطی به قوم و ایل بختیاری ندارند و اصولا هیچ نشانه‌ای هم در نگارش و ساخت سریال مد نظر نبوده است و نام بختیاری‌ها می‌توانست و می‌تواند به نامی دیگر تغییر کند و هیچ خدشه‌ای به اصل داستان و ماجراهای سریال وارد نشود کما اینکه این تغییر اکنون در سریال انجام شده و هیچ مشکلی به لحاظ قصه و ماجراهایی که دارد در آن دیده نمی‌شود. این نکته مهمی است که مخالفان سریال به آن توجهی نمی‌کنند و با اصراری که من آن را نمی‌فهمم! و به هر نحو ممکن تلاش می‌کنند که سریال را در هر صورت مخالف ایل بختیاری جلوه دهندکه قطعا و دقیقا این‌طور نیست! اگر ذات اثری مخالفت با موضوعی مثلا قوم بختیاری داشته باشد طبیعتا با حذف یک اسم یا یک عکس ماهیت مخالفت آن با موضوع تغییر نمی‌کند در صورتی که به شهادت افراد شناخته‌شده‌ای از سوی مخالفان فقط با تغییر یک نام و یک عکس همه سوءتفاهمات سریال برطرف شده است! و در مورد جریان واقعی چرایی توقیف این سریال فقط باید گفت خدا می‌داند و بس!

در سال‌های اخیر پخش برخی سریال‌ها از جمله فصل اول سریال «پایتخت»، سریال «بانوی سردار» و سریال «وارش» شروعی حاشیه‌ای و انتقادی از طرف قومیت‌ها داشت؛ انتقادهایی که ممکن بود جلوی ادامه پخش سریال را هم بگیرد اما با مقاومت مدیران و ادامه پخش سریال جریان انتقادها تغییر کرد و به تقدیر و تشکر تبدیل شد. انتظار این بود که مثل همیشه مشکل این سریال هم با کدخدامنشی حل شود اما اعتراض‌ها تا صحن علنی مجلس هم پیش رفت و مدیران تلویزیون، عوامل تولید و بازیگران را به عذرخواهی از ایل بختیاری واداشت. چرا این حمایت‌ها از سرزمین کهن به وجود نیامد؛ سریالی که اتفاقا در مدح بختیاری‌ها بود و قهرمان آن به نوعی یادآور تلاش‌های این قوم در تاریخ معاصر. به اعتقاد خود شما واکنش مدیران وقت صداوسیما که اتفاقا امروز در فضای مجازی واکنش‌های متفاوت نسبت به شرایط اجتماعی و سیاسی روز دارد چقدر می‌توانست در جمع کردن این غائله تأثیرگذار باشد؟

در اینکه مدیران وقت من‌جمله در راس آنان آقای ضرغامی با احتمال بسیار تحلیل و رفتار غلطی داشتند، شک ندارم! و همان‌طورکه اشاره کردم مضمون اصلی سریال به هیچ‌یک از قومیت‌ها ارتباطی نداشته و ندارد. تحلیل و استنباط غلط از سریال درست مثل این است که اگر مثلاً به جای بختیاری نام تبریزی را برای خانواده قهرمان قصه انتخاب می‌کردیم باید ایرانیان آذری زبان شروع به اعتراض می‌کردند و مثلا مانع پخش سریال می‌شدند! در صورتی که به واقع موضوع سریال اشاره‌ای مستقیم یا غیرمستقیم به قومی از ایرانیان ندارد و در مقابل همه مردم ایران را چه مثبت و چه منفی دخیل در به وجود آمدن انقلاب اسلامی سال ۵۷ می‌داند. متأسفانه رفتار مدیران وقت به نحوی بود که فورا برای تبرئه خود همه تقصیر را متوجه سازندگان سریال کرده! و با عجله و دستپاچگی عوامل را نیز وادار به عذرخواهی کردند در صورتی‌که همه می‌دانیم پخش معمولی‌ترین سریال تلویزیونی همواره از چند مرحله بازبینی و نظارت مدیران مختلف تلویزیونی باید عبور کرده باشد تا مجوز نمایش آن صادر شود. اینکه مدیران پس از بحث و بررسی بسیار در مورد سریال رضایت به پخش آن بدهند و سپس با اعتراضی غیرقابل پیش‌بینی روبرو شوند و بلافاصله و بدون توجه به عواقب تصمیم عجولانه خود قبول تقصیر کرده و وزن اصلی را نیز برگرده سازندگان قرار دهند نشانه‌ای واضح از مدیریت ضعیف و ناکارآمد مسوولان تلویزیون داشت و متاسفانه همچنان ادامه دارد! با وجود همه توجهاتی که گروه سازنده در مورد سوءتفاهم به وجود آمده به مدیران وقت می‌داد اما شوربختانه گوش شنوایی وجود نداشت و کسی به این مهم توجه نکرد که اساسا همه افراد دخیل در ساخت این پروژه مدیران و هنرمندان شناخته‌شده‌ای هستند که دلیلی ندارد سعی بر انکار قومی از اقوام ایرانی در کار خود داشته باشند و باید پذیرفت که سوءتفاهم به وجود آمده ناشی از امری ناخواسته و غیرعمدی بوده است و می‌تواند با مدیریت و تدبیر لازم (که متاسفانه وجود نداشت!) مرتفع شود.

با توجه به تغییراتی که در بخش‌هایی از فیلمنامه و تصاویر و صحنه‌ها ایجاد شد و حتی نام یکی از شخصیت‌ها در کل سریال عوض شد و دوبله دوباره‌ای روی برخی از دیالوگ‌ها صورت گرفت، سال ۹۶ قرار شد سریال پخش شود. اما با وجود اینکه حتی تیزرهای «سرزمین کهن» با نام جدید «سرزمین مادری» روی آنتن شبکه سه قرار گرفت خلف وعده شد و بدون ارایه توضیحی از سوی مدیران تلویزیون سریال پخش نشد. در همان ایام خودتان مشکلات فنی و آماده نشدن تیتراژ را دلیل عدم پخش سریال عنوان کردید و از احتمال پخش آن در هفته بعد خبر دادید. حالا که حدود دو، سه سالی از آن روزها گذشته برای‌مان بگویید که دلایل این تغییر تصمیم در آن برهه چه بود؟

واقعیت امر این است که ما به عنوان سازندگان این اثر آن را رها کرده‌ایم و دیگر اهمیت پخش شدن یا نشدن آن برای ما از دست رفته است! اینکه تلویزیون هیچ تلاشی برای نمایش این سریال نمی‌کند برای ما هم روشن نیست! فیلمنامه این سریال توسط شخص اول مملکت مطالعه شده و در یک جلسه حضوری از سوی ایشان مورد تقدیر هم قرار گرفته است! و من اطمینان دارم که اگر قسمت‌های ساخته‌شده را هم ببینند بیشتر آن را تحسین خواهند کرد ولی ظاهرا سرنوشت ۱۰ سال زحمتی که برای ساخت این سریال کشیدیم و هزینه‌هایی که از پول مردم برای آن شد دیگر اهمیتی ندارد! شاید با شرایط فعلی و مدیریت موجود بهترین راه ممکن برای پخش سریالشبکه نمایش خانگی یا VOD باشد که متاسفانه بازهم معلوم نیست چرا مدیران با این راهکار باقی‌مانده هم مخالفت می‌ورزند و اقدامی به عمل نمی‌آورند!......»

........ورزشی

* دعوت از دو بانوی کرمانی به اردوی تیم ملی گلبال جوانان

زینب رئیسی ورزشکار قلعه گنج و سارا توکل نیا بازیکن نرماشیر، به اردوی تیم ملی گلبال نابینایان در رده سنی جوانان دعوت شدند.

علی اکبر دستجردی، رئیس بهزیستی شهرستان قلعه گنج گفت: در پی اعلام فدراسیون نابینایان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دعوت از زینب رئیسی ورزشکار نابینای قلعه گنجی و سارا توکل نیا از نرماشیر به اردوی تیم ملی گلبال نابینایان، رئیس و کارشناس تخصصی بهزیستی به اتفاق سید محمد پور یزدان پرست مدیر کشوری طرح آبادانی و پیشرفت شهرستان قلعه گنج، سید حسام حسینی مدیر شهرستانی این نهاد و محمد حاج حسینی رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان قلعه گنج با حضور در منزل زینب رئیسی ورزشکار قلعه گنجی به بررسی مسائل و مشکلات وی پرداختند.

او با اشاره به اینکه سهم زنان و بانوان در ورزش‌های معلولین بالا رفته است، افزود: بسیارخوشحال و خرسندیم که یک توانخواه قلعه گنجی به این جایگاه دست پیدا کرده و از همه مهمتر اینکه این ورزشکار از بانوان توانخواه بوده و قطعاً این موفقیت سبب ایجاد انگیزه در میان سایر توانخواهان قلعه گنجی خواهد شد.

دستجردی تصریح کرد: هزینه‌های اعزام به مسابقات از طرف بنیاد مستضعفان، سرویس ایاب و ذهاب برای رفتن به محل تمرین از طرف بهزیستی، در اختیار گذاشتن مربی مجرب آمادگی جسمانی و سالن ورزشی به صورت رایگان، همچنین تهیه یک دستگاه تلفن همراه هوشمند از طرف اداره ورزش و جوانان انجام می پذیرد.

او بیان داشت: اردوی تیم ملی گلبال در کشور هم اکنون به صورت مجازی در حال برگزاریست.

دستجردی  گفت: مربی اختصاصی ورزشکار زیر نظر مسئولان تیم ملی، تمرینات را با وی کار می کند و هر ۱۰ روز یکبار از کارهای ورزشکار فیلم گرفته و برای سرمربی فرستاده می‌شود و بدین ترتیب سرمربی روند پیشرفت را چک می‌کند.

گفتنی است: ملی پوشان گلبال بانوان خود را برای مسابقات پارا آسیایی جوانان آماده می کنند که سال آینده در کشور بحرین برگزار می شود. به گفته علی اصغر هادیزاده نایب رئیس فدراسیون نابینایان، اردو های تیم گلبال جوانان به صورت حضوری از فروردینماه سال 1400 آغاز می شود.

.........حوادث

* معمای مرگ ۳ بیمار کرونایی در یک بیمارستان

ایران نوشت: چند روز قبل پدر خانواده یک بیمار کرونایی به دادسرای امور جنایی تهران رفت و از کادر درمان و مسئولان یکی از بیمارستان‌های پایتخت به خاطر مرگ پسرش شکایت کرد.

او گفت: ۵ روز قبل پسر ۳۸ ساله‌ام به خاطر ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری شد. وضعیت جسمی پسرم خیلی بد نبود و ۴ روز بعد از بستری شدنش نیز بیمارستان به ما گفت که او بهبودی کامل پیدا کرده و یک یا دو روز دیگر ترخیص می‌شود. از نظر جسمی هم واقعاً حال پسرمان خوب بود. تا اینکه روز پنجم بیمارستان به ما خبر داد که پسرم به خاطر بیماری فوت کرده است.

او ادامه داد: من به مرگ پسرم مشکوک هستم. روزی که پسرم فوت کرد، دستگاه اکسیژن بخشی که او در آن بستری بود خراب بوده است. خراب بودن دستگاه و کار نکردن آن باعث شده که اکسیژن به پسرم نرسد و مرگ او را رقم بزند.

دو شکایت دیگر
شکایت خانواده مرد ۳۸ ساله تنها گزارشی نبود که به بازپرس جنایی اعلام شد. به دنبال آن نیز دو خانواده دیگر به دادسرا رفته و شکایتی مشابه مطرح کردند. یکی از آن‌ها بیمارشان مرد ۵۵ ساله‌ای بود که یک هفته در همان بیمارستان بستری شده بود. دیگری نیز مرد ۴۹ ساله‌ای بود که او نیز به خاطر کرونا ۱۰ روز در آن بیمارستان بستری شده بود.
این دو خانواده نیز اظهار داشتند قبل از این حادثه شاهد بهبود بیماران‌شان بودند و بیمارستان به آن‌ها نوید ترخیص آن‌ها را داده بود، اما ناگهان با خبر مرگ‌شان مواجه شده بودند. دو خانواده نیز مدعی بودند که دستگاه اکسیژن بیمارستان خراب بوده و نرسیدن اکسیژن به بیماران‌شان مرگ آن‌ها را رقم زده است.

سه مرگ در یک ساعت
با شروع تحقیقات در این سه پرونده موضوع قابل توجه دیگری که از سوی خانواده‌ها مطرح شد و پرونده پزشکی بیماران نیز آن را تأیید می‌کرد، زمان مرگ سه مرد مبتلا به بیماری کرونا بود. هر سه مرد در یک ساعت و در یک روز جان‌شان را از دست داده بودند.

با طرح شکایت سه خانواده به دستور بازپرس مصطفی واحدی تحقیقات آغاز شد، اما بیمارستان مدعی بود که دستگاه اکسیژن خرابی نداشته و مرگ سه بیمار به خاطر کرونا بوده است.

بدین ترتیب بازپرس شعبه یازدهم دادسرای امور جنایی تهران دستور تشکیل تیم سه نفره کارشناسی متشکل از پزشک و مهندسان پزشکی را صادر کرد تا بررسی شود که دستگاه در زمان مورد نظر خراب بوده یا خیر؛ درصورتی که تیم کارشناسی با خرابی دستگاه مواجه شوند، بازپرس جنایی دستور شناسایی مقصران و افرادی را که مسئول این موضوع بوده‌اند و برای رفع خرابی اقدامی نکرده‌اند، صادر می‌کند.

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22253.html
Page Generated in 0/0064 sec