printlogo


کد خبر: 21349تاریخ: 1399/4/29 23:53
روزنامه دوشنبه 30 تیر 1399
روزنامه دوشنبه 30 تیر 1399
عناوین امروز: رونمایی و ابلاغ سند ملی راهبردی مناسب‌سازی برای معلولان - 4 میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر ایرانی هیچ گونه قراردادی ندارند - آموزش به کودکان نابینا چگونه و از چه زمان آغاز شود؟ - بلاتکلیفی هیأت نابینایان استان البرز - شوهرم نمی توانست پول مواد مخدرم را تأمین کند

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه 30 تیر 1399

28 ذی القعده  1441

20 جولای  2020

سال بیست و چهارم شماره 6467

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین.........

رونمایی و ابلاغ سند ملی راهبردی مناسب‌سازی برای معلولان

4 میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر ایرانی هیچ گونه قراردادی ندارند

آموزش به کودکان نابینا چگونه و از چه زمان آغاز شود؟

بلاتکلیفی هیأت نابینایان استان البرز

شوهرم نمی توانست پول موادمخدرم را تأمین کند

 

.......ویژه

 * رونمایی و ابلاغ سند ملی راهبردی مناسب‌سازی برای معلولان

رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی سازمان بهزیستی کشور از رونمایی سند ملی راهبردی مناسب‌سازی طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: این سند روز شنبه به همه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور ابلاغ شد.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایرنا ابراهیم کاظمی مومن سرائی افزود: در این سند راهبردها و برنامه های ستاد مناسب سازی کشور برای معلولان تدوین شده تا این ستاد بر اساس آن عمل و اقدامات مناسب سازی پنجساله را پیگیری کند. این سند حدود دو سال با حضور اساتید دانشگاهی، سازمان های مرتبط و تشکل های مردم نهاد آماده شده و در آن برنامه پنجساله مناسب سازی کشور در ۶ فصل شامل فصل های مقاصد آرمانی،  اهداف راهبردی،  ارزیابی عوامل داخلی، ارزیابی عوامل خارجی،  شناسایی راهبردها و اولویت بندی راهبردها، تدوین شده است.وی اضافه کرد: یک شهر باید برای همه افراد ساخته شده و حق طبیعی هر فرد صرف نظر از جنس، کیش، قومیت، نژاد، عقیده و میزان توانمندی این است که همیشه باید بتواند از فضاهای شهری استفاده کند.رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه سرانه افراد معلول در کشور، رقم قابل توجهی است و عمده آنان را نیز جانبازان و سالمندان تشکیل می دهند؛ از سوی دیگر آمار بالای تصادف ها به تبع، نرخ بالاترین مرگ و معلولیت را نسبت به کشورهای دیگر رقم زده است. مومن سرائی تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ۱۰ درصد افراد یک جامعه را معلولان تشکیل می دهند و برآوردها حاکی از آن است که بالغ بر دو میلیون نفر در کشور افراد دارای معلولیت جسمی و ذهنی هستند بنابراین طراحی مناسب سازی در تمام فضاها، نمود عدالت اجتماعی است و اثرات روانی فوق العاده ای دارد.وی افزود: این سند با شناخت موقعیت کنونی کشور از نظر مناسب سازی و در نظر گرفتن توانمندی و نقاط ضعف، فعالیت هایی را در جهت تحقق اهداف تعیین کرده و آنها را در زمان های معین جهت می دهد. با توجه به اینکه در سند ملی راهبردی مناسب سازی از نظر زمانی مشکل نداریم و وضعیت کنونی کشور سنجیده و برنامه آینده، در نظر گرفته شده است، امیدواریم دستگاه ها اهتمام ویژه ای به آن داشته باشند.

 

........اخبار روز

* 4 میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر ایرانی هیچ گونه قراردادی ندارند

ولی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:

4 میلیون و ۷۰۰ هزار کارگر ایرانی هیچ گونه قراردادی ندارند، برخی از کارفرمایان برای فشار به کارگر، قرارداد سفید امضا می گیرند.

متأسفانه در دوران کرونا کارگران کشورمان آسیب‌های زیادی دیده‌اند، ضمن اینکه بیمه بیکاری هم به برخی از کارگران تعلق نگرفت.

برخی از کارفرمایان برای فشار به کارگر قرارداد سفیدامضا از او می‌گیرند این در حالی است که کارفرما هیچ تعهدی هم در قبال او امضا نمی‌کند که دلیل این کار شانه خالی کردن کارفرما از زیربار مسئولیت‌هایش است.

* وکلای پرونده ۳ اعدامی خبردادند: توقف اجرای حکم و اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور

۴ وکلای محکومان این پرونده در متنی نوشتند: با توجه به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه در خصوص احتمال پذیرش درخواست اعاده دادرسی در این پرونده، امید به نقض رأی بدوی داریم و بر همین اساس درخواست اعمال ماده ۴۷۴ را تقدیم رئیس دیوان عالی کشور کردیم.

وکلا اظهار داشتند: حسب اطلاع واصله، خوشبختانه این درخواست توسط رئیس دیوان عالی کشور پذیرفته شده  و پرونده جهت بررسی مجدد به یکی از شعب دیوان عالی ارجاع شده است و باتوجه به موازین قانونی و رویه جاری قضایی در حال حاضر اجرای حکم اعدام موکلین تا زمان تعیین تکلیف نهایی قضایی در این پرونده، متوقف می‌باشد و از انجایی که یکی از قضات دیوان عالی کشور در شعبه رسیدگی کننده هم قبلا مخالف رای صادره بوده، بسیار امیدواریم که با توجه به رویکردهای امید برانگیز دوران تحول در دستگاه قضا و در چارچوب عدل و انصاف این پرونده مورد بررسی مجدد قرار گرفته و رأی قبلی نقض شود/فارس

* احتمال وقوع خاموشی در کشور

سخنگوی صنعت برق کشور:

 با گرم شدن هوا شاهد شکسته شدن رکورد مصرف برق هستیم و اگر همکاری مشترکان وجود نداشته باشد احتمالا شاهد خاموشی خواهیم بود. دو روز گذشته رکورد مصرف برق شکست و بیش از یک نیروگاه ۳۰۰ مگاواتی از مصرف سال گذشته فراتر رفت

 مصرف برق از مرز ۵۸ هزار مگاوات عبور کرده و به ۵۸ هزار و  ۱۶۸ مگاوات رسید که این موضوع نگرانی هایی را برا تامین برق به وجود آورده است.

* نماینده ماکو در مجلس: مردم می‌گویند با شروع کار مجلس جدید قیمت ارز هر روز افزایش پیدا می‌کند

محمد علی‌پور:

همه ما به حوزه انتخابیه می‌رویم و در بین مردم هستیم، مردم از ما سوال می‌کنند با شروع کار شما در مجلس هر روز ما شاهد افزایش قیمت‌ ارز هستیم، پس شما چه می‌کنید؟

هر روز می‌خوابیم و صبح بیدار می‌شویم و با افزایش قیمت‌ها روبه‌رو هستیم.

آقای رئیس‌جمهور چه اقدامی برای کنترل قیمت ارز کردید؟ دولت شما و دستگاه‌های اجرایی چه می‌کنند؟ ما پاسخی برای مردم نداریم، آیا از وضعیت مردم خبر دارید.

افزایش قیمت‌ها برای مردم غیرقابل تحمل شده است. آقای رئیس، چه پاسخی برای مردم داریم و چه اقدامی باید بکنیم؟

* دفن ۷ هزار و ۱۶۷ فوتی کرونا در بهشت زهرا / بیشترین ابتلا در تهرانپارسی‌ها

ناهید خداکرمی عضو شورای شهر تهران:

متأسفانه در یک ماه گذشته ۱۴ هزار نفر در پایتخت به دلیل کرونا بستری شده‌اند

‌بیش از ۷۱۶۷ مورد از افرادی که مبتلا به ویروس کرونا در بهشت‌زهرا (س) دفن شده‌اند.

مطابق بررسی‌های انجام گرفته هیچ منطقه‌ای در تهران موفق به کنترل ویروس نشده است.

در نواحی شرقی تهران تعداد مبتلایان از تراکم بیشتری برخوردار است و این در حالی بوده که موارد فوتی از الگوی مکانی خاصی پیروی نمی‌کند.

تراکم موارد ابتلا در برخی از مناطق مانند ۴، ۸ و ۱۳ و در محله‌هایی مانند تهرانپارس، خیابان‌های آیت و پیروزی قابل توجه است./فارس

* آموزش و پرورش:

والدین باید دانش آموزان را در مدرسه ثبت نام کنند

ثبت نام نکردن، تخلف است

رضوان حیکم‌زاده معاون وزیر آموزش و پرورش: با توجه به ابلاغ قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان ثبت‎نام دانش‌آموزان در مدرسه جزء وظایف والدین است و اگر در این زمینه اقدام نکنند، تخلف محسوب می‌شود/ ایکنا

.........آموزشی

* آموزش به کودکان نابینا چگونه و از چه زمان آغاز شود؟ آموزش کودکان نابینا یکی از پرسشهای اساسی والدین استدر این زمینه گفتگویی داشتیم با فرشته فلاح زواره، روانشناس کودکان استثنایی و مربی باغچه حواس. در ابتدا از او می پرسم: به طور کلی آموزش کودک از چه زمانی باید آغاز شود؟

ج: ما تا دو سالگی روی حرکت و گفتار بچه ها کار می کنیم. بعد از 2 تا 3 سالگی، مادر، پدر یا دیگران روی موارد دیگری کار می کنند مانند ، آشنایی با حواس، آموزشهای گفتاری مانند شعر خوانی، قصه خوانی ، آموزش رنگها ، آموزش خوردن غذا، حضور در جمع، ارتباط اجتماعی ، مهارتهای اجتماعی و آموزشهای دیگر.

س: آموزش کودکان نابینا چه ویژگی خاصی دارد؟

ج: بچه نابینا نمی تواند رنگها را تشخیص دهد اما بسیاری از موارد دیگر را می تواند انجام دهد و والد می تواند به او در آن موارد کمک کند و  آموزشهای زیادی را به او بدهد از جمله آموزشهای اولیه ای که من خیلی بر روی آن تأکید دارم مهارتهای اجتماعی و رفتارهای اجتماعی است. مثل معاشرتها، جواب تلفن دادن، صحبت کردن با اطرافیان، چگونگی غذا خوردن، نشستن  و آموزشهایی از این دست که والد باید به بچه بیاموزد. رفتارهای اجتماعی از زمانی که بچه به دنیا می آید از روی معاشرتهایی که با او می شود، ، شکل می گیرد.   اگر بچه ای که سه سال دارد نداند در حضور دیرگران نباید پایش را دراز کند این رفتاری است که مادر باید آن را اصلاح کند. ما می دانیم بچه های نابینا وقتی راه می روند یکی از دستهایشان را جلوی صورتشان می گیرند و با دست دیگر مسیر را پیدا می کنند مثلا دستشان را روی دیواری که راه را به آنها نشان می دهد می گذارند یا با گرفتن عصاراه را پیدا می کنند. اینها مواردی هستند که حتما در وهله اول باید به بچه نابینا یاد داد. آموزش جهت یابی به بچه نابینا خیلی مهم است. همچنین نوع صحبت کردن و غذا خوردن بچه نابینا خیلی مهم است. پس از همان اول این آموزشها را به بچه ها می دهیم. من در باغچه حواس به بچه ها قاشق و چنگال می دادم و روش قاشق و چنگال به دست گرفتن را با بچه کار می کردیم.مثل اینکه  قاشق را با کدام دست و چنگال را با کدام دست بگیرند و آموزش روش غذا خوردن را مدتی ادامه می دادیم.

س: برای اصلاح رفتارهای کلیشه ای کودک نابینا چه باید کرد؟

ج: بعضی از بچه های نابینا رفتارهای تکانشی دارند، سرشان را تکان می دهند و عقب و جلو می آورند، دستهایشان را خیلی تکان می دهندیا خودشان را عقب و جلو می آورند این رفتارها را باید از بین برد. مادر می تواند وقتی بچه مشغول انجام این رفتار است دستش را روی پای بچه بگذارد و بگوید انجام نده. اگر دو بار این کار را کردیم بار سوم وقتی فقط دست را روی پای بچه بگذاریم متوجه می شود که نباید انجام دهد.

س: در بخش آموزش کودکان نابینا، تقویت شنوایی، لامسه و بویایی اهمیت ویژه ای دارد در این مورد چه باید کرد؟

ج: بچه نابینا تا 6-7 سالگی نمی داند که نمی بیند و با بچه های دیگر تفاوت دارد. والدین باید به این موضوع دقت کنند. البته اکثر بچه ها اینگونه هستند نه همه آنها. بچه وقتی به جایی می رود باید به این دقت کند که اگر نمی بیند باید از حس شنوایی، لامسه و بویایی استفاده کند. پس والدین باید این سه حس را در کودک خود تقویت کنند. مثلا وقتی در خیابان راه می رویم، وقتی از نانوایی می گذریم به او بگوییم دقت کن اینجا بوی نان می آید پس مثلا نزدیک خانه مادر بزرگ هستیم. برای آشنایی با محیطهای مختلف توجه به بو خیلی تإثیر دارد و من خودم از بو خیلی استفاده می کردم. برای تقویت حس لامسه می توان از پارچه هایی با جنسهای متفاوت استفاده کرد تا بچه با لمس تفاوت آنها را تشخیص دهد یا از سمباده با درجات مختلف زبری استفادهکرد. . این سمباده ها 9 درجه دارند که زبرترین آنها را وقتی بچه دست بزند حالت بدی دارد اینکه بچه این سمباده ها را از هم تفکیک کند و بگوید کدام نرمتر و کدام زبرتر است. مادر همچنین می تواند خیلی از لوازم را به بچه نشان دهد یا مثلا شیر پلاستیکی بگیرد و به بچه بدهد تا لمس کند . یا گل را به دست او بدهد و بگوید این گل است بویش کن و گلبرگها را لمس کن تا بچه زیبایی گل را لمس و احساس کند. بچه بوی خوب گل  و زیبایی آن را با لمس متوجه می شود. مادر در خانه باید بچه را به همه جای خانه ببرد اتاقها، آشپزخانه را به او نشان بدهد و اینجور نشود که بچه در خانه خودش در 5 سالگی سردرگم باشد و نداند باید کجا برود. اتاق خود، آشپزخانه، سرویس .. را بشناسد. بداند که مثلا از این در که خارج شود از خانه بیرون می رود.

س: آیا مادر نابینا می تواند به تنهایی همه این آموزشها را انجام دهد؟

ج: مادر نابینا هم می تواند این کار را به خوبی انجام دهد چون او همان دردی را دارد که بچه اش دارد. یک فرد نابینا خیلی بیشتر از افراد بینا می تواند به یک کودک نابینا کمک کند اما در عین حال کمک گرفتن از یک  فرد بینا هم کار خوبی است چون به هر حال مادر نابینا یکسری از موارد را نمی بیند. مثلا وقتی به بچه مزه ها را آموزش می دهد و می خواهد به او یاد بدهد چیزی را نخورد چون مزه بدی دارد. اگر مقداری از آن را به بچه بدهد تا امتحان کند شاید متوجه نشود و بچه همه آن را بخورد یا برای جهت یابی اگر فردی بینا هم باشد بهتر است ولی اگر هم نبود مشکلی نیست. استقلال افراد نابینا و اینکه بتوانند کارهایشان را به تنهایی انجام دهند بسیار مهم است بچه هایی که نابینا به دنیا می آیند خیلی بهتر می توانند با محیط اطراف خود ارتباط بگیرند.

........ورزشی

* بلاتکلیفی هیأت نابینایان استان البرز

هیأت ورزش نابینایان و کم بینایان استان البرز حدود 7 ماه است که با سرپرست اداره می شود و اداره ورزش و جوانان و فدراسیون نابینایان تلاشی برای برگزاری مجمع این هیأت نمی کنند.

علی خدایاری، عضو تیم فوتبال پنج نفره و از بازیکنان قدیمی گلبال و دو و میدانی نابینایان استان البرز در مصاحبه با ایران سپید گفت: وضعیت رشته های ورزش نابینایان در استان البرز چندان مناسب نیست. تیم گلبال در سطح پیشکسوتان فعالیت دارد و در رشته شنا نیز تعدادی از جوانان مشغول هستند. وی به تیم فوتبال پنج نفره این استان اشاره کرد و گفت: تیم فوتبال نابینایان کرج چند سالی است که به همت نابینایان استان البرز تشکیل شده و در سایه کم توجهی مسئولان توانسته در چهار دوره مسابقات قهرمانی کشور حاضر شود و در سال گذشته نیز عنوان نایب قهرمانی را بدست آورد.

خدایاری در ارتباط با زیرساخت های ورزش نابینایان در استان البرز بیان کرد: سالن گلبال در زمان هایی در اختیار ما قرار میگیرد که تایم مناسبی نیست. کارمندان، دانشجویان و محصلان امکان تمرین در این ساعات را ندارند و به مشکل می خورند. دوندگان نیز چنانچه بخواهند از پیست دو و میدانی استفاده کنند، باید با افراد بینا ادغام شوند که خود این مسئله مشکلاتی را برای ما به وجود می آورد. وی در خصوص زمین فوتبال پنج نفره نیز گفت: خوشبختانه در استان البرز زمین چمن تخصصی برای فوتبال پنج نفره وجود دارد. البته مدتی این زمین را به صورت غیر قانونی به افراد بینا اجاره داده بودند که با پیگیری هایی که انجام شد این موضوع لغو شد.

خدایاری در خصوص برگزاری مجمع انتخاباتی استان البرز و چرایی عدم برگزاری انتخابات در ماه های گذشته گفت: هنوز تأییدیه حراست روزبه زورقی رئیس پیشین و سرپرست فعلی هیأت از طرف اداره ورزش و جوانان نیامده و مسئولان اداره ورزش همین موضوع را بهانه قرار داده اند. از طرفی آقای زورقی ارتباط خوبی با رئیس فعلی فدراسیون نابینایان دارد و به همین خاطر حدود هفت ماه است که هیأت با سرپرست اداره می شود. ما اعتقاد داریم عدم تأیید یک نفر نباید باعث توقف برگزاری مجمع شود و امیدواریم هر چه سریعتر با برگزاری یک انتخابات آزاد و به دور از جهتدهی، شاهد رشد و پیشرفت ورزش نابینایان در استان البرز باشیم.

امیر سرمدی

........حوادث

* شوهرم نمی توانست پول موادمخدرم را تامین کند/ با پسری دوست شدم و با هم رفتیم دزدی

خراسان نوشت: زن ۲۹ ساله‌ای که به اتهام سرقت آهن آلات از ساختمان‌های در حال احداث با هوشیاری نیروهای تجسس کلانتری سپاد مشهد دستگیر شده است سرگذشت تاسف بارش را برای مشاور و مددکار اجتماعی کلانتری بازگو کرد.

وی گفت: ۱۵ سال بیشتر نداشتم که پای سفره عقد نشستم و با «غفور» ازدواج کردم چرا که به درس و مدرسه علاقه‌ای نداشتم. بعد از پایان مقطع ابتدایی ترک تحصیل کردم و در روستای محل زندگی مان واقع در اطراف شهرستان سرخس به خانه داری پرداختم.

یک سال بعد جشن عروسی ام برگزار شد و من به همراه شوهرم زندگی جدیدی را شروع کردم، ولی زمانی فهمیدم که همسرم قاچاقچی موادمخدر است که پسرم را باردار بودم .با وجود این اختلافات من و همسرم زمانی شدت گرفت که نتوانستم دخالت‌های بیش از اندازه مادرشوهرم را در زندگی ام تحمل کنم. بالاخره چند سال بعد همسرم به اتهام حمل مقادیر زیادی موادمخدر توسط نیروهای انتظامی دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. من که دیگر امیدی به ادامه این زندگی نداشتم از غفور طلاق گرفتم، اما خانواده شوهرم مرا از خانه بیرون کردند و حضانت پسرم را نیز عهده دار شدند. با آن که از غفور طلاق گرفته بودم، اما دوری از فرزندم برایم بسیار سخت بود در این شرایط به مشهد مهاجرت کردم و به پیشنهاد یکی از دوستانم و برای فراموش کردن غم و غصه هایم به مصرف موادمخدر روی آوردم. اما خیلی زود به سوی استعمال مواد مخدرصنعتی کشیده شدم. در همین روزها بود که با یکی از همشهری هایم ازدواج کردم، اما پولی که او برای هزینه‌های زندگی به من می‌پرداخت کفاف استعمال پنهانی موادمخدرم را نمی‌داد. به همین دلیل در وضعیت بدی قرار گرفته بودم.

همسرم نگهبان یک پروژه ساختمانی در حال احداث بود و من نمی‌توانستم با درآمد اندک او تقاضای پول بیشتری داشته باشم. خلاصه در این میان با جوان ۳۳ ساله‌ای آشنا شدم که با همسرش مشکل داشت. خیلی زود روابط من و جوان همسایه صمیمانه‌تر شد و برای تامین هزینه‌های اعتیاد تصمیم به سرقت گرفتیم، ولی ناگهان ماموران انتظامی بر سرمان آوار شدند و ما را دستگیر کردند. حالا نمی‌دانم چه پاسخی به همسرم بدهم که با دروغگویی به او خیانت کردم و... شایان ذکر است به دستور سرگرد جعفر عامری (رئیس کلانتری سپاد) رسیدگی به این پرونده در دایره تجسس ادامه یافت.

* اتفاقی عجیب در یک قبرستان در کرج مادر عماالدین_سجادی از فعالان زیست محیطی کشور وقتی برای خواندن فاتحه سر مزار پسرش رفت صحنه‌ای عجیب دید که شوکه شد.

روز پنجشنبه گذشته وی هنگام حضور در کنار مزار پسرش متوجه حضور دو سگ شد.این دو سگ همان سگ‌هایی بودند که عماد هر روز به آنان رسیدگی می کرد و هر از گاهی آنان را برای شستشو به خانه می‌آورد.

مدیر آرامستان می‌گوید که متوجه حضور سگ‌ها در آرامستان شده بودیم و فکر می‌کردیم که دلیل خاصی ندارد تااینکه متوجه شدیم این دو سگ و تعدادی از سگ های دیگر هر روز فقط بر سر مزار یک نفر می‌آیند و آن هم مزار عماد است تا به او سر بزنند.

عمادالدین حیرت‌سجادی یکی از اعضای فعال مجمع فعالان زیست محیطی کشور در کرج بود که به امداد و نجات حیوانات بی سرپناه می‌پرداخت.

او ۴ ماه پیش بر اثر ایست قلبی درگذشت

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/21349.html
Page Generated in 0/0059 sec