printlogo


کد خبر: 21123تاریخ: 1399/4/3 01:22
روزنامه سه شنبه 3 تیر 1399
روزنامه سه شنبه 3 تیر 1399
عناوین امروز: بکارگیری ۳۳ درصد زنان در پست های مدیریتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی - جهانگیری: توان مدیریتی بالایی در کشور داریم - روش صحیح استفاده از قطره و پمادهای چشمی - سرگذشت موسیقی پاپ در 544 صفحه - تداوم رقابت های شطرنج آنلاین نابینایان و برگزاری مسابقات قهرمانی کشور - مرد خلافکار، همسرش را در مسیر مردان پولدار قرار میداد

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 3 تیر 1399

1 ذی القعده  1441

23 جون 2020

سال بیست و چهارم شماره 6444

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

میلاد با سعادت فاطمه معصومه (س) و روز دختر بر همه خوانندگان ایران سپید خجسته باد

........عناوین این شماره.....

بکارگیری ۳۳ درصد زنان در پست های مدیریتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی

جهانگیری: توان مدیریتی بالایی در کشور داریم

روش صحیح استفاده از قطره و پمادهای چشمی

سرگذشت موسیقی پاپ در 544 صفحه

تداوم رقابت های شطرنج آنلاین نابینایان و برگزاری مسابقات قهرمانی کشور

مرد خلافکار، همسرش را در مسیر مردان پولدار قرار میداد

 

..........ویژه

* بکارگیری ۳۳ درصد زنان در پست های مدیریتی سازمان آموزش و پرورش استثنایی: با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی و اعضای شورای معاونین نشست شورای راهبری سازمان آموزش و پرورش استثنایی برگزار شد.

 دکتر سید جواد حسینی درنشست شورای راهبری سازمان آموزش و پرورش استثنایی در خصوص نقشه راه اصلاح نظام اداری اظهار داشت: تفاهم‌نامه سه ساله اصلاح نظام اداری دوره پایانی دوم را طی می کند و در حال ورود به دوره سوم می باشد که در قالب ۹ برنامه باید پیگیری شود.

‏وی افزود: مهندسی نقش و ساختار دولت، توسعه دولت الکترونیک و هوشمند سازی، خدمات عمومی در فضای رقابتی، مدیریت سرمایه انسانی، بهبود نظام و فناوری های نوین مدیریتی، توسعه فرهنگ سازمانی، صیانت از حقوق شهروندان، ارتقا پاسخگویی، شفافیت و مقابله با فساد اداری و مدیریت بهره‌وری در نظام اداری و اجرایی از جمله برنامه های ۹ گانه می باشد.

وی گفت: این برنامه ها در قالب شاخص های عمومی باید از سوی دستگاه ها برنامه ریزی و اجرایی گردد.

معاون وزیر با بیان اینکه برای تحقق این برنامه ها در آموزش و پرورش استثنایی شورای راهبری  تحول اداری با ۵ کمیته شکل گرفته است اظهار داشت: این کمیته ها شامل کمیته ساختار فناوری و مدیریت، سرمایه انسانی، دولت الکترونیک، صیانت و سلامت اداری و استقرار نظام مدیریت عملکرد در سازمان شکل گرفته است که کیفی شدن فعالیت آنها مورد انتظار است.

وی گفت: تاکنون سازمان آموزش و پرورش استثنایی با چرخش های تحول آفرین در برخی حوزه ها  از جمله چرخش از سمت تصدی گری در امور به توسعه مشارکت ها و مدیریت فرآیندی، از سوی اطلاعات سنتی به سوی اطلاعات سامانه ای، از ارائه خدمات توانبخشی به سمت خدمات توانبخشی و حمایتی، از کیت های آموزشی به سمت چند رسانه ای، از آموزش های نظری به آموزش های مهارتی و کاربردی، از کتاب های عادی و مناسب سازی شده به سمت کتاب های مناسب سازی شده و ویژه، از سوی مدارس ویژه  به سمت مدارس ویژه و پذیرا، از رویکرد آموزش تفکیکی به سمت تلفیقی و فراگیر سازی و از سوی معلمان تک مهارتی به سمت معلمان چند مهارتی جهت گیری تحولی خوبی را آغاز و هدف‌گذاری نموده است.

وی افزود: تعداد برنامه های سال ۹۹ آموزش و پرورش استثنایی از لحاظ کمی و کیفی تحول یافته است. برنامه ها از ۶ برنامه به ۱۳ برنامه و فعالیت ها از ۱۸ فعالیت به ۴۶ فعالیت افزایش یافته است و همچنین پوشش برنامه ای در سه زیر نظام به  پوشش همه زیر نظام های سند تحول بنیادین ارتقا یافته است.

حسینی افزود: ۶۳ درصد برنامه ها و ۷۳ درصد برنامه های بسته های تحولی نوآورانه و تاسیسی هستند.

معاون وزیر با بیان اینکه با توجه به رویکرد مهارتی و حرفه ای ۲۲۴ شایستگی مهارتی در قالب ۳۶ رشته مهارتی در متوسطه حرفه ای تدریس می شود اظهار داشت: در حوزه توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه دولت الکترونیک فعالیت های زیادی از جمله تولید محتوای الکترونیکی، راه اندازی میز خدمت الکترونیکی، راه اندازی بیش از ۴۶ سامانه تحت وب ، توزیع تبلت بین دانش آموزان گروه کم بینا، توسعه مشارکت ذینفعان سازمان در قالب پارلمان های  مجازی اولیا، مدیران، معلمان و دانش آموزان و طرح جام در آموزش و پرورش استثنایی انجام شده است.

وی افزود: در راستای تضمین و بهبود کیفیت در مدارس استثنایی و اجرای مصوبه ۶۷۳ شورای عالی آموزش و پرورش دستورالعمل اجرایی تهیه و به استان ها ابلاغ شده است.

معاون وزیر با اشاره به سهم زنان در مدیریت در آموزش و پرورش استثنایی اظهار داشت: ۳۳ درصد مدیران کلیدی سازمان آموزش و پرورش استثنایی را زنان شایسته تشکیل می دهند.

حسینی با اشاره اهمیت ارتقای نیروی انسانی اظهار داشت: در راستای ارتقای صلاحیت ها و توانمند سازی نیروی انسانی نزدیک به ۲۸ هزار نفر ساعت آموزش به بیش از ۱۲ هزار نفر در قالب ۲۹۷ کارگاه  داده شده است.

وی افزود: در راستای مشارکت و توانمند سازی معلمان و گروه های آموزشی ۱۷ دبیرخانه ملی نیز به استان ها واگذار شده است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه گفت: در راستای همکاری درون و برون دستگاهی و به منظور توسعه مشارکت ها با سازمان بهزیستی ، کمیته ملی پارالمپیک، معاونت های ابتدایی، توسعه منابع انسانی، پرورشی، تربت بدنی ، شرکت صنایع آموزشی ایران، مرکز ملی فرش ایران، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، سازمان نهضت سوادآموزی، وزارت بهداشت و پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی تفاهم نامه های همکاری منعقد شده است.

وی افزود: به منظور توسعه کمی مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری با راه اندازی ۷۴۱ مرکز نسبت به سال ۱۳۹۳ تعداد این مراکز ۷۵ درصد رشد داشته است.

حسینی تصریح کرد: با ایجاد کارگروه خیرین مدرسه ساز استثنایی و راه اندازی انجمن خیرین حامی دانش آموزان استثنایی کمک های بسیار خوبی از بخش مردمی تاکنون جذب شده است.

معاون وزیر با اشاره به ورود سازمان آموزش و پرورش استثنایی به عرصه فناوری های نوین و استفاده از فضای مجازی برای آموزش در عصر کرونا اظهار داشت: ارائه ۵ میلیون ساعت آموزش در فضای مجازی، راه اندازی ۷ پایگاه آموزش مجازی، دریافت بیش از ۱۷۰۰ محتوای آموزشی از استان ها جهت بارگذاری در فضای مجازی، راه اندازی ۷ استودیو برای تولید محتوای آموزشی، گسترش فعالیت های آموزشی منزل محور ، ساخت فیلم به زبان اشاره  برای حوزه سلامت از جمله اقدامات نوآورانه در این زمینه بوده است

وی افزود: تجهیز اتاق های بازی تمامی مدارس ویژه دانش آموزان با آسیب بینایی، راه اندازی ۱۶ مرکز مشاوره، توسعه فعالیت های قرآنی و تربیت بدنی نیز از دیگر جهت گیری های خوب سازمان آموزش و پرورش استثنایی می باشد.

حسینی در ادامه گفت: ارائه خدمات حمایتی در ۱۶ عنوان، ارائه خدمات توانبخشی درون و برون مدرسه ای، تولید بیش از ۳۵ درس افزار و کیت، برگزاری جشنواره های تولید محتوای الکترونیکی، افزایش ۱۷.۵ برابری پوشش تحصیلی و ۸۰ برابری آموزش های تلفیقی فراگیر از دیگر فعالیت های تحولی آموزش و پرورش استثنایی می باشد. وی افزود: تدوین ۳ بسته تحولی در راستای سند تحول بنیادین در سال جاری نیز در راستای تحولات کمی و کیفی و ارائه خدمات به دانش آموزان با نیازهای ویژه مورد توجه قرار گرفته است.

.......اخبار روز

* جهانگیری: توان مدیریتی بالایی در کشور داریم

معاون اول رئیس جمهور :

اگر توسعه صادرات غیرنفتی محقق شود بخش تولید، اشتغال و تأمین ارز را به دنبال خود به حرکت وامی‌دارد و بسیاری از مشکلات را برطرف خواهد کرد.

اگرچه با مشکلات و موانع پیچیده روبرو هستیم، اما از ظرفیت های گسترده و و توان مدیریتی بالا در کشور برخوردار هستیم و قادر خواهیم بود با اتکا به این ظرفیت‌ها مشکلات و موانع پیش رو را برطرف کنیم.

* فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلان شهر تهران:۲۰ درصد تهرانی‌ها به کرونا مبتلا شدند.

* بیشترین دانشجویان خارجی محصل در ایران از کشور افغانستان هستند و بعد از آن، دانشجویان کشورهای عراق، لبنان، سوریه، چین و پاکستان قرار دارند.

* فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: به دنبال ایجاد پایگاه دائمی در اقیانوس هند هستیم و این مهم را تا پایان امسال عملیاتی خواهیم کرد.

 

........گزارش آموزشی

* روش صحیح استفاده از قطره و پمادهای چشمی: در بیمارستان گاه از یک قطره برای تعدادی از بیماران استفاده می شود برای همین استفاده از قطره به روش استریل اهمیت زیادی دارد اما در مورد کسی که قطره چشمی را فقط برای خودش استفاده می کند شاید تا آن حد نیاز به رعایت روش استریل قطره ریختن نباشد. برای ریختن قطره در چشم ابتدا قطره را در دست راست گرفته و با دست چپ در آن را باز می کنیم و با انگشت اشاره که به صورت حلقه در آورده ایم آن را در دست نگه می داریم. و با انگشت شست و انگشت وسط دست چپ دو پلک چشم را از هم دور می کنیم به طوریکه در زیر پلک چپ یک چاله مشخص شود. قطره را با دست راست به چشم نزدیک می کنیم و در همان زمان با انگشت انگشتری دست راست روی مجرای اشکی کنار بینی را می گیریم. این کار برای این است که از برگشت اضافه قطره به درون بینی جلوگیری کنیم زیرا ظرفیت هر چشم، کمتر از یک قطره است و اگر اضافه قطره به بینی منتقل شود از آنجا جذب خون می شود. این موضوع شاید در زمان کوتاه اهمیت زیادی نداشته باشد ولی در مورد کسانی که مدتهای طولانی از یک قطره استفاده می کنند اهمیت دارد چون در این صوروت اگر مثلا کسی از قطره بتامتازون استفاده می کند هر بار مقدار کمی بتامتازون هم وارد خونش می شود. در مرحله بعدی سعی می کنیم قطره را درون چاله ایجاد شده زیر پلک پایین بیندازیم. قبل از ریختن قطره سعی می کنیم به بالای سر نگاه کنیم یعنی سعی می کنیم کره چشم را به بالا حرکت دهیم تا مردمک چشم به سمت بالای چشم متمایل شود. این کار به این علت است که بعضی از قطره های چشمی اگر به صورت مستقیم بر روی قرنیه ریخته شوند به مرور موجب کدورت قرنیه و تاری دید می شوند که این نکته به ویژه برای کم بینایانی که دیدی حداقلی دارند حائز اهمیت است. بعد از ریختن قطره یک تا دو ثانیه صبر می کنیم و بعد با پلک زدن قطره در سطح چشم پخش و اضافه آن از چشم خارج می شود. این مراحل را یک مادر می تواند برای فرزندش هم انجام دهد. توجه داشته باشید اگر در دفعه های اول بیش از یک قطره در چشم ریخته شود مشکلی ایجاد نمی کند زیرا اضافه قطرات از چشم خارج می شوند. بعضی از قطره ها آنتی بیوتیک هستند و باید در ساعات معینی استفاده شوند ولی در موقع خواب حساسیت زیادی برای برخاستن از خواب رأس ساعت مقرر لازم نیست مگر در مورد قطره هایی که بعد از عمل جراحی استفاده می شوند که رعایت ساعت دقیق مصرف آنها در روزهای اول، بسیار ضرورت دارد. قبل از مصرف قطره به تاریخ مصرف روی آن دقت کنید. اگر به تازگی آن را از داروخانه تهیه کرده اید حتما برای دوره درمان شما زمان مصرف دارد اما اگر قطره ای را از یخچال خانه بر می دارید توجه به این نکته ضرورت دارد. در نظر داشته باشید بعضی از قطره ها باید در یخچال نگهداری شوند. در مورد قطره اشک مصنوعی که برای رفع خشکی کره چشم تجویز می شود گاه دو تا سه بار در روز هم قابل استفاده خواهد بود. نوع دارویی دیگری که در بیماریهای چشمی از آن استفاده می شود پمادهای چشمی هستند. پمادهای چشمی از پمادهایی که به صورت موضعی استفاده می شوند بسیار کوچکتر هستند و سر آنها بلند و باریک است که این امر کمک می کند موقع استفاد از آن پماد به صورت نوار باریکی از آن خارج شود. برای استفاده از پماد چشمی نیز مانند قطره در پماد را باز می کنیم پلک پایین را به پایین می کشیم و یک نوار باریک پماد را روی لبه پلک پایین از سمت داخلی چشم و کنار بینی تا سمت خارجی می ریزیم و چشم را می بندیم. اگر بیمار از دو یا چند قطره چشمی استفاده می کند بین استفاده از دو قطره یک فاصله زمانی پنج دقیقه ای باید رعایت شود تا قطره قبلی جذب شده باشد همچنین است اگر قطره و پماد را با هم استفاده می کنید که اول قطره را ریخته و پنج دقیقه بعد از پماد استفاده می کنیم. بعد از استفاده از دارو درپوش آن را رویش می گذاریم و می بندیم که در صورتی که در آن را در دست خود نگه داشته باشید با تسلط می توانید طوری آن را ببندید که دست شما با سر قطره یا پماد تماسی پیدا نکند.

........سلامت و بهداشت

*روند افزایشی کووید-۱۹ در تهران با شیبی ملایم: فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران گفت: کرونا در تهران طی دو هفته اخیر با شیبی ملایم رو به افزایش است. البته تقریبا تعداد موارد جدیدمان که در ۴۸ ساعت اخیر بستری شدند، بین ۱.۵ تا دو درصد رشد را نسبت به روزهای گذشته نشان می‌دهد، اما در زمینه تعداد فوتی و بیماران ترخیصی در ۴۸ ساعت گذشته تفاوت چشمگیر آماری نداشتیم.

به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی افزود: تمایل داریم که تمام بیمارستان‌های جنرال و عمومی که توان علمی و درمانی بالاتری دارند، کماکان بتوانند در زمینه ارائه خدمات به بیماران کرونایی مشارکت فعال داشته باشند، به‌خصوص بیمارستان‌های دانشگاهی که در این زمینه در دوران اخیر نقش بسیار سازنده‌ای را داشته‌اند البته درباره بیمارستان‌های تک تخصصی و بیمارستان‌هایی که قبلا در زمینه کرونا فعالیت کمتری داشتند، قرار شد بعد از اینکه اقدامات اولیه به صورت پذیرش ابتدایی انجام شد، در تناسب با وضعیت بیمار و علائم او و میزانی که نیازمند خدمات تخصصی پیچیده تر است، ادامه درمانش یا در همان بیمارستان ابتدایی انجام شود و یا به مراکز تخصصی‌تر از طریق ستاد هدایت بیمارستان ارجاع شود.

زالی ادامه داد: در عین حال قرار شد تا شیوه‌نامه‌های مصادیق بستری در بیمارستان ها مورد بازنگری قرار گیرد زیرا شاهد بودیم تعدادی از بیماران که شرایط ترخیص زودتر و ماندن در منزل را دارند و یا به دلایلی مانند اضطراب خانواده می‌توان ادامه درمانشان را حتی بدون خدمات بستری بیمارستانی انجام دهیم. بر همین اساس با رعایت شیوه‌نامه‌هایی بخشی از پذیرش بیمارستانی را کاهش می‌دهیم زیرا برخی از این بیماران که علائم خفیف دارند، می‌توانند خدمات درمانی در منازل دریافت کنند که در این صورت احتمال آلوده شدن در محیط بیمارستانی هم کاهش می یابد.

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان شهر تهران، گفت: با حضور معاون بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی مقرر شد که بر تعداد مراکز مراقبت سلامت ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در سطح تهران، افزوده شود و با مراجعه افراد با علائم خفیف‌تر به این مراکز بهداشتی بار بیمارستانی را به حداقل برسانیم زیرا یکی از راه‌های کاهش بار بیمارستانی استفاده از ظرفیت حوزه مراقبت سلامت بهداشتی است که قرار شد با کمک‌هایی که در زمینه نیروی انسانی و بودجه در این حوزه انجام می‌شود، مراکز بهداشتی در تهران فعال‌تر شوند و بار بیمارستانی را کمتر کنند.

زالی با اشاره به بازگشایی سینماها و مکان های فرهنگی گفت: مهمترین نقطه آسیب‌پذیر ما در کلانشهرها، در زمینه گسترش بیماری‌های عفونی از جمله کرونا که یک بیماری با سرایت پذیری بالاست و سطوح هم می‌توانند در این بیماری به‌ عنوان یک عامل انتقالی عمل کنند، این است که هرگونه تجمع می‌تواند منجر به افزایش بار بیماری‌ها شود زیرا متاسفانه در این نوع بیماری‌ها افرادی را داریم که ظاهرا سالم هستند اما می‌توانند حامل ویروس باشند و طبیعتا تست‌هایی مانند تب سنجی در مبادی ورود تجمعات هم ضرورتا کمک کننده نیست. بر همین اساس هم در زمینه سینماها و هم فعالیت‌های فرهنگی معتقدیم که اولا پروتکل های بهداشتی باید به‌صورت دقیق و نظارت‌پذیر اجرا شوند زیرا گاهی اوقات با بازگشایی‌هایی مواجه شدیم که در ابتدا به‌صورت متعهدانه پروتکل‌ها را اجرا کردند اما در طول مسیر به دلایل مختلف تعهدات اولیه را ندارند.

زالی ادامه داد: بر همین اساس بارها اعلام کرده‌ایم که سطح رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند در شهر تهران به ۱۱ درصد تقلیل پیدا کرده است بنابراین باید توجه کنیم. طبیعتا مردم هم در مواردی که ضرورتی ندارد، در یک محیط اجتماعی حضور پیدا نکنند زیرا هنوز شرایط در تهران برای برگزاری بسیاری از تجمعات از ایمنی کافی برخوردار نیست. توصیه عمومی ما به مردم این است که کماکان از حضور در اجتماعات غیرضروری بپرهیزند.

وی تاکید کرد: به‌طور کلی هرگونه تجمع انسانی می‌تواند منجر به افزایش بار بیماری شود به ویژه در فضای مسقف و بدون رعایت پروتکل‌ها.

وی افزود: این بیماری در ۸۰ درصد افراد بی‌علامت است اما می‌توانند ویروس را منتقل کنند بنابراین توصیه ما به شهروندان تهرانی این است که همچنان از تجمعات غیر ضروری اجتناب کنند زیرا این بیماری هنوز در تهران به عنوان یک بیماری خطرناک تلقی می‌شود و درمان و واکسن قطعی ندارد. از طرفی به نظر ما هنوز هم بخش زیادی از مردم تهران در معرض کرونا نبوده اند بنابراین کانون‌های بالقوه با پتانسیل برای آلودگی تلقی می‌شوند بنابراین حضور در اجتماعات غیر ضروری توصیه نمی‌شود.

زالی گفت: حتی دیدیم که در سایر استان‌هایی که درگیر هستند، تجمعات انسانی مانند عروسی و عزاداری‌ها منجر به افزایش قابل توجه بیماری شد و حتی یک استان سفید را به یک استان قرمز بدل کرد باید توجه کرد که حضور بیش از ۱۵ دقیقه در یک فضای مسقف شانس ابتلا را به‌صورت تصاعدی افزایش می‌دهد. اگر هم فضاهای فرهنگی باز می شوند شیوه نامه‌ها را به صورت سختگیرانه‌تر باید اجرا کنند.

زالی درباره وضعیت ساعت کار کارمندان ادارات نیز گفت: در این حوزه استان تهران هم مانند سایر استان‌ها از مصوبات ستاد ملی کرونا تبعیت می‌کند. در تهران با استاندار تهران، ۱۶ گروه پرخطر را شناسایی کردیم و بخشنامه‌ای هم ابلاغ شده تا کماکان آن گروه‌های ۱۶ گانه پر خطر که می‌توانند منجر به افزایش بار بستری و یا مرگ و میر در استان تهران شوند، کماکان تسهیلاتی در حوزه دورکاری یا مرخصی استعلاجی مورد استفاده قرار دهند که در این زمینه بحث سن و بیماری‌های زمینه‌ای مطرح است.

وی ادامه داد: در تلاشیم که با دستگاه‌های اجرایی استان به جمع‌بندی برسیم که با کمک گروه‌های پزشکی معتمد استان نظارت بیشتری در زمینه کاهش حضور فیزیکی گروه‌های آسیب پذیر داشته باشیم. قرار است تا انتهای هفته آینده بررسی دقیقی از وضعیت ادارات استان داشته باشیم و گزارشی را به ستاد ملی ارائه دهیم.

زالی در پایان گفت: در تهران باید در زمینه استفاده از ماسک با جدیت بیشتری وارد عمل شویم. اگر نتوانیم ماسک را در تهران اجباری کنیم ممکن است با امواج بعدی بیماری مواجه شویم. به هر حال با توجه به شرایطی که در تهران وجود دارد و  جمعیت قابل توجهی که متراکم است که ترددهای فراوانی را دارند و ممکن است امکان ابتلا به دلیل تردد افزایش یابد، بنابراین استفاده از ماسک ضرورتی اجتناب ناپذیر است. اگر ماسک استفاده کنند، ممکن است در زمانی متعارف میزان آلودگی به کمتر از ۵۰ درصد تقلیل یابد. در غیر این صورت میزان سرایت پذیری می‌تواند تا ۹۰ درصد افزایش یابد.

......آهنگ و درنگ

سرگذشت موسیقی راک در ۵۴۴ صفحه: یکی از مشکلات شنوندگان حرفه‌ای موسیقی در ایران، کمبود منابع مطالعاتی است. کتاب‌های آکادمیک در باب موسیقی فراوان یافت می‌شود؛ اما پر واضح است که این کتب مصرف عمومی ندارند و فقط به کار آکادمیسین‌ها می‌آیند. کتب منتشره در حوزه موسیقی، آنهاییشان که جنبه غیر آکادمیک داشته باشند، احتمالاً به چند ده عنوان که عموماً تاریخ موسیقی را پوشش می‌دهند خلاصه می‌شود. آن هم اغلب یا تاریخ موسیقی ایرانی، یا کلاسیک. مخاطبان ژانر‌های دیگر که تعدادشان کم هم نیست، از دسترسی به منابع فارسی محروم مانده اند و اگر انگلیسی یا هر کدام از زبان‌های اروپایی دیگر را بدانند، به سراغ مطالعه به زبانی غیر از فارسی در باره ژانر مورد علاقه‌شان می‌روند. یکی از تک و توک کتاب‌های منتشر شده در حوزه ژانر پر طرفدار و محبوب راک، کتابی با نام «سرگذشت موسیقی راک» است.

کتاب «سرگذشت موسیقی راک» نوشته پیتر ویک ( -۱۹۵۱) محقق و موسیقی‌دان آلمانی است. از او آثار و مقالات متعددی در مباحث تاریخ هنر و زیبایی‌شناسی منتشرشده که بسیاری از آنها به زبان‌های انگلیسی، فرانسه، اسپانیایی، ایتالیایی، سوئدی، فنلاندی، چک و روسیه نیز ترجمه شده‌اند. این کتاب همان‌طور که از نام آن مشخص است، به سرگذشت سبک موسیقی راک پرداخته است. این سبک موسیقی نوعی کاملاً از آزاد از موسیقی پاپ شمرده می‌شود، که در زمانی بسیار کوتاه در ایالات‌متحده آمریکا و سپس در انگلستان و اروپا و حتی روسیه طرفداران و نوازندگان بسیاری را به خود جلب کرد. این نوع موسیقی با سازهایی چون گیتار الکتریک، گیتار آکوستیک، باس الکتریک و سازهای کوبه‌ای شناخته می‌شود که خاستگاهی اجتماعی، سیاسی دارد. در این کتاب ریشه‌های ظهور موسیقی راک در کشورهای آمریکا و انگلستان مورد توجه قرار گرفته و تحلیل شده است. در پایان آن نیز فهرستی از شخصیت‌ها، هنرمندان و آهنگ‌سازان معروف این سبک منتشر شده است. در بخش آغازین کتاب «سرگذشت موسیقی راک» می‌خوانیم: «در نگاه اول این تصور ممکن است به ذهن درآید که تفرس در باب موسیقی راک و انواع مربوط نیازی به درآمد ندارد. اما از آنجا که قرار است راک را به لحاظ موجودیت فرهنگی، به عنوان عنصر و ابزار زیبایی‌شناسی بنگریم، کار کمی سخت می‌شود، به‌قدری که فکر می‌کنیم درآمدی لازم است که خواننده را برای شروع مطلب آماده کند. احتمال دارد بعضی خوانندگان از تولد و خاستگاه راک اطلاع داشته باشند ،ولی آنچه نمی‌دانند بستر حرکتی آن در موضع سیاسی/اجتماعی/ هنری/ فرهنگی است که موضوع کتاب حاضر است. مانند اغلب پدیده‌های اجتماعی راک نیز که در جوامع آمریکایی و اروپایی به‌عنوان انگیزه جنبش‌های اعتراض‌آمیز سیاسی شناخته شده، دارای ابعاد و اضلاع متفاوت است. یعنی دارای وجوهی است که به شخصیت و کیفیت آن حیات می‌بخشد. پرداختن به موسیقی راک برای علاقه‌مندان و حتی حرفه‌ای‌ها آسان نیست به‌ویژه امروز که چندین دهه از تولد آن می‌گذرد و طی این زمان دچار تغییر هویت شده».

«سرگذشت موسیقی راک» را نشر ناهید در سال ۸۹ منتشر کرده است. تعداد صفحاتش ۵۴۴ و مترجمش «پرتو اشراق» است و برای خرید نسخه الکترونیکی آن باید ۳۸ هزار تومان بپردازید.

 

.......ورزشی

* تداوم رقابتهای شطرنج انلاین نابینایان و برگزاری مسابقات قهرمانی کشور

علی اکبر هدهدی، رئیس انجمن شطرنج فدراسیون نابینایان از برگزاری مسابقات قهرمانی کشور این رشته به صورت آنلاین خبر داد.

هدهدی در گفتگو با ایران سپید گفت: از بعد از عید و با توجه به اینکه شطرنج قابلیت برگزاری در فضای مجازی را دارد، تصمیم گرفتیم مسابقاتی را برگزار کنیم.

هدف این بود که بازیکنان از آمادگی دور نمانند و به همین خاطر مسابقات مختلفی را طراحی کردیم.

او تصریح کرد: بعد از عید مسابقه ای برای آمادگی بازیکنان ملی پوش  با حضور ۱۴ نفر به صورت دوره ای برگزار شد و تجربه لازم برای مسابقات آنلاین را به دست آوردیم.

هدهدی افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته، هر هفته روز های پنجشنبه از ساعت ۶ الی ۱۰ شب مسابقه ای با جدول ۵ دوره ای سوئیسی با زمان ۱۵ دقیقه برگزار می کنیم که در یکی از این دوره ها، ۳۰ شطرنج باز شرکت کردند و فریبا زنده بودی از بوشهر، عنوان قهرمانی را بدست آورد.

رئیس انجمن شطرنج نابینایان گفت: فکر نمی کنم به این زودی ها مسابقات بین المللی برگزار شود. فدراسیون از ما خواسته است که برنامه خود را برای ۳ ماهه دوم سال ارائه دهیم. برنامه ما به گونه ای است که ورزشکاران آسیب تمرینی نداشته باشند و آمادگی خودشان را حفظ کنند. 

هدهدی افزود: باید هیأت های استانی را تشویق کنیم تا دوره های آموزشی را در استان خود برگزار کنند. ما نیز اگر قرار باشد آموزش هایی را انجام دهیم، برای منتخبان تیم ملی است.

وی بیان کرد: یکی دیگر از اهداف ما در آینده برگزاری مسابقات قهرمانی کشور است. البته ابتدا هیأت های استانی باید مسابقات انتخابی را برگزار کنند و یک نفر از میان بانوان و یک نفر در بخش آقایان را به ما معرفی کنند. رقابت های نیمه نهایی را ما برگزار می کنیم البته این مسابقات باید در محل هیأت های استانی برگزار شود تا شطرنج بازان را با وب کم کنترل کنیم.

رئیس انجمن شطرنج فدراسیون نابینایان در پایان گفت: مسابقات پارا آسیایی جوانان سال آینده به میزبانی بحرین برگزار می شود. اما متأسفانه میزبان به صورت سلیقه ای شطرنج را از این رقابت ها حذف کرده است.

از فدراسیون نابینایان تقاضا داریم از کنفدراسیون نابینایان آسیا توضیح بخواهد. چرا رشته ای که در آن مدال های زیادی توزیع می شود نباید به عنوان یک رشته ثابت در بازی های پارا آسیایی شرکت داده شود.

امیر سرمدی

........حوادث

مرد خلافکار، همسرش را در مسیر مردان پولدار قرار می داد: ایران نوشت: ۲۹ خرداد مرد جوانی با پلیس تماس گرفت و گفت لحظاتی قبل دوستم پژمان با من تماس گرفت و گفت برای او یک گوشی تلفن همراه آیفون و ۲۰ میلیون تومان پول نقد ببرم. خیلی هراسان بود، ولی به من گفت که نیاز مالی پیدا کرده است. از طرفی صدای تلفن روی بلندگو بود انگار چند نفر اطرافش بودند به او گفتم که برایت فراهم می‌کنم. قرار شد یک ساعت دیگر در یکی از خیابان‌های فرعی منطقه شهران او را ببینم. من در روزنامه‌ها خبرهایی خوانده‌ام که وقتی فردی را گروگان می‌گیرند او را وادار می‌کنند با خانواده یا دوستانش تماس بگیرد و درخواست پول کند. الان هم احتمال می‌دهم دوستم را گروگان گرفته باشند.

بدین ترتیب مأموران پلیس پایتخت وارد عمل شده و به‌همراه پسر جوان راهی محل قرار شدند. اما زمانی که مرد جوانی از طرف پژمان برای گرفتن گوشی آیفون و ۲۰ میلیون تومان پول به محل قرارآمده بود او را دستگیر کردند. با دستگیری مرد جوان به‌نام کامران، او اعتراف کرد که پژمان را گروگان گرفته‌اند. بدین ترتیب مأموران راهی مخفیگاه شده و با آزاد کردن پژمان، همدست کامران را نیز بازداشت کردند.

مسافر پر درد سر

پژمان در تحقیقات گفت: مدتی قبل با خودرو به خانه می‌رفتم که زن جوانی را کنار خیابان منتظر تاکسی دیدم او را سوار کردم و با هم دوست شدیم. چند باری با آرزو در تماس بودم. روز حادثه طبق قراری که از قبل با او داشتم راهی خانه‌اش شدم. اما به محض اینکه وارد خانه شدم، به جای آرزو، با کامران و دوستش قمه به‌دست مواجه شدم. کامران می‌گفت که من با همسرش رابطه دارم و از من ۳ میلیارد تومان خواست. او ادامه داد: به او گفتم من این مبلغ را ندارم و آن‌ها گفتند که باید یک گوشی تلفن همراه آیفون و ۲۰ میلیون تومان و چک سه میلیاردی در اختیارشان قرار دهم. آن‌ها مرا تهدید به مرگ کرده بودند و به ناچار با یکی از دوستانم تماس گرفتم و از او خواستم که یک گوشی تلفن همراه آیفون و ۲۰ میلیون تومان پول برایم بیاورد.

ادعای عجیب

در حالی که پژمان چنین ادعایی را مطرح کرد، کامران در تحقیقات گفت: از مدتی قبل به همسرم شک کرده بودم. یک بار که گوشی تلفن همراهش را چک کردم، متوجه شدم که برای مردی که بعداً متوجه شدم پژمان نام دارد عکس‌های خصوصی اش را فرستاده است. او گفت: با دیدن عکس‌ها و برملایی راز رابطه پنهانی، تصمیم گرفتم پژمان را تنبیه کنم برای همین از آرزو خواستم تا با او قرار بگذارد و زمانی که پژمان وارد خانه شد با دوستم او را کتک زدیم. به پژمان گفتم که به پلیس زنگ می‌زنم و ماجرای مزاحمت‌ها و رابطه پنهانی ات با آرزو را می‌گویم. اما او از ما خواست که این کار را نکنیم و خودش پیشنهاد گوشی تلفن همراه آیفون و ۲۰ میلیون تومان پول را داد.

با اینکه کامران مدعی بود که پژمان برای همسرش ایجاد مزاحمت کرده، اما آرزو واقعیت را برملا کرد. او مدعی شد که با همدستی همسرش، بارها به سراغ مردان ثروتمند رفته و با ترفندهای مختلف آن‌ها را به خانه‌شان کشانده و از آن‌ها اخاذی کرده‌اند. با برملایی راز اخاذی‌های این باند، به دستور بازپرس جنایی، سه متهم جوان در اختیار کارآگاهان اداره آگاهی قرار داده شده و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.

گفتگو با زن جوان

از کی شروع به این کار کردید؟

چند ماهی می‌شود. من به‌عنوان مسافر در خیابان‌های شمال یا غرب تهران می‌ایستادم و با دیدن خودروهای مدل بالا، از راننده‌ها درخواست می‌کردم تا مرا سوار خودروشان کنند. بعد با آن‌ها طرح دوستی ریخته یا همان موقع آن‌ها را به خانه‌مان می‌بردم یا اینکه بعد از مدتی با آن‌ها قرار می‌گذاشتم و از آن‌ها می‌خواستم به خانه‌ام بیایند. اما زمانی که وارد می‌شدند، من از خانه خارج شده و کامران و دوستش به سراغ آن‌ها می‌رفتند.

طراح این نقشه چه کسی بود؟

همه کارها را کامران برنامه‌ریزی می‌کرد. از یک سال قبل به شیشه و مشروب معتاد شد و زندگی‌ام را به نابودی کشاند. او مرا وادار به این کار کرد.

چرا با آن‌ها همدستی می‌کردی؟

کامران مرا تهدید می‌کرد. می‌گفت به خانواده‌ام دروغ می‌گوید که با این افراد در ارتباط هستم و آبروی مرا نزد آن‌ها می‌برد. چند باری خواستم از او جدا شوم، ولی ترس از ریختن آبرو باعث شد که این کار را نکنم.

فکر می‌کردید دستگیر شوید؟

کامران از مردانی که طعمه‌اش شده بودند عکس‌ها و فیلم‌های مستهجن می‌گرفت و آن‌ها را تهدید می‌کرد که اگر بخواهند شکایتی بکنند تصاویر و عکس‌ها را در فضای مجازی منتشر خواهد کرد. آن‌ها هم شکایتی نمی‌کردند.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/21123.html
Page Generated in 0/0069 sec