printlogo


کد خبر: 18543تاریخ: 1398/6/16 10:29
روزنامه شنبه 16 شهریور 1398
روزنامه شنبه 16 شهریور 1398
تا روز محشر پرچمت بالاست عباس - آمدن مهر و کودکان بیمهر - معرفی کتاب «ضیافت بلا» برای ایام محرم - خودپردازهای گویا از آغاز تا امروز - گرداندن ام آر آی در ممسنی - جدول اعداد و حروف - اطلاعرسانی

روزنامه «ایران سپید»

شنبه 16 شهریور 1398

7 محرم 1441

7 سپتامبر 2019

سال بیست و سوم شماره 6227

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

تا روز محشر پرچمت بالاست عباس 2

آمدن مهر و کودکان بیمهر 5

معرفی کتاب «ضیافت بلا» برای ایام محرم 7

خودپردازهای گویا از آغاز تا امروز 9

گرداندن ام آر آی در ممسنی 12

جدول اعداد و حروف 17

اطلاعرسانی

 

............ماه خون

* تا روز محشر پرچمت بالاست عباس: محرم فروردین جانهاست و بهار ایمانهای سست شده و طراوت اندیشه های مرده و افسرده و خوابیده و شکوفایی غنچه های بسته بیداری و آگاهی و ایثار و فداکاری. محرم ماه پاسداری از حرمت انسان است؛ محرم حریم ایمان و حصار قرآن است و اهرم حرکت دهنده آزادگان. حسین (ع) پیامهای شفابخشش را همه ساله بر بالهای سرخ شهادت مینویسد و پیکهای رهایی را بر موجهای محرم سوار میکند. آری امروز آغاز پذیرش دانشگاه کربلاست؛ دانشگاه کربلا باز است و شاگرد میپذیرد، از هر جا که باشد، هر که باشد. پس ای آزادگان جهان! بسوی حسین (ع) بشتابید. هفتم محرم به شیرخواره امام حسین (ع) منتسب شده است. علی اصغر (ع) فرزند کوچک امام حسین و حضرت رباب دختر امرء القیس است که با تیر سه شعبه حرمله بن کاهل اسدی به شهادت رسید. شب هشتم را به نام حضرت علی اکبر (ع) نهادند. علی اکبر (ع) نخستین فردی بود که از بنی هاشم به میدان رفت. او فرزند بزرگ امام است و نزدیکترین فرد به ایشان. چون غربت پدر را در میان خیل گرگهای خونآشام کوفه و شام میبیند، از همه یاران و افراد خاندان پیشی میگیرد و خود را در راه آرمان فدا میکند. شب نهم محرم به نام علمدار کربلاست؛ شب تاسوعای حسینی، شب ستاره آسمان کربلا و بزرگترین یار و یاور حسین (ع). عباس یعنی چهره درهم کشیده و این نام، نشان از صلابت و توانمندی سقای کربلا دارد. او به اندازه ای محو یار شده بود که بر امواج دل انگیز آب روان، لبهای خشکیده محبوب خود را در نظر آورد و داغ تشنگی را از یاد برد. رضا رسولزاده، از شاعران آیینی در وصف تشنه لبی عباس (ع) چنین میسراید: «تا روز محشر پرچمت بالاست عباس، مدیون کام خشک تو دریاست عباس؛ گرچه به ظاهر مادرت ام البنین است، اما به باطن مادرت زهراست عباس؛ پشت و پناه اهل بیتی یا ابا الفضل، دلگرم نامت زینب کبراست عباس؛ یک رکن عاشورا اگر نام حسین است، نام تو هم یک رکن عاشوراست عباس؛ بر ارمنیها هم کراماتت رسیده، لطف و کریمی تو یک دنیاست عباس؛ بابُ الحوائج منسبی شایسته توست، محشر دخیلت دستهای ماست عباس؛ شرمنده لبهای تو آب فرات است، کی مثل تو هم تشنه، هم سقاست عباس؟ اهل حرم در انتظار تو نشستند، دیدند که در علقمه غوغاست عباس؛ دیدند که با قدِ خم برگشته مولا، داغ غم تو از رخش گویاست عباس؛ آمد حسین و خیمه ات را واژگون کرد، یعنی که افتاده دگر از پاست عباس؛ گفتا از این پس من علمداری ندارم، بی تو حسین فاطمه تنهاست، عباس؛ گفتا به زینب زیور از دستت درآور، شام غریبان بی تو واویلاست عباس؛ شش ماهه، لبتشنه، به آغوش رباب و، لبهاش مثل خشکی صحراست عباس؛ من با سکینه از تو و قولت چه گویم، حال تو را از من اگر که خواست عباس.»

* «زمین کربلا، در روز رستاخیز، چون ستاره میدرخشد و ندا میدهد که من زمین مقدس خدایم؛ زمین پاک و مبارکى که پیشواى شهیدان و سالار جوانان بهشت را در بر گرفته است.» امام سجاد (ع)

.............سخن هفته

* آمدن مهر و کودکان بیمهر: در آستانه آمدن مهر، آنچه در ذهن همگان متبادر و تکرار میشود، حکایت آغاز سال تحصیلی و رفتن کودکان و نوجوانان به مدرسه و حال و هوای یادگیری با هم بودن همسانان. در این میان آنچه نباید فراموش شود، وضعیت کودکان پیش از شش سال، به ویژه کودکان دارای محدودیت مانند نابینایان و کمبینایان است. در این سالها مکرر نوشته ایم و متذکر شده ایم که این گروه شاید یکی از نیازمندترین گروههای دارای محدودیتهای جسمی یا حسی به توانبخشی و آموزشهای ویژه سن خود است. متأسفانه کمترین توجه و بررسیهای کارشناسانه در این خصوص به چشم میخورد. سازمان بهزیستی از وجود چهارده مرکز خانواده و کودک نابینا در کشور خبر میدهد، اما اینکه در این مراکز چه خدماتی، با چه استانداردی ارائه میشود، پرسشهایی است که پاسخ روشنی برای آنها نیست. آیا کودکان نابینا قبل از آموزشهای پیش دبستانی به امکانات آموزشی و توانبخشی متناسب با سن خود دسترسی دارند؟ در این خصوص خلأهای متعدد به چشم  میخورد. برای کودکان این سن چقدر منابع آموزشی مانند کتاب، بازیهای فکری متناسبسازی شده با شرایط بینایی آنها در کشور موجود است؟ آیا کتابهایی که والدین نابینا بتوانند همزمان با رشد کودکان خود به نیازهای ذهنی فرزندانشان پاسخ دهند در دسترس این والدین قرار دارد؟ آیا آموزشهای ویژه تحرک و جهتیابی یا مهارتهای لازم ارتباطات اجتماعی در غیاب بینایی به کودکان بینا و نابینا ارائه میشود؟ تربیت و آموزش کودکان نابینا امر بسیار خطیری است که تضمین کننده موفقیت آنان در آینده یا برعکس، علت اصلی بسیاری از ناکامیهای آنان در بزرگسالی است. با وجود چنین اهمیتی چرا این مقولات از توجه درخور و برنامه ریزیهای ضروری بیبهره اند؟ امیدوارم این تذکرهای مکرر به زودی موجب توجه درخور مسئولان به این امور و نیاز کودکان نابینا شود.

...........چوب الف

* معرفی کتاب «ضیافت بلا» برای ایام محرم: در هیئتهای مذهبی سراسر کشور، نمایشگاه کتابی با عنوان طرح «حیات حسینی» برگزار میشود و به معرفی چند کتاب برتر طرح مطالعاتی محرم ۱۴۴۱ میپردازد. کتاب «ضیافت بلا» به قلم سید محمدمهدی میرباقری یکی از کتابهای انتخاب شده برای این طرح است. این کتاب تنظیم متن سخنرانیهای آیت ا... میرباقری درباره مقایسه ارکان و مراحل سیر و سلوک متعارف و سیر و سلوک با بلای معصومین (ع) است که در سال ۱۳۷۷ ارائه شده است و مباحثی مانند «عزم و تصمیم انتخاب معبود»، «محاسبه»، «توبه» و «رجوع الی الله»، «سلام به ولی خدا» و «علت عقب ماندن افراد مختلف از قافله عاشورا» را بررسی کرده است. این کتاب در ۲۰۸ صفحه و با قیمت ۱۶۰۰۰ تومان در نشر تمدن نوین عرضه شده است. در معرفی کتاب «ضیافت بلا» عنوان شده است: مؤمن در سلامتی توفیق عبادت دارد و از آن بهره مند میشود، اما در بیماری و بلایا، خداوند عبادتهایی را برای او ثبت میکند که قابل تصور نیست. بلاها چند گونه اند. گاهی بلاها کفاره گناهان هستند که معمولاً در افراد معمولی مصداق دارد؛ اما بلا برای اولیای خدا باعث ترفیع درجه است، مانند بلایی که برای سید الشهدا (ع) پیش آمد. این بلاها برای مؤمن، رحمت و ابزار سیر و سلوک است. همچنین در بخشی از این کتاب میخوانیم: اگر کسی به بلای اولیای خدا مبتلا شود، به مقامی میرسد که مانند سعید ابن عبد ا... در روز عاشورا به امام حسین (ع) عرض میکند: آقا حلقه محاصره تنگ شده است و من تحمل دیدن محاصره شما را ندارم. اجازه بدهید بروم و شهید شوم. او کسی است که هنگام نماز حضرت، سپر به دست میگیرد تا سید الشهدا (ع) نماز بخوانند. برخی نمیتوانند کیفیت سلوک ولی خدا را درک کنند و به حادثه عاشورا، همچون سایر جنگهای تاریخ نگاه میکنند. این عده نمیتوانند بفهمند که ماجرای سید الشهدا (ع) میثاقی است که خداوند عهد آن را در عالم ذر گرفته و امام حسین (ع) هم پای آن میثاق ایستاده است.

..........فناوریهای امیدبخش

* خودپردازهای گویا از آغاز تا امروز: موضوعات مربوط به درآمدها، دریافتیها و پرداختیهای افراد و خلاصه هر آنچه که به نوعی به پول ارتباط پیدا میکند، همیشه از جنجالیترین و در عین حال شخصیترین مسائل بشر بوده است. هیچ کس خوش ندارد مسائل مالی خود را با نزدیکترین افراد اطرافش هم به اشتراک بگذارد. حالا هم که در عصر دیجیتال به سر میبریم و مدیریتهای مالی را به ابزارهای نرم افزاری و سخت افزاری هوشمند سپرده ایم، تمام تلاش نوع بشر این است که بتواند امنیتِ حسابهای بانکی و رازهای مالی خود را حفظ کند. یکی از چالشهای نابینایان در این مسیر، استفاده از دستگاههای ATM یا خودپرداز است. دستگاههای عمدتاً ساکتی که شما باید پای آنها بایستید و با وارد کردن یک کارت و ورود رمز، به وسیله دستورهای مختلف امور بانکیتان را انجام دهید. خلاف آنچه که در ایران در زمینه دسترسی نابینایان به خودپرداز شاهدش هستیم، در دنیا حرکتهای مختلفی برای ایجاد دسترسی پذیری در چنین دستگاههایی از مدتها پیش آغاز شده است. اولینِ این حرکتها احتمالاً به سال ۱۹۹۷ و کشور کانادا برمیگردد. بانکی در کانادا بالاخره در برابر خواسته به حق نابینایان سر خم کرد و در روز ۲۲ اکتبر ۱۹۹۷ نخستین دستگاه خودپرداز گویا را در مقابل یکی از شعب خود نصب کرد. عقبه این اتفاق البته به سالهای دور برمیگردد. کریس و مری ستارک، دو مشتری این بانک کانادایی بودند که در سال ۱۹۸۴ تصمیم گرفتند حقوقشان در خصوص برابری دسترسی به دستگاههای خودپرداز را از بانک مطالبه کنند. بیش از هفت سال زمان لازم بود تا بالاخره صدای این دو مشتری نابینا به گوش نهادهای حقوقی برسد. در ۱۹۹۱ کمیسیون حقوق بشر کانادا، موضوع عدم دسترسی نابینایان به ATM ها را به عنوان یکی از مصادیق تبعیض علیه اقلیتها تشخیص داد و جدالی حقوقی را با این بانک کانادایی آغاز کرد. احتمالاً میشود حدس زد که برنده این دعوای حقوقی کسی نبود مگر دو مشتری نابینا. دادگاه بانک کانادایی را ملزم کرد به تبعیض پایان دهد. بانک هم از کمپانی NCR برای طراحی دستگاههای خودپرداز قابل استفاده برای مشتریان نابینا کمک خواست و سر انجام بعد از شش سال تلاش و صرف ۵۰۰ هزار دلار کانادا، این دستگاه در مقابل یکی از شعب بانک کانادایی نصب شد.

نحوه کار این دستگاهها از این قرار است که کاربر در زمان شروع کار، هدفونی را در گوش میگذارد تا در شلوغی خیابان، صدای دستگاه را بشنود و علاوه بر این، سایر مشتریان نتوانند جزئیات عملیات بانکی را بشنوند. در برخی دستگاهها حتی این امکان در نظر گرفته شده که کاربر بتواند در صورت نیاز، صفحه دستگاه را تاریک کند تا مشتریانی که پشت سرش در صف ایستاده اند، به فکر سرک کشیدن در حساب بانکی مشتری نابینا نیفتند. در شماره بعد با پیغامهای مختلفی که کاربران از این دستگاهها دریافت میکنند، آشنا خواهیم شد. «ادامه دارد»

.........هشتگ

* گرداندن ام آر آی در ممسنی. چند روز قبل فیلمی در اینستاگرام و توییتر منتشر شد که همه را متعجب کرد. فیلمی از گرداندن دستگاه MRI در شهر ممسنی! مسعود گودرزی، نماینده ممسنی این دستگاه را به شهر آورد و با همراهی تعدادی ماشین آن را در شهر گرداند و کسی هم با بلندگو فریاد میزد: «آقای گودرزی در اقدامی انقلابی MRI آورده است». این فیلم با انتقاد بسیاری از مردم رو به رو شد و حتی چهره هایی مثل امیرمهدی ژوله در اینستاگرام به آن اعتراض کردند. بحث درباره این موضوع ادامه داشت و کاربران با هشتگهای ممسنی و مسعود گودرزی درباره اش مینوشتند و البته این کار را به نزدیک بودن انتخابات مجلس مرتبط میدانستند. متهم یکی از پر سر و صداترین پرونده های جنایی ایران برای یک روز آزاد شد. محمدعلی نجفی که به جرم قتل همسرش میترا استاد محاکمه شده و مجرم شناخته شده بود، پس از اینکه خانواده مقتول از قصاص گذشتند، با وثیقه یک میلیاردی از زندان آزاد شد. این خبر مانند تمام خبرهای مربوط به این پرونده بازتاب زیادی در شبکه های اجتماعی داشت و البته بعضیها از آزادی نجفی ناراحت شدند. به نظر آنها با توجه به جنبه عمومی جرم، او باید همچنان در زندان میماند. البته بعضی وکلا هم از این مینوشتند که طبق قانون نجفی میتوانسته با سپردن وثیقه آزاد شود. آزادی نجفی در شبکه های اجتماعی واکنشهایی به همراه داشت. البته نجفی تنها یک روز آزاد بود و روز بعد به همراه وکیلش فراخوانده شد و دوباره به زندان بازگشت. مهدی شادمانی، خبرنگار ورزشی به بیماری سرطان مبتلا شد، اما هر روز بیشتر و بیشتر از زندگی و امید گفت و همه اینها را در این یک سال اخیر با جدیت بیشتر در اینستاگرام و توئیتر با دیگران به اشتراک گذاشت. برای همین، خبر درگذشت او فضای مجازی را غمزده کرد. خبرنگاران و همکارانش از روحیه اش و تلاشش برای زنده ماندن مینوشتند و از روزهای همکاری با او. کسانی هم که در شبکه های اجتماعی جزو دوستان شادمانی بودند، از این میگفتند که نوشته های او چقدر آنها را به زندگی و مبارزه امیدوار میکرد. علی ربیعی سخنگوی دولت، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، پرویز اسماعیلی معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهوری، علی پیرحسینلو مشاور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و حجت نظری عضو شورای شهر تهران از چهره هایی بودند که با نوشتن متنهایی در شبکه های اجتماعی درگذشت او را تسلیت گفتند. زندگی مهدی شادمانی به پایان رسید، اما او یکی از ماندگارترین نامهای شبکههای اجتماعی شد. کسی که هشتگ نامش را بیشتر از هر چیز در شبکه های اجتماعی میدیدیم؛ هشتگ مهدی شادمانی. سعید ملایی، جودوکاری که این روزها خبرساز شده و شایعاتی درباره پناهندگیش مطرح بود، با شبکه ایران اینترنشنال گفتگو کرد و حرفهایش بازتاب زیادی داشت. ملایی پناهندگیش را تکذیب کرد، اما گفت که در المپیک زیر پرچم کمیته بین المللی المپیک مسابقه میدهد: «من هیچ درخواست پناهندگی ندادم. ویزای آلمان را داشتم و در آلمان هستم تا از حواشی دور باشم. من سرباز خاک کشورم هستم و هر مدالی بگیرم متعلق به ایران است و برای یک ایرانی ثبت میشود. در المپیک 2020 در زیر پرچم کمیته بین المللی المپیک برای مدال طلا تلاش میکنم.» پیروز حناچی، شهردار تهران در مراسم اهتزاز پرچم امام حسین (ع) سخنرانی کرد. او این سخنرانی را با خواندن آیه فَضَّلَالله الْمُجَاهِدِینَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَی الْقَاعِدِینَ آغاز کرد که این مسأله برایش حاشیه ساز شد. توییتر باشگاه خبرنگاران جوان با انتشار این بخش از سخنرانی حناچی نوشت: «اشاره عجیب حناچی به آیه حک شده در آرم گروهک منافقین. حناچی، شهردار تهران در مراسم اهتزاز پرچم حضرت امام حسین (ع) آیه حک شده در آرم گروهک تروریستی مجاهدین خلق را قرائت کرد.» کاربران زیادی پای همین توییت یا در توییتهایی دیگر به این توییت واکنش نشان دادند و از باشگاه خبرنگاران جوان انتقاد کردند. «گلستان سعدی پیراسته از واژههای تازی». این نام کتابی است که یکی دو روزی است بحث درباره آن داغ است. این گلستان به کوشش جمال صدری منتشر شده و بسیاری از حکایتها و شعرهای آن به دلیل حذف لغات عربی تغییر پیدا کرده است. مثل این بخش که یکی از کاربران توئیتر آن را منتشر کرد: «گلستان سعدی: ترک احسان خواجه اولیتر، کاحتمال جفای بوابان، به تمنای گوشت مردن به، که تقاضای زشت قصابان. گلستان امروز: چشم پوش از نوازش خواجه، تا نبینی ستم ز دربانش، گوشت ناخواستن ز گوشت فروش، به ز شرمندگی به دکانش». این متن از این کتاب دست به دست میچرخد و کاربران از نویسنده اش انتقاد میکنند.

* گلواژه: گاه کسانی که فرسنگها با شما فاصله دارند میتوانند احساس بهتری در شما ایجاد کنند تا کسانی که در نزدیکی شما هستند. (احمد محمود)

............کشکول

* جدول اعداد و حروف: برای بدست آوردن رمز جدول کافیست به سؤالات چهارده گانه پاسخ دهید. به همراه هر سؤال اعدادی به تعداد حروف هر پاسخ داده شده؛ به طوری که هر حرف پاسخ شما یک عدد دارد که انتهای هر سؤال به ترتیب جایگیری حرف، در پاسخ آمده است. در انتها با مرتب کردن اعداد، رمز جدول که سخنی از "فرانسیس بیکن" است، بدست میآید. برای تفهیم بهتر این جدول، 68 خانه خالی را از شماره 1 تا 68 در نظر بگیرید که قرار است با پاسخ دادن به هر سؤال، شماره مربوط به هر حرف پاسخ را داخل خانه های جدول جای دهید که در آخر خانه های جدول، به ترتیب رمز را تشکیل میدهند. سؤالات: 1. بزرگش نخوانند اهل خرد/ که نام ... به زشتی برد (31-49-32-9-56-4) 2. در عفو لذتی هست که در ... نیست (66-15-5-6-62-23) 3. ایستادگی و پایداری (8-55-30-45-54-35) 4. نام عامیانه تر تردستی و شعبده بازی (41-42-43-28-24-21-38) 5. خصم و عدو (27-22-8-13) 6. جانوری پستاندار با جثه کوچک و قوه بینایی ضعیف که به وسیله ردیاب قوی خود میتواند هنگام شب با قدرت پرواز کند (25-11-20-46) 7. هزار میلیون که در زبان انگلیسی به آن بیلیون گفته میشود (57-58-37-47-48-64-65) 8. چه گویم که ناگفتنم بهتر است، زبان در دهان ... سر است (44-17-34-59-60-51) 9. سرقت و دزدی (68-16-12-19-29-1) 10. تا گرم است باید نان را چسباند (63-18-53-40) 11. واحد اندازه گیری وزن در قدیم معادل 300 کیلوگرم (25-2-36-3-67) 12. پول آمریکا و استرالیا (39-61-14-40) 13. رشته ای در ژیمناستیک که بر روی وسیله ای به شکل دو میله چوبی موزی انجام میدهند (44-33-10-52-61-37) 14. نغمه و خواندن با صدای خوش (50-26-7-49). شما تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارید رمز جدول را با شماره پیامک 3000465040 به ما اعلام کنید. رمز جدول هفته گذشته: ز دست مکر و ز دستان جانان، نمیدانم سر و سامان جانان. برنده این هفته خانم شهناز ذاکری از تهران است.

* پاسخ سؤالات جدول هفته گذشته: 1. زاکسن 2. دوران 3. سرسام 4. تبانی 5. مستبد 6. کوارتز 7. رامین 8. ویرگول 9. زاگرس 10. دشوار 11. ساخلو 12. تراس 13. اروپا 14. ناکام 15. جاکارتا 16. انسان 17. نارنج 18. اقتصاد 19. نالایق 20. نوامبر 21. مشایعت 22. یابنده 23. دردمند 24. آرامگاه 25. نامحرم 26. مبارکه 27. سزارین 28. رمان 29. ویسپرد 30. سراوان 31. اسب 32. مهاجرت 33. ادیسون 34. نارسیسم 35. جراحی 36. اجتناب 37. نفرین   
38. آفتاب 39. نمک.

 

..........اطلاعرسانی

* بدین وسیله به اطلاع دانشآموزان نابینا و کمبینای سراسر کشور میرساند: مجتمع آموزشی نابینایان شهید محبی، از همه دانشآموزان پسری که پایه نهم را با موفقیت پشت سر گذاشته و علاقمند ادامه تحصیل در رشته موسیقی هستند، دعوت میکند جهت استعداد سنجی و انجام تعیین سطح، از تاریخ 11 شهریور 1398 لغایت 20 شهریور 1398 از ساعت 8 تا 12 روزهای شنبه تا 4 شنبه با شماره تلفن 44042930-021 تماس حاصل کنند. تذکرات بسیار مهم: این فراخوان صرفاً شامل دانشآموزان پسر نابینا و کمبینایی میگردد که پایه نهم را با موفقیت سپری نموده اند. پذیرفته شدگان در رشته موسیقی و گرایش سازهای ایرانی شاخه کار و دانش ثبت نام خواهند شد. این مجتمع از ارائه خدمت اسکان به متقاضیان حضور در استعداد سنجی معذور است؛ متقاضیان میتوانند پرسشهای خود را به شناسه تلگرام

@shahidmohebi98

ارسال نمایند.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/18543.html
Page Generated in 0/0052 sec