printlogo


کد خبر: 16620تاریخ: 1397/12/22 09:38
سرویس های بهداشتی بین راهی مناسب معلولان نیست
سرویس های بهداشتی بین راهی مناسب معلولان نیست
رییس سازمان بهزیستی کل کشور از نامناسب بودن سرویس های بهداشتی بین راهی برای معلولان خبر داد و گفت: با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز و افزایش مسافرت و ترددهای بین شهری سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای باید فکر اساسی در خصوص مناسبسازی سرویس های بهداشتی بین راهی انجام دهد.

به گزارش ایران سپید وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کل کشور در هفتین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسبسازی کشور در خصوص سرویسهای بهداشتی بین راهی  گفت: « با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز و افزایش مسافرت و ترددهای بین شهری سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای باید فکر اساسی در خصوص مناسبسازی سرویسهای بهداشتی بین راهی انجام دهد. 

وی با اشاره به گواهینامه مناسبسازی بیان کرد: با اعطای این گواهینامه، چک لیست لازم برای حضور معلولان در ادارات فراهم میشود. قبادی دانا، شرکت در جشنواره شهید رجایی برای بررسی وضعیت مناسبسازی ادارات دولتی را یکی دیگر از مشوقها برای دستگاه ها دانست. وی با اشاره به رونمایی از لوگوی دبیرخانه ستاد مناسبسازی کشور خاطرنشان کرد: فصل دوم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به موضوع مناسبسازی میپردازد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت از سال ۸۳ مصوب بوده اما جلسات ستاد مناسبسازی کشور از سال ۹۳ تشکیل شده است و این یکی از نقصهای بزرگ در روند مناسبسازی و استاندارد سازی سازمانها در گذشته بود. طبق ماده ۲ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، همه وزارتخانه‌ها، سازمانها، موسسات، شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها، اماکن عمومی، معابر و وسایل خدمات به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهره مندی آنها برای معلولان فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: آیین نامه اجرایی این ماده قانونی تدوین و پنجم اسفند ماه جاری به هیات وزیران ارسال شده است. وی در ادامه به آغاز نهضت مردمی مناسبسازی محیط زندگی معلولان اشاره کرد و گفت: این نهضت با همکاری سازمان بسیج و سایر دستگاه ها اجرا میشود. رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: بهزیستی اولین هتل تراز معلولان در مشهد را در دست ساخت دارد که تا ۱۰ ماه آینده آماده میشود. قبادی دانا اظهارداشت: صدا و سیما مؤظف است تبلیغات رایگان برای فرهنگسازی رعایت معلولان پخش کند و امید است با مطالبه گیری تشکلهای مردم نهاد و مشارکت خود معلولان به این مهم دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به نامناسب بودن سرویسهای بهداشتی بین راهی برای معلولان بیان کرد: با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز و افزایش مسافرتها و ترددهای بین شهری سازمان راهداری باید فکر اساسی در این خصوص انجام دهند چرا که معلولان ضایعه نخاعی برای ترددهای بین شهری فقط میتوانند در مقصد و مبدا از امکانات بهداشتی استفاده کنن که این امر سلامت جسمانی انها را به خطر می اندازد. این امر باید در دستور کار جلسه قرار گرفته و مورد بررسی شود. رییس سازمان بهزیستی در پایان صحبتهایش گفت: تلاش برای بهبود و ارتقای همه جانبه در راستای مناسبسازی معابر عمومی براب افراد دارای معلولیت با جدیت و قدرت تمام توسط این سازمان دنبال میشود.»

در ادامه لیلا اژدری، مدیرکل دفتر همکاری و توافقهای ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در خصوص عملکرد این سازمان گفت: « برای نخستین بار مناسبسازی اماکن تاریخی برای حضور معلولان در سه موضوع مسیر، مکان و خدمات انجام میشود.

وی افزود: برای این کار یک اثر تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو در منطقه ۱۲ تهران یعنی کاخ گلستان شناسایی شده است. اژدری ادامه داد: این طرح براساس پیشنهاد ارائه شده از سوی انجمن باور است که به صورت آزمایشی اجرا میشود. وی اضافه کرد: اخیرا توافق نامه ای با سازمان جهانی گردشگری امضا کردیم که بخش ۶ این توافقنامه به همکاری های دو طرفه برای مناسبسازی اماکن گردشگری جهت بازدید معلولان اشاره دارد تا از مشاوره، آموزش و تجارب آنها در این زمینه استفاده کنیم. مدیرکل دفتر همکاری و توافقهای ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: سال آینده کارگروهی برای مناسبسازی اماکن تاریخی و گردشگری تشکیل میشود.

اژدری یادآور شد: تا سال ۹۵ هیچ ضابطه خاصی برای بازدید معلولان از اماکن گردشگری نداشتیم اما از سال ۹۵ به بعد، در ضوابط مراکز گردشگری، مباحث مناسبسازی وجود دارد. وی ادامه داد: بسیاری از اماکن گردشگری و اقامتی قدیمی هستند و امکان اینکه خود را با ضوابط مطابق کنند، مشکل و هزینه بر است بنابراین این ضوابط برای اینگونه مراکز اختیاری و تشویقی است. وی تاکید کرد: اما مراکز اقامتی و گردشگری که تازه میخواهند فعالیت خود را آغاز کنند ملزم به رعایت ضوابط هستند.

مدیرکل دفتر همکاری و توافقهای ملی گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: چالش اصلی بازدید معلولان از اماکن گردشگری این است که این اماکن، ضوابط خاص و حریم دارد و هیچ اقدامی برای بهسازی و دسترس پذیری آنها نمیتوانیم انجام دهیم اما با کمک انجمن باور میخواهیم به صورت آزمایشی اولین مناسبسازی اماکن تاریخی را انجام دهیم.» 

در ادامه این نشست مهدی جمالی نژاد، معاون عمران و توسعه شهری وزارت کشور نیز با اشاره به آمار یک میلیون و ۵۶۰ هزار نفری معلولان در کشور گفت:« تعداد معلولان روز به روز افزایش می یابد که تصادفات و کارگاه های غیر ایمن از دلایل آن است. وی افزود: سالانه حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در تصادفات جاده ای مصدوم می شوند و از سوی دیگر کارگاه های غیر ایمن در پروژه های عمرانی مشکلات زیادی در رابطه با معلولیت ایجاد میکند.

معاون وزیر کشور ادامه داد: علاوه بر جمعیت معلولان با افزایش جمعیت سالمندان نیز روبرو هستیم که اهمیت مناسب سازی را بیش از پیش روشن می کند. وی خاطرنشان کرد: متاسفانه مناسبسازی در بسیاری از استانها انجام نشده، یا کمرنگ بوده یا نیاز به بازنگری دارد. جمالی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صحبتهای قبادی دانا در خصوص استاندارد نبودن سرویسهای بهداشتی گفت: این مشکل به ویژه در مسیرهای بین راهی وجود دارد که باید با جدید پیگری و اصلاح شود. » 

در پایان این نشست از لگوی ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی رونمایی شد. 

 

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/16620.html
Page Generated in 0/0053 sec