printlogo


کد خبر: 16570تاریخ: 1397/12/19 08:43
روزنامه یکشنبه 19 اسفند 1397
روزنامه یکشنبه 19 اسفند 1397
پرداخت عیدی مددجویان بهزیستی در هفته آخر اسفند - ما اهل مذاکره ایم - نوبتدهی اینترنتی در بیمارستانها از سال آینده - نصرت رحمانی (شاعر شعر سیاه) - مصوبات سیزدهمین نشست ستاد بازیهای پارالمپیک توکیو بخش اول

روزنامه ایران سپید

یکشنبه 19 اسفند 1397

3 رجب 1440

10 مارچ 2019

سال بیست و سوم شماره 6094

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

شهادت جانسوز حضرت امام علی نقی(ع) تسلیت باد.

.........عناوین این شماره.......

پرداخت عیدی مددجویان بهزیستی در هفته آخر اسفند 2

ما اهل مذاکره ایم 4

نوبتدهی اینترنتی در بیمارستانها از سال آینده 9

نصرت رحمانی (شاعر شعر سیاه) 11

مصوبات سیزدهمین نشست ستاد بازیهای پارالمپیک توکیو بخش اول 15

حوادث

.............ویژه

* پرداخت عیدی مددجویان بهزیستی در هفته آخر اسفند: معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از پرداخت عیدی مددجویان این سازمان به اندازه یک ماه مستمری آنها در هفته پایانی اسفندماه خبر داد. حسین نحوینژاد، با اشاره به زمان پرداخت عیدی مددجویان سازمان بهزیستی کشور قبل از پایان سال گفت: عیدی مددجویان به اندازه یک ماه مستمری آنها پرداخت خواهد شد و این سازمان نهایت تلاش خود را برای تأمین بودجه مورد نیاز این بخش میکند. وی درباره افزایش بودجه حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی نیز افزود: در رابطه با بحث معلولان افزایش بودجه مدنظر دولت در این بخش بیشتر از بخشهای دیگر بوده به طوری که در حوزه توانبخشی افزایش ۶۰ درصدی بودجه را داشتیم این درحالیست که بخشهای دیگر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد داشتند، بنابر این با توجه به مشکلاتی که وجود دارد توجه به این بخش بیشتر از سایر بخشها بوده است. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به بودجه ۱۱۰۰ میلیاردی تخصیص یافته برای اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در سال آینده، اظهار کرد: امیدواریم با همکاری مجلس مبلغ فوق برای اجرای این قانون افزایش یابد و در صورت تصویب مجلس به حدود ۲,۱۰۰ میلیارد تومان برسد. نحوینژاد درباره افزایش مستمری معلولان برای سال آینده نیز گفت: بر اساس قانون برنامه و بودجه باید هرسال حدود ۲۰ درصد مستمری افراد تحت پوشش رشد داشته باشد. این میزان رشد قطعی است اما در تلاشیم تا در رابطه با معلولان درصد رشد بیشتر باشد. وی افزود: با تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان و اعتباراتی که تخصیص یافته، احتمال اینکه این درصد رشد بیشتر باشد زیاد است البته اول باید به تصویب نهایی مجلس برسد و اجازه این میزان رشد از سوی سازمان برنامه و بودجه نیز صادر شود.

* گلواژه: بهتر از نیکی، نیکوکار است، و زیباتر از زیبایی، گوینده آن است. امام هادی (ع)

 

...........سیاسی

* ما اهل مذاکره ایم. رئیس جمهور در جلسه شورای اداری استان گیلان با تاکید بر اینکه راه دومی جز ایستادگی نداریم،گفت: در سال ۹۶ هشت بار و سال ۹۷ پنج نفر از سران جهان واسطه پیام برای دیدار با ترامپ شدند و ما نشان داده ایم هم اهل مذاکره ایم و هم از میدان جنگ ترسی نداریم.

* همتی رئیس کل بانک مرکزی در پست اینستاگرامی خود از تصمیم دولت پیرامون تعیین تکلیف تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی خبر داد و گفت: مهمترین بحث دولت و بانک مرکزی تامین کالاهای اساسی و داروهای مورد نیاز مردم است.

* روزنامه شرق نوشت: یکی از نامهایی که این روزها اخبار متنوعی از آن به گوش میرسد و همه را به نوعی شوکه کرده است، روابط مرجان شیخ‌الاسلامی، یکی از متهمان پرونده ۶.۶میلیاردیورویی است که تاکنون متهم به مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به این مبلغ و تحصیل مال نامشروع به مبلغ هفت‌میلیون‌و ۶۵هزارو ۵۲۹ یورو و هشت‌میلیون‌و۷۱۰هزارو ۳۸۴ دلار شده است.  گروهی از افراد فعال در شرکت نفت و گاز سپانیر وابسته به قرارگاه خاتم‌الانبیا، ناآگاهانه مبادرت به عقد قرارداد با فردی مشکوک به نام مرجان شیخ‌الاسلامی آل‌آقا کرده‌اند و این فرد با گرفتن پول‌های فراوان گویا از کشور متواری شده و به کانادا گریخته است. این زن که دارای مالکیت شرکتهای آرام و دنیز در ترکیه است و متارکه کرده، با داشتن چندین فرزند برای اینکه سرپوشی بر کلاهبرداریهایش بگذارد به کانادا گریخته است. آقای خ. ع از طرف شرکت نفت و گاز سپانیر طرف قرارداد با این خانم بوده که هم ‌اکنون از طریق مراجع قضائی در بازداشت به‌سر میبرد. اما این بخش کوچکی از اطلاعاتی است که از این فرد، شنیده شده. او مدیرمسئول خبرگزاری میراث و درعین‌حال مشغول لابی نفتی با بقایی و تیم احمدینژاد بود. همزمان به عنوان خبرنگار پارلمانی روزنامه همبستگی مشغول به فعالیت بود.

 

............بهداشت و سلامت

* نوبتدهی اینترنتی در بیمارستانها از سال آینده: معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اجرای نظام ارجاع الکترونیک و نوبت دهی اینترنتی در شش دانشگاه علوم پزشکی گلستان، مازندران، بابل، زنجان، گیلان و تبریز در سال آینده، گفت: اجرای نوبت‌دهی الکترونیک در قالب نظام ارجاع الکترونیک از اولویت‌های کاری ما در این شش دانشگاه است، امیدواریم بتوانیم در بستر نظام ارجاع، نسخه نویسی الکترونیک، نوبتدهی اینترنتی و استحقاق‌سنجی خدمت را هم پیش بریم.در استحقاق‌سنجی خدمت، مشخص می‌شود که آیا بیمار به یک خدمت نیاز دارد یا خیر؟...در این فرآیند بیمار به پزشک خانواده "سطح یک" مراجعه میکند و او خدماتی را که می‌تواند ، برای بیمار انجام داده و در صورتیکه بیمار به دریافت سطح بالاتری از خدمات نیاز داشته باشد، پزشک سطح یک، او را به سطح بالاتر ارائه خدمت ارجاع و برایش به صورت الکترونیکی نوبت میگیرد. * ۶۰۰ پایگاه امدادی در نوروز: سرپرست سازمان اورژانس گفت: در قالب سه هزار پایگاه زمینی و ۴۱ اورژانس هوایی نیاز کشور را تأمین میکنیم و در ایام نوروز ۶۰۰ پایگاه و کمپ نوروزی در کشور ایجاد خواهیم کرد.

* فواید نخود سبز: نخود سبز منبع قوی ویتامین K، منگنز، تیامین، مس، ویتامین C، فسفر، و فولات و آنتی اکسیدانهایی است که به پیشگیری از بیماری منجر میشود. همچنین به بهبود سیستم ایمنی کمک میکند. میزان بالا فیبر موجود در نخود سبز به روند تسهیل هضم غذا با یبوست مقابله میکند. نخود سبز به خاطر داشتن میزان بالا فیبر نامحلول به از بین بردن ریسک بیماری قلبی و سکته کمک میکند. میزان بالای فیبر موجود در آن، نقش مهمی در کمک به کاهش وزن دارد و با ایجاد حس سیری موجب دوری از زیاده روی در خوردن میشود. نخود سبز حاوی مقدار زیاد رنگدانه کاروتنوئید موسوم به "لوتئین" است که به کاهش ریسک دژنراسیون ماکولا یا از بین رفتن بینایی در سن پیری نیز کمک میکند.

..............وادی شعر

* نصرت رحمانی (شاعر شعر سیاه): نصرت رحمانی سال ۱۳۰۸ شمسی در تهران متولد شد. رحمانی را شاعر نوگرا مینامند. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی به مدرسه پست، تلگراف و تلفن رفت و شاید به همین علت بود که ابتدا برای کار وارد رادیو شد و سپس به نشریه زن روز رفت. رحمانی در نشریه زن روز مسئولیت بخش شعر را بر عهده داشت. در همین دوران بود که مجموعه‌های شعر خود را گردآوری مینمود. نخستین مجموعه‌های نصرت رحمانی در دهه‌ ۳۰ شمسی به نامهای کوچ، کویر و ترمه منتشر شد. فضای این شعر‌ها فضایی بسیار محزون بود که شاید به همین علت از ابتدا او را شاعر شعر سیاه خواندند. نصرت رحمانی را میتوان شاعری دانست که با تکیه بر سبک رماتیک، شعر اجتماعی میگفت. در واقع سبک وی را میتوان شبیه به رمانتیک جامعه گرا دانست. شاید مهمترین دلیل این وجه اجتماعی شعر‌های نصرت رحمانی، کودتای ۲۸ مرداد سال ۳۲ و تبعات و شرایط جامعه پس از آن بود. مسیر شعری نصرت از غزل شروع شده و بعد به چهارپاره و بعد به شعر نیمایی رسید. او پس از انتشار مجموعه‌ کوچ شهرت پیدا کرد و این مجموعه مورد استقبال فراوان قرار گرفت. سه مجموعه‌ نخست به نامهای کوچ، کویر و ترمه دارای ساختار چهارپاره هستند و از نظر مضمون بسیار تاریک و عصیانگر هستند. در این مجموعه‌ها اولین دیدگاه‌ها و ایدئولوژی نصرت رحمانی را شاهد هستیم که البته همانطور که گفته شد بعد‌ها تغییرات زیادی پیدا میکند. در این سه مجموعه، رحمانی عشق زمینی را با تمام خصایص زمینی خود به تصویر میکشد. به طور کلی شعر چهارپاره بیشتر نکات عاطفی و فردی را بیان میکند و با گفتن از درونیات فردی مخاطب خود را به خوبی تحت تاثیر این احساسات و هیجانات قرار میدهد. به همین دلیل است که شاعران رمانتیک قالب چهارپاره را بسیار مورد استفاده قرار میدهند. شعر نصرت رحمانی را علیرغم تمام تاریکیها در کل میتوان شعری خوش آهنگ و نرم دانست که میتواند دل مخاطب خود را به راحتی بدست آورد. این خصیصه نیز یکی از خصایص شاعران رمانتیک است. رحمانی توانایی بالایی در ترکیب واژه‌ها به شکلی آهنگین و موزون دارد. او واژه‌هایی دلنشین را جوری ترکیب کرده که به مضامینی تازه و نو رسیده است. در دهه چهل و پنجاه شمسی، نصرت رحمانی طرفداران زیادی در میان مردم به ویژه جوانان داشت. او اواخر عمر در شهر رشت زندگی میکرد. در همین شهر از دنیا رفت و در گورستان سلیمان ‌داراب در حوالی مقبره میرزا کوچک جنگلی به خاک سپرده شد. نمونه شعر: بر سینه‌های تفته‌ یک دشت گمشده، در زیر نیزه‌های طلایی آفتاب؛ آنجا که موج آتش شن پرسه میزند، دیریست دیر لیلی من رفته است خواب. - در پشت آن سراب، رهی دوردست، گم؛ یک داستان فتاده؛ کسی ناشنوده است؛ آنجا که چشم قبله نما گیج میشود؛ لیلی پرگناه! در آنجا غنوده است.

* رقصید؛ پر زد، رمید؛ از لب انگشت او پرید؛ [ سکه] گفتم: خط؛ پروانه مسین؛ پرواز کرد؛ چرخید، چرخید؛ پر پر زنان چکید؛ کف جوی پر لجن. تابید، سوخت فضا را نگاه‌ها؛ بر هم رسید؛ در هم خزید؛ در سینه عشقهای سوخته فریاد میکشید: ‌ای یاس، ‌ای امید! آسیمه ‌سر بسوی " سکه " تاختیم؛ از مرز هست و نیست؛ تا جوی پر لجن؛ با هم شتافتیم؛ آنگه نگاه را به تن سکه بافتیم. پروانه مسین؛ آیینه وار! بر پا نشسته بود در پهنه لجن! و هر دو روی آن؛ خط بود؛ خطی بسوی پوچ، خطی به مرز هیچ؛ اندوه لرد بست؛ در قلبواره اش؛ و خنده را شیار لبانش مکید و گفت: پس... نقش شیر؟ رویید اشک؛ خاموش گشت، خاموش؛ گفتم: کنام شیر لجنزار نیست، نیست! خط است و خال؛ گذرگاه کرمها؛ اینجا نه کشتگاه عشق و غرور است؛ میعادگاه زشتی و پستیست. از هم گریختیم؛ بر خط سرنوشت؛ خونابه ریختیم.

* گلواژه: افسوس گذشته را خوردن و به امید آینده به سر بردن نادرست است؛ باید از این لحظه بیشترین بهره را برد. جین وبستر

...........ورزشی

* مصوبات سیزدهمین نشست ستاد بازیهای پارالمپیک توکیو بخش اول: مصوبات سیزدهمین نشست ستاد بازیهای پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ و بازیهای پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲، اعلام شد. بر این اساس، هدف گذاری ستاد در خصوص جایگاه ایران در بازیهای پارالمپیک توکیو و نیز تقسیم بندی رشته ها طبق شاخصه های مورد نظر، به صورت کامل تشریح و به شرع زیر مصوب شد: ۱- جلسات ستاد بازیها با افق برنامه ریزی  چهار ساله با دیدگاه پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ و پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲  برنامه ریزی و  برگزار خواهد شد . 2- برای ارتقا پنج پله ای جایگاه ایران در  پارالمپیک توکیو  ۲۰۲۰ نسبت به دوره گذشته (پارالمپیک ریو ۲۰۱۶) و قرار گرفتن در جایگاه دهم بنا نهاده شده است  که  نیم نگاهی نیز به کسب جایگاه تک رقمی  در رنکینگ را دارد. ۳- رشته ها بر اساس شانس مدال آوری و کسب سهمیه به سه گروه  ذیل تقسیم بندی شدند: الف- رشته هایی که  در گروه شانس کسب سهمیه و کسب مدال قرار میگیرند، با اولویت کسب مدال طلا، نقره و برنز، شامل رشته های: دو و میدانی، وزنه برداری، تیراندازی، تیراندازی با کمان، جودو، پاراتکواندو، والیبال نشسته آقایان و فوتبال پنج نفره نابینایان. ب- رشته هایی که  دارای شانس کسب سهمیه هستند اما شانس قرار گرفتن در جایگاه مدالی پارالمپیک برای آنها ضعیف است شامل رشته های شنا، پاراکانو، بسکتبال با ویلچر آقایان، والیبال نشسته بانوان، گلبال آقایان در این دسته بندی رشته ها با توجه به جایگاهی که در بازیهای پاراآسیایی جاکارتا ۲۰۱۸ دارا هستند  با دیدگاهی حمایتی در راستای پاراآسیایی هانگژو ۲۰۲۲ مد نظر قرار خواهند گرفت. ج- رشته هایی که شانس کسب سهمیه پارالمپیک برای آنها ضعیف بوده  و همچنین در صورت کسب سهمیه شانسی برای کسب مدال آنها متصور نمیگردد، شامل: رشته های دوچرخه سواری، سوارکاری و تنیس روی میز. این رشته ها در صورت تأمین بودجه با نگاه توسعه ای برای پاراآسیایی ۲۰۲۲ دیده خواهند شد و در اولویتهای اعزام کسب سهمیه قرار نخواهند داشت . ۴- رشته هایی که دارای  شانس کسب سهمیه با اولویت شانس کسب مدال طلا در بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۰ هستند، پس از مسجل شدن کسب سهمیه و قرار گرفتن در جایگاه  پیشبینی شده کسب مدال طلا(بر طبق  بررسیهای فنی و اولویتهای ستاد)، علاوه بر حمایت در اعزام کسب سهمیه، اعزامهای تدارکاتی در برنامه آماده سازی  آنها  بر حسب ضرورت در نظر گرفته خواهد شد . ۵- رشته هایی که دارای اولویت شانس کسب مدال(نقره و برنز) پس از مسجل شدن کسب سهمیه و قرار گرفتن در جایگاه پیشبینی شده کسب مدال نقره و برنز، از حمایت اعزام برای کسب سهمیه برخوردار میگردند. ۶- ورزشکاران و رشته هایی که موفق به کسب سهمیه پارالمپیک ۲۰۲۰ میشوند مشروط به قرار گرفتن در جایگاه کسب مدال در این بازیها و با توجه به شرایط فنی، سنجش و پزشکی در لیست نهایی اعزام  قرار خواهند گرفت و ملاک اعزام کسب سهمیه  صرف نخواهد بود.

 

............حوادث

* مرد معتاد پسرش را داخل لباسشویی زندانی کرد: زن 35 ساله‌ای که برای افشای ماجرای کودکآزاریهای همسرش دست به دامان قانون شده است به کلانتری پنجتن مشهد مراجعه کرد. وی گفت: 20 ساله بودم که با اصرارهای مادربزرگم و رضایت بزرگترها به خواستگاری پسر خاله ام پاسخ مثبت دادم و در میان هلهله و شادی بستگان و آشنایان پا به خانه بخت گذاشتم اما وقتی دخترم به دنیا آمد دیگر از «قربانعلی» غافل شدم و به خواسته‌های او بیتفاوت بودم. آن روزها همه وقتم را صرف فرزندم میکردم تا او را فردی شایسته و مودب تربیت کنم در واقع فقط مسئولیت مادری را جدی گرفتم و از همسرداری غافل شدم به طوری که فرزندم همه زندگیم شده بود و قربانعلی را از خاطر برده بودم. با به دنیا آمدن پسرم این فاصله هر روز بیشتر میشد ولی من انگار چیزی جز دختر و پسرم را در اطرافم نمیدیدم. خلاصه زمانی به خود آمدم و به قربانعلی فکر کردم که او رفت ‌وآمدها و تلفنهای مشکوکی داشت. خواستم علت پنهانکاریهای تلفنی اش را از او بپرسم که ناگهان چشم در چشمم دوخت و با صراحت گفت: زن مطلقه ای را با دو فرزندش به عقد موقت خودش درآورده است. هاج و واج مانده بودم و زبانم از شدت حیرت بند آمده بود. از آن روز به بعد گریه کنان تلاش کردم تا آن زن را طلاق بدهد ولی قربانعلی آن قدر به او وابسته شده بود که به هیچ عنوان حاضر به این کار نشد از شدت عصبانیت جنجال به راه‌انداختم و با پیدا کردن نشانی منزل آن زن به در خانه اش رفتم تا او را به خاطر این که وارد زندگیم شده و اعتماد مرا به قربانعلی از بین برده است بازخواست و سرزنش کنم اما این کار من اوضاع را بدتر کرد و قربانعلی هم سر لجبازی گذاشت. وقتی خانواده همسرم به این موضوع پی بردند به شدت از قربانعلی ناراحت شدند و او را طرد کردند اما من دیگر دارای سه فرزند بودم و باید به زندگی با او ادامه میدادم چرا که نمیخواستم طلاق بگیرم و آینده فرزندانم را به دلیل اشتباهات خودم و همسرم به نابودی بکشانم. حد اقل با گذشت از اشتباه همسرم میتوانستم باز هم برای تربیت فرزندانم تلاش کنم ولی همسرم دیگر آن قربانعلی سابق نبود و به مردی پرخاشگر و عصبانی تبدیل شده بود. حالا که دو سال از آن ماجرا میگذرد او به مصرف مواد مخدر روی آورده است و نه تنها من و فرزندانم را آزار میدهد بلکه هوویم و فرزندانش نیز از رفتارهای خشن او در امان نیستند به طوری که گاهی دلم برای هوویم نیز میسوزد! همسرم چند روز قبل پسر سه ساله‌ام را که ناراحتی قلبی نیز دارد کتک زده و برای آن که صدای گریه هایش را نشنود او را درون ماشین لباسشویی زندانی کرده بود. اکنون دختر 13 ساله ام نیز با چشمانی گریان و سر و صورتی کبود به منزل پدر بزرگش پناه برده تا با مردی که 15 سال از خودش بزرگتر است ازدواج نکند. همسرم دخترم را از تحصیل منع کرده و به زور میخواهد او را به عقد مردی درآورد که سابقه یک زندگی ناموفق دارد. فرزندانم قربانی اشتباهات من و همسرم در زندگی شده‌ اند و. ..

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/16570.html
Page Generated in 0/0062 sec