printlogo


کد خبر: 16232تاریخ: 1397/11/21 12:51
برنامه های وزارت بهداشت در حوزه امنیت غذایی
برنامه های وزارت بهداشت در حوزه امنیت غذایی
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت برنامه های وزارت بهداشت را در حوزه امنیت غذایی و تغذیه سالم اقشار مختلف جامعه تشریح کرد.

به گزارش ایران سپیدبه نقل از مهر : زهرا عبداللهی گفت: تدوین ماده قانونی امنیت غذا و تغذیه در برنامه های ۵ ساله توسعه کشور برای اولین بار، تدوین و اجرای سند ملی تغذیه و امنیت غذایی در کشور با تاکید بر استان های کم برخوردار، تدوین و اجرای ساختار و تشکیلات بهبود تغذیه جامعه در سطح استان و شهرستان، تدوین و اجرای برنامه کشوری پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید و کاهش ۹۰ درصدی گواتر به عنوان علامت بارز کمبود ید، بخشی از مهم ترین برنامه های وزارت بهداشت در این حوزه بوده استوی از تدوین و اجرای قانون افزودن ید به  نمک خوراکی در تمامی کارخانجات تولید کننده نمک و پوشش ۹۸ درصدی مصرف نمک یددار برای پیشگیری و کنترل عوارض ناشی از کمبود ید در کشور، خبر داد و افزود: تدوین و اجرای برنامه مداخله ای بین بخشی کاهش سوءتغذیه کودکان، منجر به کاهش ۶۵ درصدی کم وزنی و کاهش ۷۰ درصد کوتاه قدی در کودکان زیر ۵ سال کشور شده استعبداللهی ادامه داد: تامین و توزیع رایگان مکمل های ریزمغذی ها برای گروه های آسیب پذیر، اجرای برنامه مکمل یاری مگادوز ویتامین A در استان های مواجه با کمبود شدید شامل سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و هرمزگان به منظور پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین A، تدوین و اجرای طرح غنی سازی شیر با ویتامین D به منظور تامین ویتامین D مورد نیاز آحاد مختلف جامعه و پیشگیری از عوارض و پیامدهای ناشی از کمبود این ویتامین، از دیگر برنامه ها و اقدامات این حوزه بوده است.وی، به کاهش میزان قند، نمک و چربی در محصولات غذایی با بازنگری استانداردهای مواد غذایی از ۱۵ تا ۵۰ درصد به منظور پیشگیری از بیماری های غیرواگیر  مرتبط با تغذیه از جمله دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها، اشاره کرد و گفت: شناسایی کودکان زیر ۵ سال مبتلا به سوءتغذیه در خانوارهای نیازمند و حمایت تغذیه ای آنها با توزیع سبد غذایی رایگان با همکاری کمیته امداد، اجرای برنامه آهن یاری هفتگی دختران دانش آموز در تمامی دبیرستان های دختران کشور به منظور پیشگیری و کنترل کم خونی فقر آهن در نوجوانان کشور، اجرای برنامه مکمل یاری ماهانه ویتامین D در دبیرستان های دخترانه و پسرانه کشور به منظور پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D و عوارض ناشی از آن، از دیگر فعالیت ها و اقدامات در این حوزه بوده است.مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، به پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان ۸ تا ۱۰ ساله کشور اشاره کرد و افزود: ترسیم نقشه آسیب پذیری و ناامنی غذایی در کشور و تدوین نظام پایش ناامنی غذایی در سطح استان، مناطق شهری و روستایی، اجرای برنامه غنی سازی ملی آرد با آهن و اسید فولیک  در ۸۵ درصد کارخانجات آرد کشور برای پیشگیری از کمبود آهن و اسید فولیک با کاهش ۳۱درصد نقائص مادرزادی لوله عصبی جنین و کاهش ۵۰ درصد کم خونی و کمبود آهن در کشور، از دیگر برنامه های وزارت بهداشت برای بهبود امنیت غذایی جامعه بوده است.عبداللهی به کاهش ۷ درصدی کم وزنی در کودکان زیر ۵ سال کشور طی یک دهه اخیر اشاره کرد و گفت: در سال ۷۷، ۱۰.۹ درصد کودکان زیر ۵ سال کشور دچار کم وزنی بودند که این آمار در سال ۹۷، به ۳.۸ درصد کاهش یافته است.وی افزود: روند کوتاه قدی کودکان زیر پنج سال نیز در یک دوره ۱۰ ساله از ۱۵.۴ درصد به ۴.۶ درصد کاهش یافته است.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/16232.html
Page Generated in 0/0060 sec