printlogo


کد خبر: 1536تاریخ: 1392/9/26 11:59
پرداختن علمی به حوزه های ترسیمی ازبروز قاچاق کالا و ارز پیشگیری می کند
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
پرداختن علمی به حوزه های ترسیمی ازبروز قاچاق کالا و ارز پیشگیری می کند
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پرداختن علمی به حوزه های ترسیمی در فرمان مقام معظم رهبری درعین روان سازی چرخ اقتصاد و تجارت کشور از بروز زمینه های قاچاق کالا و ارز پیشگیری می کند.

براساس گزارش منتشره در پایگاه خبری اقتصاد پنهان، حبیب الله حقیقی تاکید کرد این امر توانمندی های دستگاه های مختلف را برای مقابله پیشگیرانه و مبارزه ای هوشمندانه بسیج خواهد کرد.

وی با تاکید براین که اقتصاد در جهان امروز یک علم پیش رو و پدیده های اقتصادی نیز برخوردار از راهکارهای علمی و نرم افزاری است افزود: در این زمینه برای بخش خصوصی به ویژه اتحادیه های صنفی قائل به ایفای نقش هستیم.

وی اظهار کرد: ستاد خود را موظف به ایفای نقش درچارچوب راهبردهای ترسیمی فرمان مقام معظم رهبری درحوزه های سیاست گذاری، برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت برفرآیندهای اقتصادی می داند.

حقیقی با اذعان به اعتقاد ستاد برای روان سازی تجارت به ویژه صادرات؛ شفاف سازی اقتصادی کشور را از راهکارهای مبارزه پیشگیرانه با قاچاق کالا و ارز دانست و گفت: بهره گیری از سامانه ها و سیستم های الکترونیکی، فاصله گرفتن از اقدام های مکانیکی و کاهش نقش عوامل انسانی در فرآیندهای اداری معطوف به تجارت در سالم سازی فضای کسب و کار و تجارت داخلی و خارجی حائز اهمیت است.



**اقتصاد مهمترین مساله حال حاضر کشور است

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مهمترین مساله کشور در شرایط کنونی را اقتصاد دانست و گفت: بی گمان اصلی ترین تهدید در حوزه امنیت ملی در بسترهای اقتصادی است و تمرکز جدی دشمنان کینه توز نظام اسلامی نیز متوجه مبانی اقتصادی کشور است.

وی افزود: با توجه به ظرفیت های بی بدیل طبیعی، جغرافیایی و به ویژه انسانی کشور عبور از تنگناها و تحریم های اقتصادی و دست یابی به چشم انداز ترسیم شده دور از دسترس نیست.

حقیقی دست یافتن به چشم انداز ترسیم شده را در گروی بهره مندی از اقتصادی پاک، سالم و بدون انحراف عنوان کرد و اظهار داشت: توانمندی های کشور در مهار و عبور از بحران های سیاسی و امنیتی بارها و بارها به اثبات رسیده است.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز معضل قاچاق را پاشنه آشیل اقتصاد کشوربرشمرد و افزود: حساسیت ها و دغدغه های بیشتر بخش خصوصی نسبت به دولت در ارتباط با معضل قاچاق امری ضروری است، چراکه وقوع قاچاق، از بروز زمینه های رشد، توانمندی، بلوغ و پویایی در این بخش جلوگیری می کند.

حقیقی یکی از سیاست های دوره جدید فعالیت ستاد را همراهی و صیانت از بخش خصوصی اعلام کردو گفت: رویکرد حمایتی از بخش خصوصی در کنار تحقق حقوق بخش عمومی و دولت در دستور کار ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار دارد.

وی به برخی نگاه های افراطی و تفریطی دربخش اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: رعایت حق بخش خصوصی در کنار حقوق دولت از الزامات رویکرد اقتصادی در دوره جدید است.

رییس ستاد مرکزی مبارزه باقاچاق کالا و ارز در نظر گرفتن حقوق دولت و بخش خصوصی در کنار هم را اعتدال گرایی در بخش اقتصاد توصیف کرد وگفت: بی گمان پایش، نظارت برفرآیندهای اقتصادی و تبیین چهارچوب هایی که کشور را به افق های دور و مورد انتظار در حوزه اقتصاد برساند حق دولت بوده و در مقابل فعالیتی سالم، مبتنی بر منافع اقتصادی، قانونی و مشروع با کمترین خطر پذیری و دغدغه حق بخش خصوصی است.



**هم افزایی روان بودن چرخ اقتصاد را در پی دارد

حقیقی تصریح کرد: با شناخت سوابق افراد حاضر در جلسه معتقدم در پرتو نگاه و رویکرد مشترک هم افزایی یکدیگر چرخ اقتصاد کشور در عین سلامت روان تر خواهد شد.

وی گفت: ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز دارای جایگاهی فرا دستگاهی و مسوولیتی راهبردی است و در آسیب شناسی راه طی شده به این جمع بندی رسیده ایم که یکی از اشکلات موجود ورود به بعضی موارد هر چند اندک در حوزه اجرایی است .

رییس ستاد مرکزی مباره با قاچاق کالا و ارز با تاکید برلزوم جدا شدن ستاد از حوزه های اجرایی ادامه داد: جدا شدن ستاد از حوزه اجرایی نباید منجر به فدا شدن مصالحی که بر پایه آن ستاد خود را درگیر این امور کرده است، شود.

حقیقی با بیان اینکه ناگزیر به ادامه روند جاری تا زمان اتخاذ راهکارهای جایگزین مناسب هستیم، گفت: هرگونه اصلاح روش با در نظر گرفتن مصالح منطقی اقتصاد کشور به اجرا گذاشته خواهد شد.

وی از شکل گیری و فعال سازی کمیته های کاری مشترک و یا مشارکت اتحادیه در کارگروه های تخصصی ستاد استقبال کرد و از اعضای هیات مدیره اتحادیه صادر کنندگان نفت ،گازو پتروشیمی کشور خواست با تشکیل کمیته های داخلی در حوزه موضوعات معطوف به قاچاق سوخت و فرآورده های نفتی مبادرت به آسیب شناسی کرده و نتایج را در اختیار ستاد قرار دهند.

رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: ستاد در شرایط کنونی به دنبال مسیری است که درعین روان سازی و تسهیل صادرات و واردات کشور، شاهد زایش قاچاق نباشیم.

در این دیدار که به مناسبت انتصاب حبیب الله حقیقی و به منظور آغاز فصل جدیدی از تعاملات بین ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و بخش خصوصی انجام شد، هر یک از اعضای هیات مدیره اتحادیه صادر کنندگان نفت،گاز و پتروشیمی ایران به بیان مشکلات و دیدگاه های خود در این عرصه پرداختند.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/1536.html
Page Generated in 0/0056 sec