printlogo


کد خبر: 13677تاریخ: 1397/4/13 12:23
تدوین طرح استانداردسازی بازتوانی روانی و جسمی
تدوین طرح استانداردسازی بازتوانی روانی و جسمی
یک میلیون و 400 هزار معلول در کشور وجود دارد که از این تعداد 100 هزار نفر در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند که در مواقع مخاطرات طبیعی نحوه مراقبت از این افراد مهم بوده و طرح استانداردسازی بازتوانی روانی و جسمی به همین دلیل در حال تدوین است.

به گزارش ایران سپید کاظم نظم ده، مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور در کارگاه مدیریت حوادث و مخاطرات طبیعی ویژه مراکز نگهداری و توانبخشی معلولان ، با بیان این‌که بحران‌های طبیعی مانند زلزله دارای فردیت است، اظهار کرد: هیچ زلزله‌ای شبیه هم نیست؛ بنابراین برای دو بحران نمی‌توان واکنشی یکسان نشان داد. 

 وی افزود: مدیر کسی است که در هیچ شرایطی تسلیم نشود و همواره بتواند راهکار ارائه دهد، معتقدم هیچ کدام از این اتفاقات بحران و بلا نیست بلکه ناتوانی ما در مدیریت است. با باور کردن توانایی خود، بیشتر بحران ها را به نعمت یا معجزه تبدیل می‌شود.

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولین سازمان بهزیستی کشور با بیان این‌که در بحث مدیریت بحران باید سیستمی عمل کرد، افزود: دستگاه‌ها باید قبل از وقوع هر حوادثی، هماهنگ بودن را تمرین کنند تا اقدامات و خدمات لازم را به صورت سازمان یافته ارائه دهند. 

وی با بیان این‌که یک میلیون و 400 هزار معلول در کشور وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد 100 هزار نفر در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند و اولویت ما ارائه‌ برنامه مناسب جهت بازتوانی این افراد است.

محمد فرید لطیفی معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور با با تأکید بر اهمیت آموزش نجات معلولان در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه، گفت: زلزله تبعات و آثار اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی یا هرج و مرج، قاچاق انسان، ترویج ادیان، سوءاستفاده و سرقت را به وجود می‌آورد که در چنین مواقعی باید آمادگی لازم را برای نجات افراد معلول و مردم عادی داشته باشیم. 

وی با بیان این‌که امدادگران برای کمک به حادثه دیدگان باید آموزش کافی را کسب کنند وگرنه بدون آموزش معجزه‌ای رخ نمی‌دهد، افزود: در حال حاضر هلال احمر به عنوان اولین دستگاه در مناطق حادثه دیده تمامی اطلاعات را جمع آوری می‌کند و مابقی دستگاه‌ها با استفاده از  اطلاعات، خدمات را به مردم آسیب دیده ارائه می‌دهند. 

 لطیفی افزود: طرح توانمندسازی هیئت‌های مذهبی در زمان بحران در دستور کار قرار گرفته و شش استان به عنوان پایلوت تعیین شده است، در این طرح هیئت‌های مذهبی آموزش‌های لازم را از طریق دانشگاه‌ها کسب می‌کنند تا در حین حوادثی مانند سیل، زلزله و ... به مردم خدمات ارائه دهند. 

وی ادامه داد: این گروه‌ها که از جنس مردم بودند در زلزله ورزقان و کرمانشاه مورد استقبال مردم قرار گرفتند و در کنار بخش دولتی خدمات ارائه می‌دادند، گروهی از این هیئت‌ها که شامل روانشناس، روحانی و مداح بودند در روستاها مستقر شده و برای افراد مراسم ختم، نذری...برگزار و با مردم همدردی کردند. 

لطیفی با بیان این‌که طرح استانداردسازی بازتوانی روانی با کمک سازمان ملی استاندارد تدوین شده است، افزود: این طرح در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفته و مقرر شده در تمام نقاط کشور براساس این استاندارد، خدمات بازتوانی روانی به آسیب دیدگان ارائه شود. 

وی افزود: طرح استانداردسازی بازتوانی جسمی نیز در حال تدوین است تا خدمات بازتوانی در کشور یکسان سازی شود؛ به طوری که وقتی یک ناتوان جسمی برای درمان به استان دیگر مراجعه می‌کند، همان خدمات مشابه استان خود را دریافت کند. خبرگزاری فارس

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13677.html
Page Generated in 0/0053 sec