printlogo


کد خبر: 13444تاریخ: 1397/3/9 08:58
روزنامه چهارشنبه 9 خرداد 1397
روزنامه چهارشنبه 9 خرداد 1397
وهم از منظر سوره عنکبوت (بخش چهارم) - سهیل معینی: «نابینایان پلاک ژ میخواهند» - کسری بودجه نداریم - تحمل کم و افزایش اضطراب - گریه در میآورند و قهرمان میسازند - اعزام تیم ملی گلبال نابینایان به مسابقات جهانی

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه 9 خرداد 1397

14 رمضان 1439

30 می 2018

سال بیست و دوم شماره 5866

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین این شماره.......

وهم از منظر سوره عنکبوت (بخش چهارم) 2

سهیل معینی: «نابینایان پلاک ژ میخواهند» 4

کسری بودجه نداریم 9

تحمل کم و افزایش اضطراب 10

گریه در میآورند و قهرمان میسازند 12

اعزام تیم ملی گلبال نابینایان به مسابقات جهانی 17

اطلاع رسانی

 

........میعاد

* وهم از منظر سوره عنکبوت (بخش چهارم): در اینجا به بخش دیگری از وهمیات نوع بشر میپردازیم. (آیه ۳۲) ۲7- وَهْم اینکه در عذابهای الهی خشک و تر باهم میسوزند، در حالی که فقط ظالمین عذاب میبینند و اهل ایمان به هر تعداد که باشند، همگی نجات مییابند.

(آیه ۳۶ و ۳۷) ۲8- وَهْم اینکه گناهان اجتماعی و فاحش همانند گناهان شخصی و فردی و پنهانی هستند، حال آنکه آنچه موجب نزول عذاب الهی میشود گناهان فاحش و همه گیر است؛ مانند قوم لوط که نادیکمُ المنکر بودند یا قوم شعیب که در کم فروشی و اجحاف به مردم تعثوا فی الارض مفسدین بودند که موجب نزول عذاب الهی میشوند. (آیه ۳۸) 29- وَهْم اینکه اگر کاری خوب باشد حتماً تا انتها خوب باقی میماند و مورد قبول الله واقع میشود، در حالی که شیطان میتواند آن کار خوب را زینت دهد و همان کار، سد راه توحید شود. (آیه ۳۹) ۳0- وَهْم اینکه قدرت بسیار و ثروت بیکران و هوش و استعداد سرشار به تنهایی ما را بینیاز میکنند و موجب بقایمان میشوند، حال آنکه مواهب فوق الذکر الهی میتوانند موجب استکبار شوند و به هلاکتمان بیندازند. (آیه ۳۹) ۳1- وَهْم برای اتمام حجت به سران استکبار قومها باید مذاکرات پشت درهای بسته انجام شود، حال آنکه باید در ملأ عام و در پیشگاه مردم حجتها (بینات) ارائه شوند. (آیه ۴۱) ۳2- وَهْم اینکه چون با اشتیاق و با مصالح محکم خانه ای میسازیم، بیتی ساخته ایم در خور اهل بیت، حال آنکه خانه ای ساخته ایم عنکبوتی؛ چرا که در بین موجودات تنها خانه ای که از اهل بیت تهی است، خانه عنکبوت است، چون این بنا بر محور محبت به اهل بیت پی ریزی نشده بسیار سست است. چه بسیار کاخهای خانه نما که از اهل بیت تهی هستند و تنها سکنه اش یک نفر است. ۳3- وَهْم اینکه کسانی که با اشتیاق غیر خدا را اولیاء خود میگیرند، تصور میکنند که پناهگاه محکمی برای خودشان فراهم کرده اند؛ در حالی که سست ترین پایگاه و پناهگاه را ساخته اند، اگر میدانستند.

 

.......ویژه

* سهیل معینی: «نابینایان پلاک ژ میخواهند» اعطای پلاک ویژه موسوم به «پلاک ژ» به نابینایان، موضوعیست که در سالهای اخیر با اما و اگرهایی مواجه شده؛ اما و اگر هایی که نهایتاً به توقف اعطای این پلاک به نابینایان انجامید. به دنبال این جریان، گروههای مختلف نابینایان که ارائه این خدمات را حق خود میدانند، نقدهای زیادی بر توقف اعطای پلاک ژ به نابینایان وارد کردند. میزان تقاضاهای نابینایان از یک سو و اهمیت بالای موضوع از سوی دیگر، مسئولان سازمان بهزیستی را بر آن داشت تا روز یکشنبه، 7 خرداد ماه جاری، جلسه ای با مسئولان ناجا، نمایندگان نابینایان و ناشنوایان برای بررسی این موضوع در محل دفتر توانمندسازی سازمان بهزیستی کل کشور برگزار کنند. سهیل معینی، مدیر مسئول روزنامه ایران سپید و مدیر عامل شبکه تشکلهای نابینایان و کم بینایان کشور «چاووش» که به عنوان نماینده نابینایان در این جلسه حضور داشت، در خصوص موضوعات مطروحه در جلسه به ایران سپید گفت: «محور اصلی این جلسه بر استدلالهای اعطا یا عدم اعطای پلاک ویژه به نابینایان و ناشنوایان متمرکز بود. ایجاد وقفه در ارائه پلاک ژ به نابینایان و ناشنوایان بحثهای زیادی به دنبال داشت و نبود منبع موثق برای توضیح علت موضوع، این بحث را دامنه دار کرد. وقتی به مسئولان بهزیستی مراجعه میشد، میگفتند ناجا این کار را متوقف کرده و وقتی از ناجا استعلام میشد، میگفتند با هماهنگی بهزیستی این کار صورت گرفته است.» مدیر شبکه تشکلهای نابینایان در ادامه با اشاره به فلسفه وجودی اعطای پلاک به نابینایان اظهار داشت: «نابینایان مشمول دریافت این پلاک میشوند؛ چرا؟ برای اینکه پلاک ویژه به منظور غلبه بر محدودیتهای دسترسی وضع شده است. نابینایان هم با محدودیتهای ترددی، ایمنی و تحرکی مواجهند. مثلاً شهروند نابینا برای رسیدن به محیطهای آموزشی، درمانی و ورزشی باید این پلاک را داشته باشد تا از نا ایمنیهای ترددی مصون بماند؛ حقی که در تمام دنیا برای نابینایان لحاظ میشود.» معینی با اشاره به نگاه مثبت مسئولان ناجا در این زمینه اظهار داشت: «خوشبختانه مسئولان ناجا نظر مثبتی به موضوع اعطای پلاک به نابینایان دارند، اما موضوعی که از گذشته مطرح بوده این است که آیا اعطای پلاک راه حل اصلیست یا اعطای آرم ویژه؟ در کشورهای غربی محور بر اعطای آرم متمرکز است، نه پلاک ویژه، اما در ایران به دلایلی اعطای پلاک مطرح شد.» معینی همچنین به وجود سوء استفاده از این پلاک اشاره کرد و اظهار داشت: «نکته ای که از سوی مسئولان ناجا مطرح شد، وجود سوء استفاده از این پلاکها بود که من صریحاً مطرح کردم که با مصادیق محدود انحراف، نمیتوان یک اصل کلی صادر کرد، باید بر اساس اسناد و آمار دقیق قضاوت کرد.» مدیر عامل شبکه «چاووش» در پایان دستاورد این جلسه را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: «نتیجه نهایی جلسه که به نظر من مثبت بود، بر موحق بودن نابینایان به دریافت پلاک ویژه تأکید داشت و نهایتاً مقرر شد نامه ای از سوی سازمان بهزیستی مبتنی بر استدلالهای کارشناسی در زمینه ضرورت اعطای پلاک ویژه به نابینایان و ناشنوایان، طی هفته آینده به ناجا ارسال شود تا مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرد.»

* برخی خودسرها مانع اجرای ناشنوایان شدند: معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به «ایران سپید» گفت: «ما اجرای ناشنوایان را توقیف نکردیم.» حجت الاسلام سید حمید حسینی در خصوص توقیف اجرای برنامه توسط گروه سرود ناشنوایان در غرفه دفتر فرهنگ معلولان به «ایران سپید» گفت که او و همکارانش دخالتی در توقیف اجرای برنامه این گروه نداشتند: «به هیچ وجه همکاران من در ستاد اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن و همچنین مسئولان مصلای امام خمینی (ره)، برنامه گروه ناشنوایان در غرفه دفتر معلولان قم را توقیف نکردیم.» وی در تشریح ماجرای توقف اجرای برنامه گروه سرود ناشنوایان اظهار کرد: «بر اساس ضوابطی که وضع شده، اگر قرار شود فرد یا گروهی در یکی از غرفه های نمایشگاه برنامه خاصی اجرا کند، باید با ستاد اجرایی نمایشگاه هماهنگیهای لازم را به عمل آورد. متأسفانه این برنامه با ما هماهنگ نشده بود و ما هم به احترام وزارت آموزش و پرورش که متولی دعوت گروه سرود ناشنوایان بودند، به عدم هماهنگیشان اعتراض نکردیم.» حسینی ادامه داد: «در صورتی که غرفه ها برای برنامه های خاص خود با ما هماهنگ کنند، بسرعت پیگیر اقدامات خودسرانه خواهیم بود.» سید حمید حسینی، توقیف برنامه گروه سرود ناشنوایان را اقدامی خودسرانه عنوان کرد و اظهار داشت: «توقیف اجرای گروه ناشنوایان، اقدامی خودسرانه است. ما هم از این اقدام بی اطلاع بودیم و بعداً از طریق رسانه ها متوجه ماجرا شدیم.» حسینی تأکید کرد که این موضوع را پیگیری میکنند: «ما ماجرا را پیگیری کردیم و معلوم شد گروهی خودسر دست به این اقدام زده اند. هنوز جزئیات این گروه برای ما مبهم است، اما پیگیریهایمان را ادامه میدهیم»

.........سیاسی

* کسری بودجه نداریم. نوبخت سخنگوی دولت گفت: با توجه به ساز و کار تهیه شده و پیشبینی برداشتها تا پایان سال جاری و نیز مدیریت تخصیص منابع کشور که بر اساس اولویت بندی انجام خواهد شد، کسری بودجه نخواهیم داشت.

* داداشی، نماینده آستارا در مجلس گفت که سؤال از رئیس جمهوری از نصاب افتاد. ولی داداشی اظهار کرد: سؤال از رئیس جمهوری درباره وضعیت مؤسسات مالی و اعتباری به دلیل پس گرفتن امضای تعدادی از نمایندگان از نصاب افتاد و از دستور کار خارج شد.

* ابراهیم فیاض، تحلیلگر مسائل سیاسی درباره علت سکوت این روزهای محمود احمدینژاد گفت: من احمدینژاد را میشناسم، او حسابی ترسیده است. الان احمدینژاد میبیند دوستانش را گرفتند و خبری هم نشد؛ بنا بر این ترسیده است و  میترسد خودش را هم بگیرند و بیحیثیت شود.

.......بهداشت و سلامت

* تحمل کم و افزایش اضطراب: یک روانشناس گفت: نتایج یک پیمایش ملی نشان میدهد، حدود 23 درصد افراد بالای 16 سال کشور و بیش از 35 درصد تهرانیها از نوعی اختلال روان رنج میبرند که اختلال افسردگی و اضطراب در صدر این اختلالات قرار دارد. دکتر ناصحی افزود: بسیاری از بیماریهای جسمانی منشأ روانی دارند که به بیماری روانتنی معروف هستند. افزایش اضطراب و افسردگی رابطه معکوسی با تحمل افراد و پرخاشگری دارند؛ هرچه میزان اضطراب و افسردگی افزایش یابد، تحمل افراد در مواجهه با اتفاقات کاهش مییابد. افزایش حوادث طبیعی همچون زلزله و بحرانهای انسان ساختی همچون پلاسکو و سانچی، ترس از زلزله، سیل، خشکسالی و حتی اخبار مربوط به کم آبی، اضطراب را در بین مردم کشور افزایش داده است. ناصحی نداشتن شغل را نیز یکی از دلایل افزایش اضطراب دانست و گفت: بیکاری و مشکلات ناشی از آن بیش از تورم و مسائل اقتصادی، به اضطراب افراد منجر میشود. وی بسیاری از پرونده های قضایی کشور را مربوط به نزاع بین افراد دانست و گفت: مهارت کنترل خشم نیاز به آموزش دارد؛ باید افراد آموزش ببینند چه فعالیتهایی را انجام دهند که زیاد خشمگین نشوند یا در صورت بروز خشم چگونه آن را کنترل کنند.

* حذف دفترچه های بیمه سلامت در بیمارستانها: مدیر کل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران از اجباری شدن پذیرش بیماران در حوزه بستری از طریق سامانه استحقاق سنجی و با حذف دفترچه بیمه از تیر ماه خبر داد. دکتر حنان حاج محمودی افزود: همپوشانی بیمه ای که ممکن است میان بیمه شدگان رایگان و سازمان تأمین اجتماعی یا سایر سازمانهای بیمه ای باشد، از طریق سامانه استحقاق سنجی شناسایی میشوند.

* ارز یارانه ای دارو پابرجاست: سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: دارو همچنان در شمار کالاهای اساسی و استراتژیک است و دولت از آن حمایت میکند.

.......پیگیری

* گریه در میآورند و قهرمان میسازند: حدود 12-13 سال است که تلویزیون در ایام ماه رمضان، بهترین ساعت از آنتن پر مخاطبترین شبکه خود را به برنامه ای گفتگو محور اختصاص میدهد؛ برنامه ای که در طول این سالها با نقدهای تند و ملایمی مواجه بوده؛ از شیوه اجرای مجری گرفته تا محتوای برنامه. از جمله اقشاری که نوک پیکان انتقادشان را به سمت این برنامه نشانه رفته اند، معلولان هستند که گاه به صورت فردی و گاه در قالب گروهی، نقدهایشان را به این برنامه وارد کرده اند. اخیراً هم جمعی از معلولان نامه ای خطاب به تهیه کننده و مجری این برنامه نوشته و مواردی را که آنها باید در برخورد با میهمان معلول رعایت کنند  گوشزد کرده اند. در بخشی از این نامه به استفاده ابزاری از معلولیت برای تهییج احساسات بیننده و نمایش تصویری همراه با اندوه و سوگواری، ترحم، ضعف یا معصومیت و بیگناهی از افراد دارای معلولیت یا پیوند دادن معلولیت با معنویت، یا نگاه ترحمآمیز و خیّر مآبانه به فرد دارای معلولیت اشاره شده است. انتشار این نامه از سوی معلولان، بهانه ای شد تا به  ارزیابی بحث معلولیت در این برنامه بپردازیم و نظرات چند نفر از افراد دارای معلولیت فعال در عرصه های فرهنگی-اجتماعی درباره عملکرد این برنامه در حوزه معلولیت را جویا شویم. احمدرضا عامریان، معلول ویلچری گرگانی به عنوان منتقد این قبیل برنامه ها میگوید رویکرد این برنامه تأکید بر معلولیت به عنوان یک ضعف است: «یکی از نقدهای وارده بر این برنامه ها، تأکید بر نفس معلولیت است؛ وقتی میهمان معلولی به برنامه تلویزیونی دعوت میشود، با این رویکرد مواجه است که: شما معلولی. حال آنکه ما طی سالهای اخیر تلاش میکنیم جامعه را آگاه سازیم که معلولان انسانهای توانمندی هستند. اینکه میهمان معلولی را دعوت کنند که با یک فرد غیر معلول ازدواج کرده و دائماً بر این تأکید کنند که: ببین این آدم که با تو ازدواج کرده، چه عمل نیکی انجام داده، اصلاً نگاه صحیحی نیست.» احمدرضا 11 سال داشت که بر اثر واژگونی یک درِ بزرگ در کنار خیابان، نزدیک مغازه داییش معلول شد، اما به قول خودش فقط دو سال دردِ معلولیت را تحمل کرد و بعد از آن، روی ویلچر به جنگ با سختیهای زندگی رفت. وقتی از سوابق فعالیتهایش به عنوان فعال فرهنگی-اجتماعی میگوید، انگار کارنامه کاری 30 ساله یک سازمان را ارائه میدهد. با همان لهجه صمیمی گرگانی میگوید که نشان دادن معلولیت افراد برای جریحه دار کردن احساسات جامعه، اصلاً کار پسندیده ای نیست: «من به عنوان یک معلول به هیچ وجه این نگرش را دوست ندارم.» وی که این روزها مدیر مؤسسه ای است که در زمینه حمایت از افراد دارای معلولیت کار میکند، میگوید این برنامه دو وجهی عمل میکند: «پخش این برنامه طی 12-13 سال، نگرش مردم نسبت به معلولان را در یک دوراهی قرار داده؛ از یک سو جامعه را نسبت به معلولان دغدغه مند کرده، اما از طرف دیگر حس ترحم نسبت به آنها را بالا برده است.» او حتی نحوه مطرح کردن این دغدغه ها را صحیح نمیداند: «حتی دغدغه ای هم که ایجاد میشود، به شیوه صحیحی نیست؛ مثلاً مسیر دغدغه ها را به محیط خانه محدود میکنند، اما به این نمیپردازند که این شهروند معلول چه مشکلاتی در جامعه دارد؛ اگر ازدواج کرده، چه معضلاتی در مسیر زندگی متأهلیش نسبت به دیگر شهروندان دارد.» احمدرضا کمی تند میرود و اظهار میکند که عوامل تولید این برنامه ها به منظور پز دادن به سراغ معلولان میروند و رفتار دو وجهی از خود نشان میدهند: «متأسفانه نگرش سازندگان دو وجه مثبت و منفی دارد. وجه مثبتش، بیرون آوردن فلان معلول از انزواست، اما وجه منفی همین نگرش، نوعی پز دادن است که: ای جامعه! بدانید و آگاه باشید این شهروند معلول که میهمان ما بود، سالها منزوی بود و این ماییم که او را از کنج انزوا بیرون آوردیم و از دغدغه هایش گفتیم.» جالب آنکه احمدرضا با تمامی انتقادهایش، اصرار دارد حتماً در یکی از این برنامه ها شرکت کند: «میخواهم مقابل دوربین و روی آنتن خطاب به جامعه بگویم: معلولیت چیزی نیست که اینها نشان میدهند، معلولیت فعالیتهای اجتماعی ماست، در حالی که هیچ وقت از معضلات نمیگویند؛ عدم مناسبسازی معابر شهری، اشتغال، مسکن معلولان و... مواردی است که هیچ وقت درباره آنها صحبت نمیکنند.» در مقابل انتقادات تند، ترانه میلادی، دیگر معلول ویلچری که یکی از فعالان اجتماعی است، با نگاهی معتدل این برنامه ها را میبیند: «من رویکرد این برنامه ها را به عنوان یک برنامه فرهنگی اجتماعی که در ایام ماه رمضان و قبل از افطار پخش میشوند مثبت ارزیابی میکنم. شاید گله مندی خیلی از دوستان معلول به ساختار و شکل اجرای برنامه ها برگردد؛ البته آن هم نه تمام بخشها یا کارنامه کلی این برنامه؛ اپیزودهای خاص یا میهمانان خاص شاید این نقدها را به دنبال داشته که نتوانسته حق مطلب را ادا کند. این موضوع باعث نمیشود ما کل این برنامه ها و ماهیتشان را نقد کرده و زیر سؤال ببریم.» ادامه دارد

.......ورزشی

* اعزام تیم ملی گلبال نابینایان به مسابقات جهانی: تیم ملی گلبال مردان کشورمان ساعت 5 صبح امروز چهارشنبه نهم خرداد، برای شرکت در مسابقات جهانی گلبال، ایران را به مقصد شهر مالمو کشور سوئد ترک کرد. مهدی نباتی، سرمربی تیم ملی گلبال ایران در مصاحبه اختصاصی با ایران سپید گفت: در ابتدا، اردوهای آمادگی تیم ملی گلبال مردان با 12 نفر آغاز شد و پس از برگزاری سه اردوی یک هفته ای، 9 نفر به اردوی چهارم که انتخابی نیز بود، دعوت شدند. در نهایت در اردوی پنجم ترکیب نهایی تیم برای شرکت در مسابقات جهانی مشخص شد. محسن جلیلوند از قزوین، حسن جعفری از اردبیل، مصطفی نصیری و میلاد سوری از همدان، محمد سرنجی از اصفهان و محمد منصوری از تهران، ترکیب اصلی تیم ملی اعزامی به مسابقات جهانی سوئد را تشکیل میدهند. متأسفانه در هفته های اخیر، محمد منصوری آپاندیس خود را عمل کرد و محمد سرنجی نیز از ناحیه آرنج دچار آسیب شد. اما شرایط کلی این بازیکنان در حال حاضر مساعد است و امیدواریم در روند برگزاری مسابقات، از این بابت دچار مشکل نشویم. سرمربی تیم کشورمان با اشاره به آنالیز و جایگاه هر یک از این بازیکنان نیز گفت: محمد سرنجی و میلاد سوری در گوش راست، محمد منصوری و مصطفی نصیری به عنوان وسطگیر و حسن جعفری و محسن جلیلوند در گوش چپ قرار دارند. نباتی ادامه داد: در تیم فعلی، سه ورزشکار از تیم جوانان حضور دارند که با هدف تقویت و جوانسازی تیم و کسب تجربه به تیم ملی اضافه شده اند. حضور این جوانان میتواند علاوه بر مسابقات جهانی، در بازیهای پارا آسیایی جاکارتا نیز کمک حال ما باشد. وی جایگاه تیم ملی ایران در سالهای اخیر را همواره اول یا دومی در آسیا عنوان کرد و بیان داشت: در مسابقات جهانی کار دشواری را در پیش داریم. با توجه به عدم حضور در تورنمنتهای بین المللی، شناخت ما از حریفانمان یک تصور کلی از این تیمها است و هدف ما در ابتدا، صعود به مرحله بعدی مسابقات است. نباتی با اشاره به حریفان ایران گفت: تیمهای برزیل، آمریکا و حتی آلمان تیمهای قدرتمندی هستند. البته در رشته گلبال، همواره پدیده هایی در مسابقات جهانی ظهور میکنند که باعث شگفتی همگان میشوند. ملی پوشان ایران در نخستین گام، روز یکشنبه 13 خرداد، مقابل مصر به میدان میروند. این رقابتها در دو گروه هشت تیمی برگزار میشود که چهار تیم نخست هر گروه، به مرحله یک چهارم نهایی صعود میکنند. تیم ملی ایران در گروه B، با تیمهای برزیل (مدافع عنوان قهرمانی)، آمریکا (نایب قهرمان پارالمپیک 2016 ریو)، کانادا، آلمان، مصر، جمهوری چک و ژاپن همگروه است. در گروه A نیز تیمهای لیتوانی (قهرمان اروپا و پارالمپیک)، الجزایر، چین (قهرمان آسیا)، بلژیک، آرژانتین، سوئد، استرالیا و ترکیه حضور دارند. مسابقات جهانی گلبال از 13 تا 18 خرداد در مالمو سوئد برگزار میشود. «امیر سرمدی»

.........اطلاع رسانی

* بدین وسیله به اطلاع اعضای محترم انجمن نابینایان ایران میرساند که مراسم افطاری انجمن در تاریخ 13/3/97 مصادف با 18 ماه مبارک رمضان در محل انجمن برگزار میگردد. از علاقمندان خواهشمند است تا تاریخ 9/3/97 ضمن تماس با انجمن نسبت به ثبت نام خود و هماهنگی اقدام نمایند.

* «اتاق هم اندیشان کارآفرینان روشندل شهر ری» در نظر دارد یک دوره کلاسهای هنری و آموزشی اعم از عروسکسازی، قالی و گلیمبافی، گلسازی، آموزش کامپیوتر و گوشیهای تلفن همراه برگزار نماید. بدین وسیله از مربیان جهت همکاری و نیز از کارآموزان دعوت میشود برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام دوره ها از ساعت 9 الی 12 با شماره 09192244649 آقای قدیمی تماس حاصل نمایند.

* گلواژه: تندخویی بی مورد نوعی دیوانگی است، زیرا که تندخو پشیمان میشود، و اگر پشیمان نشد، پس دیوانگی او پایدار است. حضرت علی(ع)

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13444.html
Page Generated in 0/0055 sec