printlogo


کد خبر: 13341تاریخ: 1397/2/24 11:41
هوش مصنوعی مایکروسافت یاریگر معلولان می‌شود
هوش مصنوعی مایکروسافت یاریگر معلولان می‌شود
هریک از غول‌های فناوری، سالانه کنفرانسی ویژه برای رونمایی از جدیدترین محصولات فناورانه خود برگزار می‌کنند به‌عنوان مثال کنفرانسF8 فیس بوک هفته گذشته برگزار شد و کنفرانس سالانه گوگل و اپل هم در راه است.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایران هریک از غول‌های فناوری، سالانه کنفرانسی ویژه برای رونمایی از جدیدترین محصولات فناورانه خود برگزار می‌کنند به‌عنوان مثال کنفرانسF8 فیس بوک هفته گذشته برگزار شد و کنفرانس سالانه گوگل و اپل هم در راه است. مایکروسافت نیز از این قاعده مستثنی نیست و دیروز به کنفرانس بیلد 2018 که از7 تا 9 مه برگزار شده بود، پایان داد. در این کنفرانس که نقشه راه مایکروسافت برای سال‌جاری و آینده این کمپانی به تصویر کشیده شد موضوع‌های مختلفی مورد توجه قرار گرفت ولی هوش مصنوعی در کانون توجه قرار داشت.

25میلیون دلار برای هوش مصنوعی
امسال کنفرانس بیلد(توسعه دهندگان نرم افزار) 2018 مایکروسافت با شعار«به‌هر توسعه دهنده کمک کنیم تا توسعه دهنده هوش مصنوعی تبدیل شود» با حضور بیش از 6هزار نفر که بیشتر آنها توسعه دهنده اپلیکیشن برای محصولات مایکروسافت بودند، در سیاتل برگزار شد. این شرکت با استفاده از هوش مصنوعی، قرار است ویندوز تازه‌ای به‌نام ویندوز «ام ال» که یک پلتفرم دارای قابلیت خودآموزی است را ماه آینده و همزمان با به‌روزرسانی تازه ویندوز ۱۰ رونمایی کند و در این کنفرانس درباره آن توضیحاتی ارائه شد. برنامه نویسان با استفاده از این ویندوز قادر به طراحی برنامه‌های همراه هوشمند هستند. این ویندوز با ویندوز کلود مایکروسافت موسوم به آزور هم سازگاری دارد. هوشمندی ویندوز‌ام ال، استفاده بهینه از سخت‌افزار رایانه و بخصوص پردازنده گرافیکی را هم ممکن می‌کند.
در این کنفرانس، «ساتیا نادلا» مدیرعامل این کمپانی در مراسم افتتاحیه این رویداد فناورانه از طرح ابتکاری 25میلیون دلاری این کمپانی در زمینه هوش مصنوعی ویژه افراد ناتوان جسمی و ذهنی خبر داد.
درواقع این کنفرانس، فرصتی را در اختیار مایکروسافت قرار داد تا بر فلسفه استفاده از هوش مصنوعی برای خلق جامعه‌ای بهتر تمرکز کرده و با توسعه‌دهندگان جهان به بحث و گفت‌و‌گو بپردازد. این صحبت‌ها کمک کرد تا بخشی از نگرانی‌ها پیرامون امنیت و حریم خصوصی و نیز موارد اخلاقی مربوط به هوش مصنوعی نیز تا حدی برطرف شود.
 با رشد روزافزون فناوری هوش مصنوعی، بسیاری نگران این موضوع بودند که این فناوری زمینه ساز نقض حریم خصوصی یا حتی تشدید بی‌عدالتی بین زنان و مردان خواهد شد. وی در این کنفرانس یادآور شد: حریم خصوصی حق مسلم بشر است و نمی‌توان بدون توجه به اخلاق، به توسعه تکنولوژی‌های مختلف پرداخت. اکنون دیگر زمان آن فرا رسیده که نه تنها سؤال کنیم کامپیوترها چه کاری می‌توانند انجام دهند بلکه باید بگوییم کامپیوترها چه کاری باید انجام بدهند.
به‌هرحال برنامه ابتکاری مایکروسافت در زمینه هوش مصنوعی برای معلولان می‌تواند موفقیت بالایی کسب کند.این برنامه ابتکاری 5ساله، شامل کمک هزینه‌هایی برای استارت‌آپ‌ها، سازمان‌های غیرانتفاعی و همچنین محققان دانشگاهی فعال در این حوزه است. به‌گفته مدیرعامل مایکروسافت، این مراکز همچنین از تجربه متخصصان کمپانی مایکروسافت و سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه برخوردار خواهند شد.
«براد اسمیت» یکی از مدیران ارشد مایکروسافت نیز در این مراسم گفت: این کمپانی امیدوار است بتواند با اجرای این طرح 5ساله به تعداد بیشتری از معلولان جسمی و ذهنی یا حتی بیماران مبتلا به اوتیسم، کمک کند تا قدرتمندتر شده و به استقلال بیشتری در زندگی دست پیدا کنند. وی ادامه داد: این ابزارهای هوش مصنوعی توسعه یافته، به‌آنها کمک خواهد کرد تا بتوانند در شغل مورد نظر خود مشغول به‌کار شوند و احساس رضایت بیشتری از زندگی داشته باشند.
این مدیر ارشد مایکروسافت افزود: به هرحال حدود یک میلیارد نفر در جهان از انواع معلولیت‌های جسمی یا ذهنی دائم یا موقت رنج می‌برند و مطمئناً به سرانجام رسیدن طرح ابتکاری مایکروسافت در زمینه هوش مصنوعی، می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی این تعداد انسان در جهان کمک کند که خود موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود. این افراد توانمندی‌های زیادی دارند و تنها کافی است تکنولوژی به آنها کمک کند تا استعدادهای خود را شکوفا کنند. اسمیت همچنین یادآور شد که علاوه بر مایکروسافت کمپانی‌های بزرگ دیگری همچون گوگل و اپل نیز در این زمینه فعالیت دارند و امیدواریم همه این طرح‌ها بتوانند به زندگی معلولان جسمی و ذهنی رنگ دیگری ببخشد.البته این نخستین بار نیست که مایکروسافت به یاری افرادی که از نوعی معلولیت رنج می‌برند شتافته است پیش از این نیز با ابزارهایی همچون Seeing AI، یک اپلیکیشن رایگان تلفن هوشمند، در این مسیر گام گذاشته بود. این اپ می‌تواند به نابینایان و افراد کم بینا در مسیریابی کمک کند. ساتیا نادلا در کنفرانس بیلد سال گذشته مایکروسافت نیز از یک اپلیکیشن ویژه افراد ناشنوا رونمایی کرد. ناشنوایان با کمک این اپلیکیشن می‌توانند در لحظه، متوجه مکالمات شوند و به آن پاسخ بدهند. مایکروسافت همچنین پیش از این، طرح‌هایی فناورانه حاوی هوش مصنوعی به منظور مقابله با تغییرات آب و هوایی و سایر مشکلات زیست- محیطی ارائه داده بود که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

راهکار مایکروسافت برای جذب توسعه دهندگان اپ
امسال در کنفرانس مایکروسافت همچنین خبرهایی از همکاری این کمپانی با کمپانی تولید پهپاد DJIو نیز کمپانی تولید تراشه کوالکوم ارائه شد. در این کنفرانس جدیدترین خبرها از فناوری سیستم‌های محاسبات ابری، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و نیز واقعیت مجازی در اختیار مخاطبان قرار گرفت. مایکروسافت در حال حاضر در حوزه ارائه سرویس‌های متصل به اینترنت به سازمان‌های مختلف و همچنین اینترنت اشیا با سایر غول‌های دنیای فناوری همچون آمازون و گوگل رقابتی تنگاتنگ دارد.
مایکروسافت در کنفرانس امسال برای جذب بیشتر توسعه دهندگان اپ به سیستم عامل ویندوز راهکار جدیدی ارائه داده است. در این راستا قرار است مایکروسافت، 95درصد از درآمد حاصل از فروش اپلیکیشن‌های ویندوزی که از فروشگاه این کمپانی خریداری شده و روی کامپیوترهایی با ویندوز 10، تلفن‌های هوشمند یا کنسول‌های ایکس باکس نصب شده را به توسعه دهنده‌های این اپلیکیشن‌ها اختصاص دهد ولی اپلیکیشن‌های بازی از این بسته تشویقی برخوردار نمی‌شوند.
این درحالی است که گوگل و اپل تنها 70درصد از درآمد فروش ناشی از اپ‌ها در فروشگاه خود را به سازندگان این اپلیکیشن‌ها اختصاص می‌دهند. به این ترتیب، این کار مایکروسافت بی‌شک می‌تواند در توجه بیشتر توسعه دهنده‌های اپ تأثیرگذار باشد چرا که مایکروسافت به‌دنبال یکپارچه کردن وسایل ویندوزی و اندرویدی روی کامپیوترهای خانگی است و می‌توان انتظار خرید تعداد بیشتری از اپلیکیشن‌ها از فروشگاه مایکروسافت داشت. در این کنفرانس همچنین تکنولوژی‌های تازه برای پلتفرم ابری Azure و نیز مایکروسافت 365 ارائه شد و علاه بر آن، یک اتاق با نام اتاق کنفرانس آینده به نمایش گذاشته شد. این کمپانی ر وی سخت افزاری کار می‌کند که می‌تواند برگزاری جلسات را ساده‌تر کند. در این اتاق، دوربین 360 درجه وجود دارد و میکروفون می‌تواند هر یک از افراد حاضر در جلسه را شناسایی کند به آنها سلام کرده و حتی بدون توجه به زبان گوینده، کاملاً حرف‌های وی را درک کند.
مایکروسافت همچنین سال‌هاست که در زمینه ترجمه در اسکایپ فعالیت دارد و اتاق جلسه آینده مایکروسافت نیز از همین تکنولوژی بهره می‌گیرد. در این اتاق، مایکروسافت علاوه بر استفاده از ابزار هوش مصنوعی، بر این موضوع نیز تمرکز دارد که شرکت‌کنندگان در این جلسه چه می‌گویند. البته هنوز مشخص نیست چه زمانی سناریو این اتاق جلسه آینده به واقعیت تبدیل شود.
یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت و علاقه مایکروسافت خدمات واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است. تا به حال شرکت‌های اچ پی، ایسر و سامسونگ هدست‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده متعددی تولید و عرضه کرده‌اند و مایکروسافت قصد دارد هدستی نه چندان گرانقیمت با ترکیب این دو فناوری عرضه کند. این احتمال هم وجود دارد که مایکروسافت در نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای E3، هدستی خاص برای بازی‌های واقعیت مجازی در دسترس علاقه‌مندان قرار دهد.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/13341.html
Page Generated in 0/0053 sec