printlogo


کد خبر: 12896تاریخ: 1396/11/5 08:49
روزنامه پنجشنبه 5 بهمن 1396
روزنامه پنجشنبه 5 بهمن 1396
برگزاری نخستین جلسه کارگروه توان یابان شورای اسلامی شهر تهران - بازتاب یک گفتگو - مضرات استفاده از مایکروویو - مارلا، سریعترین زن نابینای دنیا - برگزیده استانی از رقابت جشنواره کنار گذاشته شد - تعطیلی اردوها باعث آسیب دیدن ورزشکاران میشود - چاردیواری

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه 5 بهمن 1396

7 جمادی الاول 1439

25 ژانویه 2018

سال بیست و دوم شماره 5776

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین این شماره.......

برگزاری نخستین جلسه کارگروه توان یابان شورای اسلامی شهر تهران 2

بازتاب یک گفتگو 4

مضرات استفاده از مایکروویو 6

مارلا، سریعترین زن نابینای دنیا 8

برگزیده استانی از رقابت جشنواره کنار گذاشته شد 11

تعطیلی اردوها باعث آسیب دیدن ورزشکاران میشود 15

چاردیواری 17

اطلاع رسانی

 

 

..........ویژه

* برگزاری نخستین جلسه کارگروه توان یابان شورای اسلامی شهر تهران: روز یکشنبه یکم بهمن‌ماه، نخستین جلسه گروه توان یابان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهر تهران در محل این شورا برگزار شد. این کارگروه با هدف انتقال نیازهای شهروندان معلول شهر تهران به شورای شهر و تدوین پیشنهادهای راهبردی برای حل این مشکلات و ارائه آنها به شورای شهر به منظور تصمیم گیری شورا و تبدیل این پیشنهادها به مصوبات رسمی پارلمان شهری تهران و ابلاغ به شهرداری تشکیل شد. در این جلسه علاوه بر گروهی از مسئولان و نمایندگان تشکلهای شهروندان معلول، نمایندگانی از سازمان ورزش شهرداری، شرکت بهره برداری مترو تهران، اداره سلامت شهرداری و معاون اجتماعی منطقه ۲، نماینده امور مناطق ایثارگران، دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، معاون امور توانبخشی بهزیستی استان تهران، مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران و... به مدیریت دکتر صادقی شرکت داشتند. در جلسه نخست حضار به طرح دیدگاه های خود و نیز انتظارات از این کارگروه پرداختند و مقرر شد در نشستهای بعدی چارچوب کار کارگروه تدوین و نقشه راه عملکرد آن ترسیم شود.

* معافیت کامل خودروی معلولان از طرح ترافیک. محمدعلی علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر در خصوص طرح ترافیک جدید گفت: خودروی پلاک معلولان به‌طور کلی از پرداخت هزینه در طرح ترافیک جدید معاف شد و برای سهمیه دارها مانند معلولان، جانبازان و بیماران خاص با ضرایب جدیدی تسهیلات و امتیازاتی قائل شدیم.

وی افزود: در کمیسیون حمل و نقل شورا این طرح نهایی شده است و یکشنبه آینده به صحن شورا میآید تا پس‌از آن به فرمانداری برود و چنانچه تأیید شود، اجرایی خواهد شد.

* گلواژه: به خاطر شک و تردید پیوند خود را از برادرانت قطع مکن. حضرت علی (ع)

 

 

..........سیاسی

* بازتاب یک گفتگو. گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهوری دوشنبه شب با واکنشهای بسیاری از سوی شخصیتهای سیاسی از طیفهای مختلف همراه بود. سعید شریعتی, فعال سیاسی اصلاحطلب در توئیتر خود نوشت: روحانی خیلی شفاف حرف زد, خیلی خوب بود. البته خیلی سؤالها باقی ماند, ولی اینها هم سؤالهای واقعی جامعه است. حمیدرضا جلائیپور, روزنامه نگار و عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت نیز گفت: روحانی مثل رئیس جمهوری یک کشور با ثبات صحبت کرد. وی اظهار داشت: رئیس جمهوری دنبال تحریک مخاطب, همچنین دنبال تحریک منتقدان درون حاکمیتیش نبود. ثبات کشور برای او ارزش پایه ای است. محسن غرویان, استاد حوزه و دانشگاه هم گفت: مردم توقع بیشتری از سخنان رئیس جمهوری داشتند، آنان منتظر بودند به برخی از مسائل عینی جامعه و به پرسشهایی که در ذهنشان بود پاسخ داده شود. باید در این سخنرانی مشخص میشد ناآرامیهای اخیر منشأ داخلی یا خارجی داشت؟ این ناآرامیها ابتدا توسط چه کسانی و از کدام شهر آغاز شد و بعد در دست جریانهای دیگر افتاد؟ توقع داشتیم که آقای روحانی اینها را توضیح دهند. رضا رشیدپور نیز درباره گفتگوی دوشنبه شبش با رئیس جمهوری در برنامه حالا خورشید, ضمن تشکر از نقدهای مردم به مصاحبه با رییس جمهوری در واکنش به این نقدها گفت: زمان برنامه باید طولانیتر میبود, چرا که بخش مهمی از پرسشها باقی ماند.

* حسام الدین آشنا, مشاور رئیس جمهوری و رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری گفت: منشور حقوق شهروندی پروژه سیاسی یا حقوقی نیست, بلکه پروژه ای ارتباطی و فرهنگی و اساساً یک پروژه سیاستی است.

* شمخانی, نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: صحبت کردن در مورد بازبینی برجام، بیانی وقیحانه و ناشی از توهم رئیس جمهوری آمریکاست.

.........بهداشت و سلامت

* مضرات استفاده از مایکرو ویو: مطالعات متعددی نشان داده است که چگونه اشعه ناشی از مایکروویو میتواند در زمان گرم کردن مواد غذایی مضر باشد و ارزش غذایی مواد خوراکی را از بین ببرد و در نتیجه فرد در معرض ابتلا به مشکلات سلامت قرار گیرد. حال در مطالعه جدید محققان دانشگاه منچستر بریتانیا دریافتند مایکروویوها سالانه ۷.۷ میلیون تن دی اکسید کربن در کشورهای اتحادیه اروپا منتشر میکنند. این میزان معادل گاز دی اکسید کربن منتشر شده از ۶.۸ میلیون اتومبیل در سال است. مایکروویوها در سراسر اتحادیه اروپا سالانه حدود ۹.۴ تراوات در ساعت جریان برق مصرف میکنند که معادل الکتریسیته تولید شده توسط سه نیروگاه بزرگ گازی در سال است. تولید و ساخت اجاقهای مایکروویو به تنهایی در حدود ۲۰ درصد بر کاهش منابع طبیعی و تغییرات آب و هوایی تأثیر دارد. علاوه بر این هر اجاق مایکروفر در طول متوسط ۸ سال کارایی خود به طور میانگین هر ساعت ۵۷۳ کیلووات برق مصرف میکند که برابر با روشن ماندن مداوم یک چراغ ال ای دی ۷ وات برای مدت زمان ۹ سال است.

* پروبیوتیکها را بهتر بشناسید: پروبیوتیکها، میکرو ارگانیزمهای زنده ای هستند که به شکل مکمل فروخته شده، در کرمهای پوستی گنجانده شده و به محصولات خوراکی نظیر ماست افزوده میشوند. برخی افراد پروبیوتیکها را به خاطر فواید احتمالیشان برای سلامت مصرف میکنند. پروبیوتیکها به پیشگیری از اسهال ناشی از عفونت یا آنتی بیوتیک کمک میکنند. آنها همچنین موجب تسکین علائم سندروم روده تحریک پذیر میشوند. پروبیوتیکها معمولاً دارای برخی عوارض جانبی هستند. - محصولات پروبیوتیک حاوی انواع مختلف میکرو ارگانیزم بوده و تأثیراتشان بر افراد مختلف، متفاوت است. افراد باید قبل از مصرف مکملهای پروبیوتیک با پزشک مشورت کنند.

.........از شش نقطه جهان

* مارلا، سریعترین زن نابینای دنیا: روز تولدش دقیقاً مقارن شده با روزی که به یاد لویی بریل، قهرمان بلامنازع تک تک اعضای جامعه نابینایان، روز جهانی بریل نامگذاری شده است. پدر و مادر «Marla Lee Runyan» اما شاید هرگز تصوری از این تقارن نداشتند و فکرش را هم نمیکردند روزی میان فرزندشان و نابینایان دنیا، پیوندی ناگسستنی برقرار شود. در چهار ژانویه ۱۹۶۹ در سانتا ماریای کالیفرنیای آمریکا به دنیا آمد و چند سال بعد، در ۹ سالگی به بیماری استارگارت مبتلا شد که باعث شد کاملاً نابینا شود. استارگارت نوعی بیماری چشمی است که شبکیه را دچار زوال میکند و بینایی را به کل از بین میبرد. این بانوی نابینای آمریکایی بعد از پایان دوره تحصیلش در مدرسه نابینایان در ۱۹۸۷، پای در دانشگاه سانتاماریا گذاشت و برگ تازه ای را در زندگی خود ورق زد. برگی که آینده ای درخشان برایش به ارمغان آورد. در همان دانشگاه بود که مارلا با ورزش و به طور خاص شاخه های مختلف دو و میدانی آشنا شد و طعم رقابت کردن را چشید. او در ۱۹۹۴ با مدرک کارشناسی ارشد در رشته آموزش به کودکان نابینا-ناشنوا از این دانشگاه فارغ التحصیل شده است.

مارلا بیشترین افتخارات را در همان دوران دانشجویی به دست آورد. مارلا رانیان سه بار قهرمان دوی ۵۰۰۰ متر زنان شده است. این، تنها موفقیتی نیست که مارلا در عمر ورزشی خود به دست آورده؛ او در پارا المپیک تابستانی ۱۹۹۲ چهار مدال طلا بدست آورد. مارلا این مدالها را در رشته های دوی ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ متر و رشته پرش طول از آن خود کرده است. او همچنین در آن مسابقات در رشته دوچرخه سواری هم حضور یافت که البته حاصلی در پی نداشت, اما نشان از توانمندیهای چند جانبه این قهرمان ورزشی نابینا است که در آن واحد میتواند در چندین رشته در معتبرترین سطوح بین المللی مسابقه بدهد. در پارا المپیک ۱۹۹۶ او در رشته پرتاب وزنه مدال نقره برد و در مسابقات پنجگانه, مدال طلا را بدست آورد. در سال ۲۰۰۰ او اولین پارا المپین نابینا بود که در بازیهای المپیک سیدنی استرالیا رقابت میکرد. او رکوردهای زیادی را در آمریکا مال خود کرده که از آن جمله میتوان به ماراتن زنان (۲۰۰۲)، دوی ۵۰۰ متر (۲۰۰۱)، مسابقات هفتگانه (۱۹۹۶) اشاره کرد. در سال ۲۰۰۱، او زندگینامه خود را تحت عنوان “خط پایانی نیست: زندگی من آن طور که من آن را میبینم” چاپ کرد. مارلا با مربی خود «Matt Lonergan.» ازدواج کرده و فرزندش «Anna» را هم در ۲۰۰۵ به دنیا آورده است. او هم اکنون رکوردهای بسیاری را در رشته های مختلف دو و میدانی زنان نابینا از آن خود کرده که بعد از بیش از یک دهه که از بازنشستگیش میگذرد، هنوز کسی نتوانسته آن رکوردها را به نفع خود جا به جا کند.

در وبسایت رسمی مارلا به نشانی «marlarunyan.net» اطلاعات جذابی در مورد این دونده نابینا بارگذاری شده که مرورشان برای علاقمندان خالی از لطف نخواهد بود.

 

.........فرهنگ و هنر

* برگزیده استانی از رقابت جشنواره کنار گذاشته شد: کارگردان نمایش «تهران زیر بال فرشتگان» از رشت که در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به صحنه رفت، از برخی تصمیم گیریها و روند برگزاری جشنواره انتقاد کرد. اکبر صمدنیا, کارگردان نمایش «تهران زیر بال فرشتگان» که از شهر رشت در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که در تالار هنر اجرا شد, درباره شرایط اجرای این اثر نمایشی و همچنین همکاری ستاد برگزاری جشنواره گفت: همکاران تالار هنر نهایت همکاری را داشتند, ولی بیشترین مشکل ما در اجرای نمایش «تهران زیر بال فرشتگان» نوشته نادر برهانی مرند، مشکل بلیت فروشی جشنواره بود. دبیرخانه جشنواره تنها ۱۹ بلیت از اجرا را در اختیار من قرار داد و وقتی برای خرید بلیت هم به سایت فروش مراجعه کردم, حدود ۹۰ درصد ظرفیت غیر قابل فروش شده بود و من فکر کردم که ظرفیت سالن پر شده است. وی ادامه داد: متأسفانه در زمان اجرای نمایش شاهد بودیم که تنها ۳۰ تا ۴۰ تماشاگر در سالن حضور دارد. وقتی دبیرخانه جشنواره نمیتواند سالن را پر کند, چرا بلیت فروشی را باز نکرد تا حد اقل خود من به عنوان کارگردان بتوانم فکری برای پر کردن سالن بکنم. کارگردان نمایش «تهران زیر بال فرشتگان» درباره وضعیت تهیه بلیت دیگر آثار نمایشی سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر برای هنرمندان تئاتر مقیم شهرستانها، اظهار کرد: هنرمندان تئاتر مقیم شهرستان باید بروند پشت در امور استانها صف بایستند و اسم بنویسند تا ظهر بلیتها برسد و هر کس که زودتر رسید، بلیت چند کار را بگیرد و به باقی هنرمندان نیز چیزی نرسد.

* محمد عاقبتی در اعتراض به حذف نمایش «روز عقیم», از داوری بخش آف استیج سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر انصراف داد. در بخشی از یادداشت محمد عاقبتی درباره دلایل این انصراف آمده است: «من محمد عاقبتی, کارگردان تئاتر و داور بخش آف استیجِ جشنواره تئاتر فجر، در اعتراض به حذف و توقیف نمایش «روز عقیم» به کارگردانی همکارم حسین کیانی, از ادامه همراهی با جشنواره و داوری نمایشهای این بخش انصراف میدهم. از شهامت محمد مساوات برای به صدا درآوردن دوباره این زنگ خطر تشکر میکنم. مطمئنم رفیق عزیز و هوشیارم حمید پورآذری تصمیمم را درک خواهد کرد.»

* به نقل از روابط عمومی هنرهای نمایشی، اداره کل هنرهای نمایشی درباره اجرا نشدن نمایش «روز عقیم» که قرار بود دوشنبه دوم بهمن ماه در قالب جشنواره تئاتر فجر به صحنه برود، توضیح داد. در این توضیح آمده است: «شورای ارزشیابی و نظارت که بنا به تصریح قانون، مسئول صدور پروانه اجرای نمایشها است, در مورد نمایش «روز عقیم» در زمان اجرای عمومی نکاتی از سوی شورای ارزشیابی و نظارت برای اصلاح به گروه اعلام شد که در مواردی به صورت کامل اعمال نشد. ستاد جشنواره تقاضای حضور نمایش در جشنواره را بر اساس اجرای عمومی آن در دستور کار قرار داد و اثر برای حضور در بخش مرور انتخاب گردید. به روال تمامی جشنواره ها، چنانچه اثری واجد نکات اصلاحی در زمان اجرای عمومی باشد, پیش از جشنواره مجدداً مورد ارزیابی قرار میگیرد. ارزیابی مجدد نمایش «روز عقیم» منجر به این تصمیم شورای ارزشیابی و نظارت اداره کل هنرهای نمایشی گردید که اجرای نمایش در سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر منتفی بوده و برای این نمایش پروانه اجرا در جشنواره صادر نمیگردد. ضمن پوزش از تماشاگران محترمی که بلیت نمایش را خریداری کرده اند, به اطلاع میرساند ظرف ۴۸ ساعت هزینه این عزیزان عودت داده خواهد شد. صدور پروانه اجرای نمایش توسط شورای ارزشیابی و نظارت مبتنی بر تعامل این شورا با هنرمندان بوده و هست و امید است هنرمندان محترم با در نظر گرفتن تمامی شرایط و مؤلفه ها امکان این تعامل را ارتقا بخشند.»

 .........ورزشی

* تعطیلی اردوها باعث آسیب دیدن ورزشکاران میشود: در شماره روز گذشته خواندیم که مسعود اشرفی، دبیر کل کمیته ملی پارالمپیک در خصوص قطع شدن بودجه این سازمان گفت: به چه دلیل نهاد عمومی غیر دولتی که فعالیت آن از طریق مجلس تأیید شده است و سازمان برنامه و بودجه به آن بودجه تخصیص داده، به بهانه نداشتن اساسنامه بودجه آن قطع شده است. وی ادامه داد: تعطیلی اردوها آسیبهای زیادی را به عملکرد فنی ورزشکاران وارد میکند؛ به طوری که برگرداندن ورزشکاران به روال عادی تمرینات، دوباره کاری مجدد است و ورزشکاران با این شرایط آسیب میبینند. به هر حال اردوها تعطیل شده است و ورزشکاران هم در واکنش به این اتفاق، معترض شدند. اشرفی با اعلام این که اساسنامه کمیته پارالمپیک به هیأت دولت ارسال شده است، افزود: نکته جالب توجه این است که سال گذشته، پس از این که قانون انتزاع اتفاق افتاد، مجلس شورای اسلامی موظف کرد که اساسنامه کمیته پارالمپیک با همکاری وزارت ورزش و جوانان و کمیته پارالمپیک ظرف سه ماه نوشته و به دولت ارسال شود. ما هم ظرف سه ماه این کار را انجام داده و در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۹۵ اساسنامه را برای هیأت دولت ارسال کردیم. اشرفی در پایان با بیان این که هیچ فردی در به وجود آمدن شرایط کنونی کوتاهی نکرده است، اظهار داشت: سیر کاری که باید از لحاظ قانونی صورت بگیرد، انجام شده و دوستان ما در سایر مراکز دولتی باید توجه کنند که هیچ شخصی در به وجود آمدن این مسأله کوتاهی نکرده و این گونه برخوردها به سرمایه گذاری ما در ۲۰ ماه گذشته آسیب زده است. ورزشکارانی که در ۲۰ ماه گذشته در اردوها و اعزامها بوده اند، برای این که به بازیهای پاراآسیایی جاکارتا برسند و سهمیه های بازیهای پارالمپیک توکیو را به دست آورند, برنامه چهار ساله دارند و نمیتوانیم اردوها را به مدت شش ماه به تأخیر انداخته و بگوییم بودجه نداریم. این روند مطمئناً آسیب میزند.

.........چاردیواری

* با سلام به خوانندگان گرامی ایران سپید, دفتر این هفته را با یک تسلیت و تبریک آغاز میکنم. تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و آغاز دهه فاطمیه در آخر هفته و همچنین تبریک آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی و دهه منتهی به 22 بهمن, سالروز پیروزی انقلاب؛ اما تماسها و پیامکهای شما. آقای سیادتی از تهران در مورد کیفیت مختلف چاپ روزنامه که گاه به صورت نقاط برجسته و گاه ضعیف چاپ میشود, انتقاد کردند که وارد است و به کیفیت دستگاه های چاپ برمیگردد که عمدتاً فرسوده و کهنه هستند. متأسفانه سالها است تجهیزات چاپ بریل در کشور, به ویژه در بخش چاپ تیراژ بالا توسعه نیافته و نو سازی نشده است. در این خصوص سرمایه گذاری ملی لازم است که واقعاً رقم آن هم در مقایسه با بسیاری از هزینه ها در کشور رقمی نیست. آقای سید محمدحسین جعفری از مشهد با اشاره به لایحه حمایت از حقوق معلولان به اظهار نظر در مورد آن پرداختند, از جمله آن که تعریف بهزیستی در این لایحه نیامده است یا باید کلمه معلول از آن حذف شود. پاسخ آن که قرار نیست در قانون تعریف بهزیستی بیاید, آن هم به شرحی که ایشان مد نظر دارند؛ این که ساختار بهزیستی از دیدگاه آقای جعفری ساختار درستی نیست یک بحث است و این که در قانون تعریف بهزیستی نیامده است، امر دیگری یا این که باید واژه معلول از قانون حذف شود. خب اگر چنین شود, چه واژه ای جایگزین آن شود و در نهایت, برادر گرامی! مگر با جا بجایی الفاظ و اسامی زندگی معلولان یا هر چه شما این افراد را خطاب میکنید تغییر میکند. لطفاً به اصل قضایا توجه کنید, نه به ظاهر آن. آقای محمود حضوری از شاهرود با بیان این که اعضای خانوده آنها به شکلهای متفاوت سود سهام عدالت را دریافت کردند, در این خصوص شکوه کرده و خواهان گزارشهای روشنگران در این مورد شدند که یا ایشان تماسشان قبل چاپ گزارش سهام عدالت در روزنامه بوده است یا این گزارش را نخواندند. آقای مازیار پارسا از تهران خوهان مصاحبه با هنرمندان و بازیگران سینما و تلویزیون از جمله شهاب حسینی شدند. آقای حیدر همرنگ از انعکاس مشکلی که بر اثر عدم مناسب سازی معابر و ایمنی در خیابانها برایشان پیش آمده در ستون حوادث روزنامه تشکر کردند. آقای محمد پیراسته از شهر ری خواهان چاپ گزارش مطالب آموزشی در خصوص حذف یا کاهش خروپف شدند و تشکر از مطالب روزنامه داشتند. آقای بهمنی از درج مطلبی در مورد چگونگی ست کردند لباس آقایان تشکر کردند و درج این مطالب را برای خوانندگان بسیار ضروری و مفید توصیف کردند. آقای جام جم از بندر انزلی در مورد بیماری آر پی خواهان تهیه گزارش و اخبار درمانی این اختلال شدند که در گذشته مطالبی داشتیم, اما در پاسخ به این پرسش باید بگویم این اختلال یک اختلال ژنتیک شبکیه است که هنوز درمانی برای آن کشف نشده است؛ قطعاً هر گونه تحول جدید به آگاهی خواهد رسید, اما ایشان میتوانند به اطلاعیه این روزهای روزنامه در خصوص تحقیقات مراکز علمی کشور در مورد این امر توجه کنند و با آن مراکز تماس بگیرند.

.........اطلاع رسانی

* قابل توجه بیماران مبتلا به بیماریهای ارثی شبکیه چشم: مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف استاندارد سازی تشخیص بیماران مبتلا به بیماریهای ارثی شبکیه (در رابطه با درمانهای احتمالی آینده) و پیشگیری از تولد نوزادان درگیر, از کلیه بیماران محترم در سراسر کشور دعوت به عمل میآورد، جهت انجام معاینات چشمی به صورت رایگان، به پلی کلینیک بیمارستان فوق تخصصی لبافینژاد مراجعه نمایند. قابل ذکر است که در این مرکز بررسی ژنتیک نیز انجام خواهد شد. لطفاً جهت تعیین نوبت مراجعه، تنها در روزهای شنبه و سه‌شنبه از ساعت 9 الی 13 با شماره تلفن 22795715-021 تماس حاصل فرمایید. روابط عمومی مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

 



 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/12896.html
Page Generated in 0/0050 sec