printlogo


کد خبر: 11777تاریخ: 1396/4/27 12:11
سایه فراموشی بر مناسب‌سازی شهریار برای معلولان
سایه فراموشی بر مناسب‌سازی شهریار برای معلولان
شهریار با حدود ۷ هزار معلول از لحاظ مبلمان شهری نیازمند توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز برای دسترس پذیری معلولان است.

به گزارش ایران سپید به نقل از تسنیم معلولیت به ناتوانی در انجام تمام یا قسمتی از فعالیت‌های عادی زندگی فردی یا اجتماعی به علت وجود نقض مادرزادی یا اکتسابی در قوای جسمانی یا روانی اطلاق می‌شود.

در این راستا و برای حمایت از این قشر خاص قوانین مختلفی وضع شده است که در همین زمینه قانون 16 ماده‌ای حمایت از معلولان مواد مختلفی در زمینه مناسب‌سازی فضاهای شهری، اماکن عمومی، دسترسی به حمل و نقل مناسب برای عبور و مرور معلولان، تحصیلات رایگان تا مقطع آموزش عالی، معافیت یکی از اعضای خانواده آنها از خدمت نظام وظیفه، اختصاص سه درصد از سهمیه اشتغال دستگاه‌های دولتی به معلولان، ایجاد صندوق حمایت از اشتغال معلولان، حمایت از آنها در زمینه موارد درمانی، تأمین مسکن، مسائل رفاهی، فروش بلیط نیم‌بهای هواپیما، قطار و...را در برمی‌گیرد، که متأسفانه حرکت در مسیر عملیاتی شدن این موارد قابل توجه نمی‌باشد.

در واقع آنچه در کشور ما بیش از همه خودنمایی می‌کند، فراموش کردن اصل مهم استفاده از فناوری‌های جدید در سیاستگذاری برای معلولان است؛ از سوی دیگر، فقدان مدیریت علمی و تعدد مراکزی که برای مثال در قانون جامع حمایت از حقوق معلولان مورد خطاب قرار گرفته‌اند، از مهم‌ترین دلایلی است که مدیریت یکپارچه و هماهنگ را در ارائه خدمات طلب می‌کند.

معلولان در ایران، به رغم توسعه مناسبی که در امر شناسایی و ارائه برخی خدمات توانبخشی به‌وجود آمده است، لیکن هنوز در بسیاری از موارد برای حضوری ساده در جامعه از امکانات اولیه برخوردار نیستند و یا خانواده‌ها یا خود ایشان ترجیح می‌دهند که در منزل بمانند؛ در همین زمینه شهرستان شهریار نیز با حدود 7هزار معلول که حدود چهل درصد آنها را معلولان جسمی -حرکتی تشکیل می‌دهند با مشکلات زیادی مواجهه هستند .

مهم‌ترین مشکلی که در این شهرستان در رابطه با معلولان قابل توجه می‌باشد، عدم توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز و همچنین مناسب‌سازی ادارات و مبلمان شهری جهت بهره بردن معلولان، جانبازان و افرادی که با مشکلات حرکتی روبرو هستند می‌باشد که متأسفانه اقدام خاصی برای بهبود این مشکل صورت نگرفته است.

در همین زمینه مادر یکی از معلولان جسمی - حرکتی شدید گفت: همیشه مشکلات بسیاری سر راه ما و فرزندانمان قرار دارد که در برخی موارد موجب شده که نتوانیم از خدمات شهری به خوبی استفاده کنیم و حتی برخی قوانین به نوعی است که حضور فرزند الزامی است اما زمان مراجعه حتی با ویلچر نیز به راحتی نمی‌توان این خدمات را دریافت کرد .

وی افزود: این موارد نه تنها در ادارت بلکه در دیگر نهادها و دستگاه‌ها نیز مشهود است؛ چراکه حتی برخی بانک‌ها و موسسات نیز هیچ توجهی به چنین مسائلی ندارند که ممکن است فردی توان کامل در رسیدن به محل ساختمانشان را نداشته باشد و یا روزی با این مشکل روبرو شود و تنها برای افراد سالم ساختمان‌های خود را می‌سازند که لازم است مسئولان شهرستان و استان نظارت بیشتری در این باره داشته باشند.

مادر این معلول با اشاره به همراهی اداره بهزیستی شهریار تصریح کرد: بهزیستی شهریار خدمات خوبی را در اختیار افراد مرتبط قرار می‌دهد؛ چراکه به جز فرزند دخترم که معلول است و پسر دیگرم به همراه عروسم نیز مقداری با معلولیت روبرو هستند و پیگیری‌های خوبی از سوی بهزیستی انجام می‌شود؛ اما دیگر ادارات و نهادها و دستگاه‌های خدماتی و سطح شهر به شکلی نیستند که معلولان بتوانند به خوبی از آن بهره ببرند.

وی بیان کرد: در کنار همراهی مسئولان لازم است که فرهنگ‌سازی در ارتباط با نوع رفتار با معلولان انجام شود چراکه برخی افرادی که با معلولیت روبرو هستند، زمانی که برخورد مناسبی با آنها نمی‌شود در مسیری قرار می‌گیرند که ممکن است خود را از اجتماع دور کنند و این طرز برخورد تأثیر بیشتری در روحیه این افراد نسبت به معلولیتی که با آن روبرو هستند دارد.

همچنین سعید ناجی فرماندار شهریار نیز در مورد نیازمندی معلولان بیان کرد: چه از منظر اجتماعی و چه از منظر انسانی وظیفه خود می‌دانیم که ضرورت‌های اجتماعی تمام اقشار جامعه را به نحو مطلوب فراهم کنیم.

وی با تأکید بر اینکه لازم است انجمن‌ها و نهادها بیشتر به بحث‌های اجتماعی ورود پیدا کنند تصریح کرد: یکی از مواردی که می‌تواند در مسیر توسعه خدمات و کمک ادارات و نهادها کمک کند، حضور پرشور مردم است و این همراهی موجب می‌شود که قدم‌های موثری جهت تعدیل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی برداشته شود.

فرماندار شهریار ادامه داد: اگر چه شهرداری‌ها و دیگر دستگاه‌ها در سطح شهر اقداماتی را جهت بهبود شرایط بهره‌مند شدن عموم افراد جامعه به ویژه معلولان انجام داده‌اند، اما این را باید بدانیم که هنوز کارهای زیادی لازم است تا این اقدامات در سطح مطلوبی قرار بگیرد و نباید حتی یک لحظه از پیرامون خود به عنوان مسئول غافل شویم، چراکه این غفلت موجب می‌شود در آینده نزدیک هزینه بیشتری برای رفعش پرداخت کنیم.

ناجی با اشاره به جلسات متعدد شهرستان در راستای مناسب‌سازی سطح شهرستان گفت: باید مجموعه دستگاه‌های خدمات‌رسان و در رأس آنها شهرداری تلاش خود را افزایش دهند، تا معلولان بیش از گذشته بتوانند به فعالیت‌های اجتماعی خود مبادرت ورزند و این مناسب‌سازی می‌تواند روحیه مضاعفی را به این قشر از جامعه بدهد.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/11777.html
Page Generated in 0/0049 sec