printlogo


کد خبر: 11355تاریخ: 1396/3/24 09:43
روزنامه چهارشنبه 24 خرداد 1396
برای اطلاع از خبرهای حوزه نابینایان و معلولان به کانال تلگرام روزنامه ایران سپید به آدرس iransepid@ مراجعه کنید.

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه 24 خرداد 1396

19 رمضان 1438

14 جون 2017

سال بیست و یکم شماره 5592

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

فرا رسیدن ایام ضربت خوردن مولای متقیان حضرت علی (ع) تسلیت گفته و لیالی پرفیض قدر را گرامی میداریم.

.........عناوین این شماره.......

طبقی از سوره قدر"بخش دوم" 2

مسئولان از شائبه ضدیت بپرهیزند 6

74 درصد نانواییها، استانداردهای تهیه نان کمنمک را رعایت میکنند 8

قوانین را اجرا کنید، حمایت پولی نمیخواهیم (بخش دوم) 10

به روسیه میرویم تا بگوییم فوتبال داریم 14

برنامه های ویژه شبهای قدر رادیو اعلام شد

زدن نشان دزدی به پیشانی سارق

ضیافت

 طبقی از سوره قدر"بخش دوم"

"أِنا انزلناه فی لیلة القدر" انزال قرآن به عنوان یک کتاب سرنوشتساز در شب قدر، شب اندازه گیری، شب مشخص شدن، شب سرنوشت. اینجا یک ارتباط ناگسستنی بین لیله قدر و قرآن درک میشود. یعنی لیله  قدر هر کسی، ارتباط مستقیم با رابطه او با قرآن دارد. اگر میخواهی بفهمی در شب قدر که شب اندازه گیری وجود توست، شب اندازه گیری عالم وجود است و شبی است که در آن رقم میزنند که تا سال بعد بر این وجود چه میگذرد، باید برگردی و ببینی که ارتباطت با قرآن تا چه حد است. چه قدر خودت را در قرآن پیدا میکنی؟ چقدر با قرآن رفیقی؟ چقدر قرآن با تو صحبت میکند؟ از تو میگوید و تو خود را چقدر در قرآن مییابی؟ یوسف قرآن در تو، یوسف میآفریند یا نه؟ یوسف قرآن فریاد میزند برای رسیدن به جایی که بر وجود همه کس سلطنت یابی، برای رسیدن به بارگاه سلطنت بر همه باید از چاه عبور کنی، این پیام یوسف قرآن است. باید ببینیم چقدر با این پیام مأنوس هستیم. اگر یوسف قرآن برایت جا انداخت که برای رسیدن به آن معنا، به آن قدرت و به آن سلطنت باید از چاهها عبور کنی، باید ببینی این مفهوم چقدر برایت ملموس میشود تا به تو بگویم شب قدر برای تو، سرنوشت یوسف را رقم میزند یا نه؟ باید به هر یک از فراز و نشیبهای قرآن که میرسی، گردنه انفاق، گردنه درک یتیم و... بعنوان مثال باید ببینی چقدر یتیم نوازی کرده ای؟ تا مشخص شود در شب قدر که سرنوشت انسان رقم میخورد،  آیا تو مأوایی در پیشگاه خدا داری؟ البته این نکته جالب است؛ وقتی مولا علی (ع) یتیم را معنی میکند، انسان از آن دید محدودی که نسبت به این کلمه داشته سخت شرمنده میشود؛ فکر نکنید یتیم فقط کسی را میگویند که پدر یا مادر از دست داده است، کسی که از لحاظ درک مسائل درست و هدایت تهی است نیز یتیم است. "ألم یجدک یتیماً فآوی" اگر خداوند، رسول الله (ص) را مأوی میدهد، بدین دلیل است که آغوش او، مأوای همه یتیمان است. یتیمان با آن دید گسترده ای که مولا علی (ع) در غالب آن حدیث بیان میکند، در شب قدر چه دعایی داری؟ اینکه خدایا مرا در پناه خود بگیر. باید ببینی چه انسانهایی در پناه خود قرار داده ای؟ در شب قدر از خداوند میخواهیم همچنان ساتر العیوب باشد، باید ببینیم در طول وجودمان، ساتر العیوب بودن چقدر جای دارد؟ بنشینیم و دانه دانه جوشن کبیر را تکرار کنیم که او غفور، رحیم، ودود و آن هزار اسم است. آن چیزی که در شب قدر، از روی بی معرفتی از او میخواهیم، باید ببینیم چقدر در وجود خود مییابیم تا شب قدر برای ما آنها را رقم بزنند که: تقدیر وجود در بطن عالم ماده است.

* شعر: از علی آموز اخلاص عمل، شیر حق را دان مطهر از دغل؛ در غزا بر پهلوانی دست یافت، زود شمشیری برآورد و شتافت؛ او خدو انداخت در روی علی، افتخار هر نبی و هر ولی؛ در زمان انداخت شمشیر آن علی، کرد او اندر غزا اش کاهلی؛ گشت حیران آن مبارز زین عمل، وز نمودن عفو و رحمت بیمحل؛ گفت بر من تیغ تیز افراشتی، از چه افکندی مرا بگذاشتی؛ آن چه دیدی که چنین خشمت نشست، تا چنان برقی نمود و باز جست؛ در شجاعت شیر ربانیستی، در مروت خود که داند کیستی؛ گفت من تیغ از پی حق میزنم، بنده حقم نه مأمور تنم؛ شیر حقم نیستم شیر هوا، فعل من بر دین من باشد گوا؛ رخت خود را من ز ره بر داشتم، غیر حق را من عدم انگاشتم؛ من چو تیغم پر گهرهای وصال، زنده گردانم، نه کشته در قتال؛ کِه نیم، کوهم ز حلم و صبر و داد، کوه را کی در رباید تندباد؛ چون درآمد علتی اندر غزا، تیغ را دیدم نهان کردن سزا؛ اندر آ! من در گشادم مر ترا، تف زدی و تحفه دادم مر ترا. "مثنوی معنوی"

* حدیث: پیامبر (ص)؛ نماز شب، موجب رضایت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پیامبران، نور معرفت، ریشه ایمان، آسایش بدنها، مایه ناراحتى شیطان، سلاحى بر ضدّ دشمنان، مایه اجابت دعا، قبولى اعمال و برکت در روزى است. ارشاد القلوب الی الصواب (دیلمی)، ج 1، ص 191

سیاسی

 مسئولان از شائبه ضدیت بپرهیزند

حضرت آیت ا... خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار سران قوا، مسئولان و کارگزاران نظام و جمعی از مدیران کشور فرمودند: مسئولان کشور، اعم از دولت محترم، قوه قضاییه، قوه مقننه و همه کسانی که تصمیمهای کلان میگیرند، باید از هر تصمیمی که شائبه بیگانه بودن با اسلام، انقلاب و تاریخ ملت ایران یا ضدیت با آنها را داشته باشد، پرهیز کنند.

* وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: روند اجرای برجام طبیعی پیش میرود و تصمیم جدید سنای آمریکا نشانه کوته نظری آنها است.

* ایلنا نوشت: حجت الاسلام مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز گفت: مقام معظم رهبری مرادشان از اشاره به آتش به اختیار این نیست که خارج از چارچوبهای قانونی افراد بخواهند رفتاری داشته باشند.

* چند روز بعد از مشخص شدن نتیجه نهایی انتخابات 96 کمپینهای حمایتی از رئیسی ادامه پیدا کرد و این فرض تقویت شد که جناح رقیب دولت مستقر به دنبال تشکیل دولت در سایه است. فرضی که در سخنان جلیلی به واقعیت پیوست و او از تصمیم حامیان رئیسی برای تشکیل چنین دولتی خبر داد. الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس دهم در رابطه با تشکیل دولت در سایه از سوی رقیب روحانی، با بیان اینکه دولت در سایه میتواند موجب تقویت دولت شود گفت: اگر رئیسی به دنبال تشکیل دولت در سایه باشد، به معنای حضور او در انتخابات 1400 است.

* سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص حامیان تروریستها در منطقه اظهار داشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی از اینها حمایت کرده و ما اطلاعات دقیق داریم که متأسفانه عربستان نیز ضمن حمایت از تروریستها، انجام عملیات در ایران را از آنها مطالبه کرده است.

هداشت و سلامت

74 درصد نانواییها، استانداردهای تهیه نان کمنمک را رعایت میکنند

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: طبق آمار در سال 94، در تمام کشور 48.5 درصد بیماران در مراجعه اول به سیستم درمانی، به پزشک متخصص مراجعه کرده اند. این آمار در مناطق روستایی 42.2 و در شهری 56 درصد بوده است. اما در کشورهای توسعه یافته مراجعه مستقیم به متخصص امکانپذیر نیست و ارجاع به پزشک متخصص از راه پزشک خانواده انجام میگیرد. دکتر حریرچی متوسط هزینه بستری پرداخت شده در سال 94 را 99 هزار و 511 تومان به ازای هر بستری در همه انواع بیمارستانها اعلام کرد که برای شهرنشینان این رقم به طور متوسط 115 هزار و 380 تومان و برای روستاییان حدود 59 هزار تومان برآورد شده است که این موضوع نشانگر حفاظت مالی از مردم است. متوسط روز بستری در سال 94 نیز 4.3 روز بوده است. قائم مقام وزیر بهداشت در مورد هزینه های دندانپزشکی نیز اشاره کرد: در مجموع، از هر پنج ایرانی، یک نفر در سال، به دندانپزشک مراجعه میکند. وی افزود: سرانه مصرف نمک در ایران بالاست که 50 درصد آن ناشی از مصرف نان است. در این خصوص میتوان کیفیت آرد را بالا برد، نانوا وقت بیشتری بگذارد یا استانداردهایی برای آن تعریف شود. در سال 95 و 96 نظارت بر واحدهای ارائه دهنده خدمات افزایش یافته است. به گفته وی، 74 درصد نانواییها استاندارد تهیه شده برای مصرف نمک را رعایت میکنند. در مورد حلیم و آش نیز برخی نظارتها باید توسط صنف انجام شود. حلیم و آشی که در بیشتر مراکز مجاز عرضه میشود، مشکلی ندارند و نظارت بر عرضه این موارد به صورت غیر مجاز و خانگی دشوار است. دکتر حریرچی در مورد آمار تشکیل پرونده های الکترونیک سلامت نیز گفت: در مجموع تا کنون برای 69 میلیون نفر پرونده الکترونیک تشکیل شده است که از این رقم 29 میلیون نفر حد اقل یک بار خدمت دریافت کرده اند و در مجموع 400 خدمت ارائه شده است.

پیگیری

قوانین را اجرا کنید، حمایت پولی نمیخواهیم

هفته گذشته در ستون پیگیری گزارشی را  در خصوص انتخابات ریاست جمهوری و نظارت برخی از فعالان حوزه معلولان درج کردیم. این هفته بخش دوم این گزارش که در ادامه صحبتهای محمد نوری، مدیر عامل دفتر فرهنگ معلولین است، میخوانید. وی در این قسمت به تلاش دولت یازدهم در 4 سال گذشته میپردازد و میگوید: دولت میتوانست در عرصه های عمومی مثل حقوق شهروندی و شورای اشتغال و غیره سهم بیشتری به معلولان بدهد، اما در ساحت اختصاصی معلولان، کارهای عینی که انجام شده و میتوان مشخصاً نشان داد، عبارتند از: 1- پرداخت 181 هزار تومان ماهانه به زوجین معلول. قبلاً به زوجین تازه ازدواج کرده چیزی پرداخت نمیشد. 2- افزایش حقوق معلولان از طریق دوم، یعنی قبلاً از طریق بهزیستی به معلولان بین 25 تا 75 هزار تومان پرداخت میشد. این طریق جای خودش هست و دولت به معلولان از 181 تا 365 هزار تومان هم پرداخت میکند.
3- یارانه ای هم یک بار پرداخت شده که امید است تداوم یابد و سالانه چند بار تکرار شود، یعنی به هر معلول 70 هزار تومان یک بار به عنوان حق یارانه پرداخت شده است. البته این اطلاعات را دفتر فرهنگ معلولین با پرس و جو از معلولان کسب کرده و قانون یا مصوبه مکتوبی هنوز ملاحظه نشده است. 4- در زمینه زبان اشاره، آموزش و پرورش در شهرهایی که ما دیده ایم مثل شهر قم سختگیری سابق را ندارد. در گذشته اگر دانشآموز ناشنوا یا معلمی به زبان اشاره، مفهومی را بیان میکرد، مؤاخذه شده و گاه تنبیه بدنی میشد. دفتر فرهنگ معلولین گزارشهای متعددی در اختیار دارد. با اینکه زبان اشاره حق مسلم و جهانی ناشنوایان است و به تجربه ثابت شده آنان از این طریق بهتر تفهیم و تفاهم دارند، اما در سه سال اخیر شنیده ایم و دیده ایم، برخوردهای سابق نیست. نوری با انتقاد از کمبود فعالیتهای فرهنگی در سازمان بهزیستی می افزاید: سازمان بهزیستی در بخش فرهنگی کارهایی مثل مسابقه بین المللی قرآن برای نابینایان را داشته است، ولی اساساً در قسمت فرهنگ کارهای بسیاری هنوز راه اندازی نشده، مثلاً در بخش کتاب مشکلات همچنان هست، ولی در این دولت جشنواره کتاب را تقریباً برای نخستین بار برگزار کردند و در بخش توانبخشی، وضعیت بهتر از بخش فرهنگ بود و اقدامات گسترده ای برای معلولان انجام شده است. مدیر عامل دفتر فرهنگ معلولان با اشاره به مشکلات افراد دارای معلولیت میگوید: وقتی مشکلات جامعه معلولان مرتفع میشود که به صورت یک مقوله علمی به آن نگاه شود. همان طور که اقتصاد و پزشکی و غیره راهکار علمی دارد، معلولیت هم اینچنین است. نخستین مشکل معلولان این است که در بسیاری از مواقع، افراد فاقد تخصص و تجربه، مدیریت و هدایت مراکز مربوط به این افراد را به عهده گرفته اند؛ درخواست ما این است که به معلولان به چشم یک موضوع تخصصی نگاه کنند و انسانهای با تجربه و متخصص را سر کار بگذارند. متأسفانه صدا و سیما هیچ توجهی به معلولان ندارد. به عنوان مثال روز جمعه 8 اردیبهشت ماه 96، نخستین مناظره شش تن از کاندیداهای ریاست جمهوری بعد از ظهر از شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی منتشر شد، این جلسه به مشکلات اجتماعی اختصاص داشت. سرفصلهای اصلی پرسش از کاندیداها عبارت بود از: عدالت اجتماعی، حاشیه نشینی و حاشیه نشینان، تعامل ادارات با ارباب رجوع، محیط زیست و مردم، نظام اداری کشور، مسکن مردم و جوانان.
مجری نه در سرفصلهای کلی و نه در دیگر پرسشها، هیچ سؤالی از اقشار آسیبمند جامعه مثل معلولان مطرح نکرد. تنها یکی دو بار واژه معلول بر زبان کاندیداها آمد، ولی به اینکه حقوقشان چقدر است و خلاصه درباره مسائل آنها هیچ سخنی به میان نیامد. از آنجا که معلولان بزرگترین گروه اجتماعی و به لحاظ کمی و کیفی دارای جمعیت 10 درصدی و تأثیرگذار هستند، مناسب بود یک سرفصل به آنها اختصاص مییافت. ادامه دارد

ورزشی

به روسیه میرویم تا بگوییم فوتبال داریم

چهل سال پیش با حشمت مهاجرانی، برای اولین بار به جام جهانی صعود کردیم تا بزرگترین دستاورد فوتبال کشورمان تا آن زمان رقم بخورد. مهاجرانی در دوره خود سنتشکنیهای فراوانی کرد. به طور مثال پیش از جام جهانی 78، این عقیده بین مردم وجود داشت که ستاره ها همیشه باید به تیم ملی دعوت شوند، اما سرمربی وقت ایران، با این مسأله برخورد کرد. او با روشهای مدرن دروازه های جدید به فوتبال ایران باز کرد و پس از سالها تلاش بیثمر، طلسم عدم راهیابی ایران به جام جهانی را با پیروزی 2 بر 1 مقابل کویت در 12 آذر 56 شکست، اما در جام جهانی 1978 آرژانتین، تیم او توفیقی نیافت و با دو شکست سنگین و یک تساوی به ایران بازگشت. پس از جام جهانی 1978، ایران 20 سال از حضور در جام جهانی بازماند و به عقیده کارشناسان، یکی از عمده دلایل آن، مسن بودن ملیپوشان در جام جهانی آرژانتین بود. اما حالا با کارلوس کیروش، پنجمین حضور و دومین حضور متوالی در جام جهانی را تجربه میکنیم که این خود نکته ای بینظیر برای ماست. تیمی که دوشنبه شب ازبکستان را با اقتدار شکست داد، 11 لژیونر، 3 بازیکن زیر 23 سال و همین تعداد بازیکن بالای 30 سال در اختیار دارد. همچنین حضور 8 بازیکن در اروپا، سبب شده تا تیم فعلی کشورمان از این حیث رکورددار باشد. البته بازیکنان جوان تیم ملی نظیر سعید عزت اللهی، مهدی ترابی و سردار آزمون کم تجربه نیستند و در میادین مختلف بین المللی بازی کرده اند. حضور این تعداد بازیکن مستعد را مدیون لیگ پویا و منظم چند سال اخیر هستیم، اما پختگی و حضورشان در ترکیب تیم ملی، تماماً کار کیروش است. حالا ما با کیروش سالهاست با اختلاف صدرنشین آسیا هستیم و آخرین باختمان مقابل تیمهای آسیایی، بیش از 4 سال پیش بوده است. امروز دیگر فوتبال ما فلسفه دارد و تمام تیمهای قاره کهن، سر تعظیم به آن فرود آورده اند. شاگردان کیروش در بازیهای مقدماتی جام جهانی تا کنون بدون هیچ گل خرده و میانگین 0.85 گل زده در هر بازی را ثبت کرده اند که نسبت به دوره قبلی، امیدوار کننده است. البته قدرت تیم کشورمان نباید سبب غرور کاذب ما شود، چرا که دیگر تیمها نیز سخت مشغولند و قطعاً در جام جهانی بهترین فرم خود را به نمایش خواهند گذاشت. اعتماد به نفس کاذب، یک بار پیش از جام جهانی 2006 سراغ ما آمد و با توجه به صعود آسان به جام جهانی و حضور ستاره های بین المللی در ترکیب تیم ملی، نسبت به حریفانمان سهل انگاری کردیم و نتیجه آن، نمایشهای ضعیف و دو شکست تلخ برابر پرتغال و مکزیک و تساوی بیحاصل مقابل آنگولا بود. حال فدراسیون فوتبال، کارلوس کیروش و شاگردان او باید از گذشته درس بگیرند و سخت تمرین کنند. متولیان فوتبال نیز برای آمادگی هرچه بیشتر ملیپوشان، میبایست اردوهای مناسب تدارک دیده و برای هماهنگی بیشتر آنها، بازیهای دوستانه با تیمهای قدرتمند برگزار کنند. حسن حبیبی، پیشکسوت سالهای دور فوتبال ایران پیش از جام جهانی 1978 آرژانتین به کیهان ورزشی گفته بود: دوست دارم تیم ملی کشورمان در گروهی ضعیف قرار بگیرد. نه بخاطر اینکه صعود کنیم که أِنشا الله اینطور شود، بلکه بخاطر اینکه بفهمیم واقعاً فوتبال نداریم. اما حالا آرزو میکنیم با تیمهای قدرتمند همگروه شویم، با توجه به قدرت و پتانسیل تیم فعلیمان، میتوانیم به دنیا ثابت کنیم ما صاحب فوتبال قدرتمند هستیم.

* اعزام تیم ملی دو و میدانی به سوئیس: سمیه شاعری، نایب رئیس بانوان فدراسیون نابینایان و کمبینایان در گفتگو با ایران سپید در خصوص اعزام تیم ملی بانوان دو و میدانی به سوئیس گفت: در ابتدا سه بانوی ورزشکار برای این مسابقات انتخاب شدند که یکی از آنها نتوانست به دلایلی خودش را به این مسابقات برساند. وی افزود: خانمها «هاجر صفرزاده و فاطمه صفاری» از استان اصفهان دو ورزشکاری هستند که موفق شدند به این مسابقات راه پیدا کنند و در مرداد ماه سال جاری به سوئیس اعزام خواهند شد.

 

فرهنگ و هنر

برنامه های ویژه شبهای قدر رادیو اعلام شد

شبکه های مختلف رادیویی همزمان با فرا رسیدن شبهای پرفضیلت قدر و ایام شهادت مولای متقیان حضرت امام علی (ع) با تولید و پخش ویژه برنامه هایی تلاش میکنند تا اوقاتی سرشار از معنویت را برای مخاطبان روزه دار و شبزنده دار خود رقم بزنند. - رادیو ایران: رادیو ایران در شبهای قدر ویژه برنامه "هنگام باران" را پخش میکند. این برنامه از حرم حضرت عبد العظیم حسنی پخش میشود.  "هنگام باران" در شبهای قدر به گویندگی حامد نجم الهدی، مشاور محتوایی اکبر عاشوری و نویسندگی فرزانه ناظری و دکتر مهدی رسولی از ساعت 23 شب تا 2:30 سحر از آنتن رادیو ایران پخش میشود. - رادیو صبا: برنامه عشق علیه السلام از 23 تا 28 خرداد ماه ساعت 21 و به مدت 60 دقیقه با بیان متون ادبی و مناجاتهای ویژه شبهای قدر به استقبال این ایام میرود. برنامه علی نامه از 23 تا 28 خرداد ماه و از ساعت 9:15 به مدت 15 دقیقه با شعر خوانی در مدح و ثنای حضرت علی علیه السلام به روی آنتن میرود. پا به پای آسمان از 23 تا 28 خرداد ماه به صورت زنده و از ساعت 9:30 مسابقه تلفنی و پیامکی ویژه این ایام را به روی آنتن میبرد. - رادیو قرآن: برنامه "اشراق" ویژه شبهای قدر ساعت ۲۱:۳۰ به کارشناسی عباس تقویان با موضوع بررسی چگونگی نزول قرآن در لیلة القدر، تنزیل قرآن پخش میشود. پخش دعای جوشن کبیر  با صدای زین العابدینی و غلامرضازاده، مهدی صدقی ساعت ۲۲:3۰ به مدت ۱۰۰ دقیقه شبهای نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه مبارک رمضان روی آنتن رادیو قرآن میرود. پخش ص با عنوان ویژه برنامه پخش تلاوت سوره های دخان در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان ساعت ۲۱:۱۵ به مدت ۱۵ دقیقه و برنامه "در خلوت حضور" که ویژه برنامه سحرگاهی رادیو قرآن است در ساعت ۲:۳۰ به مدت ۱۲۰ دقیقه با موضوع فضیلت شب قدر نیز ویژه های شبهای قدر این شبکه است.

حوادث

 زدن نشان دزدی به پیشانی سارق

سارق جوانی که از یک مرد کمتوان جسمی و حرکتی دوچرخه اش را دزدیده بود، به دست مردم افتاد و آنها نیز او را به دست فردی سپردند که روی پیشانیش بنویسد: من یک دزد هستم. هرچند پلیس به سرعت مردی را که روی پیشانی این سارق خالکوبی کرده بود، دستگیر کرد، اما فیلم و عکسهای آنها به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و بازتابهای متضادی داشت.

* در این روستا عکاسی ممنوع است: مقامات سوئیسی عکاسی در یکی از زیباترین روستاهای این کشور را ممنوع اعلام کردند. جالب اینکه علت این موضوع زیبایی بیش از حد این روستا که Bravuogn نام دارد, ذکر شده است. از این پس هر گونه عکاسی و فیلمبرداری در این مکان توریستی مشمول هزینه و پرداخت مالیات است. گفتنیست چنین تصمیمی در کشورهای اروپایی سابقه نداشته و عکاسی از مناظر همیشه آزاد بوده است.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/11355.html
Page Generated in 0/0050 sec