کد خبر: 6964
گزارشی کامل از اولین دوره مسابقات ریتد شطرنج نابینایان + فایل صوتی مصاحبه با نفرات برتر
اولین دوره مسابقات آزاد ریتد شطرنج نابینایان و کمبینایان، جمعه 16 مرداد در اصفهان به پایان رسید.

به گزارش ایران سپید در این رقابتها، 58 شطرنجباز از 12 استان کشور حضور داشتند. این مسابقات به همت انجمن روشنبین اصفهان و هیأت ورزشی نابینایان این استان در مجموعه ورزشی امام علی برگزار شد. در بخش آقایان، علیرضا قورچیبیگی از قزوین موفق شد با 6 امتیاز عنوان قهرمانی را از آن خود کند. در بخش بانوان نیز عاطفه نقوی از خراسان رضوی با 6 امتیاز قهرمان شد. در دور ششم این بازیها، در بخش آقایان و در میز 1، امید کریمی با علیرضا قورچیبیگی به تساوی رسید. در میز 2، مهدی رومیفرد از سد فرهاد نادریان گذشت و در میز 3، ابراهیم پهلوان، عرفان علیزاده را شکست داد. در بخش بانوان، در میز 1، فاطمه برقول، ملیحه صفایی را مقلوب کرد. در میز 2، عاطفه نقوی، زهرا محمدیراد را شکست داد و در میز 3، اعظم حقیقت، فاطمه رحیمی را برد. در دور هفتم و پایانی این مسابقات که جمعه ظهر به پایان رسید، در بخش آقایان، این نتایج به دست آمد: میز 1، قورچیبیگی 1 معاف 0 میز 2، رومیفرد 1 والهی 0 میز 3، کریمی 1 پهلوان 0. در دور هفتم و در بخش بانوان، نتایج زیر رقم خورد: میز 1، نقوی 1 برقول 0 میز 2، صفایی 1 رحیمزاده 0 میز 3، زارعزاده 1 حقیقت 0. در پایان در جدول رده بندی آقایان، علیرضا قورچیبیگی از قزوین، امید کریمی و مهدی رومیفرد از اصفهان، هر سه با 6 امتیاز و به ترتیب پوئنشکنی، عناوین اول تا سوم را از آن خود کردند، و فرهاد نادریان با 5 امتیاز چهارم شد. محمد رضایی، علی والهی، ابراهیم پهلوان، محمد معاف و عرفان محمدعلی زاده نیز عناوین ششم تا دهم را از آن خود کردند.

در بخش بانوان، عاطفه نقوی از خراسان رضوی با 6 امتیاز قهرمان شد، فاطمه برقول از خوزستان، فاطمه رحیمی و ملیحه صفایی از خراسان رضوی و لیلا زارعزاده از آذربایجان شرقی، با 5 امتیاز و با پوئنشکنی، دوم تا پنجم شدند.

مریم پور عبد اللهی، آمنه قاسمی، زهرا محمدی راد، مریم رحیم زاده و اعظم حقیقت به ترتیب ششم تا دهم شدند.

استعدادیابی شطرنج بازان نابینا در اصفهان

اصغر فیاض، سرپرست هیأت ورزشی نابینایان اصفهان و معاون توانبخشی بهزیستی این استان در مصاحبه با ایران سپید در خصوص رقابتهای ریتد شطرنج نابینایان گفت: پیشنهاد برگزاری این مسابقات از سال گذشته توسط انجمن روشنبین اصفهان مطرح شد. فیاض ادامه داد: برپایی مسابقات در سطح کشوری، تبعاتی را برای هر استان به همراه دارد. به ویژه در بخش نابینایان که مشکلات خاص خود را دارند. در نهایت این مسابقات، با همکاری فدراسیون نابینایان، اداره ورزش و جوانان استان اصفهان، هیأت ورزشی نابینایان، آموزش و پرورش و با مشارکت فعالانه انجمن روشنبین در مرداد ماه سال جاری برگزار شد. به جهت این که این مسابقات برای اولین بار در ایران برگزار میشد، چالشهای خاص خود را داشت و تلاش میکنیم در دوره های آتی، با بررسی نقاط ضعف و قوت، شرایط بهتری را فراهم کنیم. فیاض در خصوص آموزش شطرنج به نابینایان استان اصفهان گفت: از سال گذشته تا کنون، 50 نفر در بخش نونهالان، کودکان و نوجوانان استعدادیابی شده اند که در حال حاضر، در مراکز تخصصی شطرنج وابسته به بخش خصوصی، در حال یادگیری این رشته هستند. سرپرست هیأت ورزشی اصفهان بیان داشت: نفرات زیر 6 سال ما سه جلسه در هفته آموزش میبینند. شطرنج بازان نیمه حرفه ای نیز در مرکز فاطمه زهرا در حال تمرین هستند. ورزشکاران حرفه ای ما که در سطح تیم ملی هستند، مربیان هیأت را قبول ندارند. این بازیکنان به مربیانی فراتر از هیأت ما نیاز دارند که تا کنون استفاده از آنها در بضاعت ما نبوده است. البته میبایست با هماهنگی با فدراسیون نابینایان، در صورت لزوم مربیان بهتری در اختیار ملیپوشان ما قرار گیرد. فیاض در پایان گفت: به عنوان معاون توانبخشی بهزیستی، همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا از پتانسیل موجود برای گسترش مسائل فرهنگی، ورزشی و هنری معلولین با همکاری انجمنها استفاده کنیم.

پانزدهم شطرنج نابینایان در جهان را دارا هستیم

علیرضا قورچیبیگی، قهرمان مسابقات آزاد ریتد شطرنج نابینایان و عضو تیم ملی شطرنج نابینایان کشورمان در خصوص مسابقات ریتد شطرنج در اصفهان گفت: مسابقات از نظر کمی و کیفی در سطح قابل قبولی برگزار شد. به غیر از دو نفر از ملی پوشان، تمامی شطرنج بازان نابینا و کمبینای کشورمان در این مسابقات حضور داشتند و رشد و پیشرفت خود را در این عرصه به رخ کشیدند. قورچیبیگی در خصوص ریتینگ خود در جدول فدراسیون بین المللی شطرنج فیده گفت: تا پیش از این مسابقات، ریتینگ من 2016 بود. با این که در این مسابقات عنوان نخست را از آن خود کردم، اما به علت اختلاف زیاد ریتینگ با نفر دوم، حدود سه چهار ریتینگ از دست دادم. قورچیبیگی در پاسخ به این که سطح شطرنج ایران در مقایسه با سایر کشورها به چه ترتیب است گفت: ملاک خوبی برای سنجش سطح شطرنج بازان کشورمان در جهان وجود ندارد. چرا که خود من که از سال 85 به عضویت تیم ملی شطرنج نابینایان درآمدم، تا کنون حتی یک بار در مسابقات انفرادی قهرمانی جهان، شرکت نکردم. در این صورت نمیتوان براورد دقیقی از جایگاه خود نسبت به سایر حریفان در دنیا داشته باشیم. سال 92 که در مسابقات تیمی در کشور هند شرکت کردیم، به مقام هفدهم دست یافتیم. اما اگر بخواهیم به نسبت ریتینگ فعلی شطرنج بازان کشورمان مقایسه ای داشته باشیم، در بین 40 کشوری که در بخش شطرنج نابینایان و کمبینایان در جهان فعال هستند، ما در رتبه چهاردهم یا پانزدهم جهان قرار داریم. عضو تیم ملی شطرنج نابینایان کشورمان بیان داشت: در سالهای اخیر، شرایط شطرنج نابینایان کمی بهتر شده اما هنوز با حد اقلها هم فاصله بسیاری داریم. من به عنوان یک شطرنجباز ملیپوش، انتظار دارم از برنامه فدراسیون ظرف ماه های آتی و سال آینده مطلع باشم. این که آیا به مسابقات جهانی اعزام خواهیم شد یا نه؟ متأسفانه همیشه تکلیف اعزامهای برون مرزی ما در دقیقه 90 مشخص میشود که این ناشی از عدم برنامه ریزی است. قورچیبیگی در پایان افزود: خوشحالم که رسانه ها هم به این رشته توجه میکنند. امیدوارم این روند در مسابقات آتی نیز تداوم داشته باشد.

اگر جدول بخش آقایان و بانوان به صورت مشترک برگزار میشد، سطح مسابقات بالاتر میرفت.

 عاطفه نقوی قهرمان بخش بانوان مسابقات آزاد ریتد شطرنج نابینایان در مصاحبه با ایران سپید گفت: سطح فنی مسابقات بالا بود اما اگر جدول بخش آقایان و بانوان به صورت مشترک برگزار میشد، سطح مسابقات بالاتر میرفت. نقوی ادامه داد: در رشته شطرنج در میان بانوان، حدود 15 ورزشکار خوب در سطح کشور داریم که تمامی آنها در این رقابتها حضور داشتند. نقوی در خصوص ریتینگ خود در فدراسیون بین المللی فیده گفت: با ریتینگ 1688 وارد جدول فدراسیون جهانی شطرنج شدم اما در مسابقات مختلف، تا حدی ریتینگ خود را از دست دادم. اما پس از پایان این بازیها، به ریت من در فیده اضافه خواهد شد. در حال حاضر، بالاترین ریتینگ بانوان ایرانی در جهان، از آن خانم ملیحه صفایی با ریتینگ 1695 است. نقوی در پایان بیان داشت: از مربی خودم خانم صفایی که با برگزاری کلاسهای متعدد آمادگی جسمانی و روحی روانی ما را بالا میبرند، تشکر میکنم. علیرضا حیدری مدیر عامل انجمن روشنبین اصفهان نیز در خصوص رقابتهای آزاد ریتد شطرنج نابینایان گفت: از سال گذشته رایزنیهای خود را با مسئولین برای برگزاری این مسابقات آغاز کردیم. در ابتدا باید نظر آنها را جلب میکردیم. پس از نامه نگاری با مسئولین وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون شطرنج، فدراسیون نابینایان و هیأت ورزشی نابینایان استان اصفهان، مجوزهای لازم برای برگزاری این مسابقات اخذ شد. حیدری در خصوص سایر رشته های ورزشی بیان داشت: در ادامه سال قصد داریم مسابقات شنا و مجدداً در سال آینده مسابقات شطرنج را برگزار کنیم. در زمینه آموزش نیز در حال حاضر، آموزش یوگا، کاراته در بخش کاتا و تکواندو، به نابینایان علاقه مند آموزش داده میشود. مدیر عامل انجمن روشنبین در پایان گفت: فعالیتهای انجمن روشنبین اصفهان در زمینه های مختلف از جمله، کمیته های ورزشی، فرهنگی، هنری، مناسبسازی و اشتغال است. همینجا از نابینایان سراسر کشور تقاضا دارم از طریق پلهای ارتباطی موجود، ارتباط خود را با این انجمن بیشتر کنند و ما را از نظرات، پیشنهادات و انتقادات سازنده خود بهره مند کنند.

در پایان شما میتوانید فایل صوتی مصاحبه با ورزشکاران برتر و مسئولین حاضر در این مسابقات را دانلود کرده و گوش کنید.

فایل صوتی مصاحبه با نفرات اول تا سوم بخش آقایان

علیرضا قورچیبگی از قزوین

امید کریمی از اصفهان

مهدی رومیفرد از اصفهان

فایل صوتی مصاحبه نفرات اول تا سوم بخش بانوان

خانم عاطفه نقوی از خراسان رضوی

فاطمه برقول از خوزستان 

فاطمه رحیمی از خراسان رضوی

مصاحبه با مسئولین حاضر در این مسابقات، آقایان اصغر فیاض، سرپرست هیأت ورزشی نابینایان و کمبینایان استان اصفهان و معاون توانبخشی بهزیستی این استان، شمس الله سرخیل دبیر شطرنج فدراسیون نابینایان، علیرضا حیدری مدیر عامل انجمن روشنبین، پژمان رضایی سرپرست برگزاری مسابقات و علی فارسی مدان رئیس کمیته ورزشی انجمن روشنبین را دانلود کرده و گوش کنید.

علی فارسی

علیرضا حیدری

اصغر فیاض

پژمان رضایی

شمس الله سرخیل

(امیر سرمدی)

Page Generated in 0/0051 sec