کد خبر: 22381
روزنامه سه شنبه 11 آذر ۱۳۹۹
عناوین امروز: مشکلات معلولان ناشی از عدم اجرای صحیح قانون حمایت از حقوق معلولان است - ۷۰ درصد ترددهای شبانه تهران کم شد - عادی انگاری کرونا خطرناک است - بزرگداشتی برای دهلوی در اینستاگرام - رقابت با مرز های دانش یا غفلت از محتوا - نتایج دور اول تا سوم مسابقات آزاد شطرنج نابینایان - دختر رزمی کار مرد حیله گر را گوشمالی داد

روزنامه «ایران سپید»

سه شنبه 11 آذر ۱۳۹۹

16 ربیع الثانی ۱۴۴۲

1 دسامبر 2020

سال بیست و پنجم شماره 6575

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وب سایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین این شماره......

مشکلات معلولان ناشی از عدم اجرای صحیح قانون حمایت از حقوق معلولان است

۷۰ درصد ترددهای شبانه تهران کم شد

عادی انگاری کرونا خطرناک است

بزرگداشتی برای دهلوی در اینستاگرام

رقابت با مرز های دانش یا غفلت از محتوا

نتایج دور اول تا سوم مسابقات آزاد شطرنج نابینایان

دختر رزمی کار مرد حیله گر را گوشمالی داد

........ویژه

* مشکلات معلولان ناشی از عدم اجرای صحیح قانون حمایت از حقوق معلولان است

نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی به منظور پیگیری مشکلات، در نشست شورای معاونین اداره کل بهزیستی هرمزگان حضور یافت.

در این نشست، غلامحسین رنجبر مدیرکل بهزیستی هرمزگان و معاونین مسائل و مشکلات بهزیستی همچون، مراکز ترک اعتیاد، مراکزنگهداری معلولین، ناوگان حمل و نقل و تردد مددکاران و معلولین، تأمین مسکن و اشتغال مددجویان، کسری اعتبارات جاری و کمک های موردی مددجویان را بیان نمودند.

احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: افراد مشمول حمایت و مستمری بهزیستی و کمیته امداد تعداد زیادی هستند و خدمت رسانی به این تعداد از محرومین و مددجویان بسیار مشکل است. از طرفی این تعداد مددجو شایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست.

وی افزود : بنده اعتقاد دارم اگر قوانین و مقررات به خوبی اجرا می شد سازمانهایی همچون بهزیستی و کمیته امداد امروز درگیر خیلی از مشکلات نبودند. نمونه آن قانون حمایت از حقوق معلولان است که بخش عمده مشکلات افراد دارای معلولیت ناشی از عدم اجری صحیح این قانون توسط نهادهای متولی است.

مرادی در پایان با تشکر از کارکنان و مددکاران بهزیستی گفت: نعمت سلامتی را باید با خدمت و تلاش برای افراد دارای معلولیت شاکر باشیم و قطعاً سایر نمایندگان استان نیز در راه رفع این مشکلات تلاش خواهند کرد.

........اخبار روز

*۷۰ درصد ترددهای شبانه تهران کم شد

رئیس پلیس پایتخت: در تمام طول روز بالغ بر ۵۰ درصد کاهش تردد در سطح شهر را داریم. ترددهای شبانه ۷۰ درصد کاهش یافته است. در مترو بیش از ۹۵ تا ۹۸ درصد مردم از ماسک استفاده می کنند. در مبادی ورودی به تهران ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش تردد به تهران را داریم. اصناف و کسبه بالای ۹۰ تا ۹۵ درصد پروتکل های بهداشتی را رعایت می کنند.

* جریمه کرونایی بیش از ۵ هزار خودرو در محدودیت‌های جدید کرونایی

سردار رحیمی، رئیس پلیس پایتخت: بالغ بر ۵۹۳۲ خودرو طی ۱۰ روز گذشته اعمال قانون شده اند. ۲۶ هزار خودرو غیر بومی در مبادی ورودی شهر تهران برگشت داده شدند. با ۱۷ هزار و ۵۰۰ خودرو که پلاک خود را مخدوش یا باز کرده بودند برخورد شد. بالغ بر۴۵۳ هزار مورد تذکر لسانی به افراد فاقد ماسک داده شده است.

* مادورو شماره تلفن خود را به مردم داد!

رئیس‌جمهور ونزوئلا با انتشار پیامی در توئیتر، شماره‌ای را که می‌توان با او را در پیام‌رسان‌های تلگرام و واتس‌اپ ارتباط برقرار کرد، به اشتراک گذاشت و از ونزوئلایی‌ها خواست او را در گروه‌های خود عضو کنند.

* شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در مراسم خاکسپاری شهید فخری زاده: دشمن ٢٠ سال به دنبال به شهادت رساندن شهید فخری‌زاده بود. دستگاه‌های اطلاعاتی ما پیش بینی ترور شهید فخری‌زاده را کرده بودند، اما تغییر و پیچیدگی شیوه ترور این بار متاسفانه موجب شهادت این دانشمند عزیز شد.

* فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا: ۹۷ درصد مردم سالم و پاک هستند و ۳ درصد درگیر کرونا شده اند.

* زمان واریز وام ۱۰ میلیونی بازنشستگان کشوری اعلام شد

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری:

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری از مشخص شدن نتایج ثبت نام اینترنتی وام ضروری ۱۰ میلیون تومانی این صندوق خبر داد. تسهیلات از اواخر آذر ۹۹ تا اردیبهشت ۱۴۰۰ به حساب واجدان شرایط واریز می شود.

* نمکی: منتظر پیک زمستانه کرونا هستیم

وزیر بهداشت: بعد از پیک پاییزه منتظر پیک زمستانه هستیم به خصوص در مناطق جنوبی کشور؛ همچنین در مناطقی که قرمز، نارنجی و زرد اعلام می‌کنیم، مسئولان باید نظارت‌ها را بالا ببرند. مکانی در حاشیه شهرها برای خدمات سرپایی آماده شود برای افرادی که زیر پوست شهر در حال تردد هستند در غیر این صورت بیمارستان‌ها باید بار این موارد را به دوش بکشند. مراکز کویید در تمام استان‌ها باید از مراکز غیر کویید از جمله بیمارستان‌ها و خدمات سرپایی کاملا جدا شود. در بیمارستان‌ها حتما باید از تست pcr استفاده شود و تست رپید در خدمات سرپایی و بعد از 20 دقیقه حتما باید تکلیف بیمار مشخص شود.

.........بهداشت و سلامت

* عادی انگاری کرونا خطرناک است

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از هفته قبل شاهد روند کاهش موارد ابتلا و بستری بیماران کرونایی هستیم که همین مسئله می‌تواند این ذهنیت را برای برخی از هموطنان ایجاد کند که شرایط کرونا در کشور عادی شده است. در حالی که اصلاً این طور نیست و ما باید همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌ها و محدودیت‌های اعلام شده جدی باشیم.

به نقل از مهر، مسعود مردانی افزود: البته برای نمایان شدن آثار تعطیلی‌های دو هفته‌ای در کشور، باید حداقل دو هفته صبر کنیم.

مردانی ادامه داد: رعایت پروتکل‌های بهداشتی و محدودیت‌های اعمال شده، قطعاً می‌تواند به کنترل بیماری و سبک شدن کار بیمارستان‌ها کمک کند. بنابراین، اگر می‌خواهیم آثار رعایت پروتکل‌ها در این دو هفته تعطیلی را ببینیم، باید صبور باشیم تا بتوانیم با دغدغه کمتری وارد فصل زمستان شویم.آنچه مسلم است، حتی با تهیه واکسن هم باید این پروتکل‌ها را همچنان سفت و سخت رعایت کنیم تا زمانی که شرایط عادی شود.

این متخصص عفونی افزود: از مردم درخواست می‌کنیم که همچنان اصول اولیه پروتکل‌های بهداشتی که همان ماسک زدن، شستشوی مکرر دست‌ها و رعایت فاصله حداقلی است را، رعایت کنند.در حال حاضر بیشترین موارد بستری در بیمارستان‌ها متوجه ابتلاهای خانوادگی است. لذا، باید از دورهمی های خانوادگی و فامیلی خودداری کنیم.

* نکات کلیدی تهویه فضاهای بسته

یک متخصص بهداشت حرفه‌ای با بیان اینکه راه انتقال کووید ۱۹ از طریق هوا و یا انتقال هوابرد آن به تأیید رسیده است؛   با تأکید بر نقش کلیدی تهویه مناسب در کاهش احتمال انتقال بیماری گفت:  سایز ذرات منتشر شده در بیماری‌های عفونی همچون کووید بر قابلیت ماندگاری و معلق ماندن ویروس در هوا تأثیرگذار است. در بیماری‌های تنفسی مصطلح است که ذرات بین ۵ تا ۱۰ میکرون را قطرات تنفسی و ذرات کوچکتر از ۵ میکرون را آئروسل (هواسل) نامگذاری می‌کنند.

به نقل از ایسنا، دکتر سمیه فرهنگ افزود: سرفه،  عطسه کردن، فریاد زدن، آواز خواندن و حتی صحبت کردن ترکیبی از قطرات تنفسی و آئروسل را در گستره وسیعی منتشر می‌کند.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شود که آئروسل‌ها در هوا ماندگارتر و عامل اصلی انتقال ویروس از طریق هوا باشند، در حالیکه قطرات درشت‌تر به خصوص ذرات بزرگ‌تر از ۳۰ میکرون طی مدت زمان کوتاه‌تری ته‌نشین می‌شوند، البته قطرات ۵ تا ۱۰ میکرون که در رده قطرات تنفسی هستند به دلیل داشتن رفتارهای پیچیده‌ و عدم قطعیت در خصوص مدت زمان ماندگاری در هوا، اقدامات مرتبط با هوابرد بودن ویروس را سخت‌تر کرده‌اند.

وی عنوان کرد: کنترل منابع انتقال کووید ۱۹ مانند قرنطینه افراد مبتلا، انجام اقدامات کنترل مهندسی به شکل استفاده از سیستم‌های تهویه مکانیکی(مانند سیستم‌های تهویه مطبوع-HVAC) و استفاده از تهویه طبیعی (مانند باز نمودن درب و پنجره)، انجام اقدامات کنترلی مدیریتی مانند محدود کردن تعداد افراد و مدت زمان حضور آنها در محیط‌های بسته و نوع رفتار حفاظتی افراد مانند فاصله‌گذاری فیزیکی، رعایت بهداشت دست و استفاده از ماسک‌های تنفسی جهت کاهش انتقال کووید ۱۹ در محیط‌های بسته مؤثر است.

فرهنگ در رابطه با نحوه تهویه و کنترل انتقال هوابرد کووید ۱۹ در محیط‌های بسته‌ای که مجهز به سیستم‌های تهویه مطبوع نیستند و در فصول سرد برای گرم‌کردن محیط از بخاری، شومینه یا رادیاتور استفاده می‌کنند، گفت: برای بحث جابه‌جایی هوا در این محیط‌ها ناچار هستیم از تهویه طبیعی بیشتر استفاده کنیم و با باز کردن درب و پنجره، یا پنجره‌های رو به روی هم به صورت همزمان در ساعت‌های مشخصی از روز به افزایش کیفیت هوا و کاهش احتمال انتقال بیماری کمک کنیم.

وی افزود: به دلیل متفاوت بودن شرایط محیط‌های اینچنینی از نقطه نظر تعداد درب‌ها و پنجره‌ها، موقعیت پنجره‌ها نسبت به یکدیگر، دمای هوا، وزش باد، تعداد افراد ساکن در محیط و افراد در رفت‌وآمد، بیمار و یا ناقل بودن آن‌ها به کووید ۱۹، نمی‌توان عدد مشخص و دقیقی را برای مدت زمان تهویه مناسب در نظر گرفت. با این حال توصیه می‌شود به خصوص در محیط‌های پر رفت و آمد،  در طول روز به ازای هر ساعت چند مرتبه پنجره‌های رو به روی هم باز شود تا تبادل هوا اتفاق افتد؛ باز بودن درب و پنجره به صورت همزمان برای بهره‌وری کامل از سیستم تهویه طبیعی بسیار تعیین کننده است.

وی افزود: اگر افراد ناچار به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بودند حتما از تجهیزات حفاظت فردی مثل ماسک و دستکش و رعایت بهداشت دست بهره ببرند؛ همچنین اکیدا توصیه می‌شود، فرد مبتلا و دارای علایم برای حفظ سلامتی سایر افراد جامعه نباید در این محیط‌ها حاضر شود.

........آهنگ و درنگ

* بزرگداشتی برای دهلوی در اینستاگرام

مراسم بزرگداشت زنده‌یاد حسین دهلوی موسیقی‌دان و آهنگساز جمعه، هفتم آذرماه ساعت ۲۱ با حضور چند تن از اساتید و هنرمندان به‌صورت آنلاین برگزار شد.

در ابتدای مراسم بزرگداشت دهلوی که از صفحه اینستاگرام کمانچه به‌صورت آنلاین پخش شد علی رهبری موسیقی‌دان و رهبر ارکستر درباره حسین دهلوی صحبت کرد.

رهبری گفت: خوشحالم که با دوستان دهلوی‌دوست، روبرو هستم و خوشحالم که در این موقعیت از مردی حرف می‌زنیم که جایش در ایران خالی است.

وی به‌عنوان فردی که ارتباط نزدیکی با حسین دهلوی داشته، گفت: استاد دهلوی فقط برایم معلم نبود، بلکه همه‌چیز بود.

رهبری گفت: خیلی‌ها دهلوی را نفهمیدند. اگر شاگردان هنرستانی‌هایش، پس از او مسئولیت می‌گرفتند، احتمال اینکه سبک ایشان ادامه پیدا کند وجود داشت. اما بعد از سی سال دیدم، عده‌ای آمده‌اند و جای دهلوی را گرفته‌اند درحالی‌که هنرستانی هم نبودند.

در ادامه ویدئوی صحبت‌های سوسن اصلانی همسر استاد دهلوی پخش شد.

سوسن اصلانی گفت: دهلوی شخصیت خاص خود را داشت و به نظرم انسان والایی بود. هم در اخلاق و هم در هنر و مدیریتش. من از او درس‌های بسیار یاد گرفتم. در کلاس‌های آهنگسازی هنرستان از شاگردان خواستند چهارمضرابی بسازند و من چهارمضرابی در دستگاه شور ساختم. استاد قطعات همه را دیدند و قطعه مرا ندیدند. پس از چند روز گفتند آقای دهلوی گفته بیا دفتر و قطعه‌ات را بنواز. من سنتورم را بردم و شرایط و میز برای سنتور مهیا شده بود. برایم عجیب بود که دهلوی برای شاگردش مراتب را ترتیب داده. به دفتر رفتم و گفتند بنواز. خانمی هم بود که به‌دقت مرا و اجرایم را نگاه می‌کرد. اجرا کردم و دهلوی دید و گفت خوب است و پاکنویس شود. متوجه آن خانم بودم و می‌دیدم می‌خندد و بعدها فهمیدم خواهر دهلوی بوده که آمده بود به دید عروس مرا ببیند و سپس به منزل ما آمدند و خواستگاری و سپس ازدواج کردیم.

اصلانی گفت: دهلوی در کار تدریس و مدیریت بسیار جدی بود و به همین دلیل، طی ده سال مدیریتش در هنرستان را بهترین دوره هنرستان می‌دانند و ثمره آن را در میان هنرمندان می‌بینیم. در منزل مهربان و خیر بود و چون کارش هنرش بود بیشتر زمانش صرف این موضوع بود.

در ادامه فیلمی ویدئویی از صحبت‌های احمد پژمان نوازنده و آهنگساز پخش شد.

احمد پژمان در ابتدای صحبت‌هایش درباره دوستی دیرینه‌اش با حسین دهلوی گفت: شب افتتاح ارکستر در تلویزیون که من هم در آن حضور داشتم و ویولن دوم می‌زدم. اولین قطعه اثر "سبکبال" بود که یکی از بهترین آثار دهلوی است.

این نوازنده و آهنگساز افزود: زمانی که اولین اپرا را نوشتم دهلوی بسیار خوشش آمد، زیرا اثرم خیلی ایرانی بود و مانند آثار خودش بود. ایشان پیش از این اتفاق هم مشوقم بودند. اولین اثری که نوشتم را به او نگفته بودم که مشغول انجام این کارم. من بدون اجازه او آهنگ نوشتم و او بعدها دید. نام آن اثر "نغمه روستایی" بود که دهلوی چندین سال بعد آن را برای کر تنظیم کرد و روی آن شعر گذاشت. ایشان حسادت در وجودش نبود و همه را تشویق می‌کرد.

وی گفت: زنده‌یاد دهلوی در آهنگسازی از موسیقی اصیل ایرانی بهره بسیار می‌برد و فقط از تکنیک‌های غربی استفاده می‌کرد و این یکی از ویژگی‌های او بود.

در ادامه حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده طی فایلی ویدئویی درباره زنده‌یاد حسین دهلوی صحبت کرد.

علیزاده گفت: درباره دهلوی باید کتاب‌ها نوشته شود. نه‌فقط در ارتباط با شخص ایشان. طی فعالیت هنرستان، پس از خالقی خوب دانستند که جانشین او حسین دهلوی است.

وی افزود: حسین دهلوی در سطحی که بود، باید به کارهای خودشان می‌رسید، اما با حضور مؤثرش در هنرستان، فعالیت‌های آن را پربارتر کرد. افتخارم این است در گزینش هنرستان ایشان از من امتحان گرفت. دهلوی را با جذبه می‌دیدم. او ظاهراً انسان مهربانی نبود، اما اگر به مشکل می‌خوردیم، می‌دیدیم مهری پدرانه دارد.

در ادامه برنامه فایل ویدئویی صحبت‌های کامبیز روشن‌روان موسیقی‌دان و آهنگساز درباره دهلوی پخش شد.

کامبیز روشن‌روان گفت: زنده‌یاد دهلوی را از اوایل دهه چهل می‌شناسم. او را مدیری مدبر می‌شناسم که در تدریس و کارهای مدیریتی سختگیر می‌بینم، اما در کنار سختگیری او را یکی از بزرگان موسیقی می‌دانم. زیرا هم‌زمان با مدیریت هنرستان ارکستر صبا را رهبری می‌کردند. ایشان یکی از تأثیرگذاران معاصر هستند.

او افزود: ایشان در هنرستان موسیقی ملی ده سال مدیر بودند و طی آن مدت هنرستان دگرگون شد. محصلان آن زمان جزو بزرگان موسیقی هستند. آثار ایشان به لحاظ ساختار موسیقی ایرانی ساختار نوینی دارند که از منظر تاریخی می‌تواند ادامه منطقی آثار خالقی باشد درحالی‌که شاگرد او نبوده است. دهلوی مسیری را طی کرد که روندی نوینی در موسیقی معاصر ایران است.

..........فرهنگ و هنر

* رقابت با مرز های دانش یا غفلت از محتوا

از چند روز پیش تمام شبکه های صدا و سیما با تبلیغات گسترده، خبر از ارتقای کیفیت پخش شبکه ها به hd خبر می دادند تا اینکه بالاخره این اتفاق با حضور ریاست رسانه ی ملی رخ داد.

عبد العلی علی عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما در افتتاحیه ی اچدی سازی شبکه های تلویزیون، با افتخار اعلام کرد که این ارتقای فنی، اقدام مهمیست به منظور عقب نماندن از مرز های جهانی دانش. رئیس صدا و سیما به این نکته هم اشاره کرد که سازمان متبوعش از یازده سال پیش، یعنی از تاریخ ۸/۸/۸۸ بر اساس سیستم امپگ ۴ پخش برنامه هایش را پی گرفته و امروز مبتنی بر فنآوری hevc برنامه ها و سریال هایش را پخش می کند.

رئیس سازمان عریض و طویل صدا و سیما به این نمی اندیشد که هر تغییر مهم بنیادین در حوزه ی فنآوری، باید با تغییر بنیادین در حوزه ی مهم محتوا همراه باشد که مجموع این تغییرات را تحول عنوان کند. متأسفانه مدیران ارشد رسانه ی ملی و در صدر آن ها مقام عالی ریاست، فقط به قالب ها فکر می کنند و هر تغییر را با پزی پر رنگ مقابل دوربین ها، به رخ جهانیان می کشند؛ غافل از اینکه در حوزه ی محتوا بسیار ضعیف عمل کرده اند.

آقای علی عسکری بر این نکته تأکید کرده که اچدی سازی شبکه های سیما باید اتفاق می افتاد؛ چرا؟ مبادا مردم از چنین فنآوری عقب بمانند! اما از این نکته ی مهم و اساسی غافل شده که محتوای تولیدات رسانه ی ملی سال هاست از خواسته ها و علائق عموم جامعه عقب مانده است.

بدون هر نوع پیش داوری، اچدی سازی شبکه های تلویزیون اقدام مثبتیست؛ اما برای تماشای کدام سریال ها و برنامه های تلویزیونی؟ این ارتقای فنی با آن محتوای ضعیف، چه مابه ازایی برای مخاطب تلویزیون دارد که رئیس صدا و سیما در بیان اهداف سازمان متبوعش از این اقدام، از مردم مایه می گذارد؟ آیا سریال هایی که بعد از این اقدام به روی آنتن می روند، از نظر فیلم نامه و کارگردانی سلیقه ی عموم جامعه را برآورده خواهند کرد؟ آیا قرار است مخاطبان تلویزیون در پرتو این فنآوری سریال های تکراری اخیر و قدیم را تماشا کنند؟ البته اگر همین سریال های اخیر که تکرار می شوند، با سانسور مدیران مواجه نشوند؟

قطعاً اگر این پرسش ها را از مدیران شبکه ها بپرسیم، به نظرسنجی هایی اشاره می کنند که کارمندان خودشان برای خوشآیند آن ها انجام می دهند و با نوعی غرور، پرسش کننده را به عذر خواهی وا می دارند. حال آنکه در عالم واقع و بیرون از ساختمان های بلند  و محیط زیبای جام جم، داستان کاملاً متفاوت از تصور مدیران ارشد رسانه ی ملیست. مدیرانی که به علت وجود حب و بغض ها، مهره های مهم در تولید محتوای قابل توجه را از خود می رانند و به نمونه های نازل اکتفا می کنند. موضوع به قدری أَظهَرُ مِنَ الشمس است که نیازی به آوردن مصداق نیست. تمام این موارد و موارد فراوان دیگر را ریاست سازمان به خوبی می داند، اما تنها به ارتقای فنی اکتفا می کند. با همین تصور، او و معاونانش به این می اندیشند که می توانند در مقابل هجوم سرسامآور شبکه های ماهواره ای مقاومت کنند.

خوب به یاد دارم برای حضور در یک کنفرانس خبری درباره ی اتفاقی مربوط به رادیو، در یک اتاق کنفرانس مجهزی حضور یافتم. از اینکه صدا و سیمای ما دارای اتاق های کنفرانس مجهزیست، به خودم بالیدم و احساسم را با یکی از همکارانم که برای تهیه ی گزارش آمده بود، مطرح کردم. او با نوعی حسرت گفت که این همه تجهیزات داریم و استودیو هایمان مجهز به امکانات روز است؛ اما دریغ از تولیدات با کیفیت! متأسفانه فلان شبکه ی ماهواره ای با دو استودیو و امکاناتی که یک چندم ما نیست، چنان دل مردم را برده و مخاطبان صدا و سیما را پایین آورده که هرچه پز تجهیزاتمان را بدهیم، در جذب مخاطب از کف داده موفق نخواهیم شد؛ مگر با تولیدات با کیفیت. دیدم کاملاً حق با اوست و من هم نباید به سبک مدیران رسانه ی ملی، مسحور امکاناتمان شوم.

در یک ارزیابی اساسی، محتوا اولی بر قالب و فنآوریست؛ چه، محتواست که می تواند سرمایه ی مهم رسانه را که همانا مخاطب گسترده است، فراهم سازد. با یک نگاه اجمالی به کارنامه ی ۴۰ ساله ی صدا و سیما، می بینیم در دو دهه ی نخست بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، با وجود نبود امکانات امروز و داشتن دو کانال، نه شبکه، آن هم در ساعات پخش محدود، چه میزان مخاطب پای برنامه های تلویزیون می نشست و عملاً تلویزیون مستند ترین منبع مردم بود. حتی در دهه ی سوم هم میزان مخاطبان تلویزیون به اندازه ی امروز کم نشده نبود. چرا؟ به این علت که اولاً مدیران آن دوران صدا و سیما به خوبی واقف بودند که باید مردم را به عنوان مخاطب همیشگیشان حفظ کنند و لازمه ی نیل به این هدف، تولید برنامه ها و سریال های متنوعیست که علاوه بر دارا بودن جنبه های سرگرم کننده، به امر آگاهی بخشیدن و بالا بردن سطح اطلاعات مردم کمک کنند.

ثانیاً همان مدیران این نکته را هم خوب درک می کردند که اگر از فلان چهره ی تلویزیونی –به هر دلیل- خوششان نمی آمد، اما برای حفظ سرمایه ای مثل مخاطب بیشتر، اغراض شخصی را کمتر دخالت داده و سعی می کردند آن چهره یا نظایرش را نگه دارند. حال آنکه امروز مدیران ارشد سیما، بی توجه به دور اندیشی، تلاش می کنند با غرضورزی، چهره های تأثیر گذار در برنامه سازی و سریال سازی را کنار بگذارند  و از افراد بی تجربه یا کم تجربه استفاده کنند.

الغرض، ارتقای فنی مثل اچدی سازی در تلویزیون به طور کامل نتیجه نمی دهد، مگر با بهره مندی از مدیران صاحب درک و دور اندیش، دعوت از چهره های کارشناس و برنامه سازان صاحب اندیشه، پرهیز مدیران از غرضورزی، بهره مندی از فیلم سازان مؤلف و اجتناب از ممیزی های بی منطق که مجموع این موارد، بهینه سازی محتوا را شامل می شود، نتیجه ی کامل و درخور حاصل خواهد شد.

مجید سرایی

.........ورزشی

* نتایج دور اول تا سوم مسابقات آزاد شطرنج نابینایان

مسابقات آزاد شطرنج گرامیداشت هفته بسیج و روز جهانی معلولان بصورت آنلاین با شرکت ۴۷ ورزشکار از ۱۵ استان کشور در حال برگزاری است.

شطرنج بازان از استان های خوزستان، اصفهان، زنجان، بوشهر، اردبیل، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، تهران، البرز، کرمان، مرکزی، کردستان، قزوین، مازندران و گلستان در ۷ دور به روش سوئیس سیستم به میزبانی هیأت نابینایان و کم بینایان استان خوزستان و با نظارت انجمن شطرنج فدراسیون نابینایان به مصاف هم رفته اند.

نتایج دور اول

نرگس درآمد 0 امید کریمی  1.

امیر ربی  1 دانیال جعفریان 0.

زهرا ربیع پور  0 عماد موسوی   1.

حمزه مصلح  1 علی جعفروند  0.

حسن کام بخش 0 علیرضا قورچی بیگی 1.

محمد رضا علیزاده  0 مریم رحیم زاده   1.

نتایج دور دوم

امید کریمی 1 صادق شمس 0.

فاطمه برقول 0 امیر ربی 1.

سید عماد موسوی 1 عرفان علیزاده 0.

ایمان تحویلی نیم حمزه مصلح  نیم.

علیرضا قورچی بیگی 1 فرزاد علیزاده 0.

هادی مشیر آبادی 0 مجید باقری 1.

نتایج دور سوم مسابقات شطرنج آزاد آنلاین گرامیداشت هفته بسیج و روز جهانی معلولان

مجید باقری 0 امید کریمی 1.

امیر ربی 1 مهدی رومی 0.

میثم مرادیان نیم سید عماد موسوی نیم.

حسن توسلی نیم علیرضا قورچی بیگی نیم.

حمزه مصلح 1 احسان صادقی 0.

فاطمه رحیمی 0 ایمان تحویلی 1.

این مسابقات از سوی ۳ کارشناس شطرنج امیر خطیب زاده داور بین المللی، نوید کمائی داور بین المللی و محمد صباحی سرداور مسابقات نظارت و کنترل می شود.

این مسابقات 13 آذر و همزمان با روز جهانی معلولان خاتمه خواهد یافت.

..........حوادث

* دختر رزمی کار مرد حیله گر را گوشمالی داد

روزنامه ایران نوشت: چند روز قبل مرد جوانی به یکی از کلانتری‌های جنوب پایتخت رفت و از ربوده شدنش توسط مردان پژو سوار خبر داد .

وی گفت در حال رفتن به خانه بودم که یک خودروی پژو ۲۰۶ با سه سرنشین راهم را سد کرد. راننده پسر جوانی بود که چهره‌اش خیلی شبیه «بروسلی» بود.ناگهان دو سرنشین پیاده شده و مرا با زور سوار خودروشان کردند.

او ادامه داد: خودرو بعد از حدود یک ساعت در خانه ویلایی متروکه‌ای متوقف شد. آنها مرا به یکی از اتاق‌ها بردند. مردان ناشناس از من فیلم و عکس مستهجن گرفته و پس از سرقت انگشتر و گردنبند طلا و گوشی تلفن همراهم مرا رها کردند. آن موقع وضعیت خوبی نداشتم سر و وضعم را مرتب کرده و از خانه متروکه بیرون آمدم و چون هیچ پولی نداشتم پای پیاده راه افتادم و به کلانتری آمدم.

تصویر مرد رزمی‌کار
مرد جوان در تحقیقات گفت: داخل خودرو یک قاب عکس کوچک با زنجیر از آیینه آویزان بود که عکس بروسلی داخلش بود از طرفی حرکات رزمی آدم رباها نشان می‌داد که آنها هم مثل من اهل ورزش‌های رزمی هستند.

با شکایت مرد جوان تحقیقات آغاز شد. اما چند روز بعد از این ماجرا، آرش، شاکی پرونده با پلیس تماس گرفت و سرنخی را در اختیار آنها قرار داد.

او گفت: من عضو یکی از باشگاه‌های رزمی هستم. امروز که در حال رفتن به باشگاه بودم ناگهان چشمم به همان خودروی ۲۰۶ افتاد با دیدن آویز آیینه مطمئن شدم خودروی آدم ربایان است. اما برای اطمینان بیشتربه کمین نشستم که در نهایت تعجب همان راننده پژو و دو دوستش را دیدم که از باشگاه بیرون آمدند. بلافاصله شماره خودرو را یادداشت کردم بعد به باشگاه رفتم و مسئول پذیرش گفت آنها در باشگاه ثبت‌نام کرده‌اند و مشخصات کاملشان را به من داد.
با اطلاعاتی که آرش در اختیار تیم تحقیق قرار داده بود مأموران با استعلام پلاک خودرو، هویت راننده را به‌دست آورده و بدین ترتیب راننده جوان و دو همدستش شناسایی و دستگیر شدند.
راننده در تحقیقات ضمن اعتراف به ربودن آرش گفت: من به خاطر شباهتم به بروسلی و علاقه‌ام به هنرهای رزمی وارد این رشته شدم و حتی برای آموزش به خارج از کشور رفتم. وقتی برگشتم یکی از دوستانم به‌نام ستاره که او هم مربی ورزش‌ های رزمی است به سراغم آمد و گفت مردی به‌نام آرش برای او مزاحمت ایجاد می‌کند و از من خواست زهر چشمی از او بگیرم، من هم قبول کردم و با همدستی دو نفر از هم باشگاهی هایم یک روز راه آرش را سد کرده و او را به زور سوار خودروام کردم. قصد ما آدم ربایی نبود، اگر هم وسایلش را سرقت کردیم فقط برای این بود که بیشتر بترسد تا دست از سر ستاره بردارد. با اطلاعاتی که پسر جوان در اختیار تیم تحقیق قرار داد، مأموران به سراغ ستاره رفتند. دختر جوان که هرگز تصور نمی‌کرد به خاطر این ماجرا پایش به پلیس باز شود گفت: من مربی باشگاه رزمی هستم و وضع مالی خوبی دارم. چند وقت قبل پدرم فوت کرد و ارثیه‌ای حدود ۳ میلیارد تومان به من رسید.
او ادامه داد: چند وقت بعد یکی از شاگردانم به‌نام الناز به سراغم آمد و من را برای برادرش آرش که می‌گفت مهندس و ساکن امریکاست خواستگاری کرد الناز می‌گفت برادرش برای دیدار آنها به ایران آمده و به خاطر شرایط پروازها فعلاً در ایران ماندگار شده و قصد ازدواج دارد. ازدواج برای ارثیه
دختر جوان گفت: بعد از ملاقات آرش از او خوشم آمد و برای همین قرار ازدواج گذاشتیم اما چون پدرم تازه فوت کرده بود و از طرفی به‌خاطر شرایط کرونا نمی‌شد مراسم گرفت، قرار شد که جشن مختصری بگیریم. در حالی که چند روز بیشتر به عقدمان نمانده بود یک شب زن جوانی به مقابل خانه‌ام آمد و در حالی که شناسنامه‌اش را نشانم می‌داد گفت که همسر آرش است. او به من گفت که آرش و الناز برای تصاحب پول‌هایم چنین نقشه‌ای کشیده‌اند.
دختر ورزشکار ادامه داد: وقتی مطمئن شدم زن جوان درست می‌گوید ارتباطم با آرش و الناز را قطع کردم اما از آن روز به بعد مزاحمت‌ها و تهدیدهای آرش شروع شد و من هم برای اینکه از دستش راحت شوم از دوستانم خواستم از وی زهر چشم بگیرند.
با اظهارات دختر جوان، بازپرس دادسرای ویژه سرقت دستور تحقیقات در این پرونده را صادر کرد.

 

 

Page Generated in 0/0056 sec