کد خبر: 21584
روزنامه پنجشنبه 30 مرداد 1399
عناوین امروز: آماری از اعتیاد در افراد دارای معلولیت نداریم - امسال باید در خانه ماند و عزاداری کرد - روند تشخیص کرونا در فصل شیوع بیماری های حاد تنفسی - ورشو، شهر دوستدار معلولان - فعالیت 250 ورزشکار نابینا و کمبینا در هیأت نابینایان سیستان و بلوچستان - صاحبخانه اجاره اش را خواست، مستأجر او را کشت و جنازه اش را به بیابان برد - چاردیواری

روزنامه «ایران سپید»

پنجشنبه 30 مرداد 1399

30 ذی الحجه 1441

20 جولای 2020

سال بیست و چهارم شماره 6493

صاحب امتیاز: 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892 

وبسایت: www.iransepid.ir 

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

السلام علیک یا اباعبدالله الحسین 

........عناوین امروز...........

آماری از اعتیاد در افراد دارای معلولیت نداریم

امسال باید در خانه ماند و عزاداری کرد

 روند تشخیص کرونا در فصل شیوع بیماری های حاد تنفسی

ورشو، شهر دوستدار معلولان

فعالیت 250 ورزشکار نابینا و کمبینا در هیأت نابینایان سیستان و بلوچستان

صاحبخانه اجاره اش را خواست، مستأجر او را کشت و جنازه اش را به بیابان برد

چاردیواری

 

 

………..ویژه

* آماری از اعتیاد در افراد دارای معلولیت نداریم

دکتر وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور در گفتگویی تفصیلی با باشگاه خبرنگاران در پاسخ به این سوال که سازمان برنامه و بودجه ردیف اعتباری کاهش فقر مطلق را در بند ۲۴ تبصره ۱۴ را پرداخت نمی‌کند. آخرین اقدامات سازمان بهزیستی برای دریافت این مبلغ از سازمان برنامه و بودجه چه بوده است؟

گفت: در ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه آمده است که میزان پرداخت مستمری برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد باید ۲۰ درصد حداقل دستمزد آن سال باشد یعنی در سال جاری میانگین پرداخت به خانوارها باید در حد ۳۶۰ هزار تومان باشد اگر حداقل دستمزد یا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم.

از طرفی در قانون بودجه سال ۹۹ در بند ۲۴ تبصره ۱۴ مبلغ ۱۵ هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان را سازمان برنامه بودجه برای پرداخت مبلغی به عنوان، کاهش فقر مطلق برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد، اجرای ماده ۶ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و اجرای قانون ایثارگران پیش‌بینی کرده است. چیزی که مجلس شورای اسلامی در تصویب بودجه مصوب کرد این بود که ۹۵ درصد این مبلغ به عنوان "فقر مطلق" در نظر گرفته شود. اما اختلاف نظری وجود دارد و سازمان برنامه و بودجه می‌گوید مبلغ مستمری، مبلغ بخشی از بودجه جاری کمیته امداد و مبلغ بخشی از بودجه قانون حمایت از افراد دارای معلولیت را جزئی از این ۹۵ درصد محسوب می‌کند.

از طرفی عده‌ای از کارشناسان می‌گویند این ۹۵ درصد جهت فقر مطلق تخصیصی برای مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی است این مسئله در حال صحبت و رایزنی است و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نامه‌ای را به ریاست محترم جمهوری نوشتند و موضوع را در میان گذاشتند تا این کار انجام شود.

از طرف کمیته امداد نیز در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تطبیق قوانین فعالیت‌هایی صورت گرفته و نظراتی از کمیته تطبیق قوانین اخذ شده و به ریاست جمهوری ارسال شده است. البته منابع محدود و کم است شرایط سختی را به سر میبریم، چه به لحاظ تحریم‌های ظالمانه و چه به لحاظ شیوع ویروس کرونا، اما امیداریم توجه سازمان برنامه و بودجه که همواره به وضعیت محرومان داشتند و پیگیری‌های صورت گرفته هر چه زودتر این مبلغ محقق شود و این تخصیص اعتباری صورت گیرد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص اقدامات این سازمان برای حمایت از افراد دارای معلولیت در زندانها گفت:

 در جلسه‌ای که با ریاست سازمان زندان‌ها داشتیم یکی از موارد تأکیدی این بود که افراد دارای معلولیتی که در زندان‌ها به سر میبرند احصا شوند و به افرادی که جرایم مالی و جرایم غیر عمد دارند کمک شود تا بتوانیم آن‌ها را آزاد کنیم. همچنین بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که در زندان‌ها فرد دارای معلولیت در شرایط مناسب سازی قرار گیرند تا بتوانند دوران محکومیت را با شرایط سهل‌تری با توجه به شرایط جسمانی که دارند بگذراند. اقدامات کارشناسی انجام شده و نیازهای لازم برای این اقدام برآورد شده است.

قبادی دانا در پاسخ به این پرسش که آماری از افراد دارای معلولیتی که دچار آسیب‌های اجتماعی و یا در زندان‌ها هستند، دارید یا خیر هم گفت:

 در ارتباط با سایر مشکلات مانند اعتیاد نیز آمار دقیقی از تلاقی این دو موضوع یعنی معلولیت و اعتیاد نداریم چراکه شناسایی هویتی دقیقی از افراد دارای اعتیاد نداریم، اما شناسایی خوبی از افراد دارای معلولیت داریم و یکی از برنامه‌های ما در سال جاری این است که برای افراد دارای اعتیاد که در مراکز ماده ۱۵ هستند همچنین افراد دارای اعتیاد که مراکز ماده ۱۶ هستند بر اساس تعیین هویت آن‌ها با استفاده از پارامترهای بیومتریک هویت شناسی کنیم و به آمار اعتیاد افراد دارای معلولیت برسیم.

* واریز سرانه ۵۰۰ هزار تومانی اقلام بهداشتی برای هر مددجوی دارای معلولیت و سالمند از هفته آینده:

مصطفی سراج  درباره واریز مرحله سوم کمک نقدی سازمان بهزیستی به مراکز توانبخشی و نگهداری معلولان و سالمندان اظهار کرد: در دو مرحله قبلی از کمک‌های ارائه شده به مراکز نگهداری و توانبخشی، مبلغ ۳۲ میلیارد تومان کمک شده است که در مرحله نخست مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای هر معلول و سالمند در مراکز توانبخشی و نگهداری در نظر گرفته شد همچنین در مرحله دوم نیز مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به هر پرسنل در مراکز توانبخشی و نگهداری معلولان پرداخت شد.

وی تصریح کرد: مرحله سوم کمک‌های سازمان بهزیستی برای تأمین اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده آماده شده است و با مساعدت ریاست سازمان بهزیستی، مبلغ اشاره شده تأمین اعتبار و فرآیند اداری آن در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود تا هفته آینده، این مبالغ به‌صورت متمرکز به حساب مراکز واریز شود.

سراج گفت: سرانه در نظر گرفته شده برای هر معلول و سالمند در این مرحله ۵۰۰ هزار تومان است و ۲۴ میلیارد تومان اعتبار برای این مرحله تخصیص داده شده است.

 
 

………...اخبار روز 

* امسال باید در خانه ماند و عزاداری کرد

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور گفت:

به آستانه محرم رسیده‌ایم؛‌ ماه بازآفرینی حماسه حیات بخش عاشورا، ‌ماهی که هر روز و شبش زمان آموختن درس های آزادگی و عدالت و کرامت انسانی است. امسال کرونا میدان سوگواری جمعی را پرمخاطره کرده است، باید به صورتی دیگر آن شعله عشق و چراغ عقل را روشن داشت.

امسال باید در خانه ماند و عزاداری کرد. رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام و علمای بزرگ هم ضرورت رعایت پروتکل های بهداشتی را یادآور شده اند. پس در این محرم هر خانه را یک حسینیه کنیم.

* رئیس دفتر رئیس جمهور: با توجه به وضعیت ضعیف ترامپ در نظرسنجی های افکار عمومی نسبت به رقیب خود، اقدامات اخیر رئیس جمهور این کشور از جمله تلاش برای برقراری رابطه امارات و اسرائیل و اقدامات علیه ایران برای تغییر افکار عمومی است که نتیجه ای ندارد.

* مدارس تهران ۱۵ شهریور به صورت مجازی بازگشایی خواهد شد

رئیس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به وضعیت قرمز پایتخت از لحاظ شیوع بیماری کرونا گفت: مدارس از ۱۵ شهریور غیرحضوری و مجازی بازگشایی می‌شود اما دانش‌آموزان پایه اول یک یا دو هفته در مدرسه حضور خواهند داشت./ ایرنا

* تمدید دورکاری کارکنان ادارات استان تهران در هفته آینده/ محدودیت‌های کرونایی همچنان پابرجاست

استاندار تهران گفت:

 وضعیت و شرایط بیماری کرونا در استان تهران همچنان شکننده است، لذا دورکاری کارکنان ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان تهران برای هفته آینده تمدید شد.

تمام محدودیت‌های کرونایی که در گذشته در استان تهران داشتیم برای هفته آینده به قوت خود باقی است.

 مصوبه لغو طرح ترافیک تا پایان مرداد ماه معتبر بود و هنوز برای تمدید آن تصمیمی اتخاذ نشده است.

 


.........بهداشت و سلامت

* روند تشخیص کرونا در فصل شیوع بیماری های حاد تنفسی: رئیس انستیتو پاستور ایرانبا اشاره به شباهت علائم کرونا و آنفلوانزا، گفت: در فصل پاییز که بیماری‌های حاد تنفسی شایع می‌شود که علائمی شبیه کرونا دارند، کار سخت‌تر بوده و برای پزشک هم تشخیص بیماری سخت می‌شود، آن هم در شرایطی که شناسایی بیمار بسیار اهمیت دارد.

به نقل از مهر، علیرضا بیگلری افزود: نکته مهم در این بین آمادگی برای آن است که بتوانیم همزمان در یک لوله هر دو آزمایش آنفلوانزا و کرونا را انجام دهیم، زیرا ما در تحریم هستیم و حتی اجازه نمی‌دهند موارد اهدایی به کشورمان وارد شود، کاری که ناجوانمردانه و غیر انسانی است.

بیگلری ادامه داد: با این اوصاف ما ظرفیت آزمایشگاهی خود را می‌شناسیم و نمی‌توانیم حدود ۳۵ هزار تست کووید ۱۹ را جدا و حدود ۳۵ هزار تست آنفلوانزا را جدا انجام دهیم. به همین دلیل، ماه‌ها است که در حال بررسی این موضوع هستیم که چگونه دو تست را در یک لوله آزمایش انجام دهیم.

وی افزود: در این راستا، در سطح کشور و انستیتو پاستور طراحی‌های متفاوتی انجام دادیم و اکنون می‌دانیم باید چه راهی را طی کنیم. به شرکت‌های داخلی نیز مأموریت دادیم تا به سمت ساخت کیت‌های ترکیبی حرکت کنند. از شرکت‌های خارجی نیز سعی کردیم که مشورت بگیریم. هیچ امکان و انتخابی را نباید رد کرد، همه امکانات باید در دست باشد.

* چگونگی استفاده از بیمه رایگان در کرونایی‌های فاقد بیمه: مدیرکل بیمه سلامت استان تهران، تسهیلات و تمهیدات در نظر گرفته شده جهت ارایه خدمات بیمه ای به بیماران کرونا را تشریح کرد.

به نقل از ایسنا، دکتر سید محمد حسینی با اشاره به اینکه ارزیابی وسع متقاضیان بیمه رایگان بر اساس مقررات در شرایط عادی از پایگاه رفاه ایرانیان ۳۰ روز زمان لازم دارد، گفت: در بیمار مبتلا به کرونا دوره بستری برخی ۶ الی ۱۴ روز و حتی کوتاه تر از زمان ارزیابی وسع بود. در نتیجه حمایت و صیانت مالی نصیب او نمی‌شد، از طرفی بیمار خود را قبل از بیماری بیمه نکرده بود، پس ما باید بین شرایط خاص کشور در اپیدمی کووید-۱۹ و قوانین و خط قرمز بیمه، راهی را انتخاب می‌کردیم. بنابراین با اتخاذ تمهیداتی ویژه برای کوتاه کردن زمان ارزیابی وسع فرد مورد نظر با کمک وزارت رفاه، شرایط خاص را انتخاب کردیم و این مدت را به یک روز رساندیم.

وی افزود: برای این مهم راهکار قانونی هم پیدا کردیم و مواردی از این دست را مشابه مصادیق اورژانس تلقی کردیم. از این رو هر فردی که برای او روی تخت بیمارستان تشخیص کرونا داده می شد و فاقد بیمه بود، دقیقا بر روی تخت بیمارستان هم بیمه می‌شد. با این شیوه نه تنها خط قرمز سازمان در بیمه کردن افراد از بین نرفت، بلکه زمان ارزیابی وسع تغییر پیدا کرد.

وی با تأکید بر اینکه ارائه خدمت بیمه سلامت در دوران کرونا تنها همین یک مورد نیست، به بیمه کردن حدود ۴۸ هزار نفر از شروع کرونا تا کنون اشاره کرد و افزود: تحت پوشش قرار دادن داروهای مورد استفاده در این بیماری علاوه بر خدمات مورد نیاز در بحث تشخیص و مقابله با کرونا که تحت پوشش بیمه بودند، از جمله خدماتی همچون سی تی اسکن و PCR، CBC، ICU و ... در اولویت ما بود.مدیرکل بیمه سلامت استان تهران ادامه داد: همچنین اقدام به پرداخت ۹۰ درصد هزینه‌ها با تعرفه دولتی در بخش بستری و ۷۰ درصد هزینه‌ها در بخش سرپایی و آزمایشگاهی کردیم که بیشتر آنها در بخش دولتی بودند. از سوی دیگر برداشتن برخی گایدلاین‌های مرتبط با خدمات تشخیصی و لغو محدودیت در انجام آنها صورت گرفت؛ به نحوی که به طور مثال در مواقع عادی دوره زمانی برای انجام سی تی اسکن ۱۸۰ روز است، اما نیاز ارائه این خدمت به بیمار کرونایی موجب شد این محدودیت‌ها را حذف کنیم.

* پاییز نگران کننده‌ای پیش‌رو داریم: فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره نگرانی‌ها از موج سوم بیماری در پاییز، عنوان کرد: برخی از محدودیت‌ها در پاییز هم باید ادامه پیدا کند و ممکن است حضور فیزیکی دانش آموزان در مدارس محدود شود، چراکه یکی از اساسی‌ترین فاکتورهای مؤثر در گسترش ویروس، آغاز فعالیت‌های آموزشی و افزایش استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است.

به نقل از ایسنا، دکتر زالی افزود: احتمال از بین رفتن ویروس کرونا در طبیعت کماکان وجود ندارد و ریشه‌کنی این ویروس حداقل در بازه زمانی کوتاه غیرممکن است.

وی ضمن ابراز نگرانی از جهش‌هایی که ممکن است در ساختار ویروس کرونا رخ دهد، توضیح داد: مطالعات بین المللی گواه این است که در ساختار ویروس تغییر شگرفی رخ نداده و تغییرات کوچکی صرفا در میزان سرایت پذیری ایجاد شده است.

دکتر زالی از در اختیار داشتن ۱۲ هزار تخت درمانی دانشگاهی در تهران خبر داد و تأکید کرد: مراقبت‌های درمانی در بیمارستان‌های دانشگاهی در بالاترین سطح به بیماران ارائه می شود و حدود ۸۵ درصد بیماران مبتلا به کرونا در این بیمارستان‌ها درمان می شوند.

وی با بیان این که در تهران تا به امروز برای درمان مبتلایان به کرونا با کمبود تخت‌های بیمارستانی مواجه نبوده ایم، گفت: باید با نگاه آینده نگرانه و افزایش ظرفیت های بیمارستانی زیر ساخت ها را برای فصول سرد سال مدیریت و تقویت کنیم. راهبرد اصلی

داشت، افزود: پاییز امسال سخت‌ترین پاییز معاصر خواهد بود و این موضوع صرفا مربوط به کشور ما نیست؛ چرا که همزمانی کرونا با بیماری‌های فصلی، تمایل مردم به حضور در فضاهای سرپوشیده،  ایجاد علائم تنفسی و آلرژی در این فصل و ورود موج جدید  H۱N۱ بسیار نگران کننده است.

 

……...از شش نقطه جهان

* ورشو، شهر دوستدار معلولان:

ورشو پایتخت لهستان و هشتمین شهر بزرگ اروپاست. شهری که در زمان جنگ جهانی دوم آسیب‌های زیادی دید و بیشتر زیرساخت‌های آن از بین رفت. با این‌حال توسعه در این شهر در چند دهه اخیر بسیار سرعت گرفته است و حالا ورشو از مدرن‌ترین شهر‌های اروپاست. یکی از حوزه‌هایی که این شهر توانسته رشد خوبی در آن داشته باشد، تبدیل شهر به سکونتگاهی قابل‌استفاده برای معلولان است. ورشو در سال ۲۰۲۰ شهر دوستدار معلولان نام گرفت.

اقدامات ورشو برای معلولان

حمل‌ونقل عمومی ابزار محبوب جابه‌جایی معلولان در شهر ورشوست. به دلیل هم‌سطح بودن ایستگاه‌ها و در ورودی اتوبوس‌ها، استفاده از این وسایل حمل‌ونقل عمومی برای کاربران ویلچر بسیار ساده شده است. برای افرادی که مشکل کم‌بینایی و نابینایی دارند نیز شرایط ویژه‌ای در اتوبوس‌ها در نظر گرفته شده است. بسیاری از رنگ‌ها در ایستگاه‌ها و داخل اتوبوس‌های شهری چنان از هم متمایز شده‌اند که با کمترین میزان بینایی قابل رصدکردن باشند یا روی میله‌ها و دسته‌ها نقطه‌هایی قرار گرفته است که فرد نابینا با دنبال‌کردن آن‌ها به‌راحتی از امکانات حمل‌ونقل شهری استفاده کند. علاوه‌براین، در بسیاری از ایستگاه‌های اتوبوس و تراموا، اطلاعات ورود و خروج وسایل نقلیه به‌صورت صوتی اعلام می‌شود. ارائه نقشه‌های صوتی در ۳۰ ایستگاه متروی ورشو به‌اضافه سرویس‌های بهداشتی ویژه و رمپ‌های ورود و خروج برای معلولان از دیگر امکاناتی است که برای دستیابی به شهری دردسترسِ همگان لحاظ شده است.

همه این امکانات و حتی بیش از آن، در ایستگاه قطار و فرودگاه ورشو هم در نظر گرفته شده است. در این مکان‌ها افراد معلول به‌راحتی می‌توانند با یک تلفن از حضور یک همراه یا مأمور برای برطرف‌کردن نیاز‌های خود استفاده کنند. موزه‌ها، گالری‌ها، پارک‌ها و مراکز توریستی ورشو نیز درکنار رایگان یا نیم‌بها بودن به‌طور کامل برای حضور معلولان بهینه‌سازی شده‌اند. علاوه بر شهروندان، این امکانات مورد توجه گردشگران نیز قرار گرفته است.

وجود رمپ‌ها، راهنما‌ها و سرویس‌های بهداشتی متعدد ویژه معلولان در مکان‌های عمومی، ورشو را به بهشت توریست‌های معلول تبدیل کرده است. در کنار مناسب‌سازی شهر برای حضور معلولان، مدیریت شهری بسیاری از خدمات خود را بر بستر اینترنت و با استفاده از نرم‌افزار‌های موبایلی، به‌طور ویژه به معلولان ارائه می‌کند که تا جای امکان این گروه از شهروندان نیازی به حضور در ساختمان‌های اداری و دولتی نداشته باشند.

حمایت‌های ملی و اروپایی

توسعه زیرساخت‌ها و امکانات برای معلولان محدود به مدیریت شهری ورشو نمی‌شود و بسیاری از تجهیزات و پشتیبانی‌ها از سوی دولت و به‌صورت سراسری انجام می‌شود. در سال گذشته، یک ابرپروژه ملی و هفت‌ساله در این کشور آغاز شد که پس از پایان این دوره، تمامی شهر‌های لهستان به مناسب‌ترین شهر‌های جهان برای معلولان تبدیل خواهد شد. در مرتبه بالاتر، تغییرات ورشو در این زمان کوتاه، مدیون دستاورد‌های طرح ده‌ساله اتحادیه اروپا درجهت مناسب‌سازی شهر‌ها برای معلولان است.

جایزه شهر دسترس‌پذیر نیز بخشی از این برنامه است. براساس این استراتژی کلان، کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در یک بازه ده‌ساله (۲۰۲۰-۲۰۱۰) باید شهر‌های خود را با نیاز‌های معلولان مناسب‌سازی کنند. این استراتژی ۸ حوزه اولویتی ویژه دارد: دسترس‌پذیری (ارائه خدمات و کالا با توجه به معلولیت افراد)، مشارکت (حضور شهروندان اتحادیه اروپا در تمام فعالیت‌ها و افزایش کیفیت خدمات اجتماعی)، برابری (مبارزه با تبعیض)، اشتغال، آموزش و تحصیلات، مراقبت‌های اجتماعی (مانند فقر و آسیب‌های اجتماعی)، سلامت و توجه به حقوق این شهروندان در برنامه‌های بالادستی و کلان اتحادیه اروپا از این موارد است.

منبع: شهرآرانیوز


 

............ورزشی

* فعالیت 250 ورزشکار نابینا و کمبینا در هیأت نابینایان سیستان و بلوچستان

رئیس هیأت ورزش نابینایان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از 250 ورزشکار سازمان یافته در سطح استان داریم.

ابولفضل میر، رئیس هیأت ورزش نابینایان و کم بینایان سیستان و بلوچستان در گفتگو با ایران سپید گفت: استان ما به دلایل متعدد دچار محدودیت ها و محرومیت های بسیاری است. به هر حال زحمات زیادی کشیده شده اما مشکلات زیادی داریم. در حال حاضر هیأت ورزش نابینایان استان سیستان و بلوچستان در شهرستان های زاهدان، زابل، چابهار، و سراوان فعالیت دارد. البته ورزشکاران در شهرستان ها به صورت نیمه فعال هستند و برخی رشته ها را تحت پوشش داریم.

وی در خصوص تعداد ورزشکاران نابینای تحت پوشش این هیأت نیز گفت: طبق شناسایی هایی که اخیراً انجام شده و بررسی هایی که انجام داده ایم، بیش از 260 ورزشکار سازمان یافته داریم.

میر بیان کرد: ورزشکاران مستعدتر و آنها که در شرایط مناسبتری برای فعالیت ورزشی هستند از حیث سن و سال و شرایط جسمانی را شناسایی کرده ایم. رئیس هیأت نابینایان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در گروه بانوان رشته های شنا، شطرنج و دو و میدانی را تحت پوشش داریم. در این رشته ها در مسابقات قهرمانی کشور شرکت می کنیم و در شنا مدال های رنگارنگی را نیز بدست آورده ایم. در رشته دو و میدانی هم به همین ترتیب. ورزشکاران ما عمدتاً در رده های سنی نوجوانان و جوانان فعال هستند.

در بخش آقایان و در رشته شطرنج، ورزشکاران استان ما جزء حداقل چهار پنج نفر اول کشور هستند. در رشته دو و میدانی آقایان در رده سنی نوجوانان فعال هستیم و موفق به کسب مدال شده ایم.

وی در خصوص وضعیت زیرساخت های ورزش نابینایان در استان سیستان و بلوچستان گفت: در شهرستان ها ناچار هستیم در رشته های انفرادی فعالیت کنیم. به تناسب توانسته ایم رشته های شطرنج و دو و میدانی را با توجه به مربیان موجود فعال کنیم. در خصوص زیرساخت ها متأسفانه استان ما از جمله استان هایی است که علی رقم شرایط خاصی که دارد، از یک سالن ورزشی که به خود هیأت اختصاص داده شده باشد تا اینکه هم برنامه های ورزش اش را سازماندهی کند و هم اینکه بتواند در کنار آن از عواید آن برای اداره هرچه بهتر ورزش نابینایان استفاده کند محروم است. لذا مجبوریم از سالن هایی که در اختیار ادارات مختلف است استفاده کنیم. وی بیان کرد: در استان ما علی رقم وسعت بسیار زیادی که دارد، یک مدرسه شبانه روزی در زاهدان نداریم. مدرسه شبانه روزی خودش به دلیل اینکه بچه ها را مجتمع میکنند و میشود برای فعالیت های جمعی شان در زمینه های مختلف برنامه ریزی کرد از جمله ورزش، خیلی کمک بزرگی است که متأسفانه چنین مدرسه ای را نداریم.

میر در خصوص حمایت نهاد های استان از جمله سازمان بهزیستی از ورزش نابینایان گفت: بهزیستی از سال 1387 تا کنون، هیچ کمکی را به ما نکرده است. تمام منابعی را که ما به دست می آوریم یا از طریق اداره کل ورزش و جوانان است و یا از طریق فدراسیون نابینایان. در بعضی از سنوات ما از فدراسیون کمک های بسیار بیشتری نسبت به اداره کل ورزش و جوانان دریافت کرده ایم. البته همین منابع محدود هم عمدتاً صرف اعزام تیمها می شود. از آنجا که استان ما در جنوب شرق کشور قرار دارد و مسابقات باشگاهی و قهرمانی کشور در شمال ایران است، هزینه های اعزام ما بسیار بیشتر از استان های دیگر است. امیدواریم همه نهاد ها کمک کنند تا ورزش نابینایان در این استان توسعه یابد.

امیر سرمدی


..........حوادث

* صاحبخانه اجاره اش را خواست، مستأجر او را کشت و جنازه اش را به بیابان برد

۲۰ مرداد، زن جوانی به اداره پلیس رفت و از ناپدید شدن خواهر ۶۰ ساله‌اش خبر داد. او گفت خواهرم ثریا صاحب خانه‌ای سه طبقه در منطقه نارمک است. ما هر روز با هم صحبت می‌کردیم، اما سه روزی می‌شود که هر چه با او تماس می‌گیرم تلفنش را جواب نمی‌دهد. به مقابل خانه‌اش هم رفتم، اما در را باز نکرد. خواهرم به تنهایی زندگی می‌کند و طبقه دوم و سوم خانه‌اش را اجاره داده است. نگران خواهرم هستم و فکر می‌کنم بلایی سر او آمده باشد، امکان نداشت ثریا سه روز با من تماس نگیرد.

کشف جسد در بیابان
با شکایت زن جوان تحقیقات آغاز شد و مأموران راهی خانه زن تنها شدند. آن‌ها با هماهنگی‌های قضایی به خانه ثریا وارد شدند، اما هیچ رد و اثری از زن میانسال نبود. در ورودی سالم بود و بهم ریختگی هم داخل خانه به چشم نمی‌خورد. از این‌رو مأموران احتمال دادند حادثه‌ای برای وی رخ داده باشد.

با این فرضیه تیم تحقیق به سراغ پرونده‌های اجساد افراد ناشناس رفتند. در میان پرونده اجساد مجهول‌الهویه، آن‌ها با پرونده زن میانسالی مواجه شدند که روز ۱۷ مرداد جسد او در حوالی کارخانه متروکه‌ای در رودبارقصران پیدا شده بود.

جسد را یک رهگذر پیدا کرده و به پلیس خبر داده بود. زن میانسال لباس خانه به تن داشت و داخل چادر و پلاستیک پیچیده شده بود. بدین ترتیب این احتمال مطرح شد که محل قتل زن میانسال جای دیگری بوده و جسد به آنجا منتقل شده است. اما از آنجایی که هیچ مدرک هویتی همراه جسد نبود، در کلاسه پرونده‌های فقدانی قرار گرفته بود.

با این احتمال که جسد متعلق به ثریا باشد، از خواهرش خواسته شد برای تشخیص هویت به پزشکی قانونی برود. زن جوان با حضور در پزشکی قانونی، بلافاصله خواهرش را شناسایی کرد و بدین ترتیب راز هویت جسد رها شده در رودبارقصران برملا شد.

در ادامه تحقیقات و با کشف جسد زن میانسال، بازپرس محمدجواد شفیعی، دستور شناسایی عامل یا عاملان قتل زن تنها را صادر کرد. در بررسی‌های اولیه مشخص شد که ثریا با کسی اختلاف نداشته و تنها اختلافش با مستأجر طبقه سومش بوده است. مرد جوانی به‌نام بابک که در پیک موتوری کار می‌کرده و به همراه زن و بچه‌اش مستأجر طبقه سوم خانه ثریا بوده است. بابک ۳ ماه بود که کرایه ۲ میلیون تومانی خانه‌اش را پرداخت نکرده بود و سر همین مسأله با صاحب خانه‌اش اختلاف داشت.

جنایت ناخواسته
مرد مستأجر ساعت ۱۰ صبح دوشنبه ۲۷ مرداد توسط مأموران اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت بازداشت شد. وی ابتدا منکر جنایت بود، اما صبح روز سه‌شنبه زمانی که در مقابل بازپرس جنایی قرار گرفت به جنایت ناخواسته اعتراف کرد و گفت: نمی‌خواستم او را به قتل برسانم. سه ماه بود که درآمدی نداشتم و نتوانسته بودم کرایه‌ام را پرداخت کنم. ثریا از من خواست به مقابل خانه‌اش بروم تا در رابطه با کرایه‌های پرداخت نشده صحبت کنیم. به او گفتم پول ندارم به من مهلت بده، اما ناگهان شروع به داد و فریاد کرد در یک لحظه عصبانی شدم و او را هل دادم. تعادلش به هم خورد و روی سنگ‌های مقابل در ورودی داخل خانه‌اش افتاد. هر چه صدایش کردم جواب نداد. خیلی ترسیده بودم او را به داخل خانه کشاندم و کلیدهایش را برداشتم و رفتم. عصر که برگشتم وارد خانه‌اش شدم. متوجه شدم مرده است. با خودم گفتم اگر جنازه در خانه بماند بو می‌گیرد. برای همین او را داخل پلاستیک و چادرش پیچیدم و داخل خودرو پرایدم قرار داده و به سمت رودبار قصران حرکت کردم و در نزدیکی کارخانه متروکه‌ای رهایش کردم.

بدین ترتیب به دستور بازپرس شعبه پنجم دادسرای امور جنایی پایتخت، متهم جوان در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت قرار داده شد و بررسی‌ها در این خصوص ادامه دارد.

 

…….چاردیواری

* با سلام و درود به خوانندگان همیشه همراه ایران سپید تکرار آرزوی همیشگی ما در این چند ماه برای شما یعنی سلامتی در ایام کرونا و تأکید بر اینکه مراقب خودتان باشید و ازهمه وسایل پیشگیری از آلودگی استفاده کنید بویژه عدم شرکت در گردهمایی ها و پرهیز از هر گونه گردهمایی غیر ضروری و غیرکنترل شده توسط پروتکل های بهداشتی. ایام محرم را به تمام سوگواران شهدای کربلا تسلیت می گویم و امیدوارم با حفظ پروتکل های بهداشتی بتوانید عزاداری هایتان را در این ماه متناسب با شرایط ویژه امسال برگزار کنید به شکل عزاداری های فردی و نهایتاً خانوادگی در درون جمع خانواده و به قول معروف تبدیل هر خانه به یک حسینیه یا در نهایت گردهمایی های بسیار کنترل شده در فضای باز تحت ضوابط شدید بهداشتی. واقعاً در غیر اینصورت ممکن است که عدم رعایت این اصول منجر به عزاداری های دیگری شود که ارتباطی هم به ایام محرم ندارد و علاوه بر اینکه آن سنت  برگزاری عزاداری های حسینی را به هم می زند متأسفانه موجب تلخ کامی خانواده ها در این ایام می شود. اما تماس ها و پیامک های شما در این ایام  بسیاری از تماس های شما هم چنان متذکر روی نیازبه بسته های حمایتی و افزایش مستمری ها که به طور قطع تحت تأثیر شرایط فعلی کشور است و به علت کاهش شدید بودجه دولت متأسفانه بسیاری از وعده ها در این روزها متناسب با برنامه ریزی ها محقق نمی شود. در نتیجه حق دارید که کاملاً ازعدم تحقق این وعده ها گلایه کنید و ما هم به نوبه خودمان به عنوان یک رسانه پیگیر گلایه های شما از مقامات هستیم. آقای هادی ضیائی فر با ذکر اینکه خودشان و خواهرشان هر دو نابینا هستند و از هیچ گونه مستمری برخوردار نیستند خواهان پرداخت مستمری به خودشان و خواهرشان شدند و ضمناً شکوه کردند که بیمه بیکاری هم دریافت نمی کنند. لازم به تذکر است افرادی که شاغل نبوده اند و بیکار نشده اند نمی توانند از بیمه بیکاری استفاده کنند و در واقع بیمه نوعی مستمری نیست که به هر فردی داده شود بلکه جبران بیکار شدن فرد شاغلی است که قبلاً سهم بیمه بیکاری اش پرداخت شده است و در دوران بیکاری می تواند از صندوق های بیمه ، بیمه بیکاری دریافت کند به هر حال با وجود اینکه ایشون تأکید کرده اند که دانشجو هستند همچنان مستحق دریافت مستمری هستند و دریافت شهریه به عنوان یک خدمت از سازمان بهزیستی نباید محرومیت ایشان از دریافت حدالاقلی از کمک معیشت از سوی سازمان های حمایتی شود. آقای سجاد آریانفر با گلایه از اینکه الان فصل ثبت نام در دانشگاه است و نهایتاً تا 15 شهریور فرصت دارند برای پرداخت شهریه و ثبت نام گلایه کرده اند که سازمان بهزیستی گفته است که همچنان صبر کنند و تا اعلام آنها از ثبت نام خودداری کنند. این در شرایطی است که آنها مهلت مشخصی برای ثبت نام دارند این را به دوستان خودم در تحریریه ایران سپید دادم تا بررسی کنند و طی گفتگو با مسئولین بهزیستی اطلاع رسانی شود که در هفته های پیش رو پاسخ ایشان و سایر دوستانی که مشکل مشابه دارند داده خواهد شد. آقای مهرداد مصلحی طی چند ویس و بسته های صوتی که برای ما ارسال کرده اند ضمن تشکر از تغییراتی که در پادکست داده شده از جمله حذف اوریگامی و جایگزینی  بخش خیاطی و آشپزی به جای آن در واقع پیشنهاداتی داشتند به این شکل که با حذف کلاس های حضوری آموزشی و حذف تردد دانش آموزان به مدارس قطعاً بخشی از بودجه آموزشی آزاد میشود و ایشان سؤال کرده اند که بودجه صرف چه امری می شود؟ در پاسخ به ایشان باید گفت که الزاماً عدم برگزاری حضوری کلاس ها به معنی حذف کامل بودجه و هزینه های مترتب نیست به این معنا که معلمی که کلاس حضوری برگزار نمی کند همچنان حقوق دریافت می کند و فقط یکسری از هزینه های بخصوص از بخش آموزش حذف می شود و بقیه بودجه ها باید صرف در واقع هزینه های همچنان موجود شود ضمن اینکه هزینه های دیگری در ایام کرونا اضافه می شود از جمله اقلام بهداشتی ضرورت برگزاری کلاس ها با تعداد دانش آموزان کم و به این ترتیب افزایش ساعات کاری برخی از پرسنل و هزینه های دیگری که الزاماً نمی شود به این تعبیر کرد که عدم برگزاری حضوری کلاس ها به معنی صرفه جویی کامل است. آقای مهرداد مصلحی پیشنهادات دیگرمتعددی هم مطرح کرده اند که مدنظر قرار خواهد گرفت. آقای مهرداد مصلحی همچنان انتقاداتی را مطرح کرده اند که طولانی بودن برخی از مصاحبه ها که می تواند درست باشد اما بعضی موقع ها اهمیت یک موضوع می طلبد که یک مصاحبه ای انقدر زمان داشته باشد که  بتواند اطلاعات لازم را به شنونده یا خواننده منتقل کند. آقای نیرومند از مشهد خواهان ارسال روزنامه  از طریق سی دی شدند و ظاهراً تأکید کرده اند مثل سابق هیچ گاه نبوده که روزنامه از طریق سی دی منتقل شود و امکان این امر وجود ندارد پادکست صوتی ایران سپید امکانی است مکمل روزنامه الکترونیک که از طریق دانلود از سایت بسیار ساده تر از تولید و انتشار از طریق سی دی قابل دسترس است در نتیجه واقعاً ارسال روزنامه از طریق سی دی نه توجیه علمی دارد و نه توجیه اقتصادی. برخی از دوستان دیگر همچنان به شکل ناشناس در سایت ما کامنت می گذارند و عمدتاً گلایه هایی دارند که باید از مسئولان بپرسند و به دلیل نامشخص بودن حتی شکایاتشان هم ما نمی توانیم  آن ها را پیگیری کنیم. از جمله دوست عزیزی نامه ای را برای ریاست سازمان بهزیستی خراسان شمالی فرستاده و واقعاً ما نمی دانیم فرستادن آن برای ایران سپید چه معنی دارد و بخصوص اینکه هیچ توضیحی هم در این خصوص اعلام نکرده اند خواهش می کنیم دوستان پرسش های خودشان را مشخص مطرح کنند و اگر درخواستی دارند هم به طور روشن ذکر کنند تا بتوانیم پاسخ روشن دهیم یا اگر خواسته ای دارند که قابل پیگیری است پیگیری کنیم در پایان با تشکر از همه دوستان خواننده  و شکوه و گلایه از دوری که بین ما پیش آمده به دلیل عدم انتشار روزنامه بریل بویژه برای دوستانی که بریل دوست و وفادار هویت علمی نابینایان باقی مانده اند همچنان منتظریم که ایام سخت کرونا به سر برسد و ما یک بار دیگر از طریق سرانگشتان شما به قلب ها و ذهن های شما بیاییم از پادکست همچنان به عنوان یک وسیله کمکی استفاده کنید زیرا بریل مهمترین شاخصه سوادآموزی افراد نابیناست. به امید نزدیک بودن این روز شما را به خدا می سپارم ایام به کام مراقب عزاداری هایتان در ایام محرم باشید و همچنان پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید.

 

 

 

 

Page Generated in 0/0055 sec