کد خبر: 21579
روزنامه چهارشنبه 29 مرداد 1399
عناوین امروز: کمک هزینه 8 تا 10 میلیون تومانی برای تهیه جهیزیه مددجویان بهزیستی - نظرات قوای دیگر در طرح فروش نفت مورد توجه قرار میگیرد - حداد عادل: آقای فتاح! شما فرشته نجات نیستید - دستگاه تشخیص سریع کووید ۱۹ در ایران تولید ‌می‌شود - زبان بدن و ضرورت برخورداری آن در نابینایان چیست؟ - برای اعزام تیم ملی فوتبال پنج نفره به رایزنی های خود ادامه می دهیم - اعترافات مردی که قصاص شد/ پدر قاتل: او ارزش زنده ماندن نداشت

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه 29 مرداد 1399

29 ذی الحجه 1441

19 جولای 2020

سال بیست و چهارم شماره 6492

صاحب امتیاز: 

خبرگزاری جمهوری اسلامی       مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892 

وبسایت: www.iransepid.ir 

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین امروز...........

کمک هزینه 8 تا 10 میلیون تومانی برای تهیه جهیزیه مددجویان بهزیستی

نظرات قوای دیگر در طرح فروش نفت مورد توجه قرار میگیرد

حداد عادل: آقای فتاح! شما فرشته نجات نیستید

دستگاه تشخیص سریع کووید ۱۹ در ایران تولید ‌می‌شود

زبان بدن و ضرورت برخورداری آن در نابینایان چیست؟

برای اعزام تیم ملی فوتبال پنج نفره به رایزنی های خود ادامه می دهیم

اعترافات مردی که قصاص شد/ پدر قاتل: او ارزش زنده ماندن نداشت

 

 

………..ویژه

* کمک هزینه 8 تا 10 میلیون تومانی برای تهیه جهیزیه مددجویان بهزیستی

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: برای حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از ایتام بهزیستی و با کمک بنیاد مستضعفان جهیزیه تهیه می‌شود.
وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره جزئیات جهیزیه اعطایی بنیاد مستضعفان به ایتام سازمان بهزیستی، اظهار کرد: توانمند سازی جامعه هدف یکی از برنامه‌های اصلی سازمان بهزیستی است. پیشگیری از معلولیت افراد، فعالیت در زمینه ارتقای تحصیلی و اشتغال جامعه هدف و اقداماتی نیز درخصوص مسکن مددجویان انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از فعالیت‌های سازمان بهزیستی درخصوص فرزندآوری و جمعیت است، افزود: اقداماتی نیز برای این موضوع انجام دادیم. تهیه جهیزیه مددجویان، دو موضوع فرزند آوری و جمعیت را در بر می‌گیرد و تسهیل‌گری برای تشکیل خانواده و ازدواج یکی از برنامه‌های بهزیستی برای جامعه هدف‌اش است.
قبادی دانا تصریح کرد: سازمان بهزیستی سازمانی دولتی است، اما اگر نتواند کمک خیریه‌ها و مجموعه‌های حاکمیتی غیر دولتی را جلب کند برای رسیدن به اهدافش دچار مشکل می‌شود. به همین منظور سازمان بهزیستی ارتباط نزدیکی با خیریه‌ها، بخش‌های دولتی و غیر دولتی مانند بنیاد مستضعفان دارد.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه کمک‌های مختلفی از طرف بنیاد مستضعفان به سازمان بهزیستی شده است، ادامه داد: برای حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از ایتام بهزیستی در سراسر کشور با کمک بنیاد مستضعفان جهیزیه تهیه می‌شود. بودجه بهزیستی برای تهیه جهیزیه سرانه افرادی که تحت پوشش هستند محدود است و از مجموعه‌های مختلف کمک گرفتیم و سعی کردیم این رقم را به عددی برسانیم که برای تهیه جهیزیه این افراد بتوانیم کاری انجام دهیم.
وی گفت: ۸ تا ۱۲ میلیون تومان رقمی است که برای تهیه جهیزیه مددجویان سازمان بهزیستی که دچار مشکلات عدیده‌ای هستند درنظر گرفته شده است. گاهی  این رقم‌ها که اعلام می‌شود افراد با زندگی متوسط و یا مرفه خودشان مقایسه می‌کنند درحالی که مددجویان بهزیستی و کمیته امداد مشکلات زیادی دارند و این رقم‌ها می‌تواند در به حداقل رساندن مشکلات این افراد کمک کند.
 
 

………...اخبار روز 

* نظرات قوای دیگر در طرح فروش نفت مورد توجه قرار میگیرد

 واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور:
 نظرات اصلاحی قوای دیگر در طرح فروش نفت مورد توجه قرار می‌گیرد.  ممکن است سران محترم دو قوه قضائیه و مقننه برخی نظرات اصلاحی در خصوص جزئیات اجرای طرح مورد نظر داشته‌ باشند که حتماً مورد توجه قرار خواهد گرفت، همانطور که در آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی نیز نظرات اصلاحی دو قوه دیگر با استقبال مواجه شد. 
وی از رئیس قوه قضائیه به جهت رعایت اخلاق سیاسی و تکذیب نگارش چنین نامه‌ای ( ادعای ارسال نامه سران قوای قضائیه و مقننه به رهبر معظم انقلاب مبنی بر اعلام مخالفت با طرح فروش نفت ) تشکر کرد. 
 در خواست واعظی از رسانه‌ها و فعالان سیاسی و اقتصادی برای دقت و اعتبارسنجی در انتشار اخبار مربوط به تعامل قوای سه گانه:  این نوع خبرسازی‌ها فضای اقتصاد کشور را دچار التهاب می‌کند و لازم است از این دست اقدامات پرهیز شود.
* حداکثر زمان آموزش دانش‌آموزان در مناطق قرمز اعلام شد
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی:
استان‌هایی که در وضعیت قرمز قرار دارند حداکثر آموزش برای دانش‌آموزان اول ابتدایی ۳۰ دقیقه، پایه دوم تا ششم ۳۰دقیقه و برای پایه اول و دوم متوسطه نیز ۳۵ دقیقه تعیین شده است.
اگر وضعیت زرد و در مرحله هشدار قرار گرفت ۵۰ درصد از فعالیت‌ها در قالب فضای مجازی و شبکه آموزشی دانش آموزان (شاد) انجام می شود و ۵۰درصد نیز به صورت حضوری است به این معنی که اگر تراکم کلاسی ۳۰ دانش آموز بود ۱۵ نفر در روزهای فرد و ۱۵ نفر در روزهای زوج در کلاس‌های درس حضور می‌یابند.
* رئیس سازمان غذا و دارو به مردم تأکید کرد؛
نگران کمبود واکسن آنفلوانزا نباشید/ قید خرید اینترنتی را بزنید
 محمدرضا شانه ساز، با اشاره به نگرانی هایی که پیرامون بیماری آنفلوانزا در فصل پاییز وجود دارد گفت: مردم از بابت دسترسی به واکسن آنفلوانزا نگرانی نداشته باشند و ما به اندازه نیاز کشور، برای تأمین این واکسن اقدام کرده ایم.
 * تمام داوطلبان ۱۰ روز بعد از کنکور غربالگری کرونا می شوند
رئیسی ( معاون وزیر بهداشت ) : اکنون تمامی داوطلبان کنکور ۹۹ ملزم هستند که در سایت غربالگری کرونا سلامت خود را تأیید کنند، تا ۱۰ روز بعد از کنکور تمامی داوطلبان مجددا غربالگری می شوند/ مهر
* مالک ۲۰۰ واحد مسکونی شناسایی شد
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی:  فردی با یک کد ملی، ۲۰۰ واحد مسکونی به نام خود دارد که باید در خصوص نوع مالکیت آنها، توضیحاتی ارائه دهد. 
تاکنون بیش از ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی شناسایی و در سامانه املاک و اسکان ثبت شده است. 
۷۲ هزار واحد مسکونی شناسایی شده که مالکان آنها افراد زیر ۱۸ سال هستند. /مهر
 

.........گزارش روز

* حداد عادل: آقای فتاح! شما فرشته نجات نیستید/ حداد عادل به سخنان رئیس بنیاد مستضعفان در مورد «مدرسه فرهنگ» پاسخ داد

بالاخره غلامعلی حداد عادل، به سخنان پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان درباره مدرسه فرهنگ پاسخ داد.
 فتاح شامگاه 18 مرداد در یک برنامه تلویزیونی عنوان کرده بود حداد عادل برای اداره مدرسه فرهنگ، ملکی را در منطقه فرشته و الهیه خیابان چناران گرفته و اجاره آن چند بار تمدید شده و مدت اجاره تمام شده است و البته مبلغ اجاره این ملک، به­ روز نبود و با ملاحظه بود. او همچنین گفته بود:«در حال حاضر با توجه به اتمام زمان اجاره این ملک، آقای حداد عادل باید تصمیم بگیرند یا اجاره روز را بپردازند که با توجه به گرانی اجاره بها، حتماً برای آنها به صرفه نخواهد بود، یا اینکه این ملک را به ما برگردانند که هنوز با این کش و قوس‌ها برنگشته و ارزش آن بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است و اگر ما آن را تحویل بگیریم حتماً آن را می‌فروشیم و برای خرج کردن آن برای محرومان، درنگ نمی‌کنیم.»
فتاح همچنین عنوان کرده بود: «علاوه بر این ملک، آقای حداد عادل یک زمین گرفته بودند تا در آن مدرسه بسازند و مدرسه فرهنگ خیابان فرشته را تخلیه کنند؛ این زمین سال‌های سال دست ایشان بود، ولی متأسفانه به‌ دلیل قرارداشتن آن روی گسل، نتوانستند از شهرداری مجوز بگیرند؛ این زمین ۸ هزار متر و در منطقه هروی است؛ البته ایشان بزرگواری کردند و با پیگیری‌های ما آن را در چند ماه گذشته تحویل دادند که ارزش آن بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان است و ما آن را می‌فروشیم و حتماً آن را برای محرومیت زدایی هزینه می‌کنیم.»
شامگاه دوشنبه 27 مرداد و قریب 10 روز بعد از سخنان فتاح، غلامعلی حداد عادل با انتشار یک ویدئو درباره ادعاهای اخیر رئیس بنیاد مستضعفان گفت که پرویز فتاح با بردن نام او و مدرسه فرهنگ، 2 شبهه ایجاد کرده است؛ نخست اینکه «در سال‌های گذشته هرج و مرج کاملی بر بنیاد حاکم بوده و حالا فتاح فرشته نجات شده است» و در ثانی «حدادعادل برای مدرسه شخصی خود و املاک متعلق به مستضعفان دست‌اندازی کرده است.»
مقام معظم رهبری دستور دادند
حداد عادل با طرح این سؤال از فتاح که «آیا شما نمی‌دانستید که مدرسه فرهنگ بعد از اطلاع رهبر معظم انقلاب از وضع نابهنجار رشته علوم انسانی در آموزش و پرورش با توصیه مؤکد ایشان برای احیای این رشته ایجاد شده و ایشان با تصدیق ضرورت امر به مسئولان امر وقت بنیاد دستور داده‌اند برای تأسیس و اداره این مدرسه کمک کنند و کمک بنیاد در سال 1372 این بود که خانه‌ای در اختیار مدرسه قرار دادند که همان خانه‌ای است که شما در برنامه تلویزیونی به آن اشاره کرده‌اید» افزود: آقای فتاح شما از وضع مدارس این رشته قبل از تأسیس مدرسه فرهنگ و تحول مثبتی که بعد از تأسیس آن در سراسر کشور ایجاد شده، باخبرید آیا فرزند شما با آگاهی شما از هدف و برنامه مدرسه فرهنگ در همین مدرسه و در همین ساختمان تحصیل نکرده است؟
وی ادامه داد: «از آنجا که خانه‌ای که مدرسه شد برای مدرسه مناسب نبود، رهبر معظم انقلاب در سال 1374 با همه احتیاطی که در باب استفاده از بیت‌المال دارند با توجه به اساسنامه مؤسسه فرهنگ که در آن قید شده بود اموال مدرسه متعلق به شخص نیست بلکه به بیت‌المال تعلق دارند موافقت کردند زمینی از بنیاد در اختیار مؤسسه قرار گیرد تا پس از ساخت مدرسه در آن، خانه قبلی به بنیاد برگردد، اما به جهت مشکلات اداری و مالی کار ساخت مدرسه به تعویق افتاد و در سال‌های اخیر معلوم شد به علت قرار گرفتن زمین روی گسل زلزله امکان ساخت مدرسه در آن وجود ندارد.» حدادعادل با تأکید بر اینکه «شما می‌دانید و مدیران قبل از شما هم می‌دانستند که مدرسه فرهنگ یک مؤسسه اقتصادی نیست و مؤسسان از آن سود و بهره‌ای نمی‌برند بلکه در حد توان خود برای اداره آن کمک مالی می‌کنند» ادامه داد:«حتی برای فرزندان و نوه‌های خود من که در این مدرسه درس خوانده‌اند شهریه پرداخت شده است. یکی از فرزندان من که دکترای نانوتکنولوژی دارد در ازای کار تمام وقت، تنها ماهی 2 میلیون و 400 هزار تومان دریافت می‌کند و فرزند دیگر من که در دو رشته فوق لیسانس دارد در ازای بیش از سه روز کار در هفته ماهی یک میلیون و 700 هزار تومان حقوق دارد.
او سپس تأکید کرد که «آقای فتاح! به مردم بگویید که چرا و از سوی چه مرجعی و با توجه به چه واقعیت‌هایی آن خانه و زمین در اختیار مدرسه فرهنگ قرار گرفته  که با یک بیان تبلیغاتی تحریک‌آمیز دریک برنامه تلویزیونی برای خوشنام کردن خودتان ما را بدنام و متهم به تصرف در بیت‌المال می‌کنید... ای کاش در یک سالی که رئیس بنیاد شده‌اید چند دقیقه  وقت  صرف می‌کردید و در یک دیدار حضوری نظر خود را با حدادعادل در میان می‌گذاشتید و قبل از اینکه در تلویزیون به او تهمت بزنید، توضیحات او را می‌شنیدید.»
نخستین جنجال مدرسه فرهنگ
این برای نخستین بار نیست که نام مدرسه فرهنگ در رسانه‌ها جنجال برانگیز می‌شود؛ سال گذشته طیبه ماهروزاده همسر غلامعلی حداد عادل در برنامه تلویزیونی زاویه شبکه ۴ با تأکید بر اینکه مخالف جدی مدارس غیر انتفاعی بود، گفت: «ما مدرسه غیرانتفاعی تأسیس کردیم، چون وقتی پسرم به سن دبیرستان رسید و می‌خواست به رشته علوم انسانی برود، مدرسه مناسبی برایش وجود نداشت».
این سخنان واکنش‌های متعددی در فضای مجازی به‌ دنبال داشت. سخنان طیبه ماهروزاده با توئیتی از امیرحسین فتاح پسر پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان حاشیه بیشتری پیدا کرد؛ زیرا امیرحسین فتاح عنوان کرده بود: «مدرسه آقای حداد برای بنیاد مستضعفان است و سال‌هاست اجاره‌ای بابت آن پرداخت نشده است» این توئیت پس از بازتاب وسیعی که داشت، حذف شد. همسر حداد عادل نیز درنهایت با انتشار متنی کوتاه توضیح داد که از سخنان او سوء برداشت شده و «تأسیس دبیرستان فرهنگ بعد از فراغت فریدالدین [فریدالدین حداد عادل]از دوره دبیرستان صورت گرفته و وی در این دبیرستان تحصیل نکرده است
 
 

……...بهداشت و سلامت

* دستگاه تشخیص سریع کووید۱۹ در ایران تولید ‌می‌شود:  سازمان غذا و دارو مجوز تولید دستگاه تشخیص ویروس کووید ۱۹ را که با استفاده از نمونه خلط بیماران قادر به تشخیص سریع است، صادر کرد.

به نقل از ایرنا، دستگاه تشخیص ویروس کرونا توسط گروه نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران به مدیریت دکتر محمد عبدالاحد ساخته شده و نتایج یافته‌های آنها در یک مقاله معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده.  نمونه اولیه این دستگاه تولید و در بیمارستان‌های امام خمینی(ره) تهران، لقمان حکیم، امام حسین(ع) و نورافشار بر روی بیش از ۶۰۰ بیمار آزمایش شده و نتایج مثبتی به دست آمده است.
مخترعان این دستگاه می گویند: این دستگاه فقط برای تشخیص ویروس کووید ۱۹ نیست، بلکه برای تشخیص بیماری‌های ریوی نظیر آسم و سل قابل استفاده است. این دستگاه از طریق بررسی تغییرات ایجاد شده در خلط بیمار بیماری را تشخیص می‌دهد ولی در حال حاضر برای تشخیص زودهنگام بیماری کرونا استفاده می‌شود.این دستگاه برای پایش جمعی و عام مناسب است تا افراد کرونایی بی‌علامت را مشخص کند.
* نسخه سوم پروتکل بهداشتی کنکور ابلاغ شد: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسخه سوم دستورالعمل بهداشتی برگزاری آزمون‌های سراسری را (ویژه کنکور سراسری) به همه مراکز برگزاری این آزمون ابلاغ کرد.
به نقل از ایرنا، بر اساس این دستورالعمل، رعایت حفاظت فردی توسط داوطلبان و کارکنان از زمان خروج از منزل تا پایان برگزاری آزمون و خروج از حوزه امتحان الزامی است. 
کارت ورود به جلسه آزمون به صورت الکترونیکی صادر می شود و از پذیرفتن امانات و وسایل همراه داوطلبان در باجه امانات و یا نزد نگهبانی خودداری می شود.
همچنین رعایت همه نکات بهداشتی از قبیل استفاده از ماسک و شست وشوی دست ها، استفاده از مواد ضدعفونی کننده مورد تأیید وزارت بهداشت و گندزدایی سطوح مطابق با دستورالعمل های مربوطه از سوی وزارت بهداشت توسط کارکنان و داوطلبان آزمون الزامی است. ·
همه داوطلبان ملزم به استفاده از لوازم التحریر شخصی شامل خودکار، مداد، پاک کن، ماشین حساب و مواردی نظیر آن هستند و رد و بدل کردن وسایل، بین داوطلبان ممنوع است.
توزیع سوالات امتحانی باید توسط افرادی که سلامت آنها مورد تأیید ناظران بهداشتی قرار گرفته انجام شود و از قراردادن سوالات و پاسخنامه بر روی زمین خودداری شود.
متولیان تطبیق دهنده عکس کارت آزمون با داوطلبان ضمن رعایت فاصله ایمن، ملزم به استفاده از ماسک و دستکش هستند. همچنین  برای ثبت حضور و غیاب داوطلبان ترجیحا از سیستم تشخیص چهره استفاده می شود.
در صورت استفاده از سیستم اثر انگشت وجود یک ظرف محتوای الکل ۷۰ درصد یا ارائه پد الکلی برای ضدعفونی انگشت ضروری است.
داوطلبان در صورت اسکان در هتل یا مسافرخانه حتما گندزدایی کردن محل استقرار و شست وشوی دست ها را مورد توجه قرار دهند. همچنین در مدت حضور در شهر محل آزمون با وضعیت قرمز و زرد، حتما از ماسک استفاده کرده و رعایت اصول بهداشت فردی را نیز مورد توجه قرار دهند.
همچنین باید شست وشوی دست ها به صورت مکرر به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون انجام شود. از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه کردن (در صورتی که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج)  استفاده شود. 
لازم است حداقل فاصله ۱.۸ متری بین داوطلبان، کارکنان و افراد در همه مبادی ورودی و خروجی، راهروها، محوطه، سالن و کلاسهای حوزه امتحانی رعایت شود و از تجمع داوطلبان در ورودی، خروجی و سایر فضاهای حوزه های امتحانی جلوگیری شود همچنین همراهان داوطلبان باید از تجمع در مقابل در ورودی و خروجی و سایر فضاهای حوزه های امتحانی اجتناب کنند و در صورت همراه داشتن وسیله نقلیه شخصی به منظور جلوگیری از تجمع در وسیله نقلیه خود استقرار داشته باشند.
در صورت گستردگی محیط برگزاری آزمون و فا صله زیاد بیین دانشکده در دانشگاه یا موسسه محل آزمون و ضرورت استفاده از ماشینهای عمومی برای تردد از جمله اتوبوس، مینی بوس و ون در هر ردیف یک نفر و به صورت ضربدری و حداکثر از یک سوم تا یک چهارم ظرفیت خودرو استفاده شود.
رعایت فاصله حداقل ۱.۸ متر بین کابین های امتحانی الکترونیک، نیمکت و صندلی های داوطلبان در کلاس های درس، راهروها و سایر محلهایی که برای آزمون در نظر گرفته شده، الزامی است. مراقبان نیز باید فاصله ۱.۸ متری را با داوطلبان رعایت کنند.بر اساس پروتکل بهداشتی برگزار کنکور، باید قبل از برگزاری آزمون، همه موارد مرتبط با فاصله گذاری اجتماعی و پیشگیری از شیوع کووید۱۹ از طریق پیامک، سایت سازمان سنجش، شبکه های اجتماعی، زیرنویس شبکه های تلویزیون، اخبار و یا سایر روش های الکترونیکی به داوطلبان اطلاع رسانی شود.
مسئولان همچنین برای افرادی که در فرم خوداظهاری یا در زمان برگزاری آزمون، بیماری کرونای خود را اعلام کنند، موظفند مناسبترین شرایط ایمنی را از لحاظ فاصله گذاری اجتماعی، ملزومات حفاظت فردی و تهویه مناسب محل آزمون را برای این داوطلبان ایجاد کنند.
داوطلبانی که از وسیله نقلیه شخصی استفاده نمی کنند، در صورت امکان از آژانس های درون شهری برای رسیدن به محل آزمون استفاده کنند و در صورت اسکان در منزل اقوام حتما رعایت فاصله مناسب با بستگان و رعایت الزامات در صرف غذا را مد نظر قرار دهند.
بهداشت مواد غذایی، میان وعده غذایی بین داوطلبان و کارکنان به صورت بسته بندی شده توزیع شود. رد و بدل کردن نوشیدنی و خوراکی بین داوطلبان ممنوع است. استفاده از پارچ آب و لیوان در حوزه امتحانی ممنوع بوده و به هر داوطلب یک بطری آب آشامیدنی بسته بندی جهت مصرف تحویل می شود.
داوطلبان در صورت استفاده از اتوبوس برای تردد بین شهری، حتما در تمام طول مسیر از ماسک استفاده کنند و تا حد امکان از تغذیه های ارائه شده توسط سرویس اتوبوس ها استفاده نکنند. در صورت استفاده از اغذیه های محل های تهیه غذای رستورانی حتما به مکان هایی مراجعه شود که مورد تأیید مرکز بهداشت شهرستان قرار داشته و تأییدیه آنها را داشته باشند.
در خصوص بازرسی بدنی داوطلبان نیز باید از گیت های دستی استفاده شود. در صورت عدم امکان تأمین گیت، فرد متولی باید به لباس گان، ماسک سه لایه، شیلد و دستکش لاتکس مجهز شود و بعد از بازرسی بدنی هر فرد، دست خود را برای بازرسی نفر بعدی ضدعفونی کند.
فضای مناسب برای داوطلب دارای معلولیت با رعایت فاصله گذاری در نظر گرفته شود و منشی داوطلبان نابینا، معلول، ناشنوا و ... حداقل ۱.۸ متر از داوطلب فاصله داشته باشد. فاصله مناسب برای چینش داوطلبان مذکور از یکدیگر مورد توجه قرار گیرد و ترجیحاً هر نفر در یک کلاس باشد. محل ها و قسمت هایی که داوطلبان در طول مسیر از در اصلی تا محل نشستن در صندلی خود احتمالا لمس خواهند کرد و همچنین صندلی داوطلبان ضدعفونی شود.
بعد از بررسی مدارک و بازرسی داوطلبان، راهنمایی برای پیدا کردن صندلی و استقرار در آن جهت جلوگیری از ازدحام در زمان حضور و پیدا کردن صندلی جهت نشستن انجام شود. به داوطلبان توصیه شود که از بلند شدن و صحبت کردن با سایر داوطلبان قبل از شروع آزمون و حضور سر صندلی سایر داوطلبان خودداری کنند.
 

............مشاوره

* زبان بدن و ضرورت برخورداری آن در نابینایان چیست؟

طی چند شماره گذشته در ستون حاضر توصیه ها و آموزشهای دکتر علی خواجه حسینی را در مورد اصلاح رفتار خواندید. در ادامه صحبتهای این روانشناس و کارشناس توانبخشی بهزیستی را می خوانید: زبان بدن در واقع حالت هایی از بدن ماست که نشان دهنده هیجان ها و احساسات و عواطف درونی هستند. ما با یک سری از حالت های بدنی یا ژست های بدنی، هیجانات و عواطفمان را بویژه در موقعیت های اجتماعی نشان می دهیم. مثلاً در زمانی که شاد هستیم هیجان شادی داریم لبخند می زنیم یا نارحتیمان را با اخم یا به اصطلاح ابرو در هم کشیدن نشان می دهیم. وقتی که با دیگران صحبت می کنیم با اشاره سر و دست به مخاطب نگاه می کنیم و به او تفهیم می کنیم که در واقع به او توجه داریم یا برای ما مهم است که او به صحبت های ما گوش دهد. این ها همه باعث می شود که ما در برقراری ارتباطات اجتماعی پیام های دقیق تری را به مخاطبان دهیم و به مخاطب بگوییم که برای ما حائز اهمیت است و تمایل داریم که این ارتباط ادامه پیدا کند. در مقابل غفلت از این حالت ها از جاذبه های اجتماعی ما کم خواهد کرد و در برقرای روابط اجتماعی، ما را با نوعی کرختی و بی تفاوت نشان خواهد داد. باز هم در بعضی از نابینایان  دیده می شود که متأسفانه در آموختن این ژست ها و یا آموختن زبان بدن خیلی تلاشی نکردند و کمتر در ظاهر آنها حالت های بدنی و ژست های متعارف دیده می شود. ما بعضاً میبینیم برخی از نابینایان موقع راه رفتن خیلی خشک و انعطاف ناپذیر حالتی به  اعضای بدنشان می دهند که در حقیقت به حرکت روباتیک شبیه تر است. در این افراد اندام خیلی صاف و کشیده، دست ها و پاها خیلی حالت کشیده دارد و سر بیش از حد بالا است. یا خیلی وقت ها در نابینایان دیده می شود که سر و گردن را کج می کنند به یک سمتی به طوری که فقط به یک سمت خاصی است نگاه می کنند. حتی موقعی که مستقیم راه می روند و یا خمیده راه می روند بدنشان را به شکل کج  نگه می دارند و خمیده راه می روند. زمانی که رفتارهای قالبی و کلیشه ای به زبان بدن فرد هم اضافه شود دیگر خیلی حالت ناخوشایندی پیدا می کنند و بسیار لازم است که این حالت ها رفع شود. ریشه این رفتارنامناسب یا ژست بدنی نامناسب در کجاست؟ باز هم به دوره کودکی برگردیم زمانی که کودک نابینای ما قادر نیست رفتارهای اجتماعی یا ژست های مناسب را به کمک بینایی یا دیدن همانند سازی کند و از رفتارهای دیگران درس بگیرد. ما می دانیم که زبان بدن در کودکان بینا به شکل همانند سازی دیداری ظاهر میشود. نقش والدین در این زمینه بسیار مهم است که امکان الگو سازی را برای فرزندشان فراهم کنند. حال والدینی که فرزند نابینا دارند چگونه زبان بدن صحیح را به کودکان خود بیاموزند؟  قدم اول پذیرش است. خانواده ها باید با آگاهی پی به این مشکل ببرند و بدون اینکه ناراحت شوند و احساس بدی داشته باشند بپذیرند که مشکل در فرزندشان وجود دارد. و سپس در مسیر آموختن و یادگرفتن ژست ها و زبان بدن مناسب  قدم برداریم. بعضی از موارد را در اینجا به آن اشاره میکنیم. از جمله اینکه موقع راه رفتن اندام ها  باید به شکل منعطف و راحت داشته باشد خیلی عادی و معمولی. در این زمینه می توان از دیگران کمک گرفت و از اعضای خانواده درخواست کرد که راه رفتن عادی با اجازه لمس بدنشان درک کنیم. موقع صحبت کردن لازم است که به مخاطب نگاه کنیم تا در حقیقت به او این را القا کنیم که به صحبت های او توجه داریم. زمانی که می خواهیم حالت  شادی یا تأکیدمان را  نسبت به صحبت های طرف مقابل بیان کنیم و به آن نشان دهیم لازم است که با لبخند یا سر تکان دادن این حالت تأیید یا تأکید را به او نشان دهیم. هنگامی که در جمعی از مخاطبان صحبت می کنیم لازم است که به جهت های مختلف  نگاه کنیم با اشاره دست به آنها توجهمان را نشان دهیم. این موارد، موارد متعددی را شامل می شود اما لازم است که  ما به کمک مربی، معلم،دوست،همسر یا کسی که با او احساس نزدیکی می کنیم بخواهیم که این موارد را به ما متذکر و باعث شود که ما در روابط اجتماعی به ابزار دقیق تر زبان بدن مجهز شویم. آنچه که به عنوان مکمل زبان بدن یاد میشود یعنی به زبان بدن ما جذایت بیشتری می دهد این است که ما نظافت و نظم را در ظاهرمان رعایت کنیم. لباسهایمان ترکیب مناسبی داشته باشد. در حد امکان ظاهر پاکیزه و آراسته ای داشته باشیم و بویژه دوستانی که چشمشان به دلیل بیماری یا جراحی حالت آتروفی پیدا کرده یا ظاهر ناهنجار یا ناخوشایندی پیدا کرده است لازم است که چشمها را با کمک یک عینک تیره بپوشانند این پنهان کردن نابینایی یا خود فریبی نیست. این در واقع کمک می کند که ما چهره خوشایندتر و جذابتری داشته باشیم و آن جنبه ای از نابینایی که در واقع کمی در دید عموم حالت ناخوشایندی ایجاد می کند کمی بپوشانیم و در واقع جذابیت های دیگری را در خودمان تقویت کنیم.
 

...........ورزشی

* برای اعزام تیم ملی فوتبال پنج نفره به رایزنی های خود ادامه می دهیم

دبیر اجرایی کمیته پارالمپیک در خصوص امکان حضور تیم فوتبال پنج نفره در پارالمپیک توکیو گفت: ما رایزنی هایمان را کرده ایم، اما پاسخی به ما داده نشده است.
محمد تابع دبیر اجرایی کمیته پارالمپیک در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: درباره آغاز اردوها ما تابع مصوبات ستاد بازی‌های پارالمپیک و در نهایت تأیید ستاد اجرایی هستیم. دوستان ما در فدراسیون‌ها در این ستاد هستند و این مصوبات از مصوبات ستاد مبارزه با کرونا در ورزش و همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا تبعیت می‌کند. درباره حقوق‌ها نیز باز هم از همان مصوبات ستاد پارالمپیک تبعیت می‌کنیم و شرایط در آن کاملاً مشخص شده است. تا الان نیز حقوق ورزشکاران و کادر فنی واریز شده است.
تابع درباره زمان برگزاری مسابقات انتخابی پارالمپیک توکیو گفت: در خصوص تقویم باید بگویم که تاریخ برای ثبت‌نام در مسابقات به ۱۴۰۰ منتقل شده، اما هنوز زمان دقیقی به ما از سوی کمیته بین‌المللی پارالمپیک ابلاغ نشده است.
دبیر اجرایی کمیته پارالمپیک درباره اعتراض ورزشکاران این حوزه نسبت به عدم استخدام و شرایط معیشتی‌شان عنوان کرد: آخرین بخش‌نامه‌ای که در این باره آمده، استخدام فرزندان ورزشکاران است که مقام و مدالی در پارالمپیک داشته‌اند و تغییر تازه‌ای در این موضوع ایجاد نشده است. البته باید ببینیم که می توانیم درباره این بخشنامه تغییری ایجاد کنیم یا نه. درباره شرایط معیشتی نیز نفراتی که در اولویت اول تا چهارم هستند، مصوبه برای آنها وجود دارد و مشخص شده است.
وی درباره آغاز اردوهای ورزشکاران دیگر کشورها و اینکه چه برنامه‌ای برای ورزشکاران پاراتیراندازی و پارادوومیدانی در این خصوص وجود دارد، گفت: اگر ستاد مبارزه با کرونا این اجازه را بدهد، ورزشکاران می‌توانند در شهرهای سفید اردوهای خود را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار کنند. در پاراتیراندازی ما در تمام کشور شرایط لازم برای اجرای تمرینات را نداریم و فقط یکی دو شهر این شرایط را دارند که جزو شهرهای قرمز هستند. ورزشکاران دوومیدانی نیز به همین شکل هستند. اولویت ما سلامت ورزشکار و مربی‌اش است، چرا که باید در پارالمپیک شرکت کند. ما عجله‌ای برای آغاز اردوها نداریم، چون هنوز یک سال فرصت داریم. همواره اولویت اصلی ما سلامت ورزشکاران است. اگر یک ورزشکار به کرونا مبتلا شود، دچار مشکلاتی می‌شود. اگر براساس مصوبات ستاد کرونا جلو برویم، برای سلامتی آنها بهتر است.
وی ادامه داد: محدودیت‌ها برای همه مردم ایران است و شامل ورزشکاران نیز می‌شود. حتی ورزشکاران المپیکی نیز همین محدودیت‌ها را دارند.
تابع درباره سنجش رکورد ورزشکاران که در ماه‌های گذشته و قبل از شیوع کرونا انجام می‌شد، گفت: رصد ورزشکاران از طریق مربیان و ناظران در حال انجام است و در نهایت ما به صورت مجازی این سنجش رکورد را انجام می‌دهیم. رصدها انجام می شود و محفوظ است و آن ثبات روند و بهبود شرایط رکوردی برای هر ورزشکاری که رخ بدهد، شامل آن حقوق مربوطه خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا پیش‌بینی کمیته پارالمپیک در خصوص مدال‌آوری کاروان ایران در پارالمپیک توکیو تغییری کرده است یا نه؟ گفت: با توجه به اینکه مسابقه رسمی طی این مدت برگزار نشد، پیش بینی ما براساس همان دوران قبل از شیوع کرونا است. اگر هم مسابقه‌ای برگزار شده باشد، حریفان ورزشکاران ایرانی در آنها شرکت نکرده‌اند. ممکن است برخی رکوردهای داخلی داشته باشند، اما ما به آنها دسترسی نداریم.
وی در پاسخ به سؤال ایران سپید در خصوص وضعیت تیم شنای نابینایان و امکان حضور تیم فوتبال پنج نفره نابینایان در پارالمپیک با توجه به تعویق مسابقات گفت: با توجه به مصوبات ستاد بازی‌ها، هر ورزشکاری که کسب سهمیه کرده و شرایط لازم برای اعزام را داشته باشد، تحت پوشش قرار خواهد گرفت. در ارتباط با تیم ملی فوتبال پنج نفره متأسفانه یک تیم به عنوان جایگزین ایران انتخاب شد و از نظر قوانین این مسئله بسته شده است. البته ما رایزنی هایمان را کرده ایم، اما پاسخی به ما داده نشده است. باز هم رایزنی های خود را ادامه می‌دهیم تا شاید این مسئله مهیا شود.
تابع در پایان گفت: ما نیم‌نگاهی به بازی‌های پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۱ در بحرین و همچنین بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۲ در چین داریم و به دنبال پشتوانه‌سازی حرکت می‌کنیم.
 
 

…….حوادث 

* اعترافات مردی که قصاص شد/ پدر قاتل: او ارزش زنده ماندن نداشت

جوان ۳۶ ساله‌ای که دو سال قبل در پی بروز اختلافات خانوادگی منجر به «طلاق» برادرزن سابقش را با تغییر چهره به قتل رسانده بود سپیده دم روز دوشنبه در زندان مرکزی مشهد به چوبه دار سپرده شد و به مجازات رسید.
 این حادثه وحشتناک اول آبان سال ۹۷ در خیابان طلوع ۱۳ مشهد هنگامی رخ داد که جوان ۲۵ ساله‌ای به نام «سید محمدرضا صداقت» هدف ضربات چاقوی جوانی قرار گرفت که با تغییر چهره و پوشیدن لباس گشاد، تلاش کرده بود تا شناسایی نشود.
اما با مرگ این جوان بی گناه، بی درنگ پلیس وارد ماجرا شد و با حضور قاضی ویژه قتل عمد در صحنه جنایت، تحقیقات ادامه یافت. بررسی‌های مقدماتی حکایت از آن داشت که داماد ۳۴ ساله سابق خانواده با انگیزه «انتقام» دست به چنین جنایت هولناکی زده است بنابراین در حالی دستور بازداشت وی از سوی قاضی کاظم میرزایی صادر شد که او یک روز بعد از این ماجرا خود را تسلیم قانون کرد و قتل برادر زنش را به گردن گرفت.
متهم این پرونده جنایی در جلسات بازپرسی و در تشریح جزئیات این حادثه تلخ به قاضی میرزایی گفت: همه بدبختی‌های من از سال ۸۹ آغاز شد چرا که آن زمان به خاطر اعتیاد شدید به مواد مخدر و برای آن که همسرم از من طلاق نگیرد، وکالت بلاعزلی را به همسرم دادم تا در صورت تکرار چنین خلافکاری‌هایی به صورت یک طرفه از من طلاق بگیرد. با وجود این او تا سال ۹۶ با من زندگی کرد، ولی از زمانی که برای تأمین هزینه‌های اعتیادم دست به سرقت زدم، دیگر خانواده او از من رویگردان شدند و سال گذشته همسرم با همان وکالت طلاق گرفت. بعد از این ماجرا خیلی تلاش کردم که او را به زندگی ام بازگردانم، ولی پدرزنم اجازه نمی‌داد. آن‌ها دختر هشت ساله ام را نیز نزد خود برده بودند و من ۱۰ ماه بود که نتوانسته بودم دخترم را ببینم!
حتی مادرزنم را تهدید کردم که روی او یا همسرم اسید می‌پاشم، ولی باز هم نتوانستم کاری بکنم تا این که تصمیم گرفتم برادرزن ۲۵ ساله ام را با چاقو بترسانم چرا که پدر زنم تک پسرش را خیلی دوست داشت.متهم به قتل ۳۴ ساله در اعترافاتش افزود: منزلی را در بولوار میرزاکوچک خان اجاره کرده بودم چرا که پدرم نیز از من رویگردان بود و در واقع اهمیتی به من نمی‌داد.
من که دیگر به فکر انتقام از خانواده همسر سابقم بودم، از یک ماه قبل هر روز صبح به محل زندگی آن‌ها می‌رفتم تا برادرزنم را تنبیه کنم! ولی شرایط فراهم نمی‌شد یکی دو بار هم که فرصت مناسبی پیش آمد، خودم ترسیدم به او حمله ور شوم تا این که روز حادثه (اول آبان) ساعت ۵ صبح از خانه بیرون آمدم و پیاده به طرف منزل آن‌ها حرکت کردم. وقتی به حدود ۱۵ متری منزل پدر زنم رسیدم، کنار درختی روی زمین نشستم کلاه لبه داری را سرم گذاشته بودم و یک عینک به چشمانم زده بودم با وجود این برای آن که شناسایی نشوم یک ورق روزنامه را هم جلوی صورتم گرفتم تا همسایگان مرا نشناسند. حدود ساعت ۶:۳۰ صبح وقتی برادرزنم با خودرو از حیاط بیرون آمد و پیاده شد تا در حیاط را ببندد من به سرعت به طرف او قدم برداشتم، ولی یک لحظه او مرا شناخت و با دست به عینک ام زد که عینک از چهره ام افتاد. چاقوی اول را به بازویش زدم که درگیری شروع شد پریدم و با لگد به شکم اش زدم که دور خودش چرخید و در این هنگام چند ضربه دیگر هم با چاقو به نقاط مختلف بدنش زدم. وقتی روی زمین افتاد، تیغه چاقو را به قفسه سینه اش فرو بردم. او سرش را از روی زمین بلند کرد و به سینه خون آلودش نگاهی انداخت و دوباره سرش روی زمین افتاد. با خودم گفتم او فقط زخمی شد! بلافاصله از آن جا گریختم و به اطراف خیابان طبرسی رفتم. بعد از ظهر به صورت مخفیانه به محل بازگشتم. هیچ پارچه سیاهی نصب نبود. فهمیدم که او زنده است، ولی روز بعد وقتی که دوباره به محل زندگی آن‌ها بازگشتم تا اطلاعاتی کسب کنم پارچه‌های سیاه را دیدم و متوجه شدم که او را کشته ام!
به دنبال اعترافات صریح «مجتبی» به قتل برادرزنش، این پرونده جنایی پس از انجام بازسازی صحنه جنایت و صدور کیفرخواست در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به شعبه چهارم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی ارسال شد و زیرنظر قضات باتجربه این شعبه مورد رسیدگی دقیق قرار گرفت. پس از چندین جلسه دادگاه که با حضور وکیل مدافع متهم و اولیای دم در مشهد برگزار شد قضات دادگاه با توجه به دلایل مستند و انکارناپذیر، ارتکاب جرم را محرز دانستند و این جوان ۳۴ ساله را به قصاص نفس محکوم کردند. این در حالی بود که پدر قاتل بعد از وقوع این جنایت هولناک در گفت وگویی با خبرنگار خراسان گفت: «فقط با قصاص پسرم آرام می‌گیرم!» این مرد ۵۶ ساله که از وقوع چنین جنایت هولناکی بسیار متاثر بود افزود: پسرم را به دلیل خلافکاری هایش و بعد از بروز اختلافات خانوادگی بین او و خانواده همسرش، طرد کردم در حالی که من و خانواده خودش را نیز تهدید می‌کرد! «هادی-ع» اضافه کرد: فقط خدا می‌داند در دل من چه می‌گذرد روزی که برای عرض تسلیت خدمت آن بزرگوار (پدر مقتول) رفتم به او گفتم هر کجا لازم باشد تعهد می‌دهم تا زودتر پسرم را قصاص کنند چرا که او ارزش زنده ماندن را ندارد! او به همه ظلم کرد آن هم به چنین خانواده‌ای که فقط یک پسر داشتند!
براساس گزارش خراسان، پرونده این جنایت پس از تأیید حکم قصاص نفس در شعبه دوم دیوان عالی کشور، به اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب مشهد ارجاع شد تا این که مقدمات اجرای حکم با دستور قاضی محمدرضا دشتبان (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) در حالی فراهم شد که اولیای دم حاضر به گذشت نشدند و بر قصاص نفس اصرار کردند.
این گونه بود که سپیده دم روز دوشنبه قاتل ۳۶ ساله در زندان مرکزی مشهد پای چوبه دار رفت و در حالی که قضات اجرای احکام و دیگر مسئولان مربوط در محل اجرای حکم حضور داشتند به دار مجازات آویخته شد.
 

 

Page Generated in 0/0059 sec