کد خبر: 21191
روزنامه چهارشنبه 11 تیر 1399
عناوین امروز: کمک ۲۳۰ میلیارد تومانی برای تأمین ودیعه و اجاره مسکن اقشار نیازمند - راهکار جدید دولت برای ماسک زدن در مکانهای عمومی - تخریب کانون تخریب فرهنگ است - نتایج طرح آمارگیری از گذران ایرانی ها در زمستان گذشته - گام‌های تند ایران در ساخت واکسن کرونا - در گروه طلایی های پارالمپیک هستم - دختر 18 ساله را ربودند/ پنج عضو باند دستگیر شدند

روزنامه «ایران سپید»

چهارشنبه 11 تیر 1399

9 ذی القعده  1441

1 جولای  2020

سال بیست و چهارم شماره 6451

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی     

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

........عناوین ..............

کمک ۲۳۰ میلیارد تومانی برای تأمین ودیعه و اجاره مسکن اقشار نیازمند

راهکار جدید دولت برای ماسک زدن در مکانهای عمومی

تخریب کانون تخریب فرهنگ است

نتایج طرح آمارگیری از گذران ایرانی ها در زمستان گذشته

گام‌های تند ایران در ساخت واکسن کرونا

در گروه طلایی های پارالمپیک هستم

دختر 18 ساله را ربودند/ پنج عضو باند دستگیر شدند

 

...........ویژه

* کمک ۲۳۰ میلیارد تومانی برای تأمین ودیعه و اجاره مسکن اقشار نیازمند

رئیس بنیاد مستضعفان از تخصیص ۲۳۰ میلیارد تومان برای تأمین ودیعه و اجاره بهای مسکن اقشار نیازمند و مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی خبر داد.

سید پرویز فتاح در جمع خبرنگاران با اعلام خبر تخصیص 230 میلیارد تومانی بنیاد مستضعفان برای کمک به ودیعه مسکن و اجاره بهای مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و اقشار نیازمند اظهار کرد: با توجه به فشار اقتصادی که به خصوص در بخش مسکن و اجاره بها به جامعه وارد شده، تأمین هزینه های رهن و اجاره برای اقشار نیازمند بسیار سخت شده است. از همین رو در جلسه ای با مسئولان سازمان بهزیستی و کمیته امداد، بنیاد مستضعفان بودجه ای معادل 230 میلیارد تومان را برای رفع مشکل مددجویان این 2 نهاد تخصیص داد. رئیس بنیاد مستضعفان افزود: در این جلسه با درخواست کتبی روسای سازمان بهزیستی و کمیته امداد، برای کمک به تأمین بخشی از هزینه های ودیعه مسکن و اجاره بهای مددجویان، بنیاد مستضعفان با مجوز هیئت امنا، تصمیم گرفت تا کمک نقدی را به این دو سازمان اختصاص دهد.

وی اضافه کرد: در تصمیم اتخاذ شده مقرر شد، بنیاد مستضعفان برای ودیعه مسکن افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، مبلغ 150 میلیارد تومان را برای این دو سازمان کارسازی کند و علاوه بر این مبلغ، 80 میلیارد تومان را نیز به صورت بلاعوض برای تأمین اجاره بهای خانواده های نیازمند تحت پوشش این دو نهاد، در حساب صندوق قرض الحسنه امداد ولایت کارسازی کند. فتاح با بیان اینکه این مبلغ امروز در اختیار این دو نهاد قرار خواهد گرفت گفت: بنیاد مستضعفان تنها تأمین کننده این مبلغ است و نحوه ساز و کار پرداخت ودیعه مسکن و اجاره بها به نیازمندان، توسط این دو نهاد صورت می گیرد و قرار است این دو نهاد بر اساس اولویت بندی انجام گرفته، این مبالغ را در اختیار خانواده های نیازمندی که در بخش مسکن، با مشکل مواجه شده اند، قرار دهد. رئیس بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه دیگر آن است که این اجازه به کمیته امداد و سازمان بهزیستی داده شد تا این مبلغ را علاوه بر مددجویان تحت پوشش خود، به مراجعین نیازمندی که تحت پوشش این دو نهاد نیز قرار ندارد، پرداخت کنند. فتاح در پایان با بیان اینکه کمک های بنیاد مستضعفان به اقشار نیازمند ادامه دار خواهد بود، خاطرنشان کرد: از زمان شروع کرونا در کشور تا امروز بنیاد مستضعفان بیش از 570 میلیارد تومان را در اختیار کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار داده و جمع کمک های بنیاد به اقشار مختلف کشور طی ماه های اخیر به بیش از 1380 میلیارد تومان رسیده است.

* ارائه خدمات روان شناختی غیر حضوری به 1248خانواده، برگزاری 108 جلسه آموزش خانواده و ارائه 416 بسته های مداخله ای

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه 27 مرکز راهنمایی و مشاوره خانواده دانش آموزان با نیازهای ویژه در 17 استان فعالیت دارند اظهار داشت: گسترش کمی و کیفی این مراکز از برنامه های اصلی سازمان آموزش و پرورش استثنایی است. وی با بیان اهداف ایجاد مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده دانش آموزان با نیازهای ویژه اظهار داشت: کمک به تعادل و استحکام خانواده به منظور مشارکت بهینه در تعلیم و تربیت و توان بخشی فرزندان با نیاز های ویژه خود، تأمین و ارتقـای بهـداشت روان والـدین دانش  آموزان با نیازهای ویژه،   توسعه آموزش مهارتهای اجتماعی به منظور بهبود رفتار های سازگارانه در والدین،  فراهم آوردن زمیـنه های لازم برای توانمـند سازی  خانواده ها در زمینه شیوه برخورد با فرزندان خود  و آگاه ساختن خانواده در جهت بهره گیری ازخدمات  مشاوره ای، توان بخشی و آموزشی از اهداف راه اندازی این مراکز است.

معاون وزیر به بیان فعالیت های چهار ماهه این مراکز در ایام کرونا و از اسفند ماه 1398 تا خرداد 1399 پرداخت و اظهار داشت: ارائه خدمات روان شناختی غیر حضوری از طریق صدای مشاوره به 1248خانواده، برگزاری 108  جلسه آموزش خانواده به صورت مجازی، تهیه 570 پیام آموزشی و بهداشتی در قالب فایل های صوتی و تصویری، ارایه 416  بسته های مداخله ای نظیر نحوه ساخت اسباب بازی ، آموزش بازی ، کتاب های قصه ، متون انگیزشی و آگاهی بخشی از جمله فعالیت های 4 ماهه این مراکز می باشد. وی افزود: انجام 94 مورد نیاز سنجی از اولیا در مورد موضوعات جلسات آموزش خانواده، تهیه بانک اطلاعاتی 17  از دستگاه و مرکز بهداشتی ارایه دهنده خدمات در شرایط بحران، تهیه و اهدا اقلام بهداشتی  شامل ماسک، موادضدعفونی کننده، مواد شوینده به خانواده های نیازمند، تهیه و اهـدا 582  قلم مواد غذایی به خانواده های نیازمند و  تدوین 64  پوستر و بروشورهای مشاوره ای و توان بخشی برای آموزش والدین از دیگر فعالیت های مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده دانش آموزان با نیاز های ویژه در ایام کرونا بوده است.

وی گفت: تدارک 64  برنامه و اقدام نوآورانه در قالب قصه شب، سفره هفت سین، چیستان، سرگرمی،کاردستی، ارایه  60 مورد آموزش های مجازی کاردرمانی و 75 موردگفتار درمانی، برگزاری پویش های متنوع، برگزاری مسابقه با مضامین قصه گویی ، خاطره نویسی، بازی های بومی و محلی وبازی های هدف محور، برگزاری نمایشگاه های مجازی مشاغل ، گل و گیاه ، ماشین، مداخله حضوری  34 مورد ارجاع والدین به مراکز تخصصی  و برگزاری جشنواره عکس ماندگار ویژه معلمان، خانواده ها و دانش آموزان  از دیگر فعالیت های 4 ماه اخیر این مراکز می باشد. رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه مراکز راهنمایی و مشاوره خانواده دانش آموزان با نیازهای ویژه به والدین و دانش آموزان با نیاز های ویژه خدمات ارائه می کند اظهار داشت: در این مراکز به دانش آموزان و نوآموزان پیش دبستانی و ابتدایی آموزش مهارت های اجتماعی و ارتباطی از طریق بازی، قصه گویی، خاطره نویسی، بازی های یک دقیقه ای، آموزش مهارت های خودیاری شامل بهداشت فردی ، آداب غذاخوردن،انجام کارهای شخصی به طور مستقل ، آموزش مهارت های شفاهی و کتبی زبان شامل  تصویرگری، خاطره نویسی، قصه گویی، کمک به رشد گفتار نوآموز کم شنوا و ناشنوا، آموزش مهارت های نه گفتن و آموزش تغذیه سالم و مهارت های بهداشتی داده می شود.

وی افزود: در این مراکز به دانش آموزان متوسطه اول و دوم نیز آموزش مهارت های خود ابرازی، آموزش مهارت های شغلی و مشاوره شغلی ،آموزش شیوه های ارتباط با دوستان و همسالان،آموزش مهارت های خانه داری، آموزش تغذیه سالم و مهارت های بهداشتی داده می شود.

معاون وزیر با بیان خدمات ارائه شده به والدین دانش آموزان در این مراکز گفت: کاهش مشکلات خانوادگی و اختلافات زناشویی، ارایه مشاوره تحصیلی ،کاهش مشکلات رفتاری و ارتباطی دانش آموز، آموزش اقدامات پیشگیرانه و سلامت محور در شرایط بحران، آموزش در خصوص ارایه خدمات توان بخشی در حوزه گفتاردرمانی و کاردرمانی و آموزش  بازی با رویکرد آموزشی و تربیتی از جمله خدمات مراکز راهنمای و مشاوره به والدین دانش آموزان با نیازهای ویژه است

 

..........اخبار روز

* راهکار جدید دولت برای ماسک زدن در مکانهای عمومی

ربیعی سخنگوی دولت: به عنوان اولین گام برای مکان عمومی که اجبار زدن ماسک وجود دارد، از ارائه خدمات به  افراد فاقد ماسک جلوگیری می شود.

* از خون حاج قاسم نخواهیم گذشت

سخنگوی قوه قضائیه: بارها گفته ایم که از خون حاج قاسم نمی گذریم و باید مجرمان در این رابطه محاکمه شوند.هر کجا از این رسیدگی نیاز باشد دادگاه در داخل کشور برگزار شده و هر کجا هم نیاز باشد در کشور عراق محاکمات انجام می شود و هر جایی هم نیاز باشد از نهادهای بین المللی کمک خواهیم گرفت

از همان روزهای اول اقدامات لازم صورت گرفته است و تشکیل پرونده داده ایم و هیات قضایی و مستشاری در نظر گرفته شده است و با سیستم قضایی عراق هم تعامل داشته ایم.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده روح الله زم گفت:

دادگاه حکم خود را صادر کرده است؛ ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات زم را از مصادیق افساد فی الارض دانسته و حکم اعدام برای او صادر شده است و برای مابقی مجازات ها حکم حبس گرفته است.

البته این حکم غیر قطعی است و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است و رای نهایی دیوان عالی کشور سرنوشت پایانی این حکم را رقم می‌زند.

* بانک مرکزی خبر ضرب سکه ۵ تومانی را تکذیب کرد

بانک مرکزی اعلام کرد:

«با توجه به انتشار خبری مبنی بر اظهارنظر دکتر همتی در خصوص جایگزینی سکه ۵ تومانی با اسکناس ۵ هزارتومانی، روابط عمومی بانک مرکزی به آگاهی می رساند رییس کل بانک مرکزی طی روز جاری در جلسه صحن علنی مجلس حضور نداشته و ظرف دو ماه گذشته و از زمان تشکیل مجلس جدید در خصوص لایحه حذف صفر از پول ملی هیچ گونه اظهارنظری نکرده است.

* گران‌فروشی مرغ در روز روشن/ قیمت از تابلوها حذف شد

درحالی قیمت مصوب مرغ ۱۵هزار تومان اعلام و مقرر شد با گرانفروشان برخورد قاطع شود که برخی فروشگاه ها و خرده فروشان، این محصول را به قیمت ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان می فروشند و برای فرار از برخورد تعزیراتی، قیمت‌ها را از روی تابلوهای خود حذف کرده اند/ جام جم

* طالبان مدعی دیدار نماینده ظریف با معاون سیاسی این گروه شد

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر مدعی دیدار «محمد ابراهیم طاهریان فرد» نماینده ویژه وزیر امور خارجه ایران در امور افغانستان با «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی طالبان در دوحه شد

به گفته «سهیل شاهین»، دو طرف در این دیدار در خصوص مسائلی از جمله موضوعات مرزی، مشکلات پناهندگان افغان در ایران و مذاکرات صلح گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردند.

 

 

...........گفتگوی ویژه

* تخریب کانون تخریب فرهنگ است: مرکز فراگیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شیراز در باغ ملی، این روزها در برنامه تخریب شهرداری قرار دارد. زهرا افتخاری مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان استان فارس در این باره می گوید: در اردیبهشت ماه شهرداری منطقه 3 شیراز برای ما نامه ای فرستاد و موضوع تخلیه کانون را در اول خرداد ماه مطرح کرد. شهرداری طرحهایی دارد که قرار است در برنامه شیراز 1400 اجرا شود. بر این اساس می گوید: باغ ملی باید از وجود ساختمانهای زائد رفع شود و این ساختمان هم زائد است و جلوی دید مردم و سرو نازها را گرفته است. من گفتم شما که شورای شهر هستید و یک سال دیگر هم به پایان مأموریتتان باقی نمانده. شما که شعار انسان محوری و فرهنگ محوری می دهید و می گویید به کودک توجه دارید و شیراز شهر دوستدار کودک است؛ چگونه می توانید این مرکز را تخریب کنید؟ گفتند ما جایی دیگری را در قبال اینجا به شما می دهیم. در آن جلسه من گفتم که این فضا فرهنگی است و هویت 52 ساله دارد به علاوه  این فضا توانسته به توسعه و شکوفایی ذهنی بچه های گذشته تا سه نسل پیش کمک کند و شما با تخریب اینجا هویت را از بین می برید.

اما آیا شهرداری قصد دارد در قبال تخریب این مرکز جای دیگری به کانون بدهد؟

افتخاری ادامه می دهد: شهرداری یک فضای 150 متری را کنار خیابان به ما پیشنهاد داد که شیبش خیلی زیاد بود و روی تپه ای قرار داشت و بچه ها وقتی می دویدند می آمدند وسط بلوار و امکان داشت اتفاقات بدی برایشان بیفتد. من هم گفتم آنجا را قبول نمی کنم . اینجا مناسب نیست و من مرکز را تخلیه نمی کنم. بعد هم برای عدم تخلیه شروع کردیم به جمع کردن امضاء. بسیاری هم در صفحه های اینستای خود موافقت خود را با حرکت ما نشان دادند. من در چند مرحله به شورای شهر رفتم و با اعضای شورا صحبت کردم و به آنها گفتم که یک مطالبه اجتماعی شکل گرفته که کار دست شما می دهد و دغدغه همه مسئولین کانون هم این است که برای بچه هایی که می خواهند در شهر شیراز به عنوان شهر دوستدار کودک فعالیت کنند، تصمیم درستی گرفته شود. خلاصه شهرداری یک لایحه قضایی برای ما فرستاد و من بلافاصله در پاسخ به آنها لایحه ای برایشان فرستادم و گفتم که شما نمی توانید ما را ملزم کنید به تخلیه این ساختمان و اگر قرار است شما از ما شکایت کنید این مسئله باید در شورای حل اختلافی که بین دو دستگاه به وجود می آید یعنی شورای حل اختلاف ماده 69، رسیدگی شود و گفتم من سال گذشته 100 میلیون هزینه کردم و ساختمان را بازسازی و مقاوم سازی کردم امسال هم 100میلیون هزینه می کنم درش را جا به جا می کنم و دیوارهای زائد را بر می دارم تا هم نظر شهرداری جلب شود و فضایی که مناسب باشد و بچه ها بتوانند به مرکز بیایند را ایجاد کنم. بچه های معلول هم از اینجا استفاده می کنند و فقط اینجا را می شناسند  برای همین ما همینجا می مانیم. من پرونده این مرکز را دیده ام گذشتگان قبل از انقلاب با شرکتهایی قرارداد بسته بودند که این ساختمان را آنقدر محکم ساخته اند که اصلا در حال حاضر فرسوده به شمار نمی رود  بعلاوه ساختمان در یک فضای فرهنگی ساخته شده چون آنها متوجه بوده اند اینجا را روبروی حافظیه بسازند که بچه ها وقتی از این مرکز بیرون می آیند حافظیه را ببینند و بفهمند که حافظ اسطوره ادب و هنر و فرهنگ است.

از افتخاری می پرسم در قبال مرکز شماره 2 که 9 سال پیش از سوی شهرداری تخریب شد چه؟ آیا جای مناسبی گرفتید؟ او پاسخ می دهد: مرکز 2 ما هم 9 سال پیش تخریب شد به خاطر پل کابلی و شهرداری قول داد که شما به یک ساختمان اجاره ای بروید تا ما جای مناسبی برای شما در نظر بگیریم ولی از سال 90 تاکنون جایی به ما داده نشده و در حالیکه مرکز شماره 2 ما 1400 متر مساحت داشت خانه ای استیجاری را به جای آن به ما داده اند که دوخوابه است ما بدعهدی شهرداری را 9 سال است که می بینیم . من به شهرداری گفته ام که اگر جای آن مرکز فضای مناسبی به ما ندهید برای آن مرکز هم شکایت می کنم. شما حقوق کودک را زیر پا گذاشته اید .

پرونده این مناقشه همچنان در استانداری شیراز باز است و باید دید در روزهای آینده به چه نتیجه ای می رسد.

 

........گزارش روز

* نتایج طرح آمارگیری از گذران ایرانی ها در زمستان گذشته

به نقل از مرکز آمار، طرح آمارگیری گذران وقت یکی از طرح‌های مهم مرکز آمار ایران است. این طرح  با مراجعه به خانوارها و با هدف دستیابی به شیوه گذران وقت افراد ١٥ ساله و بیشتر ساکن در نقاط شهری کشور، شناخت نوع و مدت ‌زمان فعالیت‌های انجام‌شده توسط آنها در ٢٤ ساعت به اجرا درآمده است.

این طرح در دومین هفته اسفند ماه  ١٣٩٨در نقاط شهری کشور اجرا شد. به دلیل شیوع ویروس کووید ١٩ در ٧ استان (اردبیل، اصفهان، سمنان، خراسان رضوی، قزوین، کرمان و گیلان) و اعلام وضعیت قرمز در آنها این  طرح اجرا نشده است.

بررسی نتایج این طرح نشان می‌دهد که:

متوسط بیش‌ترین زمان صرف شده در شبانه‌روز به ترتیب:

 گروه فعالیت «رسیدگی و خود مراقبتی (شامل خوابیدن، خوردن و آشامیدن، مراقبت‌های بهداشتی – پزشکی، سفر مرتبط با فعالیت‌های رسیدگی و خودمراقبتی و ...)» با ١١ ساعت و ٤٠ دقیقه

«فرهنگ، فراغت، رسانه‌های گروهی، تمرین‌های ورزشی(شامل بازدید از، رویدادهای‌/ مکان‌های فرهنگی، تفریحی و ورزشی، سرگرمی‌ها، شرکت در ورزش‌ها، استفاده از رسانه‌های گروهی، مطالعه در اوقات فراغت، تماشای تلویزیون، گوش دادن به رادیو، سفر مرتبط با فرهنگ، فراغت، رسانه­های گروهی و تمرین‌های ورزشی و ...)» با ٤ ساعت و ٢٩دقیقه

 «خدمات خانگی بدون مزد برای اعضای خانوار و خانواده (شامل تهیه و آماده کردن غذا، تمیز کردن خانه، خرید کردن برای اعضای خانوار، نگهداری از گل و گیاه و حیوان خانگی و ...)» با ٣ ساعت و ٣ دقیقه.

«اشتغال و فعالیت‌های مرتبط برای مزد (شامل اشتغال در شرکت‌ها، نهادهای دولتی و مؤسسات غیرانتفاعی، اشتغال در بنگاه‌های اقتصادی خانگی تولید کالاها، اشتغال در خانوارها و بنگاه‌های اقتصادی خانگی ارائه خدمات، فعالیت‌های فرعی و وقفه‌های مرتبط با شغل، جستجوی شغل، راه‌اندازی شغل، سفر و تردد مرتبط با شغل و ...» با ٢ ساعت و ٤٠ دقیقه و این مدت زمان برای مردان در حدود ٤  ساعت  ٤٦ دقیقه می‌باشد.

«معاشرت، ارتباط، مشارکت اجتماعی و آداب و رسوم دینی (صحبت‌ کردن، شرکت در رویدادهای اجتماعی‌/ فرهنگی جامعه، نقش داشتن در مسئولیت‌های مربوط به شهروندی، آداب و رسوم دینی، سفر تفریحی‌- زیارتی و ...)» با ١ ساعت و ٢٤ دقیقه بوده است.

 همچنین کمترین زمان صرف شده در شبانه‌روز مربوط به «کار داوطلبانه بدون مزد، کارآموزی و سایر کارهای بدون مزد » با ٢ دقیقه است.

در بین مردان، بعد از فعالیت «رسیدگی و خود مراقبتی»، متوسط بیش‌ترین زمان صرف شده در شبانه‌روز به ترتیب مربوط به گروه فعالیت «فرهنگ، فراغت، رسانه‌های گروهی، تمرین‌های ورزشی» با ٤ ساعت و ٥٤ دقیقه، «اشتغال و فعالیت‌های مرتبط برای مزد» با ٤ ساعت و ٤٦ دقیقه و « معاشرت، ارتباط، مشارکت اجتماعی و آداب‌ورسوم دینی» با ١ ساعت و ٣٩ دقیقه بوده است.

در بین زنان، متوسط بیشترین زمان صرف شده بعد از رسیدگی و خودمراقبتی، به ترتیب مربوط به گروه فعالیت «خدمات خانگی بدون مزد برای اعضای خانوار و خانواده» با ٥ ساعت و ٠٦ دقیقه و « فرهنگ، فراغت، رسانه‌های گروهی، تمرین‌های ورزشی» با ٤ ساعت و ٥٠ دقیقه در رتبه بعدی قرار دارد.

مقایسه الگوی گذران وقت بین مردان و زنان گویای این مطلب است که زنان نسبت به مردان در یک شبانه روز وقت بیشتری به خدمات خانگی بدون مزد و در گروه فعالیت اشتغال برای مزد، زمان کمتری اختصاص می‌دهند.

مقایسه الگوی گذران وقت در دو فصل پاییز و زمستان نشان می‌دهد شیوع کرونا ویروس بر الگوی گذران وقت افراد جامعه اثر گذاشته است به طوری که خدمات خانگی بدون مزد به طور متوسط ٢٢ دقیقه و رسیدگی و خود مراقبتی ٢٥ دقیقه نسبت به فصل پاییز زمان بیشتری  و «فرهنگ، فراغت، رسانه‌های گروهی، تمرین‌های ورزشی» با ٢٣ دقیقه، «معاشرت، ارتباط، مشارکت اجتماعی و آداب‌ورسوم دینی» با ٢٢ دقیقه زمان کمتری نسبت به فصل پاییز به خود اختصاص داده است.

خاطرنشان می‌سازد که نشریه این طرح در درگاه ملی آمار به نشانی www.amar.org.ir در طبقه فرهنگ، ورزش، گردشگری / فرهنگ عمومی قابل دسترسی است.

 

 

..........سلامت و بهداشت

* گام‌های تند ایران در ساخت واکسن کرونا. وزیر بهداشت ضمن اعلام اقدامات موثر ایران در ساخت واکسن کووید-۱۹ گفت: اغلب تست‌های مدل‌های حیوانی این واکسن پاس شده و در آینده بسیار نزدیک برای کلینیکال ترایال (مطالعات بالینی) در انسان وارد عمل خواهیم شد.

به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی با اشاره به درس‌های کووید ۱۹ به دنیا، گفت: کووید-۱۹ گرچه برای دنیا بلا بود، اما درس‌های بزرگی هم به دنیا آموخت؛ اولین درس این بود که دنیا در عین ادعای آگاهی، اما بسیار ناآگاه است به آنچه که می‌تواند اقتصاد، فرهنگ و تمام زیربناهای کشورها را تحت تاثیر قرار دهد.

وی افزود: دومین درس کووید-۱۹ به دنیا آن بود که عده‌ای علیرغم اعلام قابلیت‌ها و بضاعت‌ها  آنگونه که می‌گویند قدرتمند و دارای بضاعت نیستند و نشان داد کشورهایی مثل جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم و اوج بستن دست‌ها، می‌توانند  در این اقیانوس شنا کنند؛ به طوری که در طی کمتر از ۶۰ روز و به همت تولید کنندگان داخلی، از وارد کننده به تولید کننده و بعد هم به صادر کننده مایحتاج مدیریت کووید۱۹ بدل شدیم و این از افتخارات ملی است.

وزیر بهداشت ادامه داد: نکته دیگری که کووید ۱۹ به دنیا آموخت آن است که برای غلبه بر این بیماری همه باید کنار هم باشند و نمی‌شود جزیره‌ای قدرتمند داشت و بر بیماری فائق آمد. امروز همه دنیا باید کنار هم قرار گیرند تا بتوانند با ساخت دارو و وحدت جهانی و در کنار هم قرار گرفتن در تولید واکسن بر این بیماری فائق آیند.

وزیر بهداشت همچنین گفت: خبر خوش برای مردم آن است که خوشبختانه ما در ساخت واکسن کووید-۱۹ گام‌های موثری برداشتیم و امروز تعداد قابل توجهی از دانشمندان ما با تکیه بر دانش بومی و استفاده از تجربیات جهانی در کنار یکدیگر در ساخت واکسن کووید۱۹ گام‌های تندی را برمی‌دارند. خود نیز در چهار ماه گذشته لحظه به لحظه کنارشان بودم و موارد را دنبال کردم و البته اقدامات را خیلی هم با فریاد اعلام نکردیم

* تعداد زیادی از خوزستانی‌ها در حال ابتلا به کرونا هستند: سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با اشاره به احتمال اعمال محدودیت‌ها در شهرهای قرمز استان، گفت: روند شیوع کرونا در خوزستان خوب نیست و تعداد زیادی از مردم در حال ابتلا هستند.

به نقل از ایسنا: رضا نجاتی افزود: در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا، بر اساس نظرات دانشگاه‌های علوم پزشکی، پیشنهادات جمع‌بندی و به ستاد ملی کرونا منعکس شد. یقینا ستاد ملی بر اساس شرایط خوزستان تصمیم‌گیری می‌کند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان گفت: آنچه اهمیت دارد اجباری شدن استفاده از ماسک در ادارات و مراکز سرپوشیده است. مدیران دستگاه‌ها و اصناف توجه داشته باشند و به افرادی که ماسک ندارند، خدمات ارائه ندهند.

وی بیان کرد: باید با برگزارکنندگان مراسم عروسی و عزاداری نیز به صورت جدی برخورد شود و فرمانداران، فرماندهان انتظامی و دادستان‌ها باید به این مسئله توجه کنند.

نجاتی گفت: مجوز دفن نیز در صورتی صادر می‌شود که تنها ۱۰ نفر در مراسم تشییع شرکت کنند و پس از آن قرار نیست دیگر مراسمی در شهرها برگزار شود.

 

...........ورزشی

* در گروه طلایی های پارالمپیک هستم

ملی پوش پارا دو و میدانی ایران با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا بر عملکرد او تأثیر گذاشته است گفت: در ماه های گذشته تمامی تمریناتم انفرادی بود و مربی به طور آنلاین بر آن نظارت داشت.

مهدی اولاد با اشاره به تأثیر شیوع ویروس کرونا بر روی تمریناتش اظهار داشت: شیوع و فراگیری ویروس کرونا موجب تعطیلی تمامی برنامه ها شد و ما مجبور بودیم به صورت انفرادی تمرینات را در خانه یا باشگاه های خصوصی دنبال کنیم.

وی با اشاره به سبک تمریناتش در دوران قرنطینه خانگی عنوان کرد: پس از دستور ستاد پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تمام اردوهای آماده سازی تعطیل شد و من از طریق یکی از دوستانم که باشگاه داشت، کارهای بدنسازی را با رعایت مسائل بهداشتی انجام می دادم. همچنین با هماهنگی شهرداری تهران زمینی در اختیار من قرار گرفت تا پرتاب هایم را انجام دهم. در این مدت، تمام کار ها بر عهده خودم بود.

دارنده مدال طلای قهرمانی جهان ادامه داد: در جریان تمرینات انفرادی مربی به‌ طور آنلاین بر عملکردم نظارت داشت و تمام دستورات تمرینی را از او می گرفتم. الآن در سطح آمادگی نسبی قرار دارم اما تعطیلی سه ماه اردوی منظم بر روی عملکردم تأثیر گذاشته است. قرار بود خردادماه به یک مسابقه خارج از کشور اعزام شوم تا از شرایط رقابت دور نباشم اما تمام مسابقات آسیایی و جهانی تعطیل است.

پیشنهاد دادم تا یک مسابقه رکوردگیری انجام شود و توانایی هایم در آن مسابقه محک بخورد. این ملی پوش پارا دو و میدانی افزود: در گروه طلایی های کمیته ملی پارالمپیک قرار دارم. از این رو، مبلغی که برای ورزشکاران شانس مدال طلا در نظر گرفته شده، از سوی کمیته ملی پارالمپیک پرداخت می شود و قرار است تا زمان پارالمپیک توکیو نیز ادامه داشته باشد. اگر اینگونه شود، دغدغه ورزشکاران کمتر خواهد شد. چون برخی از آنها منبع درآمد دیگری ندارند.

 

 

............حوادث

* دختر 18 ساله را ربودند/ پنج عضو باند دستگیر شدند

خراسان نوشت: 5 عضو باند شیاطین کثیف که با ربودن دختر جوانی در مشهد، او را مورد آزار و اذیت های وحشیانه قرار داده بودند با صدور دستورات ویژه قضایی دستگیر و روانه زندان شدند.

 ماجرای «خانه وحشت» در بیابان های اطراف منطقه سیدی مشهد از خرداد گذشته زمانی لو رفت که خودروی ریو سفیدرنگ با 3 سرنشین جوان وارد مشهد شد. راننده که جوان 20 ساله ای به نام «متین» بود از چند ماه قبل در فضاهای مجازی و با ارسال پیامک برای یک دختر جوان، ایجاد مزاحمت می کرد و قصد داشت با او ارتباط برقرار کند اما دختر مذکور شماره تلفن جوان مزاحم را مسدود کرد. همین موضوع باعث شد تا «متین» سوار بر خودروی ریو از یکی از شهرهای مرزی خراسان رضوی و به همراه دوتن از دوستانش عازم مشهد شود. این گزارش حاکی است: 3 جوان در محدوده خیابان شهید مفتح به کمین «م» (دختر 18 ساله) نشستند.

وقتی دختر جوان از محل کارش بیرون آمد ناگهان در محیطی خلوت به زور و تهدید او را در حالی داخل خودروی ریو انداختند که چند نفر از اهالی نیز شاهد این صحنه آدم ربایی بودند ولی آدم ربایان توجهی نکردند و در تماس با دیگر اعضای باند، او را به خانه مجردی یک چوپان در بیابان های اطراف منطقه سیدی بردند. التماس ها و گریه های دختر جوان، هیچ فایده ای نداشت و 5 تن از اعضای باند 6 نفره «شیاطین کثیف» او را تا صبح روز بعد مورد آزار و اذیت های وحشیانه قرار دادند. از سوی دیگر پدر کارگر این دختر که از تأخیر ناگهانی فرزندش نگران شده بود وقتی به نزدیکی محل کار او آمد در جریان آدم ربایی قرار گرفت و بلافاصله ماجرا را به پلیس گزارش داد.

با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع و با صدور دستورات محرمانه ای از سوی قاضی اسماعیل عندلیب (معاون دادستان مرکز خراسان رضوی) بی درنگ نیروهای اطلاعات و تجسس کلانتری میرزا کوچک خان مشهد وارد عمل شدند و تحقیقات خود را در محل وقوع جرم آغاز کردند. آن ها در یک عملیات هماهنگ موفق شدند خودروی ریو را شناسایی و «متین» را در حالی دستگیر کنند که قصد داشت دختر مذکور را از خودرو پیاده کند. با دستگیری «متین» این پرونده وارد مرحله جدیدی شد و چهار عضو دیگر این باند نیز در عملیات های جداگانه دستگیر شدند.

«متین» (جوان 20 ساله) در بازجویی ها گفت: پدرم منزلی را که در مشهد داشتیم به پدر «م» (دختر 18 ساله) اجاره داد و من شماره تلفن او را از روی قولنامه بنگاه املاک (اجاره نامه) یادداشت کردم و قصد داشتم با آن دختر ارتباط برقرار کنم اما وقتی با مخالفت دختر روبه رو شدم برای دیدن او به مشهد آمدم که در بین راه دو نفر از دوستانم را نیز سوار کردم و گفتم که قصد دارم دختری را ببینم! وقتی «م» را به زور سوار خودرو می کردم او جیغ می کشید و فریاد می زد! اما هوا و هوس جلوی چشمان مرا گرفته بود و به فریادهایش توجهی نداشتم تا این که با یک جوان 27 ساله چوپان هماهنگ کردیم و «م» را به خانه مجردی او در بیابان های اطراف سیدی بردیم. همراهانم با دیگر دوستانشان هم تماس گرفتند که شش نفر شدیم! و آن دختر را تا صبح مورد آزار و اذیت قرار دادیم. صبح روز بعد هم او را تهدید کردیم که اگر ماجرا را برای کسی بازگو کند بلای بدتری به سرش می آوریم! به همین خاطر او را به محله خودشان آوردم که توسط پلیس دستگیر شدم!

برخورد قاطع دستگاه قضایی خراسان رضوی با جرایم خاص، موجب شد تا این پرونده به صورت ویژه در دستور کار شعبه سوم دادگاه کیفری یک خراسان رضوی قرار گیرد. بنابراین به دستور قاضی اسماعیل شاکر (رئیس شعبه سوم دادگاه کیفری یک) تحقیقات ویژه ای برای ریشه یابی ماجرای «خانه وحشت» آغاز شد و این پرونده برای پیگیری دراختیار کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی قرار گرفت. این گزارش حاکی است، اتهامات آدم ربایی و تهدید نیز با نظارت مستقیم قاضی عندلیب در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در حال رسیدگی است تا با تکمیل تحقیقات محاکمه شیاطین کثیف آغاز شود. شایان ذکر است، رصدهای اطلاعاتی برای دستگیری یکی از متهمان فراری این پرونده ادامه دارد.

 

 

 

Page Generated in 0/0065 sec