کد خبر: 19914
مازندران ۶۰ هزار جمعیت با معلولیت حاد دارد
مدیرکل بهزیستی مازندران از شناسایی ۶۰ هزار معلول در این استان خبر داد و گفت که این آمار تنها مربوط به معلولیت‌های حاد است.

به گزارش ایران سپید جمال باقری در نشست با کارشناسان پیشگیری سراسر استان در ساری آمار موجودرا " غیرقابل پذیرش " توصیف کرد و افزود : بر اساس میانگین ۱۰ درصد جامعه مازندران دارای معلولیت هستند که فقط ۲ درصد آنها توسط بهزیستی شناسایی و خدمات رسانی می شوند.

وی بیشترین میزان معلولیت را مربوط به بدو تولد و مشکلات در غربالگری دانست و از کارشناسان خواست تا در این زمینه ورود کنند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید بر این که معلولیت هزینه سنگینی را بر خانواده ها و جامعه تحمیل می کند، گفت : این در حالی است که بیشتر معلولیت ها با مشاوره های پزشکی و بهداشتی به راحتی قابل درمان و یا مدیریت است که در این زمینه لازم است بهزیستی و خانواده ها به صورت جدی ورود کنند.

درمان محوری و حفظ مشکل 

 مدیرکل بهزیستی مازندران نگاه درمان محوری را مهم ترین مشکل جامعه در بخش های مختلف دانست و گفت : در حوزه بهزیستی هم برنامه ریزی درمان محور برای آسیب های اجتماعی دردی از جامعه هدف بهزیستی درمان نمی کند و لازم است پیشگیری مستمر ، فراگیر به یک عادت تبدیل شود. 

وی افزود : متاسفانه همواره عملکرد بهزیستی برای پیشگیری مقطعی بوده و عملکرد و رفتار درمان محوری برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی هم با نتیجه ای جز ارائه آمارهای خالی همراه نبوده و عملا تاثیری بر جامعه نداشته است .  

 باقری با اشاره به اینکه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با آمار و ارقام امکان پذیر نیست ، گفت: باید متولیان پیشگیری در شهرستان ها از تکیه به آمار رها شده و وارد آسیب های اجتماعی شوند و بر روی مشکلات و راه حل ها متمرکز شوند.

وی از مسئولان و کارشناسان پیشگیری شهرستانی مازندران خواست از آمارسازی ها پرهیز کرده و مشکلات را همانگونه که هست برای مردم ، مسئولان مربوطه و تشکل های مردم نهاد بازگو کنند.

باقری گفت : مشکلات و آمارهای حوزه آسیب های اجتماعی اقناع کننده نیست و نباید کارشناسان بهزیستی شهرستان ها به بهانه مدارا با مدیران ارشد مسائل را پنهان کنند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه نباید فقط بهزیستی نگران آسیب‌های اجتماعی باشد ، گفت: خانواده ها و تشکل های اجتماعی باید برای پیشگیری قدم جلو بگذارند و این مسئله به یک عادت تبدیل شود.

وی افزود : متاسفانه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فقط برگردن بهزیستی واگذار شده است و به عنوان یک وظیفه سازمانی و اداری تعریف می شود.

باقری تاکید کرد که باید بهزیستی شهرستان ها خانواده ها و تشکل های مردم نهاد را با آسیب های اجتماعی درگیر کرده و پیشگیری از این آسیب ها را به یک عادت تبدیل کنند.

بهزیتسی مازندران ۲۵۰ هزار جامعه هدف دارد که از این تعداد حدود ۶۰ هزار نفر دارای معلولیت جسمی و حرکتی هستند.

Page Generated in 0/0044 sec