کد خبر: 18511
مناسب سازی محیط ضامن حضور معلولان در جامعه
۲۲۰ معلول از روستاهای خرم‌دره تحت پوشش بهزیستی قراردارند که لازمه بازگردان این افراد به جریان زندگی، مناسب‌سازی محیط و توانمندسازی آنان است.

به گزارش ایران سپید تاکنون جلسات بسیاری در حوزه مناسب سازی معابر و اماکن عمومی در شهرستان خرم‌دره برگزار شده است ولی با توجه به اهمیت موضوع این امر باید به قدری یادآوری شود تا مشکل مناسب سازی به صورت ریشه ای حل شود و هر شخصی در هر جایگاه خدمتی در جامعه به این موضوع مهم توجه داشته باشد تا معلولان بتوانند بدون خطر و مانع به تنهایی و با عزت نفس در جامعه تردد کنند.

به طور مثال شاید یک مغازه دار شریف که به دلیل کمبود جا در مغازه خود، بخشی از لوازم مغازه را در پیاده رو و محل عبور و مرور افراد قرار می دهد نمی داند عاملی در سست کردن اراده معلول در خروج از منزل ایجاد می کند درحالی که اگر این فرد از نتیجه عمل خود آگاه باشد از این کار خودداری می کند، بنابراین  به نوعی باید به اصلاح محیط و تدارک وسایل حمل و نقل اقدام شود به طوری که یک فرد معلول قادر باشد آزادانه، مستقل و بدون خطر در اماکن و معابر عمومی تردد کند.
نکته مهمی که در این میان نباید از آن غافل شد این است که مناسب سازی تنها برای معلولان و جانبازان نیست و سالمندان، کودکان و مادران باردار نیز از منافع مناسب سازی بهره مند می شوند.
دستگاه‌هایی که مشمول برنامه مناسب‌سازی هستند شامل کلیه وزارتخانه ها، نهادهای عمومی و موسسات و سازمان‌های دولتی هستند که به نحوی بودجه آنها از طریق دولت تامین می‌شود.
با توجه به اینکه موضوع مناسب سازی تا ده سال قبل در کشور ما امر غریبی بوده با این حال در همین چند سال اخیر اقدامات خوبی در راستای مناسب سازی در شهرستان خرم‌دره صورت گرفته است به طوری که می توان گفت درصد بالایی از معابر شهرستان مناسب سازی شده است.
به گزارش ایرنا، رئیس اداره بهزیستی شهرستان خرم‌دره روز دوشنبه در جلسه مناسب‌سازی و بهسازی معابر و اماکن عمومی این شهرستان ابراز کرد: مناسب سازی معابر الفبا و لازمه حضور معلولان در جامعه است و اولین امکانی که برای عزیزان معلول می توان فراهم کرد زمینه سازی برای حضور این افراد در جامعه است.
علی نجاتی تاکید کرد: فرهنگ عمومی در زمینه مناسب سازی بسیار مهم است و باید به خاطربسپاریم که از مزایای مناسب سازی تنها معلولان جامعه بهره‌مند نمی شوند.

وی با اشاره به اقدامات مهمی که در این راستا برای سومین سال متوالی توسط دبیرخانه اجرایی برگزار شده، یادآور شد: یکی از قسمت‌های مهم در جشنواره شهید رجایی که امتیاز بالایی نیز دارد اهمیت دادن دستگاه ها به مناسب سازی است.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان خرمدره با تقدیر از دستگاه‌هایی که به این مقوله اهمیت داده اند، خاطرنشان کرد: در مناسب سازی معابر و اجرای سطح شیب‌دار باید به زاویه سطح که برای قابل استفاده بودن کمتر از ۱۵درجه باشد، توجه شود.
وی ابراز کرد: تا به امروز ۲۸۰ میلیون ریال در زمینه مناسب سازی در شهرستان خرم‌دره اعتبار هزینه شده و امید است در نیمه دوم سال این اعتبارات افزایش یابد.
این مسئول تاکید کرد: عمده مسائل و مشکلات بر سر راه مناسب سازی بودجه و زمان بر بودن آن است که البته امسال با توجه به ارزیابی اداره‌ها در سال جاری به خوبی از این مهم استقبال کرده اند با این وجود مشکلاتی مانند بودجه ناکافی، فضای ناکافی و نامناسب اداره و در برخی مواقع نیز استیجاری بودن ساختمان اداره از موانع مهم مناسب سازی بوده است.
وی با تاکید بر مشارکت خیران در کمک به معلولان در روستاها، بیان کرد: خوشبختانه امروز در کل کشور معلولان روستایی به طور صد درصد شناسایی شده‌اند و در روستاهای شهرستان خرم‌دره ۲۲۰ معلول از خدمات توانبخشی و اشتغال بهره‌مند هستند.
نجاتی در خصوص توانبخشی مبتنی بر جامعه نیز افزود: این مقوله جدا از مناسب سازی نیست و دهیاران در این زمینه که تمرکز اصلی آن بر معلولان ساکن روستاها است توجه داشته باشند، همچنین بهزیستی تلاش دارد خدماتی که به معلولان شهری ارایه می دهد در روستاها نیز این خدمات جریان داشته باشد.
فرماندار شهرستان خرم‌دره نیز در این جلسه یادآور شد: خوشبختانه دستگاه های خدمات‌رسان شهرستان اقدامات خوبی در راستای مناسب سازی آغاز کرده اند، به ویژه شهرداری خرم‌دره که از زمان آغاز به کار حدود ۳ کیلومتر خط بریل ایجاد کرده و ۱۲ مشکل اساسی در معابر و اماکن عمومی را حل و فصل کرده است به طوری که شهر خرمدره در این زمینه به اندازه ۱۰ سال پیش افتاده است.
حجت محمدی تصریح کرد: تمامی ساختمان‌های اداری جدیدالاحداث شهرستان موارد مناسب سازی را رعایت کرده اند و در زمینه مناسب سازی ساختمان‌های قدیمی‌تر متاسفانه این امکان وجود ندارد.
وی تاکید کرد: از اقدامات بسیار موثر شهرداری خرم‌دره ایجاد رمپی در مقابل پمپ بنزین بوده که تا ۳۶ درصد از تصادفات این قسمت را کاهش داده است.
این مسئول ابراز کرد: اهمال و کوتاهی دستگاه‌ها در مناسب‌سازی قابل چشم پوشی نیست و اگر دستگاه‌های مشکلی در این باره دارد باید گزارش دهد.
فرماندار خرم‌دره خاطرنشان کرد: هرچند در این زمینه دستیابی به ایده آل ها بسیار دشوار است با این حال تا حدی که در توان داریم برای روسفیدی در مقابل این قشر عزیز از هیچ کوششی فروگذار نخواهم کرد.
 بیان مشکلات و چالش هایی که جامعه معلولان و جانبازان در جامعه با آن مواجه هستند از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود تا مسئولان ادارات از دریچه نگاه این افراد موضوع مناسب‌سازی را مورد بررسی قرار داده و در اقدامات آتی مدنظر قرار دهند./ ایرنا

 

Page Generated in 0/0054 sec