کد خبر: 17433
یک هزار و 500 میلیارد تومان بودجه معاونت توانبخشی در سال 98
مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور از اختصاص یک هزارو 500 میلیارد تومان بودجه به حوزه توابخشی خبر داد.

به گزارش ایران سپید  مصطفی سراج،  مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشوردر گفتگو با ایران سپید از اختصاص هزارو 500 میلیارد تومان بودجه به حوزه توابخشی خبر داد و گفت: «این مبلغ در بخشهای مختلف حوزه توانبخشی تقسیم شده به طوری که بودجه اختصاص یافته به  دفتر توانبخشی و مراقبتی  حدود 700 میلیارد تومان، دفتر توانمندسازی 320 میلیارد و در دفتر روزانه بیش از 400 میلیارد تومان است. البته این اعتباراتی که به حوزه توانبخشی تخصیص پیدا کرده قطعی نیست و امکان دارد رقم بودجه ای در هر بخش دستخوش تغییر شود.

وی افزود: بخش اعظم این بودجه هم صرف پرداخت یارانه، ایجاد اشتغال، توانمندسازی، تجهیزات و وسایل توانبخشی میشود.» سراج در پاسخ به اینکه آیا در سال جدید افزایش مستمری ایجاد میشود یا نه گفت:« در سال 96 کل مستمری بگیران سازمان بهزیستی 325 هزار نفر بودند که در سال 97 با موافقت دولت توانستیم این رقم را به 890 هزار نفر برسانیم و تعداد بسیاری از پست نوبتی هایمان را که سالها در انتظار دریافت مستمری بودند را وارد چرخه حمایتی کنیم. جدایی از افزایش تعداد مستمری بگیران میزان این کمک معیشت هم افزایش چشم گیری داشت به طوری که به غیر از 53 هزار تومان 108 هزار تومان دیگر هم به میزان مستمری ماهانه مددجویان افزوده شد.

تمام تلاش دولت و سازمان این است که دریافتی مددجویان رشد قابل توجهی پیدا کند اما متاسفانه در شرایط بد اقتصادی پیش آمده  این رشد مستمری در حساب مددجویان محسوس نبود.» مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی از برنامه های آینده حوزه توانبخشی گفت: «با توجه به شعار بهزیستی که توجه به خانواده مددجویان است یکی از برنامه های آینده حوزه توانبخشی پرداخت مستمری به خانواده فرد مستمری بگیر است. از890 هزار نفر معلولی که مستمری دریافت میکنند بعد خانواری 170 هزار نفریشان هنوز لحاظ نشده است.

به طوری که اگر در خانواده ای، سرپرست خانوار مستمری دریافت میکند افراد تحت پوشش مثل همسر و فرزند هم باید به جمع این هزینه کمک معیشتی افزوده شوند تا با افزایش این مبلغ دریافتی بتوانند گره ای هرچند کوچک از مشکلاتشان را بازکنند. وی افزود: اگر بخواهیم 170 هزار نفر را هم به جمع مستمری بگیران اضافه کنیم چیزی حدود 450 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. خوشبختانه دولت موافق این طرح است اما به دلیل بودجه سنگینی که می طلبد باید بیشتر روی آن کارشود اگر این طرح را به مرحله اجرا برسانیم میتوانیم کمک بیشتری را درجهت رفاه معلولان ارائه دهیم.» سراج با اشاره به برنامه  بعدی حوزه توانبخشی گفت:« پرداخت حق پرستاری به همه معلولان شدید و خیلی شدید از دیگر برنامه های ماست.

در حال حاضر حق پرستاری فقط به معلولان ضایعه نخاعی تعلق میگیرد. که در نظر داریم دیگر معلولان را هم مشمول این طرح کنیم و مرحله بعد افزایش مبلغ حق پرستاری تا آنچه در قانون حمایت از حقوق معلولان تصویب شده محقق گردد.» وی در پاسخ به اینکه افزایش 20 درصدی مستمری در سال جدید چه زمانی اعمال میشود بیان کرد:« نگرانی ما افزایش 20 درصد مستمری در سال 98 نیست هرچند با تاخیر این افزایش اعمال خواهد شد. تلاش ما افزودن بعد خانوار به این چرخه است و البته تامین هزینه حق پرستاری به همه معلولان تا مبلغ قابل توجهی دست مددجویان دارای معلولیت را بگیرد.»

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایران سپید مینی بر اینکه آیا نابینایان هم حق پرستاری دریافت میکنند یا نه گفت: «حق پرستاری برای معلولان شدید و خیلی شدید است اگر نابینایی در کمیسیون پزشکی تشخیص داده شود معلولیت شدید یا خیلی شدید دارد میتواند با اجرایی شدن این طرح حق پرستاری را دریافت نماید. البته اگر این طرح اجرایی شود این به آن معنا نیست که ما می توانیم همه معلولان شدید و خیلی شدید را به یکباره مشمول حق پرستاری کنیم بلکه افراد باید کم به این چرخه افزوده شوند از یک میلیون و 450 هزار نفر معلول ثبت شده در سازمان بهزیستی    51 درصدشان شدید و خیلی شدید هستند چیزی حدود 740 هزار نفر معلولیت شدید دارند و با یک حساب سرانگشتی هم میتوان دریافت که باید بودجه قابل توجه ای در این بخش هزینه شود.»

سراج در خصوص پشت نوبتی های سازمان هم گفت:« درسال گذشته در مقطعی دیگر پشت نوبتی نداشتیم اما در حال حاضر 160هزار نفر دوباره پشت نوبت دریافت مستمری هستند. مشکل دیگری که در سازمان با ان روبه رو هستیم افزوده شدن به آمار مددجویان سازمان است. افرادی که بر اثر تصادفات دچار معلولیت میشوند یا بخاطر ازدواج فامیلی و تولد کودک معلول به این جمعیت افزوده میشوند سبب شده است این چرخه هیچگاه متوقف نگردد.»

مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور در پایان این گفتگو با اشاره به اعتراضات نابینایان و ناشنوایان در خصوص دریافت مستمری گفت:« اعتراض هایی در سالهای گذشته به دستمان رسید که نابینایان و ناشنوایان از لحاظ میزان تعداد افراد تحت پوشش تعداد مستمری بگیران کمتری نسبت دیگر گروه های معلولیتی دارند. سال گذشته تلاش کردیم این را لحاظ کنیم و براساس  تعداد معلولان در هر گروه افراد به مساوات وارد چرخه دریافت مستمری شوند. از یک میلیون 450 هزار معلولی که داریم چیزی حدود 890 هزار نفر مستمری دریافت میکنند استان تهران و شهر تهران بیشتر معلول  مستمری بگیر را دارد.

Page Generated in 0/0044 sec