کد خبر: 1376
نشست تخصصی معلولان و زندگی شهری
نشست تخصصی معلولان و زندگی شهری در دو پنل به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد.

به گزارش ایران سپید نشست تخصصی معلولان و زندگی شهری در دو پنل به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد. پنل اول با موضوع، قانون و افراد دارای معلولیت با حضور فاطمه آلیا، رئیس فراکسیون معلولین، سخنگویی معاون سازمان بهزیستی، حافظی رئیس کمیسیون سلامت در شورای اسلامی شهر تهران، شاکری عضو شورای شهر، سهیل معینی مدیر عامل انجمن باور و صابری نماینده NGO های فعال در کشور آغاز شد. در طول مراسم معلولان سوالهای خود را جمع کرده و از مسوولان بمذکور می پرسیدند. فاطمه آلیا در پاسخ به اصلاحیه قانون حمایت از حقوق معلولان گفت: هر چند سال یکبار به علت پیشرفت در سطح کشور و جهان و تغییرات در شرایط کاری و زندگی قوانینی باید بازنگری شوند. وی افزود: در تلاش هستیم که معلولان هم بتوانند نماینده مجلس شده و این پیشنهاد قابل توجه کلیه سازمان های مردم نماد بوده است. وی ادامه داد: دکتر ربیعی به ما قول داده این لایحه را هر چه زودتر به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد و ما هم پیشنهادهای خود را به این لایحه وارد میکنیم.

پرداخت وامهای 5 تا 15میلیونی به معلولان:

سخنگویی معاون توانبخشی بهزیستی کل کشور با اشاره به جمعیت 15درصدی معلولان گفت: حدود یک میلیارد جمعیت در دنیا را معلولین تشکیل می دهند و یکی از شعارهای ما تساوی حقوق مردم و معلولین بود اما در این زمان با فعالیت های صورت گرفته در زمینه های مختلف هنوز فاصله زیادی با این شعار داریم. وی افزود: توانمندسازی به معنی حضور فعال معلولان در جامعه و طلب حق خود از مسئولان در عرصه های مختلف است. سخنگویی ادامه داد: افتتاح سامانه حمل و نقل، ایستگاه های «بی آر تی»، ویژه معلولان و حمایت از تحصیل این افراد شعار ما بوده زیرا یک معلول تحصیلکرده بهتر در جامعه حضور خود را نشان می دهد همچنین برای حمایت از معلولان و اشتغال زایی برای آنها سازمان بهزیستی برای آنها وام های 5 تا 15میلیونی در نظر گرفته است.

طرحی برای ارتقای سلامت معلولان:

رحمت الله حافظی رئیس کمسیون سلامت شورای شهر تهران در پاسخ به طرحی برای ارتقای سلامت معلولان بیان کرد: عضویت معلولان در کانونهای معلولان به منزله خروج معلولان از منازل است که این امر موجب بهبود سلامت روحی و شناسایی مشکلات آنها خواهد شد. وی ادامه داد: حضور معلولان در جامعه و سطح شهر مسئولین را بر آن میدارد که مشکلات آنها را بررسی و به رفع آنها اقدام کنند. 

هزینه رفت و آمد دانش آموزان معلول با شهرداریست:

در ادامه این پنل شاکری عضو شورای شهر تهران در خصوص نظارت شورا بر مناسب سازی معابر عمومی گفت: روز جهانی عصای سفید دو فوریت در شورا تصویب شد که بر اساس یکی ازآنها قرار شد  هزینه ایاب و ذهاب مدارس استثنایی را شهرداری بر عهده بگیرد. وی با اشاره به مناسب سازی برای کهنسالان و معلولین افزود: مناسب سازی در سطح شهر نه تنها  برای معلولین بلکه برای کودکان و کهنسالان نیز باید تبیین شود. شاکری ادامه داد: امر مناسب سازی برای معلولان است ولی حق همه افراد جامعه است که از معابر عمومی به راحتی استفاده کنند اما این در حالی است که مناسب سازی باید به معنای واقعی و اصولی آن در سطح شهر اجرا شود. در خصوص نکات مثبت  اصلاحیه قانون جامع حمایت از حقوق معلولان سهیل معینی پاسخ داد: باید نگاه همه جانبه در این قانون دیده شود. این قانون دارای بار مالی نیست. باید این قانون به صورت لایحه نه طرح از سوی دولت به مجلس ارائه شود تا بار مالی آن در نظر گرفته و دولت باید حداقل ها را برای زندگی معلولان به صورت مستمری در نظر بگیرد. وی افزود: دولت موظف به حمایت از خانواده های دارای معلولیت است و باید نگاه خاصی به بحث فرهنگی، اجتماعی و ورزشی معلولان داشته باشد. در پایان پنل اول فاطمه آلیا رئیس فراکسیون دفاع از حقوق معلولان گفت: من و دیگر همکارانم در صف شما معلولان هستیم تا بتوانیم با هم موانع را برداریم.

افراد دارای معلولیت و شهری بدون مانع

در ادامه نشست و پنل دوم که با موضوع «افراد دارای معلولیت و شهری بدون مانع» و  با حضور تشکری هاشمی معاون حمل و نقل شهرداری تهران، دکتر علی محمدی مشاور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، ترانه میلادی دبیر کانونهای نابینایی، دکتر گل مکانی مدیر کل سلامت شهرداری تهران و کمال اقبال دبیر مناسب سازی شهرتهران، برگزار شد حاضران به سوالهای معلولان پاسخ گفتند. 

آموزش برخورد با یک معلول برای رانندگان حمل و نقل عمومی:

در بحث سلامت و برگزاری کارگاه های تخصصی معلولان، گل مکانی  مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: هفته معلولان  فرصتی برای ارتباط این بخش از جامعه با مسئولان و دست اندرکاران است و باید همه مسئولان به نیازهای اساسی این قشر توجه کنند. وی تاکید کرد: سلامت تنها محدود به انجام کارهای پزشکی برای معلولان نمیشود بلکه همکاری های اجتماعی خود یکی از مولفه های سلامت اجتماعی است. مهمترین نیاز امروز شهروندان معلول، فراهم کردن فرصت برای مشارکت فعال معلولان در برنامه های سلامت است. گل مکانی ایجاد بسترسازی برای بهره مندی از توانمندیهای معلولان را مهمترین برنامه مدیریت شهری دانست و افزود: در هفته معلولان با سازمان های تاکسیرانی و اتوبوسرانی شهرداری، برنامه آموزشی را ترتیب داده ایم که رانندگان در این دوره آموزشی، نحوه برخورد با یک معلول را فرا میگیرند. وی تصریح کرد: برنامه های آموزشی و تربیتی در خصوص شهروندان معلول در این هفته آغاز و در کل سال تسری پیدا می کند. گل مکانی با تاکید بر اینکه نباید همه نیازهای معلولان را در سطح مناسب سازی دید، اظهار کرد: باید برای معلولان به عنوان شهروندان مشارکت جو در عرصه های فرهنگی و اجتماعی فرصت قائل شویم. دکتر اقبال در پاسخ به اینکه تاکنون ستاد مناسب سازی چند جلسه  داشته است، گفت: طی این دو سال گذشته 20 جلسه تخصصی برگزار شده است. وی ادامه داد: دستور العمل های خوبی در این راستا تصویب شد که در آن کلیه مکان های عمومی، مترو، بیمارستان ها، ادارات و معابرعمومی باید برای معلولان با بستری مناسب ساخته شود. 

عدم آمار دقیق در خصوص بیکاران معلول:

با اشاره به بحث اشتغال زایی دکتر علی محمدی مشاور وزیر کار گفت: در اصلاحیه قانون حمایت از حقوق معلولان 3 درصد استخدامی به 5 درصد افزایش یافته اما این در حالی است که برای آن 3 درصد هم ضمانت اجرایی وجود نداشت. اما دکتر روحانی، رئیس جمهور چشم انداز مناسبی برای سهم و ضمانت اجرای استخدام معلولان نوید داده است. علی محمدی افزود: یکی از مشکلات که هنوز در دست بررسی است دقیق نبودن آمار معلولان کشوراست، 25/1 صدم جمعیت بیکار کشور معلولان هستند اما این در حالی است که 2 درصد جمعیت بیکاران ما را این قشر تشکیل می دهند. یکی از برنامه های ما تعیین دقیق آمار بیکاران معلول در کشور است. در ادامه این نشست معاون حمل و نقل شهرداری تهران در خصوص آغاز به کار پایانه معلولان گفت: 22 دستگاه ون در اختیار سازمانهای مردمنهاد جامعه معلولان و جانبازان قرار گرفت تا کمکی باشد برای تسهیل تردد این قشر در سطح شهر، همچنین 10 دستگاه اتوبوس برای جابه جایی معلولان و جانبازان مناسب سازی شد اما با توجه به اینکه این تعداد اتوبوس و خودرو ون، جوابگو نیازهای آنان نبود، تعداد خودروها افزایش یافت. به گفته وی اکنون 60 دستگاه ون و 20 دستگاه اتوبوس مناسب سازی شده در پایانه معلولان به جانبازان و معلولان خدماترسانی میکند. هاشمی تصریح کرد: شهرداری در تلاش است با مناسب سازی بخشی از ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی و تجهیز آنها به سیستمهایی مانند قفل ویلچر، سیستم بالابر، کمربندهای ایمنی ویژه و... شرایطی را فراهم سازد که معلولان و جانبازان بتوانند به صورت رایگان با تقبل هزینه های سفر از سوی شهرداری، به راحتی در شهر تردد کنند. معاون شهردار تهران در خصوص نحوه خدماترسانی ناوگان حمل و نقل معلولان بیان کرد: اتوبوس های ویژه معلولان به صورت رایگان و 24 ساعته در خدمت جانبازان و معلولان عزیز بوده همچنین ونهای موجود در پایانه نیز معادل یک اتوبوس مجاز به دریافت وجه هستند. معلولان و جانبازان تنها قیمت مصوب بلیط اتوبوس را برای استفاده از ون های پایانه پرداخت خواهند کرد. وی تصریح کرد: آن دسته از خودروهایی که بصورت دربستی معلول و یا جانبازی را جابه جا میکند برابر نرخ مصوب شورای اسلامی شهر تهران مجاز به دریافت وجه هستند. تشکری هاشمی تاکید کرد : جانبازان و معلولان در صورت مشاهده هرگونه وتاهی در خدمات دهی و یا دریافت کرایه بیش از مبالغ ذکر شده با سامانه نظارت همگانی شهرداری موارد را مطرح کنند. وی افزود: همچنین برنامه ریزیهایی صورت گرفته تا معابری که مشکلاتی دارد مورد مناسب سازی قرار گیرد.

 

Page Generated in 0/0055 sec