کد خبر: 1369
جانباز نابغه ایرانی بار دیگر افتخاری آفرید
6 اختراع جدید برای رانندگی معلولان
جانباز نابغه ایرانی توانسته شش اختراع ثبت کندکه رانندگی برای معلولان یا دارای نقص عضو ها را آسان و امکانپذیر کند.قورچیان دارنده دو مدال طلای جهانی از مسابقات و نمایشگاه مخترعین نابغه بین المللی به ساخت دستگاهی در اتومبیل های ویژه جانبازان و معلولان پرداخته است.

سبحان‌الله قورچیان به خبرنگار روزنامه ایران گفت: به‌خاطر محدودیت‌ها نمی‌توانیم برای هر فرد معلول خودرویی بسازیم به همین دلیل دستگاهی را طراحی کردم که در مدت زمان پنج تا 10 ثانیه روی خودرو نصب می‌شود و هدایت آن را برای معلولانی که نمی‌توانند رانندگی کنند ممکن می‌سازد تا از این به بعد بدون محدودیت رانندگی کنند.
وی افزود: این دستگاه برای شش محدودیت قابل استفاده است؛ یکی گاز و ترمزدستی و دیگری انتقال گاز به سمت چپ، با محافظ است. این دستگاه برای معلولانی مناسب است که پای مصنوعی دارند، آنها با دستگاهی که روی گاز اصلی قرار می‌دهند می‌توانند خودرو را کنترل کنند به گونه‌ای که فقط گاز سمت چپ قادر به استفاده باشد.
یکی دیگر از دستگاه‌هایی که روی این خودرو‌ها نصب می‌شود پدال‌های تلسکوپی هستند که شامل پدال گاز، پدال ترمز و پدال کلاچ است.
این پدال‌ها هر کدام برای هر هنرآموز قابل استفاده هستند و آنها می‌توانند از این پس به‌راحتی به رانندگی بپردازند.
قورچیان به دیگر اختراعاتش اشاره کرد و گفت: یک زیرپایی برای افرادی طراحی کردم که قدشان کوتاه‌است. این زیرپایی باعث می‌شود افراد پاشنه پایشان را روی کفی ثابت بگذارند تا اذیت نشوند.
وی افزود: مناسب‌سازی صندلی نیز برای این افراد وجود دارد. تشک‌های طراحی شده به‌وسیله کمربند به صندلی اصلی نصب می‌شود تا معلولان به‌راحتی روی صندلی بنشینند. یکی دیگر از اختراعات این جانباز نابغه آینه محدب است که برای افراد تک چشم طراحی شده است.
یکی از این آینه‌ها به شیشه جلو و زیر آینه اصلی نصب می‌شود و دیگری در سمت راست شیشه عقب گذاشته می‌شود که افراد تک چشمی نیز می‌توانند با نصب این آینه به‌راحتی رانندگی کنند.
قورچیان که در حال حاضر مدیرعامل یک آموزشگاه رانندگی است با اشاره به این‌که معلولان می‌توانند با آموزش در آموزشگاه مهارت رانندگی را بیاموزند، گفت: جانبازان با گذراندن دوره‌های آموزش رانندگی و پس از دریافت گواهینامه رانندگی می‌توانند با نصب این دستگاه در خودروهایشان رانندگی کنند. این سیستم‌ها با تأییدیه فنی و مهندسی راهور ناجا روی اتومبیل‌های اتوماتیک نصب می‌شود.
وی می‌گوید: این دستگاه اکنون روی خودروهای آموزشگاه رانندگی در سنندج نصب شده است.
سبحان‌الله قورچیان یک مدال طلای اختراع اصیل و یک مدال طلای برترین‌ها را برای قدردانی از دستاوردهایش دریافت کرده‌است.

منبع شبکه ایران

 

Page Generated in 0/0049 sec