کد خبر: 12882
روزنامه دوشنبه 2 بهمن 1396
ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت از معلولان - گزارش حوادث اخیر روی میز رئیس جمهوری - افزایش دفعات توزیع سبد غذایی نیازمندان - گوش به زنگ - سی و پنج نکته از سی و پنج دوره - آغاز اردوهای شطرنج نابینایان از فروردین - نابینای تهرانی در پله برقی دچار حادثه شد

روزنامه «ایران سپید»

دوشنبه 2 بهمن 1396

4 جمادی الاول 1439

22 ژانویه 2018

سال بیست و دوم شماره 5772

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین این شماره.......

ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت از معلولان 2

گزارش حوادث اخیر روی میز رئیس جمهوری 4

افزایش دفعات توزیع سبد غذایی نیازمندان 6

گوش به زنگ 7

سی و پنج نکته از سی و پنج دوره 14

آغاز اردوهای شطرنج نابینایان از فروردین 17

نابینای تهرانی در پله برقی دچار حادثه شد 19

 

..........ویژه

* شنبه 30 دی ماه کدخدایی, سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبریش, از رد قانون جامع حمایت از حقوق معلولان  خبر داد و گفت: این لایحه ایراداتی را به همراه داشت که موجب شد نمایندگان شورای نگهبان به آن رأی مثبت ندهند. بر اساس فهرست ایرادات شورای نگهبان, این اشکالات اساسی و ماهوی به گونه ای که تجدید نظر جدی را در متن و محتوای لایحه بطلبد، نیست و اشکالات وارده قابل رفع است.  در پاسخ به پیگیریهای «ایران سپید» فهرست ایرادات شورای نگهبان به لایحه حمایت از حقوق معلولان به شرح زیر اعلام شد: 1- در بند (الف) ماده 1، عبارت «طبقه بندی بین المللی انواع معلولیت سازمان بهداشت جهانی» از این جهت که تعریف و معیار روشنی برای این طبقه بندی ذکر نشده و میتواند در معرض تغییر باشد, ابهام دارد.‌ پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد. 2- حضور اشخاص مذکور در بندهای 8، 10، 11 و 12 ماده 3، در ستاد هماهنگی و پیگیری و مناسب سازی کشور، با حق رأی با توجه به وظایف این ستاد، مغایر اصل 60 قانون اساسی شناخته شد و همچنین اطلاق بند 13 این ماده، در خصوص دستگاه های غیر دولتی، اشکال دارد. 3- در تبصره ماده 4، نظر به این که هر یک از اعمال مجرمانه و مجازات آنها باید در قانون تعیین شود، مغایر اصل 36 قانون اساسی شناخته شد. 4- در تبصره 2 ماده 7، اطلاق آن نسبت به سالمندانی‌که در آستانه معلولیت قرار ندارند و در لایحه پیشبینی‌نشده است، مغایر اصل 75 قانون اساسی شناخته شد. 5- حضور اشخاص مذکور در بندهای 16، 17، 18 و 19 ماده 32، با حق رأی در شورای‌عالی رفاه و تأمین اجتماعی با توجه به وظایف این شورا، مغایر اصل 60 قانون اساسی شناخته شد. تذکرات: 1- در سطر سوم بند (ث) ماده 1، حرف «به» به «برای» اصلاح گردد. 2- در سطر دوم ماده 13، عبارت «ماده 11» به «ماده 12» اصلاح گردد. 3- در ماده 22، واژه «قیمومیت» به «قیمومت» اصلاح گردد.

 

..........سیاسی

* گزارش حوادث اخیر روی میز رئیس جمهوری. عبد الرضا رحمانی فضلی, وزیر کشور از ارسال گزارش دقیقی از حوادث و ناآرامیهای اخیر به رئیس جمهوری پیرو دستور اخیر ایشان خبر داد. رحمانی فضلی با بیان این که در حوادث اخیر بر اساس آمار و اطلاعاتی که دستگاه های امنیتی و انتظامی داده اند, تنها حدود ۴۲ هزار نفر حضور داشتند، گفت: قوه قضاییه در اعمال قانون و اجرای احکام در قبال افراد, ملاحظات اجتماعی را در نظر بگیرد. هیچ کدام از راهپیماییهای بعد از حوادث اخیر به صورت دستوری برگزار نشد, بلکه خود مردم به صورت خودجوش در جهت محکوم کردن این اقدامات به صحنه آمدند.

* جهانگیری, معاون اول رئیس جمهوری گفت: نخواهیم گذاشت قیمتها در شب عید مورد نگرانی مردم شوند؛ به اندازه کافی کالای مورد نیاز خریداری شده و موجود است. وی با بیان این که باید مدیریت را به نسل جوان واگذار کنیم، گفت: مشکلاتی که وجود دارد, واقعیت است و میدانیم در زندگی مردم مسأله بیکاری به دغدغه اصلی تبدیل شده است؛ اگر خودمان را به جای آنها بگذاریم میتوانیم درک کنیم چه مشکلاتی دارند.

* علیرضا ایروش, سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای گفت: نشست هماهنگی برای باز کردن جعبه سیاه نفتکش سانچی امروز دوشنبه با حضور طرفهای ذینفع برگزار میشود؛ چنانچه به نتیجه برسیم، جعبه سیاه فردا یا پس فردا باز خواهد شد.

* روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز شنبه در تحلیلی از میراث یک سال ریاست جمهوری دونالد ترامپ در این کشور، آن را مخرب توصیف کرد و کارنامه او را در تاریخ آمریکا بسیار منفی خواند.

* شهرهای مختلف آمریکا در اولین سالگرد آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ شاهد تظاهرات گسترده صدها هزار نفری بود.

* گروه تروریستی داعش عملیاتی را علیه نیروهای سوریه دموکراتیک آغاز کرد.

 

.......اجتماعی

* افزایش دفعات توزیع سبد غذایی نیازمندان: مریم میرمالک، مدیر کل امور حمایتی و توانمند سازی وزارت رفاه از افزایش دفعات توزیع سبد حمایت غذایی میان نیازمندان در صورت تأمین اعتبار خبر داد و گفت: سعی ما بر این است که ماهیانه یک بار یا هر دو ماه یک بار سبد حمایت غذایی میان مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی و همچنین نیازمندان پشت نوبتی اختصاص پیدا کند. به گفته وی: کودکان زیر ۶ سال دارای سوء تغذیه، زنان باردار، معلولین، سالمندان و نیازمندان نهادهای حمایتی از جمله گروه هایی هستند که سبد حمایت غذایی به آنها اختصاص داده میشود. میرمالک با اشاره به این که تا قبل از پایان سال توزیع هشتمین مرحله از سبد حمایت غذایی انجام میشود، گفت: پس از الکترونیکی شدن طرح توزیع سبد کالا مبالغی حد اقل ۳۰ هزار تومان برای خانواده یک نفره تا ۱۲۰ هزار تومان به حساب یارانه ای گروه های هدف واریز خواهد شد.

..........گوش به زنگ

* فرصت مناسبی دست داد تا به بهانه هایی که در شماره 0 «گوش به زنگ» ذکر شد (وقایع تلخ ناشی از بلایای طبیعی), باب مبحث بلندی را بگشاییم و از زبان کارشناسان و متخصصان, مطالب مفید و کارایی در حوزه مدیریت بحران منتشر کنیم.

در یک تقسیمبندی بزرگ, موضوع مدیریت بحرانهایی که بر اثر وقوع بلایای طبیعی (زلزله, سیل, تندباد) رخ میدهند, به سه حوزه آموزش, امداد و نجات و توانبخشی دسته بندی میشود. هدف ما, پرداختن به هر سه این حوزه هاست. از آنجا که ورود به هر موضوع بسیطی مثل مدیریت بحران نیازمند داشتن اطلاعات آموزشی لازم و مفید است, نخستین فصل «گوش به زنگ» را به «آموزش» مدیریت بحران برای خانواده ها اختصاص میدهیم. در این فصل, خانم مرجان مشکلگشا, کارشناس آموزش مدیریت بحران سازمان جمعیت هلال احمر, با ارائه مطالب مفصلی ما را همراهی میکند. لازم است پیش از پرداختن به صحبتهای خانم مشکلگشا, از دوستان و همکارانمان در روابط عمومی سازمان جمعیت هلال احمر تشکر کنیم که با معرفی کارشناسان خبره, ما را در انجام این وظیفه فرهنگی-اجتماعی یاری کردند. - فصل اول: آموزش: مرجان مشکلگشا نکات آموزشی لازم برای خانواده ها در مواجهه با بلایای طبیعی –در این ستون زلزله- را در سه بخش پیش از وقوع, هنگام وقوع و پس از وقوع دسته بندی میکند: «قطعاً مهمترین سؤالی که یک شهروند معلول در حوزه آموزش مدیریت بحران به ذهنش میرسد, این است که: وقتی زلزله آمد, چه کارهایی باید بکنیم؟ سؤال بجاییست. منتها بهتر است قبل از پرداختن به پاسخ این سؤال, کمی عقب برویم و از شاخصهای مهمی که در سطح بین الملل به عنوان استاندارد مطرح هستند, شروع کنیم. این شاخصها موسومند به شاخصهای ارزیابی آمادگی خانواده ها در مواجهه با بلایای طبیعی. شاخصهایی که میسنجند تا مشخص کنند خانواده ها در مواجهه با بلایایی مثل زلزله, سیل و تندباد چه واکنشهایی نشان میدهند. در واقع میزان آمادگی خانواده ها در مواجهه با این بلایا را ارزیابی و سنجش میکنند. این شاخصها شامل 15 آیتم یا گزینه هستند که هر آیتم با پرسشی مطرح و توضیح داده میشود. مخاطب تمام سؤالات, اعضای خانواده ها هستند. سؤال اول: آیا طی سال گذشته, حتی برای یک بار اتفاق افتاده جلسه ای با اعضای خانواده برگزار کنید و این موضوع را مطرح کنید که: هنگام وقوع بلایایی مثل زلزله چه باید کرد؟ جواب اکثریت قریب به اتفاق خانواده ها منفیست. اما زمانی که آن بلا وارد میشود, همه با ترس و وحشت میپرسند: حالا چه کنیم؟ سؤال دوم: آیا خانواده شما نقشه خطر بلایای مهم محل سکونت خود را رسم کرده اند؟ هر شهر از مناطق ایران, بلایای طبیعی مختص خودش را دارد؛ ممکن است جایی آتشفشان بلای مهم آن منطقه محسوب شود یا در مناطق جنوبی احتمال وقوع سونامی بلای مهم آن نقطه به حساب آید. سؤال سوم: آیا تا به حال میزان مقاومت خانه مسکونی شما به وسیله یک کارشناس مورد سنجش قرار گرفته است؟ در صورتی که پاسخ مثبت است, نتایج حاصل از سنجش آن کارشناس چه بوده؟ ممکن است کارشناس با ارزیابی میزان مقاومت محل سکونت شما, نتایج متفاوتی بگیرد؛ مثلاً بعد از ارزیابی اظهار کند که خانه شما در برابر زلزله مقاوم است یا عکس آن را بیان کند و بگوید: خانه ای که من میبینم, با ستونهایی که از هم فاصله دارند, در وقوع اولین زلزله نمیتواند مقاومت کند, لنگر می اندازد و فرو میریزد یا در همین زمینه اظهار کند: این چیزی که من میبینم, از خشت و گل است و در مقابل این بلایا نمیتواند دوام بیاورد. بارها شده زلزله ای با قدرت 4-5 ریشتر فلان منطقه را لرزانده, اما اتفاق ناگواری رخ نداده, اما در منطقه دیگر زلزله ای با همین میزان قدرت اتفاق افتاده و باعث فرو ریختن خانه های مسکونی آن منطقه شده؛ چرا؟ چون بنای آن خانه ها از خشت و گل بود.» ادامه دارد

 

.........آموزشی

* ده ماده غذایی مؤثر در سلامت پوست "بخش اول": در فصل زمستان خشکی هوای درون خانه و باد و سردی هوای بیرون, عوامل مستعد خشکی پوست هستند, اما مواد غذایی سالم میتوانند ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی ضروری و مورد نیاز برای سلولهای پوست به منظور بازسازی و رشد را فراهم کنند. در اینجا ۱۰ غذای تقویت کننده که پوست را از داخل به خوبی تغذیه میکنند و موجب التیام آن میشوند، ذکر شده اند. ۱- دانه های انار: در زمستان مردم تمایل کمتری به خوردن میوه و سبزیجات دارند، آنتی اکسیدان کمتری نیز دریافت میکنند. دانه های انار یک بسته غذایی غنی از آنتی اکسیدانهای پلی فنول هستند که از پوست در برابر آسیبهای ناشی از اشعه های خورشیدی محافظت میکنند و با التهاب مبارزه کرده و باعث افزایش جریان خون میشوند. برای بهره گیری بیشتر از این دانه ها میتوانید علاوه بر مصرفشان به عنوان میوه در میان وعده ها در غذاهایی چون انارپلو، خورش انار، سالاد انار، املت انار، دسر انار، کوکی انار از آنها استفاده کنید. ۲- سیبزمینی شیرین برای حفظ سلامت پوست در زمستان فوق العاده است. این ریشه گیاهی حاوی مقادیر بالایی از مواد مغذی محافظت کننده پوست, یعنی ویتامین A و بتاکاروتن است. دکتر لوییز گیتلمن میگوید: ویتامین A به ترمیم پوست کمک میکند، در حالی که بتاکاروتن باعث تقویت سدهای محافظتی پوست میشود و کمک میکند تا پوست مرطوب بماند و سلولهای پوست را مقاوم میسازد. این غده های گیاهی خوشمزه را با مقداری از چربیهای سالم مانند روغن زیتون ترکیب کرده و میل نمایید تا مواد مغذیش افزایش یابد. در صورت دسترسی به این ماده غذایی مفید, آن را میتوان به صورت سیبزمینی سرخ کرده، به صورت پوره، مخلوط در سوپ یا حتی در دسرها مصرف کرد. اگر هم به آن دسترسی ندارید، کدو حلوایی و هویج جایگزینهای خوبی در این مورد هستند. ۳- سبزیجات, برگ سبز مانند کلم کیل: برگ سبز موجب کاهش چین و چروک پوست میشود. مصرف یک فنجان از این سبزیجات برگ سبز مثل کلم کیل برای تأمین ویتامین A (برای تمدد اعصاب پوست) و ویتامین C (برای تقویت کلاژن و داشتن پوستی سفت) فوق العاده است. کسانی که رژیم غذایی غنی از ویتامین C دریافت میکنند، چین و چروک کمتری دارند و خشکی پوست در آنها کمتر است. از این سبزیجات میتوان در تهیه سالاد، املت، اسموتی و پاستا استفاده کرد. ۴- تخم مرغ کامل: تخم مرغ منبع خوبی از تقویت‌ کننده های پوست, یعنی ویتامین آ، ویتامین ای و ویتامین ب ۵ است. ب ۵ به تولید کراتینوسیتها، سلولهایی که از عملکرد سدهای حفاظتی پوست حمایت میکنند، کمک میکند. تخم مرغ همچنین ویتامین د لازم برای رفع التهاب و سولفور مورد نیاز برای ساخت کلاژن را نیز تأمین میکند. برای این که پوست شفافی داشته باشید, تخم‌مرغهای حاوی امگا ۳ را انتخاب کنید. تخم مرغ را میتوان به صورت آب پز و ساندویچی مصرف کرد یا از آن درون سالاد و املت و کوکوها و... بهره برد.

.........فرهنگ و هنر

* سی و پنج نکته از سی و پنج دوره: خواندنیهای جشنواره تئاتر فجر در طول تاریخ؛ احمد عظیمی: روز گذشته یازده نکته از حواشی جشنواره تئاتر فجر در سالهای قبل را خواندید و در ادامه دیگر نکات آورده شده است. 12- روبرتو چولی, کارگردان سرشناس آلمانی برای اولین بار در دوره هفدهم جشنواره به ایران میآید و 3 نمایش «باغ آلبالو»، «گزارش به آکادمی» و «پینوکیو» را در تهران به روی صحنه میبرد. حضور او تا سه دوره دیگر ادامه پیدا میکند و سه دوره پیاپی به فجر میآید. 13- جشنواره تئاتر فجر در دوره هجدهم برای اولین بار عنوان بین المللی را به نام خود اضافه میکند. در این دوره 10 اثر از کشورهای سوئد، نروژ، آلمان، ایتالیا، ارمنستان و فلسطین در جشنواره شرکت میکنند. 14- اتفاق دیگری که در دوره هجدهم جشنواره بین المللی فجر رخ میدهد, اضافه شدن بخش تئاتر دانشگاهی به این رویداد مهم تئاتری است. 15- دوره هفدهم با 10 اثر از آلمان، ایتالیا، ارمنستان، ترکمنستان، تاجیکستان و هند در قالب بخش خارجی جشنواره عملاً قدم به عرصه بین الملل میگذارد و از هجدهمین دوره جشنواره تئاتر فجر است که این رویداد بخشی با عنوان "بین الملل" را به خود اضافه میکند و این گونه دریچه ای تازه به روی تئاتر ایران گشوده میشود. 16- در طول برگزاری جشنواره فجر همواره مراسم بزرگداشت متعددی برای بازیگران، کارگردانان و هنرمندان مختلف برگزار شده است, اما بزرگداشتهای دوره نوزدهم را میتوان متمایز دانست. در این دوره از سه نویسنده مطرح تقدیر شد؛ مراسم بزرگداشت هوشنگ گلشیری، اکبر رادی و سیمین دانشور در سال 79 و در قالب دوره نوزدهم جشنواره تئاتر فجر برگزار شد. 17- در دوره نوزدهم جشنواره فجر بخشی ویژه با نام انتفاضه برگزار شد که در آن دو نمایش از ایران و یک اثر از فلسطین اجرا شد. همچنین در این دوره بخش ویژه ای برای تعزیه دیده شد. 18- کشور سوریه در دوره بیستم جشنواره فجر با نمایش «شام شب طولانی» اثر وایلدر در بخش بین الملل جشنواره فجر حضور داشت. 19- در دوره بیستم جشنواره انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر برای اولین بار جلسات نقد و بررسی نمایشها را به‌طور گسترده برای بیش از 40 نمایش حاضر در جشنواره فجر برگزار کرد. این جلسات در دوره های بعد هم کمابیش انجام شد, اما تا کنون در هیچ دوره ای به گستردگی آن دوره برگزار نشده است. 20- در دوره بیست و سوم بخشی تحت عنوان «ویدئو آرت» به جشنواره اضافه شد که در این بخش 8 اثر بر اساس 8 نمایشنامه معروف تاریخ تئاتر تولید شد. 21- در دوره بیست و چهارم جشنواره، افتتاحیه به‌صورت کاروانی و در فضای باز برگزار شد. کارناوالی که از میدان انقلاب به سمت تئاتر شهر راه افتاد آغازگر این رویداد تئاتری بود.

* گلواژه: هیچ تهیدستی دشوارتر از ندادانی نیست. پیامبر اکرم (ص)

........ورزشی

* آغاز اردوهای شطرنج نابینایان از فروردین: علی اکبر هدهدی، مسئول انجمن شطرنج نابینایان گفت: اردوهای تیم ملی شطرنج در دو بخش آقایان و بانوان فروردین ماه سال آینده آغاز خواهد شد. محمدرضا مظلومی, رئیس فدراسیون نابینایان نیز حمایت خود را برای قویتر شدن تیم ملی اعلام کرده است. وی افزود: چهار مرحله اردوی آمادگی و دو مسابقه تدارکاتی برای تیم ملی در نظر گرفته شده و آذربایجان شرقی پیشنهاد برگزاری نخستین مرحله اردوی آمادگی را در جلفا داده است. امسال دو مسابقه بین المللی در ایران برگزار میشود که قصد داریم تیم ملی در مسابقات جام فردوسی شرکت کند. این مسابقات، ۱۱ تا ۱۸ اسفند در خراسان رضوی برگزار میشود. همچنین تیم ملی در مسابقات دهه فجر حضور خواهد داشت. این رقابتها نیز ۱۴ تا ۲۲ بهمن در مازندران برگزار خواهد شد. هدهدی در پایان یادآور شد: تیم ملی آقایان و بانوان، شانس خوبی برای کسب مدال در مسابقات پاراآسیایی جاکارتا را دارند.

* بررسی عملکرد مهاجم خارجی استقلال در سالهای اخیر: بعد از مذاکره مسئولان استقلال با مهاجمان مختلف، این باشگاه با یازالده گومز پینتو به توافق رسید. این مهاجم پرتغالی طی سالهای اخیر، در تیمهای زیادی در لیگ پرتغال بازی کرده است که بیشتر به عنوان بازیکن قرضی در این تیمها حضور داشته؛ البته در این سالها، آمار خوبی در گلزنی از خود به جای نگذاشته است. گومز پینتو از سال 2015، در تیم ریو اوه در لیگ پرتغال بازی میکرده که در این تیم آمار موفقی به ثبت نرسانده و در 42 بازی، تنها 4 گل زده است. این مهاجم 29 ساله، سابقه بازی در تیمهای زیر 20 و 21 ساله های پرتغال را دارد؛ در این تیمها مجموعاً، در 25 بازی 8 گل به ثمر رسانده؛ البته این موضوع، برای سالهای دور است. آن چه مسلم است، این بازیکن در سالهای گذشته آمار خوبی در گلزنی از خود به جای نگذاشته و شفر امیدوار به چهره ای متفاوت از او در استقلال است.

.........حوادث

* حادثه در پله برقی: شب یکشنبه در میدان رسالت، ابتدای خیابان مدنی حادثه ای برای حیدر همرنگ افتاد که ایشان طی تماس تلفنی با سرویس حوادث «ایران سپید» در میان گذاشت. او هنگام بازگشت از محل کار در پله برقی میدان رسالت دچار حادثه شد و به صورت سطحی مصدوم شد. همرنگ متولد سال 50 است و سالیان سال از آن مسیر برای تردد استفاده میکند. او در این مورد به ایران سپید گفت: یکشنبه 24 دی این پله برقی که ابتدای خیابان مدنی قرار دارد خراب شد. از آنجا که محل تردد هر روز من است, مصمم شدم با شهرداری تماس بگیرم و اطلاع دهم که این پله برقی خراب است. با شهرداری تماس گرفتم و درخواست کردم پل عابر پیاده را تعمیر کنند. عصر یکشنبه هنگام برگشت به خانه طبق روال هر روز, پا روی پله برقی گذاشتم و دیدم هنوز درست نشده؛ در حال بالا رفتن از پله ها بودم که دقیقاً در پله آخر زیر پایم خالی شد و در پله برقی فرو رفتم. با صدای فریادم کارگران مشغول کار به سراغم آمدند. وقتی مرا بیرون کشیدند کارگری که مأمور تعمیر پله برقی بود با لحنی زشت به من گفت "چرا نگفتی کوری؟" من واقعاً عصبانی شدم و نزدیک بود کار به برخورد فیزیکی بکشد. از همرنگ پرسیدم: در زمان عبور از پله برقی عصا به همراه داشتید؟ او در پاسخ گفت: سالهاست که از عصا استفاده نمیکند, چون راه همیشگی ایشان است. او بیان کرد: مسائل ایمنی فقط مربوط به نابینایان و معلولان نیست, چرا که در جامعه امروز فکرها واقعاً مشغول است و کسی حواسش به کارگر در حال تعمیر پله برقی نیست.

* جدال پدرزن و داماد در شهر شاهرود یک کشته و یک مصدوم داشت. شامگاه جمعه درگیری خانوادگی در شاهرود استان سمنان گزارش شد. بر اثر این حادثه مرد 67 ساله جان باخته و دامادش نیز دچار ضربه مغزی شده است. با وجودی که احتمال سکته مرد میانسال نیز وجود دارد، تحقیقات برای تعیین علت اصلی مرگ ادامه دارد.

 

Page Generated in 0/0056 sec