کد خبر: 1138
بازار ارز و سکه زیر چتر توافق هسته ای
تکانه های بازار ارز و سکه که از سوم آذرماه جاری همزمان با توافق هسته ای ایران روندی رو به کاهش را در پیش گرفته بود با هجوم فروشندگان و افزایش حجم معاملات، روزهای پرفعالیتی را سپری می کند.

البته هر چند قیمت ارز و سکه در روزهای گذشته و پس از توافق ‍ژنو 3 با نوسان و روندی رو به کاهش مواجه بود اما دل نگرانی فعالان این بازار از سیاست های اقتصادی کشور سبب شد تا سقوط آزاد قیمت سکه و ارز با ملاحظاتی همراه باشد.

از سویی همزمان با تحولات سیاسی ˈ ولی الله سیفˈ رییس کل بانک مرکزی در سخنانی مبنی بر اینکه نباید نظر این بانک بر لزوم ثبات بخشی و حفظ آرامش در بازار ارز را به اشتباه به عدم حمایت از کاهش نرخ ارز تعبیر کرد چرا که حفظ و صیانت از ارزش پول ملی دغدغه بانک مرکزی است نیز چراغ سبزی به بازار ارز کشوربرای کاهش قیمت ها نشان داده شد که به تبع آن نیز بازار سکه نیز متاثر می شود.

علاوه بر این امر نیز ˈ محمد باقر نوبختˈ معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری درباره آینده بازار ارز پیش بینی کرده بود با توجه به اینکه منابع ارزی قابل توجهی که در اختیار بانک مرکزی است و در نتیجه توافقات هسته ای که ارز قابل توجهی در اختیار اقتصاد ایران قرار می گیرد ، قیمت ارز بالا نرود .

وی گفته بود : ˈ قیمت ارز در مقابل پول ملی قوت زیاد نخواهد داشت ، ارزش پول ملی بیشتر می شود و اقتصاد ایران شاهد یکسان سازی نرخ ارز خواهد بود .ˈ

هر چند قیمت ارز و سکه با روی کارآمدن دولت یازدهم دیگر بر طبل افزایش نمی کوبید اما کاهش قیمت ها دراین بازار در ماه های گذشته با دل نگرانی فعالان این بازار همراه شد .

با وجود افت قیمت ها در بازار ارز اما نرخ دلار در اولین روز پس از توافق ‍ژنو 3 به مقدار قابل توجهی کاهش یافت و معاملات خود را در بازار با 2 هزار و 950 تومان آغاز کرد ، البته این نرخی بود که دلار در اولین روزهای مهرماه سال جاری نیز آن را تجربه کرده بود و تا این روز تنها در محدوده بالای آن نوسان داشت.

با این حال ، دلار تنها ارزی نبود که افت شدیدی را پس از توافق هسته ای تجربه کرد و برخی ارزهای اروپایی نیز تغییرات وسیعی را متحمل شدند که البته از نظر کارشناسان اقتصادی واکنش سایر ارزها نه با نتیجه مذاکرات، بلکه با تحول قیمتی دلار در ارتباط بوده است.در واقع دلار به همراه خود، قیمت برخی ارزهای دیگر را نیز کاهش داد و امکان اتخاذ مواضع متنوع را از سوی دلالان فراهم آورد.

بر همین اساس بازار ارز در هفته گذشته که با انتشار اخبار توافق هسته ای در مذاکرات ژنو در شوک قیمتی فرو رفت و در پایین ترین سطح به 2890 تومان رسید، دیگر نتوانست سقف قیمتی 3000 تومان را بشکند.

بازار ارز که در هفته گذشته روزهای پر التهابی را سپری کرد در روزهای آغازین هفته با افت نرخ دلار و رسیدن آن به پایین ترین سطح تحت تأثیر مثبت بودن نتیجه مذاکرات ایران و گروه 1+5 با حداقل معاملات روبرو شد.

به گزارش ایرنا، از روز سه شنبه با فروکش کردن فضای روانی بازار قیمت ها با شتاب به سمت بالا حرکت کرد اما دلار نتوانست سطح 3000 تومان را بشکند ، بر بهای 2965 تومان آرام گرفت نرخی که نسبت به روز شنبه 38 تومان کاهش داشت.

قیمت دلار روز شنبه هفته گذشته کار خود را با 3003 تومان آغاز کرده بود در روز های بعدی به ترتیب 2940 تومان،2915 تومان،2953 تومان،2980 تومان و 2965 تومان قیمت خورد.

صرافان بازار نرخ دلار آمریکا را برای روز گذشته (شنبه ) با 20 تومان کاهش نسبت به روز پنج شنبه هفته گذشته 2945 تومان تعیین کردند.

در همین حال قیمت سکه تنها یک روز پس از توافق هسته ای ایران و 1+5 در بازار داخلی با تاخیری چند ساعته نسبت به دلار 40 هزار تومان افت کرد ، در ایستگاه 850 هزار تومان ایستاد و البته کاهش 40 هزارتومانی طی یک روز برای سکه طی هفته های اخیر بی سابقه بود.

علاوه بر اینکه قیمت انواع سکه بیش از 6 درصد از ارزش خود را از دست داد. هر گرم طلای 18 عیار هم به همین میزان افت کرد و با قیمت 85 هزار تومان معامله شد. به این ترتیب بعد از مدت ها قیمت طلا به زیر 90 هزار تومان در هر گرم رسید.

بر همین اساس در هفته گذشته بازار سکه به واسطه نتایج مثبت مذاکرات هسته ای و افت طلای جهانی کاهش شدیدی را ثبت کرد که با وجود جبران قیمت ها در روزهای پایانی هفته، سکه بهار آزادی 30 هزار تومان ریزش داشت.

بازار سکه هفته قبل را در حالی آغاز کرد که تحت تأثیر اخبار ژنو و کاهش دلار در ظرف دو روز با رفتارهای هیجانی قیمت سکه بهار آزادی را از 904 هزار تومان به 829 هزار تومان رساند یعنی سقوط 76 هزار تومانی سکه بهار آزادی، که البته افت طلای جهانی نیز در این امر بی تأثیر نبود.

بازار سکه در ادامه هفته گذشته بخشی از ریزش قیمت ها را جبران کرد اما با قرارگرفتن سکه بهار آزادی در روز پنج شنبه بر 857 هزار تومان هفته ای کاهشی و افت 30 هزار تومانی سکه بهار آزادی رقم خورد.

بر همین اساس قیمت سکه روز شنبه 887 هزار تومان،یکشنبه 829 هزار تومان،دوشنبه 843 هزار تومان، سه شنبه 858 هزار تومان،چهارشنبه 863 هزار تومان و پنج شنبه 875 هزار تومان بود.

همچنین نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید دیروز ( شنبه )به 869 هزار تومان کاهش یافت.

حال با رفع نگرانی بازار ارز و سکه از سیاست گذاری داخلی برای این بازار و همچنین چشم انداز روشن توافقات هسته ای به نظر می رسد این بازار روند مطلوبی و رو به نزول را در روز های آتی همچنان ادامه دهد.

از : مینا ساعتچی

Page Generated in 0/0050 sec