شناسه خبر: 23132 منتشر شده در مورخ: 1399/12/10 ساعت: 14:18 گروه: اجتماعی  
برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای ارتقای عدالت آموزشی بویژه در مناطق روستایی و عشایری

برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای ارتقای عدالت آموزشی بویژه در مناطق روستایی و عشایری

معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در برنامه نیم نگاه رادیو سلامت، به تشریح برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای ارتقای عدالت آموزشی بویژه در مناطق روستایی و عشایری پرداخت.

به گزارش ایران سپید به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی؛ دکتر سید جواد حسینی در مصاحبه با برنامه نیم نگاه رادیو سلامت  اظهار کرد: آموزش و پرورش استثنایی در  ۱۷۰۰ مدرسه استثنایی و ۲۰ هزار مدرسه پذیرا بیش از ۱۵۰ هزار دانش آموز با نیازهای ویژه در ۷ گروه  را تحت پوشش نظام تعلیم و تربیت قرار داده است.

وی با بیان اینکه عدالت آموزشی مهمترین فرصت برای ایجاد عدالت در بقیه ابعاد جامعه است گفت: مهمترین جریانی که به عدالت کمک میکند عدالت آموزشی  و ایجاد فرصت تعلیم و تربیت برای همه آحاد جامعه است.
 وی افزود: در این میان دانش آموزان با نیازهای ویژه نیز بخشی از  افراد جامعه هستند و وجود و تأسیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گامی در جهت عدالت آموزشی است.
حسینی با بیان اینکه آموزش و پرورش استثنایی نزدیک به ۱۳ هزار دانش آموز مناطق روستایی و عشایری را تحت پوشش قرار داده است گفت: از این تعداد  ۸ هزار و ۱۴۶ نفر در ۵۵۰ مدرسه خاص و ۱۴۱۷ کلاس استثنایی و ۴ هزار و ۵۵۸ نفر نیز در  مدارس تلفیقی و درکنار دانش آموزان عادی در حال تحصیل هستند.
وی افزود: همچنین ۳۴ مدرسه شبانه روزی نیز به  ۱۵۶۷ دانش آموز استثنایی خدمات ارائه می دهند و این مدارس نیز گامی در جهت عدالت آموزشی هستند.

حسینی با اشاره به خدمات حمایتی قابل ارائه به دانش آموزان استثنایی گفت: سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ۱۸ آیتم خدمات حمایتی  به دانش آموزان با نیازهای ویژه ارائه می‌کند  که تاکنون بیش از ۳۴ هزار نفر  بویژه دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری از این خدمات استفاده کرده اند و در سال جاری  نیز ۷ میلیارد تومان به این خدمات اختصاص یافته است.
حسینی ارائه سرویس ایاب و ذهاب به دانش آموزان استثنایی را گامی در جهت جلوگیری از ترک تحصیل دانست و گفت: تمامی دانش آموزان استثنایی بویژه ۶۵۰ نفر از دانش آموزان استثنایی مناطق روستایی و عشایری در شش استان کرمانشاه، هرمزگان، ایلام، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری و فارس از سرویس ایاب و ذهاب خاص استفاده می کنند.
وی گفت: در راستای توانمند سازی معلمان  بین ۸ تا ۴۰ ساعت آموزش برای توانمند سازی معلمان روستایی برگزار شده است تا این معلمان  خدمات بهتری به دانش آموزان استثنایی روستایی ارائه دهند‌.

حسینی یکی از دلایل ترک تحصیل را اختلالات یادگیری دانست و گفت :  وجود ۷۷۰ مرکز مشکلات ویژه یادگیری و ارائه خدمات حرفه ای به دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری یکی از راه های مهم جلوگیری از ترک تحصیل است.
وی افزود: ارائه خدمات این مراکز موجب می‌شود مشکلات خفیف یادگیری دانش آموزان رفع شود و آنان مجدد به گردونه تحصیل برگردند.
معاون وزیر با اشاره به آموزش های فردی شده در آموزش و پرورش استثنایی گفت: ارائه آموزش های فردی شده  به دانش آموزان موجب می‌شود دانش آموزان متناسب با نیازهای خود آموزش ببیند و از بقیه هم کلاسی های خود عقب نیفتند  وراهی برای جلوگیری از ترک تحصیل است.
معاون وزیرآموزش مهارت های چندگانه به ۱۰ درصد از معلمان دانش آموزان کم توان ذهنی را  از دیگر برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی دانست و گفت:این آموزش ها موجب میشود معلمان بهتر بتوانند با دانش آموزان استثنایی در طیف های مختلف ارتباط برقرار کنند و آموزش های لازم را به آنان بدهند.
وی افزود: در سال جاری آموزش زبان اشاره و خط بریل برای ۵ هزار نفر از معلمان و مدیران برای ارتقای کیفیت آموزش برگزار شده است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *