شناسه خبر: 19650 منتشر شده در مورخ: 1398/9/28 ساعت: 09:21 گروه: دانش و فن آوری  
پنج نوآوری جالب در حوزه دسترسی پذیری و ابزارهای کمکی در ۲۰۱۹

پنج نوآوری جالب در حوزه دسترسی پذیری و ابزارهای کمکی در ۲۰۱۹

سال میلادی رو به اتمام است و بد نیست به همین بهانه، نگاهی به نوآوریهای تازه ای بیندازیم که امسال هم نوید آینده ای روشنتر و زندگیِ توأم با آسایش را برای افراد نابینا و کمبینا به همراه داشته است.

به گزارش ایران سپید کمپانی Google امسال هم با فناوری تازه ای نابینایان را شگفتزده کرده است. علاوه بر همه تغییرات مثبتی که در مرورگر Chrome در جهت مناسبسازی بیشتر برای صفحه خوانها اتفاق افتاده، Google چند ماه پیش قابلیت کارآمدی را به این مرورگر اضافه کرده که به کاربران نابینا امکان میدهد محتوای عکسهای بدون توضیح را دریابند. Google برای این کار از فناوری یادگیری ماشینی استفاده میکند و با بهره گیری از سرویسهای دیگر خود، زمانی که کاربر نابینا در هنگام مرور صفحات اینترنتی با یک عکس فاقد توضیحات کافی مواجه میشود، سعی میکند محتوا را شناسایی کرده و برای کاربر توضیح دهد. این فناوری تا تبدیل شدن به یک قابلیت تمام و کمال فاصله زیادی دارد اما به هر حال میتواند شروعی امیدبخش برای این مرورگر به حساب آید.

نوآوری دوم، بیشک به آمازون تعلق دارد؛ این شرکت، دستگاه سوگلی خودش یعنی Amazon Echo را به یک قابلیت تازه مختص نابینایان مجهز کرده است. قابلیتی با نام «Show and Tell». این قابلیت به نابینایان امکان میدهد هر آنچه که نمیتوانند ماهیت یا نوعش را تشخیص دهند، در مقابل دوربین Echo بگیرند و ظرف چند ثانیه، Alexa, دستیار صوتی Echo, سعی میکند تا به کاربر بگوید که چه چیز در مقابل دوربین است.

انجام بازیهای رایانه ای همیشه هم قرار نیست مستلزم داشتن کنترلرهای بزرگ و دست و پاگیر باشد. نوآوری سوم را Microsoft رقم زده است. این شرکت بازیهایی را مخصوص افراد مبتلا به اختلالات عمیق حرکتی طراحی کرده که به جای کنترلرهای فیزیکی، با گردش کره چشم کنترل میشوند. این کار به منظور فراهم کردن امکان ورود کسانی به دنیای بازیهای رایانه ای انجام شده که تا به حال به دلیل مشکلات جدی حرکتی، قادر به انجام هیچ نوعی از بازیهای رایانه ای نبودند.

نوآوری چهارم هم برای استفاده نابینایان طراحی شده است. آزمایشگاه اخترشناسی هاروارد، امکانی را مهیا کرده که نابینایان هم بتوانند از زیباییهای کیهان بهرمند شوند. آنطور که طراحان این پروژه میگویند، آنها امکانی را در نظر گرفته اند که انواع نورهای کیهانی بر اساس نظم و فرمولی خاص، به صدا تبدیل شود تا نابینایان هم بتوانند پیچیدگی کیهانی را درک کنند.

قرار نیست همه مناسبسازیها در بستر فناوریها رقم بخورد؛ گاهی اوقات میتوان با امکاناتی اولیه، شهری را برای نابینایان مناسبسازی کرد. کاری که در بروکلین نیویورک در حال رقم خوردن است. مسؤولین شهری بسیج شده اند تا به کمک علائم بریل و نقشه های قابل لمس و ... بستری را فراهم کنند تا نابینایان هم بتوانند بیدغدغه در این منطقه تردد کنند.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *