شناسه خبر: 19093 منتشر شده در مورخ: 1398/8/8 ساعت: 09:56 گروه: سیاسی  
کشوری شدن انتخابات معلولان در مجلس، خوب یا بد

کشوری شدن انتخابات معلولان در مجلس، خوب یا بد

سالهاست که نابینایان به خاطر وجود بند (6) ماده (28) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی امکان کاندیدا شدن برای نمایندگی خانه ملت را ندارند.

به گزارش ایران سپید چهارم تیر سال جاری حسن کامران، نماینده اصفهان و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس از عدم ایراد شورای نگهبان بر حذف شرط بینایی خبر داد و گفت: «بعد از تعطیلات مجلس اصلاحات قانون دوباره در مجلس به رأی گذاشته میشود.» اما بعد از گذشت چند ماه هنوز قانونگذاران ویرایش و اصلاح ایرادات شورای نگهبان  بر قانون انتخابات را به صحن علنی خانه ملت نیاورده اند. به همین منظور و برای کسب اطلاع دقیقتر از اینکه آیا این ویرایش در مجلس دهم صورت خواهد گرفت یا نه!؟ با معصومه آقاپور علیشاهی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به گفتگو پرداختیم. وی در خصوص ماده (28) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: «برای انتخابشوندگان در زمان ثبت نام شرایطی را مقرر شده که از جمله این شرایط بند «6» ماده مذکور است که طبق آن «نمایندگان باید از سلامت جسمی بینایی، شنوایی و گویایی برخوردار باشند» چندی پیش حذف شرط بینایی به رأی گذاشته شد و خوشبختانه نمایندگان از آن استقبال کردند؛ اما شورای نگهبان به دلایلی دیگر این قانون را به مجلس برای اصلاح بازگرداند.» نماینده مردم شبستر در مجلس با اشاره به نزدیک بودن ایام انتخابات دوره یازدهم بیان کرد: «تا آنجا که در جریانم، تغییرات صورت گرفته در قانون انتخابات در کمیسیون اجتماعی تصویب و به رأی گذاشته شده است. اما با توجه به در پیش بودن انتخابات مجلس در اسفند ۱۳۹۸ بعید است در این فرصت اندک اصلاح قانون انتخابات به صحن علنی آورده شود.» وی با بیان آنکه شخصاً با حذف شرط بینایی از این قانون موافقم، بیان کرد: «هیچ دلیلی وجود ندارد که فردی آگاه، کاردان و تحصیلکرده به خاطر نقص در عضو، آن هم بینایی، نتواند از توانمندیهای خویش در عرصه سیاست و قانونگذاری استفاده کند.» آقاپور در ادامه افزود: «انتظار داریم خانه ملت تمهیداتی را فراهم سازد تا حضور این شهروندان به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی محقق شود. اما برای این حضور باید راهکارهای مناسبی در نظر گرفته شود. شخصاً معتقد هستم حضور معلولان در مجلس همانند کشورهای دیگر هیچ ایرادی ندارد؛ اما باید شیوه اجرای مشخصی برای آن دیده شود. اگر بخواهم بیشتر توضیح دهم باید بگویم، باید برای معلولان و نابینایان در مجلس سهمیه در نظر گرفته شود.» این نماینده مجلس در پایان گفت: «باید طرحی را به مجلس ارائه دهیم که در آن معلولان بتوانند یک یا دو درصد از کرسیهای نمایندگی را در اختیار داشته باشند. هنگام انتخابات هم این افراد منتخب کل کشور باشند نه از یک شهر؛ البته این نظر شخصیم است و در صورت موافقت دیگر همکاران میتوانیم به صورت طرح به مجلس تقدیم کنیم.»

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *