شناسه خبر: 17427 منتشر شده در مورخ: 1398/3/21 ساعت: 11:11 گروه: بهداشت و سلامت  
عوامل موثر در بروز سرطانهای سیستم گوارشی

عوامل موثر در بروز سرطانهای سیستم گوارشی

دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی گفت: سرطان کولورکتال یا روده بزرگ به عنوان سومین سرطان شایع در کشور در میان زنان و مردانبه شمار می رود.

به گزارش ایران سپیدبه نقل از مهر، حسین فودازی، در چهل و سومین کنگره جامعه جراحان ایران در مرکز همایش های رازی، اظهار داشت: این کنگره به صورت سالیانه برگزار می‌شود و مباحث مختلفی در آن مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد، از جمله موضوعاتی که امسال به آن توجه شده مسئله سرطان، جراحی های مرتبط با آن، رادیوتراپی و آنکولوژی است.

وی افزود: بر همین اساس یک سالن مجزا برای موضوع درمان بیماری سرطان در این کنگره در نظر گرفته شده و مجموعه‌های تخصصی شامل جراحان، رادیوتراپیست آنکولوژیست، فوق تخصص گوارش، تصویر بردار و پاتولوژیست‌ها در آن حضور دارند و مباحث مختلف مورد بحث و گفت و گو قرار خواهد گرفت.

دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه کنگره جامعه جراحان ۲۰ تا ۲۲ خرداد ماه طی سه روز در سالن همایش‌های رازی برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: مباحث مربوط به اختلاف نظر در مورد درمان های نوین سرطان از جمله سرطان گوارش، پستان، سر و گردن و سرطان های مربوط به زنان در این کنگره با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفت و گو قرار می گیرد.

وی در ادامه به موضوع سرطان کولورکتال یا روده بزرگ به عنوان یکی از سرطان های شایع در جهان اشاره کرد و گفت: این سرطان سومین سرطان شایع در کشور در میان زنان و مردان است و یک روز کامل در کنگره جامعه جراحان مورد بحث و گفتگو قرار می گیرد.

فودازی ضمن هشدار در مورد کاهش سن ابتلا به سرطان‌های گوارش فوقانی و تحتانی در کشور گفت: متأسفانه به دلایل مختلفی این سرطان نسبت به گذشته جوان‌ترها را بیشتر گرفتار می‌کند به طوری که سرطان روده بزرگ در دنیا سومین سرطان شایع به شمار می‌رود که از دهه ۶ و ۷ زندگی بروز می یابد ولی متاسفانه در ایران طی سال های اخیر این سرطان دو دهه زودتر از انتظار بروز یافته است.

وی گفت: عوامل مختلفی همچون زندگی شهری، عدم تحرک، افزایش وزن و استفاده از غذاهای فرآوری شده و مصرف فست فودها سبب کاهش سن ابتلا به سرطان‌های گوارش شده است ولی به هر حال باید توجه داشت که سرطان هایی همچون سرطان روده بزرگ در صورتی که به موقع تشخیص داده شوند می‌توان درمان موثرتری را برای بیمار انجام داد.

وی گفت: کم خونی یا دفع خون از طریق مدفوع یا خونریزی بدون علامت از جمله علائم ابتلا به سرطان روده بزرگ است؛ بنابراین افراد در صورت مواجه شدن با چنین مشکلاتی باید حتماً به پزشک مراجعه کنند و با انجام یک غربالگری ساده و یا کولونوسکوپی به بیماری خود آگاهی یابند.

فودازی تصریح کرد: اگر سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه تشخیص داده شود می توان با یک جراحی ساده و پس از آن انجام شیمی درمانی و پرتو درمانی با سرطان مبارزه کرد و در غیر این صورت با پیشرفت بیماری موفقیت در درمان کاهش می‌یابد.

دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی با بیان اینکه بررسی سرطان روده بزرگ بسیار حائز اهمیت است، گفت: مبارزه و پیشگیری از این بیماری چند تخصصی است بنابراین در کنگره جامعه جراحان به این موضوع به صورت مبسوط و کامل خواهیم پرداخت.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *